Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Pau.em gratulacje za wytwalosc!
Kjt powodzenia! Może juz po wszystkimtzn. zaczęła się przygoda z maleństwem!
KaroKaro, many chyba identyczny termin. Napisz coś więcej co Twój lekarz mówił o tym wewnętrznym rozwarci które się cofnelo. Może to mój przypadek? Może dlatego muszę leżeć z szyjka 23mm i centymetrem rozwarcia aż do końca 37 tygodnia?Pau.Em, kjt91 lubią tę wiadomość
-
Cudowne są te Wasze maluszki
Słodkie maleństwa
Dziewczyny.. Od rana mam dość. Do 12 miałam 4 telefony z cyklu "czy już urodziłam??". Już mam wszystkich po dziurki w nosie. Nie pomaga, że w koło tłumacze, że jak już będzie po wszystkim to przecież damy znać. Codziennie po kilka wiadomości/telefonów czy już.
Tak mnie to frustruje, że każdemu z osobna po kilka razy muszę tłumaczyć.
Przez całą ciążę nudziłam się bo każdy góra raz na miesiąc się odezwał jak się czuje a teraz nagle wszyscy domagają się codziennej porcji wiadomości.
W podobny sposób rok temu wkurzały mnie pytania "czy już jestem w ciąży".. Z tym, że zadawała je głównie moja mama. Większość miała jednak na tyle taktu by o takie sprawy nie pytać. -
nick nieaktualnyArtemida to chyba wszedzie tak jest, ludzka ciekawośc nie ma granic. Powiedz im ze sie lekarz w obliczeniach o miesiac pomylił
i musza poczekać.
A tak serio to wspolczuje Tobie, bo ja swojego urodziłam dzien po terminie i też był stres, ja wziełam wtedy meża w obroty, ale na wszystkie szyjki to nie działa.
WrzucamWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 13:34
Kropeczka85, Karola94c, Rose7, Sylllwus lubią tę wiadomość
-
bumbum wrote:artemida27 - a może wyłącz telefon? Masz prawo do spokoju teraz
ha haDobry pomysł tylko wtedy będą myśleć, że rodzę i atakować męża.. W pracy ma ostatnio stresujący okres więc też nie chcę go obciążać..
Przy następnej ciąży tak zrobię- wymyślę jakiś późniejszy termin i tak wszystkim będziemy podawać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 12:45
-Mamunia- lubi tę wiadomość
-
Cudowne te wasze maluszki
Ja chce już rodzić!!!
Dzisiaj wizyta zobaczymy ile waży już nasz klocuszekOd wczoraj dziwnie sie czuje. Mam czasem zawroty głowy nie mogłam wczoraj zasnąć kreciło mi sie w głowie. Czytałam że na końcu może tak być. Ale troszkę się niepokoję. Dobrze że dzisiaj wizyta.
No i wicie gniazda na pełnej :p układałam u małej w komodzie chyba 10 razy już :p
Ciągle chce mi sie sprzatać ale wszystko boli...
-Mamunia- lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Dziewczyny ja przyjęta na porodówkę. Raczej dziś czyli dokładnie w urodziny mojej Córci urodzę Synka, czekam na czczo na decyzję. Regularne skurcze na ktg, a do tego totalnie rozeszło mi się spojenie łonowe, kroku nie mogę zrobić. Ciągle coś w tej ciąży...oby już teraz do szczęśliwego finału.
Trzymam kciuki za Was wszystkie!Ciążowa_Gapsy, malami91, Papapatka, artemida27, Pepper, EBa, Sylllwus, Mambella, -Mamunia-, Lady_E, Karola94c, baranosia, Black_Lilith, bumbum, MałaMała, Kolorowaola, Ewelcia85, Mila_85, kjt91, MonisiaK lubią tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
nick nieaktualnyJa już śmigam bez problemu, trochę ciągnie, rano tylko dostałam ketonal i teraz już bez przeciwbólowych. Młody do 11 siedział raz na jednej raz na drugiej piersi. Najpierw nakarmilam lewa, przez godzinę!! Odłożyłam A on sobie zapakowal obie piastki do buzi i ciumkal, no nieeee:) z prawej jadł kolejną godzinę I śpi do teraz:)
Kropeczka,kjt mocne kciuki!!!!!! ❤❤
Mamunia zdjęcie cudne;*
Trzymam kciuki za wizytytujace dzisiaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 13:07
Ciążowa_Gapsy, Makowe Szczęście, baranosia, Black_Lilith, bumbum, -Mamunia-, Nadzieja22, kjt91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ciążowa_Gapsy wrote:Kropeczko,to my trzymamy teraz kciuki za Ciebie! Niesamowity timing z urodzinami:)))
Lady, ja od wczoraj tak samo. Nawet myślałam że mam infekcję, a to po prostu takie samopoczucie. Zawroty głowy nawet jak leżę! Stawiam ze to horuiny szaleją
Ja mam to samo od wczoraj. Zawroty głowy. Głównie jak siedzę.
Kropeczka trzymam kciuki:) niezle wstrzelilas się z terminem. -
Ciążowa_Gapsy wrote:KaroKaro, many chyba identyczny termin. Napisz coś więcej co Twój lekarz mówił o tym wewnętrznym rozwarci które się cofnelo. Może to mój przypadek? Może dlatego muszę leżeć z szyjka 23mm i centymetrem rozwarcia aż do końca 37 tygodnia?
U mnie ginekolog zauważyła że coś się dzieje z szyjka jakoś chwilę przed świętami. Na usg dopochwowym było widać że kanał szyjki się poszerzył od wewnątrz tzn od strony macicy, od zewnątrz wszystko było zamknięte a sama szyjka była długa bo chyba około 37mm. Wysłała mnie na oddział żeby podać sterydy na płucka w razie 'W', dostałam 4 dawki i wyszłam do domu. Na wyzycie na początku stycznia okazało się że zrobiło się jeszcze większe rozwarcie (nie dopytywałam ile dokładnie mm było) takie w kształcie lejka, szersze od wewnątrz ale przy ujściu szyjka zamknięta i dalej długa. Dostałam nakaz leżenia i kontroli za tydzień. Przez ten tydzień dosłownie leżałam plackiem bo się wystraszyłam i pomogło bo szyjka się przymknęła, ale dalej miałam leżeć żeby znowu nie zaczęło się rozwierać. Wczoraj na wizycie tak jak napisałam szyjka zamknięta i długa, chociaż przez ostatnie dwa tygodnie trochę mniej się oszczedzałamogólnie mam sobie jeszcze polegiwać 1,5 tygodnia a później to już co ma być to będzie
A u Ciebie to rozwarcie jest przy ujściu szyjki czy tak jak u mnie od środka?🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 08:09
KaroKaro, malami91, artemida27, Ciążowa_Gapsy, Rose7, EBa, Sylllwus, Lady_E, ej_est, baranosia, Black_Lilith, bumbum, MałaMała, Ewelcia85, -Mamunia-, Lutyska, Anet85, Nadzieja22, MonisiaK lubią tę wiadomość
-
Kropeczko powodzenia! Czekamy na kolejnego Maluszka
Pau.em super że już śmigasz! Wiesz już kiedy wyjdziecie że szpitala?🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Kjt91, Kropeczka trzymam kciuki !!!!
Jak tak dalej pójdzie to nas garstka na luty zostanie z tymi porodami
PauEm super ze tal ładnie Ci wszystko idzie. Czy wczoraj zdjeli Ci opatrunek czy dzisiaj? Jak się umylas? Tzn czy moczylas wlosy bo chyba rany nie można moczyć. Jak to jest?kjt91 lubi tę wiadomość
-
Pau a w tej sytuacji podali Wam prewencyjne antybiotyk?
Karo dziękuję Ci za odpowiedź! Nie znam aż takich szczegółów, ale lekarz od razu po wizycie skierował mnie do szpitala. Dostałam królowe z magnezem i dwie dawki sterydów (które przeżywam strasznie). Teraz też właśnie leżę aż donoszę - jeszcze tydzień. Później wizyta i zobaczymy. Wierzę, że szyjka szyjce nierówna i te wartości w centymetrach to jedno a np.kształt rozwarcia to drugie. Moje koleżanki z krótszymi szyjkami i rozwarciami nie miały takiego reżimu jak ja... zastanawia mnie w tym wszystkim czopki sluzowy - on tam siedzi mimo rozwarcia? Mnie tam nic nie wypadało