Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPepper wrote:Dziewczyny napiszcie mi kiedy mialyscie pierwsze USG (np. 6t 4 d, 29 dni od owulacji, 38 dni od ostatniej mies)
I co wtedy widzialyscie ( np. Pęcherzyk, zarodek, bijące serduszko)
:*
około 3 tydzień - 3mm pęcherzyk
Najlepiej chyba iść na usg między 6 a 7 tyg. Ja poszłam bo miałam hcg ponad 1000 a miałam wylatywać z kraju, więc chciałam zapytać czy mogę i czy wszystko ok.Pepper lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymamaaniołków3 wrote:no ja sie żegnam, zaczęłam krwawić - chyba na tyle...
-
Lublin 29 lat
dziś plamienie się nie pojawia
ja spanikowana oczywiście poszłam dzis do lab nie wygląda to najgorzej beta 6808, progesteron 26.96, pobolewa mnie brzuch i jestem senna
na szczęście udało mi się przełożyć wizytę na najbliższy poniedziałek będzie wtedy 5+5 może będzie coś widac -
nick nieaktualnyDziewczyny mój ginekolog mnie pocieszał że plamienia na początku ciąży występuje dosyć często, ale nie musi oznaczać nic zlego. Oczywiście trzeba to jak najszybciej skonsultować to z ginem. Często jest to kwestia jakiegoś krwiaka albo wynika z małej ilości progesteronu. Mnie trochę uspokoił ale wiadomo, że cały czas się martwię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 19:27
-
Pepper wrote:Dziewczyny napiszcie mi kiedy mialyscie pierwsze USG (np. 6t 4 d, 29 dni od owulacji, 38 dni od ostatniej mies)
49dc , Wg @ 6tyg+6d. wg. Usg 7tyg+0d. Dzidziuś 9,3mm i bijące serduchoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 19:44
Pepper lubi tę wiadomość
14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
-
Pepper wrote:Dziewczyny napiszcie mi kiedy mialyscie pierwsze USG (np. 6t 4 d, 29 dni od owulacji, 38 dni od ostatniej mies)
:*Pepper, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Boże dziewczyny co za tempo! Nie zdążyłam dzisiejszych wpisów nawet ogarnąć Widziałam przez moment dyskusję o bladych kreskach na testach - wystarczy że więcej wody się wypije i w mniej stężonym moczu naturalnie stężenie hormonu będzie mniejsze. Ja dlatego właśnie w poprzedniej i w tej ciązy zrobiłam jeden test i nie chodzę na żadną betę ani nie powtarzam domowych testów - pójdę w swoim czasie na USG sprawdzić czy jest serducho i tyle. Ale wiem, że trudno się powstrzymać!
26 lat, Gdańsk, wg chińskiego kalendarza (dzięki za oświecenie mnie co to w ogóle jest) dziewczynka, termin z OM 25.02.2019, USG jeszcze nie miałamKarola94c, Kolorowaola lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, fasolka ma 2 mm i bije serduszko
Martwiła się bardzo, bo objawów brak. Mam teraz nadzieję, że tak zostanie
Następna wizyta ok środy na NFZ u tego samego lekarza, mamy zalozyc kartę ciąży i ma wypisać skierowanie na badaniaKarola94c, lenka.m, Pepper, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Aneczka86 wrote:Ja już po wizycie, fasolka ma 2 mm i bije serduszko
Martwiła się bardzo, bo objawów brak. Mam teraz nadzieję, że tak zostanie
Następna wizyta ok środy na NFZ u tego samego lekarza, mamy zalozyc kartę ciąży i ma wypisać skierowanie na badania
I super !Aneczka86 lubi tę wiadomość
14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
-
nick nieaktualnyamir wrote:Lublin 29 lat
dziś plamienie się nie pojawia
ja spanikowana oczywiście poszłam dzis do lab nie wygląda to najgorzej beta 6808, progesteron 26.96, pobolewa mnie brzuch i jestem senna
na szczęście udało mi się przełożyć wizytę na najbliższy poniedziałek będzie wtedy 5+5 może będzie coś widac -
nick nieaktualnyKurczę dziewczyny zazdroszczę...po kolei piszecie o serduszkami, zarodkach super a ja sie przy was czuje jakbym była sto lat za wami...gdzie tam USG i wizyta chyba sie nie doczekam, a juz mnie zżera ciekawość i stresuje sie strasznie bo chciałabym wiedziec co i jak.
Z objawów narazie w większości to co u Was bolące piersi, senność, bóle i ciągniecie podbrzusza póki co żadnych mdłości ani wymiotów i wolałabym zeby tak zostało bo w pierwszej ciąży męczyłam sie strasznie zaczęło sie w 8 tygodni i trzymało do samego końca.
27 Śląsk, termin z OM 28.02 -
W 4t5d widziałam sam pęcherzyk a dopiero w 5t5d serduszko i zarodek 5mmPepper lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPepper wrote:Ej est ja też tak się czuję. Większość juz słyszy serduszko a ja dopiero w lipcu usg ...
Ja dopiero 17.07 idę na pierwsza wizytę do mojego doktora. Co prawda jestem umówiona w przychodni do ginekologa na 28.06, ale ten Pan doktor w gabinecie chyba nawet USG nie ma tylko kieruje osobno...jakos tak to chyba działa wiec na nic sie nie nastawiamPepper lubi tę wiadomość
-
Ewelcia85 wrote:Wg Om miałam 6t5d było widać już zarodek w jamie macicy z bijącym serduszkiem ( wg Usg ciąża jest młodsza i jest na etapie 6t0d)
Hej, sorki, że tak się Wam wcinam w wątek, ale tez myślę o kolejnej dzidzi, a widzę, że u Ciebie 8 miesięczny bobas. jak dajesz radę?