WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej macam te cycki, brzuch i skaczę na piłce. A jak pozostałe brzuchatki?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black, mi ostatnio ciocia powiedziała, że pokarm z czasem staje się bezwartościowy i trzeba dokarmiać dziecko mieszanką, a żeby mieć dużo pokarmu to trzeba pić dużo mleka. Nie wiem skąd ludzie biorą te "mądrości".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 14:40

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ja dalej macam te cycki, brzuch i skaczę na piłce. A jak pozostałe brzuchatki?
    obżeram się sernikiem i korzystam z chwili samotności :P
    Może wieczorem coś zadziałamy :D

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się już nawet nie chce działać z mężem :/ mam skurcze jak masuję sutki ale zaraz mijają

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas są napady histerii... Podaje małej esputicol 1 krople. Już nie ma takiego problemu ze zrobieniem kupy dalej się męczy ale nie aż tak jak wcześniej...

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane. Piętnaście minut temu mocny ból miesiączkowy, skurcz, biegunka, a pod prysznicem i wcześniej na majtach mnóstwo dziwnego śluzu. Teraz cisza...

Moniiiikaaaa, Pau.Em, Black_Lilith lubią tę wiadomość

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnessa wrote:
    Dziewczyny, przez parcie wyszedł mi ogromny hemoroid, czwarta doba po porodzie a ja tracę nadzieje, ze kiedyś usiade...lekarz zlecił zimne okłady i maść. Macie jakieś doświadczenia z tym cholerstwem? Mi odbiera to radość z pierwszych dni mojej kruszynki...
    Polecam criorectum, szybko pomaga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 15:54

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    U nas są napady histerii... Podaje małej esputicol 1 krople. Już nie ma takiego problemu ze zrobieniem kupy dalej się męczy ale nie aż tak jak wcześniej...

Ja na kolki i wzdęcia mam takie niemieckie krople Sab Simplex, siostra nam poleciła bo u niej nic nie skutkowało i dopiero te krople pomogły.

Straciatellaa lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sab simplex to to samo co espumisan tylko w wiekszej dawce ;)

https://pantabletka.pl/sab-simplex-czy-dziala/

baranosia, malami91 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy, oby prosto do celu!

U mnie z każdym wieczorem coraz mocniejsze skurcze. Dziś już się zaczynają. Może wreszcie to będą "te".

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, u mnie wszystko się wyciszyło. Od prawie dwóch godzin nic się nie dzieje, tylko jestem senna. Wierzę, że u Ciebie to już ten etap narastania fali i mety - ja chyba dopiero w ten etap wkraczam (pomińmy, że od kilkunastu tygodni, odkąd jest rozwarcie i skrócenie szyjki ;))

• baranosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Sab simplex to to samo co espumisan tylko w wiekszej dawce ;)

https://pantabletka.pl/sab-simplex-czy-dziala/
    A nawet espumisan 100 ma chyba taką samą dawkę

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy, po kilku straszakach już musi nadejść ten moment. Ileż można :)

U mnie na razie spokojnie. Skurcze co ok 20 min. Z taka różnica że nie przechodzą jak leżę. Ale staram się nie nakręcac.

Ciążowa_Gapsy, Straciatellaa, baranosia, -Mamunia- lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez skurczy. Za to z pączkami od mamy i właśnie kiełbaski się grillują :)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam ej_est, czy ten czop podbarwiony krwią coś znaczył...

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Black, mi ostatnio ciocia powiedziała, że pokarm z czasem staje się bezwartościowy i trzeba dokarmiać dziecko mieszanką, a żeby mieć dużo pokarmu to trzeba pić dużo mleka. Nie wiem skąd ludzie biorą te "mądrości".

Wiesz, to stara szkoła. Podobnie jak historie o tym, że ktoś ma chudy pokarm, tłusty pokarm, kwaśny pokarm czy inne takie. Niestety kiedyś tak wyglądała wiedza o kp. Dzieci były w szpitalu dokarmiane, nikt nikogo nie pytał o zdanie. Moja mama opowiadała, że jak się urodziłam to dzieci były w szpitalu mamom przynoszone tylko na karmienie, o określonych godzinach. I weź tu rozkręć laktację...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z brzuszkami, kciuki, może u którejś coś dziś ruszy. U mnie tydzień temu były już mocne skurcze :-)Przesyłam pozytywne myśli w Waszą stronę i mam nadzieję, że któraś z Was rano nas uraczy jakimś newsem :-)

baranosia, Ciążowa_Gapsy, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Ciekawe jak tam ej_est, czy ten czop podbarwiony krwią coś znaczył...

A gdzie tam...u mnie się nic nie dzieje.
    Dziś byłam na KTG to raptem się dwa skurcze zapisały haha. Połozna tylko jedno i to samo sex, sex i jeszcze raz sex a mi się tak okropnie nie chce i nawet nie ma kiedy :P. Poza tym ja podobnie jak Baranosia jakiekolwiek skurcze czuje tylko jak masuje sutki, a kiedy przestaje od razu mijają także tego.
    Jutro przyjeżdża moja mama to już jej zastrzegłam, ze ona dzieciaki przejmuje, a ja cały dzień będę chodzić po schodach ;P

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Wasze maluchy? Dużo maja aktywności w dzień? Bo mój to tak 2h czasem 4 :) złote dziecko na razie hehe. W nocy też pobudka na cycka i lulu...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zadam wam pewnie mega głupie pytanie, ale nie wiem już co robić. Czy może się przed porodem zrobić zastój w piersi albo coś na kształt zastoju? Od dwóch dni z jeden piersi leci mi pokarm. Normalnie moczę koszulki, pidżamy itp a dziś ta pierś mnie boli, a brodawka i sutek tak szczypią, ze można oszaleć. Co to może być?

‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ