X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę we wtorek 26.06 to będzie 6tydz 5dzien i już nie mogę się doczekać :)

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    U kogo prowadzisz ciąże? Gdzie będziesz rodzic? :-)

zamierzam ciążę prowadzić u dr Rutkowskiego z Krasnickiej i tam też planuje rodzić jeśli będzie wszystko ok

a Ty? byłaś już ba usg?

Zaneta92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak nie jestem sama...miło :D

Pocieszam sie tylko tym, ze jak juz w końcu pójdę na to USG to bedzie tc 7+5 wiec myśle zobaczyć juz WSZYSTKO!
    Tylko jak tu przetrwać te 3,5 tygodnia

• Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w lipcu dopiero usg
    Wtedy będzie 7 tydz i kilka dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 20:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w drugiej lub kolejnej ciąży z małymi brzdącami powiedzcie jak sobie radzicie z opieka nad dziećmi? Chodzi mi o noszenie, dźwiganie itp
    Pozwalacie sobie? Czy całkowicie unikacie?
    Ja mam w domu dwa małe skrzaty i cieżko jest uniknąć noszenia czy dźwigania ich. Czasem mam obawy w związku z tym nie chciałabym „zaszkodzić” ciąży, ale z drugiej strońy sobie myśle, ze przecież mnóstwo jest matek rok po roku i jakos sobie radzą w tej sytuacji. Jak to jest u was?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje 1 USG było w 5t3d i widać było serduszko. Kolejna wizyta dopiero na początku lipca, więc już się nie mogę doczekać. Mam nadzieję że będzie wszystko ok.

Pepper lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Dziewczyny w drugiej lub kolejnej ciąży z małymi brzdącami powiedzcie jak sobie radzicie z opieka nad dziećmi? Chodzi mi o noszenie, dźwiganie itp
    Ja mam w domu dwa małe skrzaty i cieżko jest uniknąć noszenia czy dźwigania ich. Czasem mam obawy w związku z tym nie chciałabym „zaszkodzić” ciąży, ale z drugiej strońy sobie myśle, ze przecież mnóstwo jest matek rok po roku i jakos sobie radzą w tej sytuacji. Jak to jest u was?
    Staram się jak najmniej nosić. Czasami ciężko, ale już widzę postępy :P Ogólnie ponoć jak organizm jest oswojony z ciężarem to nie powinno nic się stać.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:

https://mamaginekolog.pl/mamusiu-na-raczki/ Polecam Ci ten wpis :)
    Ja noszę mojego synka bez zmian, ma prawie 11 miesięcy i waży 11,5kg.

• Makowa_Panna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka świetne wieści :)
    Pepper USG miałam wczoraj 5t 6d, 27 dpo, OM 7.05. Zarodek 3,2 mm i serduszko 130/min.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 20:39

Pepper, Karola94c lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Karola94c Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:

Staram się nie nosić :D Już rozumie córeczka bo taka mała nie jest, ale czy zdjąć ją z krzesła jak łobuzuje czy tam podnieść na chwile to raczej wydaje mi się, że nie powinno to zaszkodzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 20:53

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noszę. Nie chcę żeby się czuła odtrącana bo będzie nowy dzidziuś. A jest ci nosić - 11.5kg.

lenka.m, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka.m wrote:
    https://mamaginekolog.pl/mamusiu-na-raczki/ Polecam Ci ten wpis :)
    Ja noszę mojego synka bez zmian, ma prawie 11 miesięcy i waży 11,5kg.

Dzięki wielkie za link sporo wyjaśnia :) trafiłam na bloga mamaginekolog wczoraj i w wolnej chwili podczytuje rożne artykuły, ale tego jeszcze nie czytałam.

Ja tez staram sie je nosić jak najmniej wiadomo, ale przy dwójce w dodatku mieszkając na czwartym pietrze w bloku jest to nieuniknione :D fakt są juz dosyć samodzielne bo wchodzą i schodzą z czwartego piętra najczęściej same chyba, ze są juz zmęczone i im sie nie chce :P ale właśnie duzo jest sytuacji typu podnieść zeby włożyć do krzesełka do karmienia, włożyć lub wyciągnąć z łóżeczka, włożyć do wózka itp.
    Dzięki troche mnie uspokoilyscie :)

Ewelcia85, Karola94c lubią tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1085 wrote:
    Hej, sorki, że tak się Wam wcinam w wątek, ale tez myślę o kolejnej dzidzi, a widzę, że u Ciebie 8 miesięczny bobas. jak dajesz radę?
    Na razie luzik , ale nastawiam się że może być ciężko :) moja Ala to straszny cycuch cały czas najchetniej u mnie na rękach . Nie mam jeszcze uciążliwych objawów a z sennością radzę sobię drzemkami razem z małą :) Na szczęście mam w domu jeszcze super pomocną i kochaną 8 latkę więc jakoś dam radę :) my celowo zdecydowaliśmy się na dzieci z małą różnicą wieku.

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noszę na razie bez zmian ale mała jeszcze nie chodzi ;) no i mieszkam na 2 piętrze więc jak mąż w pracy a jest mus wyjść to jeszcze wózek muszę znieść . Staram sie robić to z głową i mam nadzieję że sobie nie zaszkodzę :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Do koleżanki która plami krwią, kochana najlepiej byłoby gdybyś pojechała na IP... Mimo wszystko trzeba zobaczyć czy ciąża nie rozwija się w innym miejscu.
    Mam nadzieje że to tylko malutki krwiaczek a z ciążą jest wszystko dobrze <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 05:26

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 11:33

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noszę moje 12kg szczęścia ;) jest za mały żeby mu wytłumaczyć że mama nie może ;)

lenka.m, Grzechotka2 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    empiq wrote:
    Ja też dopiero w pierwszym tygodniu lipca wybieram się na usg. Będzie 6 tydzień z hakiem. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
    Póki co objawy umiarkowane i znośne. Jeszcze nie mam mdłości, tylko wzmożony apetyt, częstomocz, wrażliwe piersi i pobolewanie w podbrzuszu, gdy za dużo chodzę albo stoję.

Tak czytam i chyba jestem najstarsza w grupie, bo rocznik 82 :)
    Gratuluję wszystkim mamusiom, ktore usłyszały już serduszka, a podwójne gratki dla noszących bliźniaki. Też bym chciała bliźniaki, bo planujemy z mężem dwójkę, a przy bliźniakach jedna ciąża i można zamknąć fabrykę ;)

Oj tylko 3 lata starsza ode mnie :)

empiq lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    Ja noszę. Nie chcę żeby się czuła odtrącana bo będzie nowy dzidziuś. A jest ci nosić - 11.5kg.
    a wie już o dzidziusiu? Ja póki co nie mówię, moja córka waży 13kg. Ograniczam noszenie, ale tez jej tłumaczę i tule, łapie za rączkę i tak sobie idziemy :) myslę, że kwestia odczucia odtrącenia zależy od nas, naszego podejścia i naszych czynów :)

Karola94c lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wam też tak ciągle chce się siku? Ja mam wrażenie, że chodzę co 5minut. Zdążę wyjść z wc i czuje, że znów muszę :/

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ