WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam po kilku dniach, właśnie wyszliśmy ze szpitala. Moja córeczka urodziła się w niedzielę przez cc. Poszłam do szpitala na wywołanie, ale lekarze sugerowali cc, twierdzili, że nie dam rady urodzić. Nie było przyjemnie, ale najważniejsze, że mała zdrowa. Duża dziewczynka, 56 cm i 4 kg.

baranosia, Ciążowa_Gapsy, malami91, Ewelcia85, Pau.Em, Mambella, Nadzieja22, Black_Lilith, Kropeczka85, Paulaa25 lubią tę wiadomość

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia w gemini trzeba czytać dokładnie opis, czasem zdjęcie jest produktu w jednym kolorze, a na dole dopisek, że jest dostępny w różnych kolorach i wysyłany jest losowo. Ja zawsze piszę w uwagach przy zamówieniu i albo wysyłają ten, co chcę, albo dzwonią, jeśli nie ma.

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tych 4 przypadkach nop po szczepionce też czytałam, tylko było napisane, że ta seria wcale nie została wycofana i nadal jest w użyciu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj szczepionki.tez mam zawsze stracha ale nie wiem czy nie mialabym wiekszego gdybym w ogole nie zaszczepila... Tak jak i nopow boje sie wizyt w ośrodku bo pediatra przyjmuje w tym czasie tylko zdrowe dzieci ale druga dr przyjmuje chorych wiec zarazki sa i raz po szczepieniu maly wrocil z wirusem i na drugi dzien chory bo jak mialam roczne dziecko utrzymać na kolanach jak bylo spore opoznienie? Eh ciarki mam.dzisiaj ide z mala na patronaz do pediatry...oby nic nie zalapala...
    No wlasnie a gdzie rodzace?dzieci twardo siedza u was.chyba za dobrze tam maja ;)
    Mamunia ja zapomnialam o tej darmowej dostawie a moze i lepiej bo zawsze tego na zapas nakupuje...
    A mam fajny sudocream care & protect.konstystencja jak bepanthen.nie wiem jak cenowo bo dostalam od siostry farmaceutki w prezencie dla malej ;)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:

Jasiek znowu ma odparzenie :-(. Ostatnio mąka ziemniaczana pomogła a teraz nie chce zejść to cholerstwo. Chyba zmienię pieluchy, może to ma coś do rzeczy.
    Jakich używasz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Jakich używasz?

Pampers premium care. Mąż ma dziś kupić Dady, zmienimy i zobaczymy co będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami zwróć uwagę też na chusteczki nawilżane. Bo one też mogą podraznic i odparzyc:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em, właśnie używałam tych babydream, niby skład ok, ale być może faktycznie one są winowajcą. Od dziś używam już tylko wody.

• Pepper Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    U mnie też waga się zatrzymała :/ a jak tam pierścionki? Możecie już zakładać? Mi obrączka dalej się nie mieści :/ pewnie będzie trzeba poszerzać :/
    U mnie to samo... :( nie wchodzi ani na prawy ani na lewy palec.

Dr mówił ze opuchnięcie może schodzić do 4 tyg po porodzie. Jak się nic nie zmieni to powiększam i pierścionek i obrączkę.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ja tez uzywalama babydream i gdy przeszlo znowu zaczelam uzywac i znowu wyskoczylo. Wiec przemywam woda i kupilam bepanthen extra, tam jest cos w ulotce o tych kwasnych kupkach, a w zwyklym tego nie ma. Tzn ze bardziej chroni. Oj rozumiecie.

A jeszcze kupilam i 8 szt. Jak glupia. Ale sienprzydadza zaraz lato brudne raczki ipt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 15:48

malami91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Malami ja tez uzywalama babydream i gdy przeszlo znowu zaczelam uzywac i znowu wyskoczylo. Wiec przemywam woda i kupilam bepanthen extra, tam jest cos w ulotce o tych kwasnych kupkach, a w zwyklym tego nie ma. Tzn ze bardziej chroni. Oj rozumiecie.

A jeszcze kupilam i 8 szt. Jak glupia. Ale sienprzydadza zaraz lato brudne raczki ipt.
    Nam teściowa kupiła 3 paczki chusteczek pampers które właśnie u nas odparzyly i ścieram nimi kurz:D u nas babydream calendula nie odparzyl całe szczęście (miałam je w szpitalu) i te będę brała na wyjazdy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Nam teściowa kupiła 3 paczki chusteczek pampers które właśnie u nas odparzyly i ścieram nimi kurz:D u nas babydream calendula nie odparzyl całe szczęście (miałam je w szpitalu) i te będę brała na wyjazdy.

Ja mam 4-pak chusteczek pampers, dostaliśmy od kogoś. Będą do czyszczenia butów :D.

Pau.Em lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Tez tak robie :-P

Pau.Em lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy niegrzeczne :D

Pau.Em lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, kiedy jest wg Was optymalny czas na pierwszą dłuższą podróż z maluszkiem (200km)?

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o 13.50 przywitalismy na Świecie Helenkę <3
    Waży 3400g i mierzy 56cm :D
    Poród długi i straszny ale nagroda nieoceniona!
    Szczegóły później :*

Papapatka, malami91, Ciążowa_Gapsy, Mambella, Ika..., bumbum, Nadzieja22, ruda90, Black_Lilith, Kolorowaola, Lutyska, -Mamunia-, Ewelcia85, SiSi111, Pepper, Kropeczka85, EBa, Lady_E, Jonesey, Mila_85, artemida27, Pau.Em, ej_est, Paulaa25, klamka, Sylllwus lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro, gratulacje! Odpoczywajcie <3

KaroKaro lubi tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie dziewczyny, że to jest spoko, że odstawiłam sama magnez? Może on ma jeszcze jakąś inną funkcję? Po prostu już nie chcę wyhamowywać skurczy, a lekarz nie wiedzieć czemu kazał brać jeszcze trzy razy dziennie po tabletce.

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro, to cudownie! Całuję i mam nadzieję niedługo dołączyć <3

KaroKaro lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy, z magnezem czy bez, i tak niedługo urodzisz :D.

‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ