X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam po kilku dniach, właśnie wyszliśmy ze szpitala. Moja córeczka urodziła się w niedzielę przez cc. Poszłam do szpitala na wywołanie, ale lekarze sugerowali cc, twierdzili, że nie dam rady urodzić. Nie było przyjemnie, ale najważniejsze, że mała zdrowa. Duża dziewczynka, 56 cm i 4 kg.

baranosia, Ciążowa_Gapsy, malami91, Ewelcia85, Pau.Em, Mambella, Nadzieja22, Black_Lilith, Kropeczka85, Paulaa25 lubią tę wiadomość

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia w gemini trzeba czytać dokładnie opis, czasem zdjęcie jest produktu w jednym kolorze, a na dole dopisek, że jest dostępny w różnych kolorach i wysyłany jest losowo. Ja zawsze piszę w uwagach przy zamówieniu i albo wysyłają ten, co chcę, albo dzwonią, jeśli nie ma.

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tych 4 przypadkach nop po szczepionce też czytałam, tylko było napisane, że ta seria wcale nie została wycofana i nadal jest w użyciu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj szczepionki.tez mam zawsze stracha ale nie wiem czy nie mialabym wiekszego gdybym w ogole nie zaszczepila... Tak jak i nopow boje sie wizyt w ośrodku bo pediatra przyjmuje w tym czasie tylko zdrowe dzieci ale druga dr przyjmuje chorych wiec zarazki sa i raz po szczepieniu maly wrocil z wirusem i na drugi dzien chory bo jak mialam roczne dziecko utrzymać na kolanach jak bylo spore opoznienie? Eh ciarki mam.dzisiaj ide z mala na patronaz do pediatry...oby nic nie zalapala...
    No wlasnie a gdzie rodzace?dzieci twardo siedza u was.chyba za dobrze tam maja ;)
    Mamunia ja zapomnialam o tej darmowej dostawie a moze i lepiej bo zawsze tego na zapas nakupuje...
    A mam fajny sudocream care & protect.konstystencja jak bepanthen.nie wiem jak cenowo bo dostalam od siostry farmaceutki w prezencie dla malej ;)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:

Jasiek znowu ma odparzenie :-(. Ostatnio mąka ziemniaczana pomogła a teraz nie chce zejść to cholerstwo. Chyba zmienię pieluchy, może to ma coś do rzeczy.
    Jakich używasz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Jakich używasz?

Pampers premium care. Mąż ma dziś kupić Dady, zmienimy i zobaczymy co będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami zwróć uwagę też na chusteczki nawilżane. Bo one też mogą podraznic i odparzyc:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em, właśnie używałam tych babydream, niby skład ok, ale być może faktycznie one są winowajcą. Od dziś używam już tylko wody.

• Pepper Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    U mnie też waga się zatrzymała :/ a jak tam pierścionki? Możecie już zakładać? Mi obrączka dalej się nie mieści :/ pewnie będzie trzeba poszerzać :/
    U mnie to samo... :( nie wchodzi ani na prawy ani na lewy palec.

Dr mówił ze opuchnięcie może schodzić do 4 tyg po porodzie. Jak się nic nie zmieni to powiększam i pierścionek i obrączkę.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ja tez uzywalama babydream i gdy przeszlo znowu zaczelam uzywac i znowu wyskoczylo. Wiec przemywam woda i kupilam bepanthen extra, tam jest cos w ulotce o tych kwasnych kupkach, a w zwyklym tego nie ma. Tzn ze bardziej chroni. Oj rozumiecie.

A jeszcze kupilam i 8 szt. Jak glupia. Ale sienprzydadza zaraz lato brudne raczki ipt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 15:48

malami91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Malami ja tez uzywalama babydream i gdy przeszlo znowu zaczelam uzywac i znowu wyskoczylo. Wiec przemywam woda i kupilam bepanthen extra, tam jest cos w ulotce o tych kwasnych kupkach, a w zwyklym tego nie ma. Tzn ze bardziej chroni. Oj rozumiecie.

A jeszcze kupilam i 8 szt. Jak glupia. Ale sienprzydadza zaraz lato brudne raczki ipt.
    Nam teściowa kupiła 3 paczki chusteczek pampers które właśnie u nas odparzyly i ścieram nimi kurz:D u nas babydream calendula nie odparzyl całe szczęście (miałam je w szpitalu) i te będę brała na wyjazdy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Nam teściowa kupiła 3 paczki chusteczek pampers które właśnie u nas odparzyly i ścieram nimi kurz:D u nas babydream calendula nie odparzyl całe szczęście (miałam je w szpitalu) i te będę brała na wyjazdy.

Ja mam 4-pak chusteczek pampers, dostaliśmy od kogoś. Będą do czyszczenia butów :D.

Pau.Em lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Tez tak robie :-P

Pau.Em lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy niegrzeczne :D

Pau.Em lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, kiedy jest wg Was optymalny czas na pierwszą dłuższą podróż z maluszkiem (200km)?

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o 13.50 przywitalismy na Świecie Helenkę <3
    Waży 3400g i mierzy 56cm :D
    Poród długi i straszny ale nagroda nieoceniona!
    Szczegóły później :*

Papapatka, malami91, Ciążowa_Gapsy, Mambella, Ika..., bumbum, Nadzieja22, ruda90, Black_Lilith, Kolorowaola, Lutyska, -Mamunia-, Ewelcia85, SiSi111, Pepper, Kropeczka85, EBa, Lady_E, Jonesey, Mila_85, artemida27, Pau.Em, ej_est, Paulaa25, klamka, Sylllwus lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro, gratulacje! Odpoczywajcie <3

KaroKaro lubi tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie dziewczyny, że to jest spoko, że odstawiłam sama magnez? Może on ma jeszcze jakąś inną funkcję? Po prostu już nie chcę wyhamowywać skurczy, a lekarz nie wiedzieć czemu kazał brać jeszcze trzy razy dziennie po tabletce.

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro, to cudownie! Całuję i mam nadzieję niedługo dołączyć <3

KaroKaro lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy, z magnezem czy bez, i tak niedługo urodzisz :D.

‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ