X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    U nas kapiel ok, dzis nawet byl masaz cialka oliwka ale ogolnie zmiany pieluszek bardzo nie lubi, zazwyczaj krzyczy. Czy wasze dzieci jedza w miare regularnych odstępach czy jak im sie podoba? Mam wrazenie ze moja nie dojada, pocumka 15 min zasypia a za godzine znowu glodna... ogolnie moje hormony szaleja, chodze zdolowana, mam.wrazenie ze jej nie ogarniam...
    Dopiero się siebie uczycie :) wydaje mi się że 15 min to jest dobry czas jak na karmienie. Obserwuj pieluszki. Jesli jest min 5 zmoczonych pieluszek i 3-4 kupki to jest ok i na pewno dojada.
    Moja nie je regularnie, w nocy rzadziej :) czasami chce po godzinie a czasami śpi 3h :)

SiSi111 lubi tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 21:50

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Nasz mały od jakiegoś tygodnia jest aniołem w kąpieli, widać, że mu się podoba. Wcześniej często był płacz, podejrzewam, że woda była zbyt chłodna.
    U nas raz mala nie chciala sie dac wsadzić do wody i sama mowilam do meza że za ciepła woda i jak dolal zimnej to bylo juz ok. Ogolnie nasza uwielbia sie kapac i jest wtedy taka zadowolona. A z pielucha to roznie. Zalezy czy mocno glodna czy najedzona. bardzo jej przeszkadza brudny pampers wiec jak juz przebieram to sie uspokaja. Wlasnie za chwile idziemy mala kapac. Synek ma zawsze pierwszeństwo bo Natalcie potem trzeba nakarmić itd ;) u synka sprawdzal sie rytual dnia.wiedzial ze kapanie (o stalej porze) oznacza że zaraz idzie spac i mam nadzieje ze cora to tez zalapie ;) co do karmienia u nas na zadanie wiec czasem przerwa 3 godz a czasem po chwili sobie przypomni ze sie nie dojadla... ;)

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały denerwuje się jak mu zmieniam pieluche i mu zimno ;) nie przeszkadza mu zasikana pielucha ani kupa :P

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś dwie godziny temu dopiero podziałały leki przeciwbólowe. Głupio też leżeć bez małej ;( Mam nadzieję że rano będę mogła się nią zajmować

km5sroeqr29ccbje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Gdzie mogę sprawdzić jakie są prawidłowe przyrosty wagi? Centymetrów czy coś? Ważyłam dzisiaj Mała ma 3800g. Czyli w 8 dni 280 g. Od 30.01 (wyjścia ze szpitala) 700 g, od urodzenia (27.01) 570 g. Co sądzicie?

Dobry przyrost :-).

Papapatka lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka też mi się wydaje że przyrost jak najbardziej ok :)

Papapatka lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza nikt nie rodzi? Kurde dziś mój wymyślony termin. Cały wieczór masowałam brzuch, były sexy, rano szczypanie sutków i póki co się nie zapowiada :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Cisza nikt nie rodzi? Kurde dziś mój wymyślony termin. Cały wieczór masowałam brzuch, były sexy, rano szczypanie sutków i póki co się nie zapowiada :D
    U mnie tez nic z tego. Wczoraj tak sie zabralam za masowanie piersi, ze siara z mlekiem poszła. Juz ich nie dotykam. Widac mala ma jakis powod, ze nadal w brzuchu siedzi :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola gratulacje :)

KaroKaro trzymam kciuki

Dziewczyny wczoraj była u mnie położna środowiskowa i mówiła ze wyszła jakaś trefna seria szczepionek 6 w 1. Wiecie cis o tym?

Mówiła żeby lepiej zaszczepić 5w1 lub te stare i potem rotawirus w kropelkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 08:57

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam o pneumokokach i wycofanej serii. Jedno dziexko zmarlo, 2 ma stwierdzoną smierc mózgu i jeszcze chyba jedno jest w ciezkim stanie.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko :O. Byłam zdecydowana na 6w1...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 09:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te pneumokoki to chodI o rwfundowane, czy jakie?

Ja prawdopodobnie bede szczepic jak PauEm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 09:27

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    A te pneumokoki to są refundowane?
    Teraz tak.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella u mnie też cisza. Jedyne co to jeszcze więcej śluzu. To juz trochę frustrujące, a trochę śmieszne, ze kolejny weekend nadchodzi...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Slyszalam o pneumokokach i wycofanej serii. Jedno dziexko zmarlo, 2 ma stwierdzoną smierc mózgu i jeszcze chyba jedno jest w ciezkim stanie.
    To straszne ;( Masz moze jakiegoś linka? Nie mogę znaleźć info o tym

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie cisza, na 18 jedziemy na ktg, ale pomęczę jeszcze piłkę :)

Na pewno czuję, że wczoraj po skakaniu drastycznie brzuch się obniżył i wyszły na dole brzucha nowe rozstępy, bo wcześniej miałam tylko z prawej strony małego.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • amir Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero was nadrobilam od porodu gratuluję wszystkim nowym mamusiom:) A Tym w dwupaku szybkiego i sprawnego rozwiązania

nie zdawałam sobie sprawy do końca z tego że obsługa malego człowieka jest tak skomplikowana tak samo kp do tego jak wróciłam do domu pierwsze dwa dni byłam z małym sama bo mąż nie miał urlopu i troche mi to ruszyło babyblues ale już mam wsparcie i jest lepiej dodatkowo poczytałam.forum i.widze że nasze problemy nie są odosobnione wiec mi trochę raźniej;)

mieliśmy dziś wizytę położnej maly przybiera na wadze co najważniejsze ale jest żółty trochę więc w poniedziałek mamy kolejne odwiedziny jak nie będzie schodzić to musimy bilirubine skontrolować i tak to u nas wygląda :)

Papapatka, baranosia, Ewelcia85, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla rozpakowanych :)

My mieliśmy wczoraj wizytę u pediatry. Z mała wszystko ok. Ma trądzik niemowlęcy i sapkę niestety. Musimy poczekać aż samo przejdzie. 13.03 ortopeda w 21.03 na szczepienia. Malutka od wyjścia że szpitala czyli w 2 tyg przybrała 400g. Czyli w normie. Pepek sie trzyma jeszcze i pediatra mowi ze tak szybko nie odpadnie widac ze byla gruba pepowina. Trzeba czekac. W nocy śpi po 2 h. W końcu sama w łóżeczku śpi:) W dzień bywa różnie :) Spacerujemy ile się da. W pon tatuś wraca do pracy ciekawe czy dam sobie radę z nią sama.
    Tyle u nas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 11:21

Ciążowa_Gapsy, Ewelcia85, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, mój skończył 4tyg i jeszcze jest na buzi delikatnie żółty. Podobno przy kp żółtaczka może długo trzymać :-\. My w poniedziałek idziemy skontrolować bilirubinę.

Lady_E, dasz radę! :-) My sami już 2gi tydzień jesteśmy i ogarniamy :-).

C

‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ