Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBlack, mi ostatnio ciocia powiedziała, że pokarm z czasem staje się bezwartościowy i trzeba dokarmiać dziecko mieszanką, a żeby mieć dużo pokarmu to trzeba pić dużo mleka. Nie wiem skąd ludzie biorą te "mądrości".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 14:40
-
Agnessa wrote:Dziewczyny, przez parcie wyszedł mi ogromny hemoroid, czwarta doba po porodzie a ja tracę nadzieje, ze kiedyś usiade...lekarz zlecił zimne okłady i maść. Macie jakieś doświadczenia z tym cholerstwem? Mi odbiera to radość z pierwszych dni mojej kruszynki...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 15:54
-
ruda90 wrote:U nas są napady histerii... Podaje małej esputicol 1 krople. Już nie ma takiego problemu ze zrobieniem kupy dalej się męczy ale nie aż tak jak wcześniej...
Ja na kolki i wzdęcia mam takie niemieckie krople Sab Simplex, siostra nam poleciła bo u niej nic nie skutkowało i dopiero te krople pomogły.Straciatellaa lubi tę wiadomość
-
Monika, u mnie wszystko się wyciszyło. Od prawie dwóch godzin nic się nie dzieje, tylko jestem senna. Wierzę, że u Ciebie to już ten etap narastania fali i mety - ja chyba dopiero w ten etap wkraczam (pomińmy, że od kilkunastu tygodni, odkąd jest rozwarcie i skrócenie szyjki
)
-
Gapsy, po kilku straszakach już musi nadejść ten moment. Ileż można
U mnie na razie spokojnie. Skurcze co ok 20 min. Z taka różnica że nie przechodzą jak leżę. Ale staram się nie nakręcac.Ciążowa_Gapsy, Straciatellaa, baranosia, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
U mnie bez skurczy. Za to z pączkami od mamy i właśnie kiełbaski się grillują
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
malami91 wrote:Black, mi ostatnio ciocia powiedziała, że pokarm z czasem staje się bezwartościowy i trzeba dokarmiać dziecko mieszanką, a żeby mieć dużo pokarmu to trzeba pić dużo mleka. Nie wiem skąd ludzie biorą te "mądrości".
Wiesz, to stara szkoła. Podobnie jak historie o tym, że ktoś ma chudy pokarm, tłusty pokarm, kwaśny pokarm czy inne takie. Niestety kiedyś tak wyglądała wiedza o kp. Dzieci były w szpitalu dokarmiane, nikt nikogo nie pytał o zdanie. Moja mama opowiadała, że jak się urodziłam to dzieci były w szpitalu mamom przynoszone tylko na karmienie, o określonych godzinach. I weź tu rozkręć laktację... -
Dziewczyny z brzuszkami, kciuki, może u którejś coś dziś ruszy. U mnie tydzień temu były już mocne skurcze :-)Przesyłam pozytywne myśli w Waszą stronę i mam nadzieję, że któraś z Was rano nas uraczy jakimś newsem
baranosia, Ciążowa_Gapsy, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalami91 wrote:Ciekawe jak tam ej_est, czy ten czop podbarwiony krwią coś znaczył...
A gdzie tam...u mnie się nic nie dzieje.
Dziś byłam na KTG to raptem się dwa skurcze zapisały haha. Połozna tylko jedno i to samo sex, sex i jeszcze raz sex a mi się tak okropnie nie chce i nawet nie ma kiedy. Poza tym ja podobnie jak Baranosia jakiekolwiek skurcze czuje tylko jak masuje sutki, a kiedy przestaje od razu mijają także tego.
Jutro przyjeżdża moja mama to już jej zastrzegłam, ze ona dzieciaki przejmuje, a ja cały dzień będę chodzić po schodach ;P
-
nick nieaktualnyDziewczyny zadam wam pewnie mega głupie pytanie, ale nie wiem już co robić. Czy może się przed porodem zrobić zastój w piersi albo coś na kształt zastoju? Od dwóch dni z jeden piersi leci mi pokarm. Normalnie moczę koszulki, pidżamy itp a dziś ta pierś mnie boli, a brodawka i sutek tak szczypią, ze można oszaleć. Co to może być?