X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo gratulacje! <3

Ja po ktg, mamy skurcze :) Poniżej 60 nie było, a i 3 bolesne 100 utrafione ;) Także czekamy na spokojnie.

ej_est, -Mamunia-, Moniiiikaaaa, Ciążowa_Gapsy, Ewelcia85, malami91, KaroKaro, Mila_85, Black_Lilith lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja trzymam kciuki za akcję :)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nakarmiłyśmy się właśnie a że i tak nie śpię i pewnie nie usnę z tych emocji i strachu o Malutką to opiszę Wam wszystko :)
    Dość długi wahaliśmy się czy jechać do szpitala, nawet mężowi karalam jechać do pracy ale coś go tknęło i zawrócił :)
    O 18 skurcze były co 5,5 minuty i trwały już od dobrych trzech godzin więc napisałam do mojej ginekolog co robić i kazała jechać więc przed 19 byliśmy w szpitalu i napisałam że Wam że szyjka zgladzona i rozwarcie na palec, jak się później okazało na porodowce szyjki jeszcze trochę zostało więc się podłamałam... Do godziny 24 rozwarcie było tylko 2 cm i położna z lekarzem zaczęli gadać pod nosem że to przepowiadające więc kolejny dołek bo mnie bolało okropnie a na dodatek bóle miałam z krzyża więc jednym słowem masakra. Kazali mi odpoczywać i drzemać między skurczami co u mnie w ogóle nie było możliwe, jedynie mąż chwilę się zdrzemnął na worku sako bo nie wiem jak biedny dałby radę... Rano przed 8 godziną były 3 cm, bóle non stop z krzyża więc bolesne ch** a efektów prawie żadnych. W okolicach południa były już tak nieznośne że widziałam tylko napis obok boksu 'sala cięć cesarskich' a jak moja gin przyszła i usłyszała że ja już mam dość że chcę koniec to z góry wiedziała że mam magiczne 7 cm więc później poszło już o wiele szybciej ale i tak bardziej boleśnie. Chwilę później usłyszałam 'Karolina rodzisz a ja dalej czułam krzyż...' Darłam się w niebogłosy jak lekarka wprowadzała Mała do ujścia... Partych miałam około 20 min więc chyba poszło szybko, największego powera dostałam jak dotknęłam główki między nogami <3
    Pamiętam jeszcze ze krzyczałam żeby mnie przecięli bo druga lekarka twierdziła że mało peknę, jak się okazało pękłam w górę, w dół i jeszcze w środku... Trudno będzie się musiało wygoić jakoś. W momencie jak dostałam Helenkę na brzuch zapomniałam w momencie o tym co działo się chwilę wcześniej :)
    Po 15 minutach chwyciła cyca a jak zjadła jednego to zabrała się za drugiego :D

Przeczytałam tylko ostatnią stronę i Papapatka zgadzam się z Tobą w 100%. W życiu nie pomyślałam przez chwilę że aż tak mnie przeciora poród... Prawie 18 godzin boli krzyżowych nie da się opisać żadnymi słowami

Nadzieja22 trzymam kciuki za szybki rozwój akcji! :*

Resztę może uda mi się nadrobić przez noc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 00:03

Pau.Em, Nadzieja22, malami91, Kropeczka85, Papapatka, -Mamunia-, baranosia, artemida27, Ciążowa_Gapsy, EBa lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, ja po porodzie czułam się tak sponiewierana, że szok. A skurcze u mnie trwały tak na prawdę 4h, także współczuję Tobie, że tyle czasu trwała ta I faza. Fajnie, że dotknęłaś główki. Mnie proponowali, ale się bałam (?) i teraz żałuję.

Też tak miałam w szpitalu, że nie mogłam spać mimo że malutki spał ;-). Nie wiem ile spałam przez te 3 doby :-D.

Cieszcie się sobą i szybciutko wracajcie do domu <3.

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to nic ciekawego się nie dzieje, mam skurcze, ale są bardzo rzadko i delikatne.

Karo, oby pęknięcia szybko się zagoiły. Odpoczywajcie :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie chcę któraś pączki pampers pro Care ? 38szt ? Za czekoladę ?
    U nas się nie sprawdziły ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ja przez 3 doby jako jedynka na sali nie spałam bo sie bałam o małego, inne chrapały.

Wiesz ze spisałaś sie na medal? A nagroda cudowna!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Malami91 u nas też odparzenie. Bepanthen pomógł na chwilę. Też uzywalizmy Premium Care. Ale od dzisiaj używam bambiboo zobaczymy czy coś da...
    Ja chusteczek używałam tylko w szpitalu. Teraz wcale tylko woda.

Wykąpaliśmy naszego kawalera w krochmalu. Dam znać czy działa :-). Pampersy poszły
    do kwarantanny, wskoczyliśmy w pieluchy Dada ;-). W ogóle dwójki Dada wydają mi się takie na styk rozmiarowo, a niby są do 6kg...

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro biedna ale się namęczyłas :( współczuje przeżyc . Teraz odpoczywaj i ciesz się córeczką <3

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro bidulko się wycierpiałaś! Ale miałam tak z synem jak tylko położyli mi to na brzuchu w sekundę zapomniałam cały ten ból :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda nie macie na fb lokalnej grupy mamusiek? Ja tam dużo kupuję zawsze i sprzedaję

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam fb :(

• bumbum Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogłam z emocji spać po porodzie :) i też nie odważyłam się dotknąć główki :p

malami91 lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Karo, ja po porodzie czułam się tak sponiewierana, że szok. A skurcze u mnie trwały tak na prawdę 4h, także współczuję Tobie, że tyle czasu trwała ta I faza. Fajnie, że dotknęłaś główki. Mnie proponowali, ale się bałam (?) i teraz żałuję.

Też tak miałam w szpitalu, że nie mogłam spać mimo że malutki spał ;-). Nie wiem ile spałam przez te 3 doby :-D.

Cieszcie się sobą i szybciutko wracajcie do domu <3.
    Mi tez mówili, że mam dotknąć główki. Do dziś pamiętam jak im krzyczałam, że nie chce dotykać główki tylko już urodzić i 3minuty później już była mała :P

Karokaro o bólu na całe szczęście szybko się zapomina <3 dobrze, ze malutka już z Tobą. Szybkiej regeneracji <3

Spałam dziś jak suseł. Dawno tak dobrze nie spałam. Nawet na siusiu się nie budziłam :D może to zbieranie siły przed? :P tak bardzo nie chce iśc w środe do szpitala

malami91 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziiewczyny ktora przechodzila mocne wymioty na poczatku ciązy i co jej pomoglo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Dziiewczyny ktora przechodzila mocne wymioty na poczatku ciązy i co jej pomoglo?
    Mi nic niestety..

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, nie mów że Ty już w drugiej :)

malami91, Papapatka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika urojonej :D

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• Mambella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi trochę pomagał Imbifem

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mija 3 tygodnie a nam dalej nie odpadł pępek :( niby już prawie prawie ale się trzyma...

‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ