X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo gratulacje! <3

Ja po ktg, mamy skurcze :) Poniżej 60 nie było, a i 3 bolesne 100 utrafione ;) Także czekamy na spokojnie.

ej_est, -Mamunia-, Moniiiikaaaa, Ciążowa_Gapsy, Ewelcia85, malami91, KaroKaro, Mila_85, Black_Lilith lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja trzymam kciuki za akcję :)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nakarmiłyśmy się właśnie a że i tak nie śpię i pewnie nie usnę z tych emocji i strachu o Malutką to opiszę Wam wszystko :)
    Dość długi wahaliśmy się czy jechać do szpitala, nawet mężowi karalam jechać do pracy ale coś go tknęło i zawrócił :)
    O 18 skurcze były co 5,5 minuty i trwały już od dobrych trzech godzin więc napisałam do mojej ginekolog co robić i kazała jechać więc przed 19 byliśmy w szpitalu i napisałam że Wam że szyjka zgladzona i rozwarcie na palec, jak się później okazało na porodowce szyjki jeszcze trochę zostało więc się podłamałam... Do godziny 24 rozwarcie było tylko 2 cm i położna z lekarzem zaczęli gadać pod nosem że to przepowiadające więc kolejny dołek bo mnie bolało okropnie a na dodatek bóle miałam z krzyża więc jednym słowem masakra. Kazali mi odpoczywać i drzemać między skurczami co u mnie w ogóle nie było możliwe, jedynie mąż chwilę się zdrzemnął na worku sako bo nie wiem jak biedny dałby radę... Rano przed 8 godziną były 3 cm, bóle non stop z krzyża więc bolesne ch** a efektów prawie żadnych. W okolicach południa były już tak nieznośne że widziałam tylko napis obok boksu 'sala cięć cesarskich' a jak moja gin przyszła i usłyszała że ja już mam dość że chcę koniec to z góry wiedziała że mam magiczne 7 cm więc później poszło już o wiele szybciej ale i tak bardziej boleśnie. Chwilę później usłyszałam 'Karolina rodzisz a ja dalej czułam krzyż...' Darłam się w niebogłosy jak lekarka wprowadzała Mała do ujścia... Partych miałam około 20 min więc chyba poszło szybko, największego powera dostałam jak dotknęłam główki między nogami <3
    Pamiętam jeszcze ze krzyczałam żeby mnie przecięli bo druga lekarka twierdziła że mało peknę, jak się okazało pękłam w górę, w dół i jeszcze w środku... Trudno będzie się musiało wygoić jakoś. W momencie jak dostałam Helenkę na brzuch zapomniałam w momencie o tym co działo się chwilę wcześniej :)
    Po 15 minutach chwyciła cyca a jak zjadła jednego to zabrała się za drugiego :D

Przeczytałam tylko ostatnią stronę i Papapatka zgadzam się z Tobą w 100%. W życiu nie pomyślałam przez chwilę że aż tak mnie przeciora poród... Prawie 18 godzin boli krzyżowych nie da się opisać żadnymi słowami

Nadzieja22 trzymam kciuki za szybki rozwój akcji! :*

Resztę może uda mi się nadrobić przez noc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 00:03

Pau.Em, Nadzieja22, malami91, Kropeczka85, Papapatka, -Mamunia-, baranosia, artemida27, Ciążowa_Gapsy, EBa lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, ja po porodzie czułam się tak sponiewierana, że szok. A skurcze u mnie trwały tak na prawdę 4h, także współczuję Tobie, że tyle czasu trwała ta I faza. Fajnie, że dotknęłaś główki. Mnie proponowali, ale się bałam (?) i teraz żałuję.

Też tak miałam w szpitalu, że nie mogłam spać mimo że malutki spał ;-). Nie wiem ile spałam przez te 3 doby :-D.

Cieszcie się sobą i szybciutko wracajcie do domu <3.

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to nic ciekawego się nie dzieje, mam skurcze, ale są bardzo rzadko i delikatne.

Karo, oby pęknięcia szybko się zagoiły. Odpoczywajcie :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie chcę któraś pączki pampers pro Care ? 38szt ? Za czekoladę ?
    U nas się nie sprawdziły ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ja przez 3 doby jako jedynka na sali nie spałam bo sie bałam o małego, inne chrapały.

Wiesz ze spisałaś sie na medal? A nagroda cudowna!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Malami91 u nas też odparzenie. Bepanthen pomógł na chwilę. Też uzywalizmy Premium Care. Ale od dzisiaj używam bambiboo zobaczymy czy coś da...
    Ja chusteczek używałam tylko w szpitalu. Teraz wcale tylko woda.

Wykąpaliśmy naszego kawalera w krochmalu. Dam znać czy działa :-). Pampersy poszły
    do kwarantanny, wskoczyliśmy w pieluchy Dada ;-). W ogóle dwójki Dada wydają mi się takie na styk rozmiarowo, a niby są do 6kg...

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro biedna ale się namęczyłas :( współczuje przeżyc . Teraz odpoczywaj i ciesz się córeczką <3

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro bidulko się wycierpiałaś! Ale miałam tak z synem jak tylko położyli mi to na brzuchu w sekundę zapomniałam cały ten ból :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda nie macie na fb lokalnej grupy mamusiek? Ja tam dużo kupuję zawsze i sprzedaję

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam fb :(

• bumbum Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogłam z emocji spać po porodzie :) i też nie odważyłam się dotknąć główki :p

malami91 lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Karo, ja po porodzie czułam się tak sponiewierana, że szok. A skurcze u mnie trwały tak na prawdę 4h, także współczuję Tobie, że tyle czasu trwała ta I faza. Fajnie, że dotknęłaś główki. Mnie proponowali, ale się bałam (?) i teraz żałuję.

Też tak miałam w szpitalu, że nie mogłam spać mimo że malutki spał ;-). Nie wiem ile spałam przez te 3 doby :-D.

Cieszcie się sobą i szybciutko wracajcie do domu <3.
    Mi tez mówili, że mam dotknąć główki. Do dziś pamiętam jak im krzyczałam, że nie chce dotykać główki tylko już urodzić i 3minuty później już była mała :P

Karokaro o bólu na całe szczęście szybko się zapomina <3 dobrze, ze malutka już z Tobą. Szybkiej regeneracji <3

Spałam dziś jak suseł. Dawno tak dobrze nie spałam. Nawet na siusiu się nie budziłam :D może to zbieranie siły przed? :P tak bardzo nie chce iśc w środe do szpitala

malami91 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziiewczyny ktora przechodzila mocne wymioty na poczatku ciązy i co jej pomoglo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Dziiewczyny ktora przechodzila mocne wymioty na poczatku ciązy i co jej pomoglo?
    Mi nic niestety..

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, nie mów że Ty już w drugiej :)

malami91, Papapatka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika urojonej :D

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• Mambella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi trochę pomagał Imbifem

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mija 3 tygodnie a nam dalej nie odpadł pępek :( niby już prawie prawie ale się trzyma...

‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ