Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
SiSi111 wrote:U nas kapiel ok, dzis nawet byl masaz cialka oliwka ale ogolnie zmiany pieluszek bardzo nie lubi, zazwyczaj krzyczy. Czy wasze dzieci jedza w miare regularnych odstępach czy jak im sie podoba? Mam wrazenie ze moja nie dojada, pocumka 15 min zasypia a za godzine znowu glodna... ogolnie moje hormony szaleja, chodze zdolowana, mam.wrazenie ze jej nie ogarniam...
wydaje mi się że 15 min to jest dobry czas jak na karmienie. Obserwuj pieluszki. Jesli jest min 5 zmoczonych pieluszek i 3-4 kupki to jest ok i na pewno dojada.
Moja nie je regularnie, w nocy rzadziejczasami chce po godzinie a czasami śpi 3h
SiSi111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalami91 wrote:Nasz mały od jakiegoś tygodnia jest aniołem w kąpieli, widać, że mu się podoba. Wcześniej często był płacz, podejrzewam, że woda była zbyt chłodna.
u synka sprawdzal sie rytual dnia.wiedzial ze kapanie (o stalej porze) oznacza że zaraz idzie spac i mam nadzieje ze cora to tez zalapie
co do karmienia u nas na zadanie wiec czasem przerwa 3 godz a czasem po chwili sobie przypomni ze sie nie dojadla...
-
nick nieaktualnyPapapatka wrote:Gdzie mogę sprawdzić jakie są prawidłowe przyrosty wagi? Centymetrów czy coś? Ważyłam dzisiaj Mała ma 3800g. Czyli w 8 dni 280 g. Od 30.01 (wyjścia ze szpitala) 700 g, od urodzenia (27.01) 570 g. Co sądzicie?
Dobry przyrost.
Papapatka lubi tę wiadomość
-
baranosia wrote:Cisza nikt nie rodzi? Kurde dziś mój wymyślony termin. Cały wieczór masowałam brzuch, były sexy, rano szczypanie sutków i póki co się nie zapowiada
-
Kolorowaola gratulacje
KaroKaro trzymam kciuki
Dziewczyny wczoraj była u mnie położna środowiskowa i mówiła ze wyszła jakaś trefna seria szczepionek 6 w 1. Wiecie cis o tym?
Mówiła żeby lepiej zaszczepić 5w1 lub te stare i potem rotawirus w kropelkachWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 08:57
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
I u mnie cisza, na 18 jedziemy na ktg, ale pomęczę jeszcze piłkę
Na pewno czuję, że wczoraj po skakaniu drastycznie brzuch się obniżył i wyszły na dole brzucha nowe rozstępy, bo wcześniej miałam tylko z prawej strony małego.Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
dopiero was nadrobilam od porodu gratuluję wszystkim nowym mamusiom:) A Tym w dwupaku szybkiego i sprawnego rozwiązania
nie zdawałam sobie sprawy do końca z tego że obsługa malego człowieka jest tak skomplikowana tak samo kp do tego jak wróciłam do domu pierwsze dwa dni byłam z małym sama bo mąż nie miał urlopu i troche mi to ruszyło babyblues ale już mam wsparcie i jest lepiej dodatkowo poczytałam.forum i.widze że nasze problemy nie są odosobnione wiec mi trochę raźniej;)
mieliśmy dziś wizytę położnej maly przybiera na wadze co najważniejsze ale jest żółty trochę więc w poniedziałek mamy kolejne odwiedziny jak nie będzie schodzić to musimy bilirubine skontrolować i tak to u nas wyglądaPapapatka, baranosia, Ewelcia85, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dla rozpakowanych
My mieliśmy wczoraj wizytę u pediatry. Z mała wszystko ok. Ma trądzik niemowlęcy i sapkę niestety. Musimy poczekać aż samo przejdzie. 13.03 ortopeda w 21.03 na szczepienia. Malutka od wyjścia że szpitala czyli w 2 tyg przybrała 400g. Czyli w normie. Pepek sie trzyma jeszcze i pediatra mowi ze tak szybko nie odpadnie widac ze byla gruba pepowina. Trzeba czekac. W nocy śpi po 2 h. W końcu sama w łóżeczku śpi:) W dzień bywa różnieSpacerujemy ile się da. W pon tatuś wraca do pracy ciekawe czy dam sobie radę z nią sama.
Tyle u nasWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 11:21
Ciążowa_Gapsy, Ewelcia85, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualny