X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • EBa Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka trzymam kciuki za Was :*

Pau.Em cieszę się, że masz się dobrze :) Nie wiem czemu ale rozczuliły mnie paznokietki Twojego maluszka ;)

Posprzątałam łazienkę i pokręciłam się trochę na piłce, żeby małej pomóc wejść w kanał lepiej ;) Coś może to i pomaga bo jak się z tej piłki podnoszę to wszystko mnie ciągnie w dolnych rejonach...

Fajnie tak codziennie o nowych maluszkach tu czytać i je oglądać :D

Artemida wytrwałości :* mnie jeszcze obsesyjnie nie dopytują ale to raczej dlatego, że większość precyzyjnie nie zna terminu. Pewnie jak do weekendu nie urodzę to też się zacznie nawał zainteresowania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 13:34

artemida27 lubi tę wiadomość

Córka, ciąża naturalna, 02.2019
    Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
    Córka, in-vitro, urodzona 09.2024
  • Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny, idziecie jak burza. Trzymam kciuki.
    Kropeczka mialysmy ten sam termin porodu :)
    Słodziutkie te Wasze bobaski.

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wydaje mi się że czop może siedzieć w szyjce mimo rozwarcia i może też wypaść niezauważony np. Pod prysznicem albo w toalecie no chyba że odchodzi stopniowo :)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam o czopki tez dlatego, bo jeśli dobrze pamiętam bez niego już nie ma szans na seks, z nim jeszcze sa mimo tozwarcia (?) Mam nadzieję, że to nie herezja

• baranosia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida z tymi telefonami to masakra jakaś... Mamunia dobrze radzi mów że rodzisz dopiero za miesiąc niech się odczepią...

Pau.Em mały ssaczek Ci rośnie hehe pamiętam że mój w szpitalu też by tylko ciągle jadł i jadł.

Kropeczko 3mam kciuki żeby było wszystko dobrze :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne dzieciaczki;-)
    Artemida w pierwszej ciąży też mnie tak atakowali telefonem i czy już już już. Ale to było irytujące.
    Niedosyt że ty się stresujesz kiedy gen moment nastąpi to jeszcze inni swoją ciekawością.

Pau.em ja przy pierwszym porodzie też się super czułam po CC. Teraz w 2 dniu po porodzie stwierdziłam z współlokatorka (też pierwsze CC) ze wtedy lepiej się czułyśmy niż teraz po sn hehehe
    Super że taki cycolek ż niego, pięknie pobudzi laktacje.

Zawiozłam dziś starszaka do babci bo się za nim stęskniła (siedziała z nim jak ja pracowałam), a ja chciałam zakupy zrobić . Dziewczyny jaką on miał mine, chyba ciągle pamięta że zostawiłam go na tydzień. Za niedługo po niego jadę bo aż za cicho w domu.

Mój dzidziolek sobie śpi po karmieniu a mi chyba piersi odpadną. Brodawki tak mnie bolą że aż sycze jak się przyssie. A niby mówią że największy ból jest kilka dni po porodzie. Smaruje czym mogę i nic nie przynosi ulgi.

A mam takie pytanie organizacyjne :-)
    Zostajemy tutaj czy przenosimy się np na fb? Bo ja nie jestem zbyt chętna na wstawianie zdjęć:-(

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Małamała a wyjaśniło Ci się coś z ubezpieczeniem? Da się to jakoś odkręcić?
    Bumbum... wczoraj dzwonilam do prezesowej... to sie zaksztusila ślina jak uslyszala kto dzwoni... Nom...
    Poleciala do kadrowej bo okazalo sie ze kadrowa zajmuje sie sprawami ubezpieczenia... dala mnie na glosno mowiacy przez tel i ona stwierdzila ze jestem ubezpieczona jednak od maja2018 (a tak naprawde powinnam byc od czerwca2017!) ...no ale nawet jesli od maja2018 to akurat wychodzi 9mies i nalezy mi sie swiadczenie po urodzeniu dziecka takie jednorazowe z Warty... a one do mnie z tekstem ze z jakims konsultantem jeszcze musza porozmawiac bla bla bla... i oddzwonią... Ja na to ze ok, to w takim razie czekam na telefon... jak,jutro do poludnia sie nie odezwa to znow zadzwonie do prezesowej... i bede takich ich cisnąc... bo wkoncu to szlo z mojej wyplaty i męza wyplaty... zobaczymy... jak beda stękac ze nie, to napisze do PIP i zglosze do Sądu Pracy... wtedy ich machlojki wyjda... bo juz mam dosc upominania sie...
    Wczoraj rozmawialam z taka pania z ktora na magazynie robilam... to mowila ze tak oszukują ludzi na kase ze szok... i pol zakladu do konca stycznia z magazynu odchodzi !!! Tak sie ludzie wkurzają... nie dziwie sie... :/

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella, mój jak się źle przyssie to od razu go odstawiam i próbujemy jeszcze raz, bo inaczej też bym była pogryziona już, a tak póki co jest ok.

Mambella lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella, miałam właśnie zajęcia z kp w szkole rodzenia, jeśli bolą sutki to znaczy, że dzidziolek zbyt "płytko przystawiony" i brodawka ociera się o twarde podniebienie. Jeśli dzidziolek przyssie się głębiej to brodawka trafia na podniebienie miękkie i powinno być ok. Ale to tyle z teorii... Wiadomo, że w praktyce wygląda różnie.

MałaMała - to jeszcze zorientuj się jak to jest z karencją. Ja zmieniłam ubezpieczenie i mam składki też od maja 2018, ale u mnie (PZU) jest karencja 9 miesięcy (składki muszą być płacone 9 m-cy, aby należne było świadczenie), co oznacza, że nie mogę urodzić w styczniu :D No ale chyba nie urodzę, chociaż kto to wie :)

MałaMała, Mambella lubią tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko, powodzenia! Braciszek dla córeczki na urodziny to chyba najlepszy prezent :-)

Pepper - też właśnie o tym pomyślałam, ze jeszcze nie ma lutego a większość maluchów już na świecie.

Mambella - jestem za fb, tylko może jak wszystkie już będziemy po porodach. Tylko chyba kilka dziewczyn nie ma fb, więc może tak całkiem stąd nie znikajmy, a jedynie tam będziemy wrzucać zdjęcia?

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, już się trochę uspokoiłam..

Zdjęcia Waszych dzieciaczków są takie słodkie :) Siedzę i płaczę :)

Kropeczka powodzenia! Trzymam kciuki!

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9miesiecy ;) karencja ;)
    Ot tak nie zmienie bumbum bo to ubezpieczenie grupowe pracownicze ;)

Kurcze raptem pare godz nie wchodzilam naa forum a tu sie tyle dzieje matko !!! Juz sie sama pogubilam!!!
    To bedzie dopiero jak sama urodze na samiusieńkim koncu hahaha a mialam fałszywy alarm hehehe bedzie kupebsmiechu :D

baranosia lubi tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• baranosia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tymi karencjami to trzeba uważać. Bo czasem jest 9mcy, a ja np w firmie męża jak chciałam się ubezpieczyć to był rok

MałaMała lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to się śmieje że Wasze dzieciaczki będą już obchodziły 1mc życia, a ja dalej będę w dwupaku :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjt , Kropeczko powodzenia dziewczyny i czekamy na super wieści :)
    MałaMała ale cię z tym ubezpieczeniem zrobili , masakra :-O

kjt91 lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 nie maja co wymyslac sobie bo mam na to dowod bo mam kwitki z wyplat z kazdego miesiaca i jest napisane ze pobrano 55zl za ubezpiecz.grupowe pracownicze... wiec jak oni beda mruczec to sądbpracy i tyle...

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak patrzę na te wasze dzieciaczki to jeszcze bardziej nie mogę się doczekać aż przytule swoją królewne ...

-Mamunia-, malami91, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginekolog uczulał mnie teraz bardzo na liczenie ruchów. Mam zrobić tabelkę i zapisywać 3x dziennie ile poczuję ruchów w danej godzinie.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella ja tez nie jestem za wstawianiem zdjec. Dlatego mam nadzieje ze znaku po nim nie bedzie.

Co do bolu sutek, niestety ja przechodzilam ten ból i nadal jest ale mniejszy. Jestem swiadoma ze dziecko za plytko ssie, ale gdy wkładam z wieksza iloscia otoczki to po prostu sie dławi. Wiec robie tak aby jemu bylo dobrze, ja przeboleje, ale caly czas bede probować przystawiac poprawnie. Ja mialam probke maltanu jego przed karmieniem nie trzeba zmywac i troche pomogł.

• Makowa_Panna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jakiś dół dopadł... :( Niewyspanie, ociężałoś i to, że ciągle coś boli chyba dają się już za bardzo we znaki...
    MałaMała mam nadzieję, że się wszystko uda załatwić po Twojej myśli skoro masz dowód na to, że skaldnik teoretycznie były odciągane.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: