X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaaa88 nie wazne jak karmisz wazne zeby z dzieckiem bylo wszystko w porzadku. Czasem lepiej dac mm niz sie meczyc i stresowac. Nie bedziesz przez to przeciez gorsza mama.dziecko bedzie cie kochac nie zależnie od sposobu karmienia.
    Fajnie ze sie odezwalas i trzymam kciuki zeby mala dobrze przybierala i dala mamie troche odpoczac.
    Swoja droga wiem jak sie czujesz jak mala chce tylko na rekach spac.moj synek tak samo robil.moze pociesze Cie tym ze pozniej mu to przeszło i było duzo lepiej.po prostu potrzeba bliskości. Moja coreczka czasem tez tak ma ze przez caly dzien nawet nie mam jak do toalety isc a jeszcze mam synka do ogarniecia...
    Ciezarowki fajnie poczytać ze macie jakies skurcze. Jest nadzieja ze sie rozkreci.tak jak i Wy nie moge doczekac sie tego momentu i niezmiennie trzymam kciuki za Was ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 22:15

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, nie wiem, co przeżywasz dokładnie, ale widzę, jak bardzo byłaś dzielna w ciąży i jak bardzo jesteś taka teraz. Podziwiam Cię i trzymam za Was kciuki.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mała mi wierci w szyjce. Boli jak diabli :P

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, najważniejsze, że mała jest najedzona i dobrze przybiera :-). Podobno po 6tyg około 50% kobiet nie karmi już piersią, więc nie jesteś z tym sama. Ważne żebyście obie były zadowolone :-).

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszło mi dziś do głowy, że czuję się teraz podobnie jak podczas czekania na upragnioną ciążę. Czas dłuży się nieludzko, roztkliwiam się nad każdym symptomem, chcę przyspieszyć czas... a może najwięcej dałby tu luz i myśl "co ma być, to będzie"? Chyba jednak niestety nie umiem sobie samej tego dać, zbytnio nie chcę przenosić. A może to właśnie sprawia, że poród nie zaczyna się sam, miękko...

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Straciatellaa no internistę to poproszę o zwykłe l4 ciążowego nie może. Ale wolę takie 80% płatne niż marnować urlop
    Wszystkie zwolnienia w czasie ciąży płatne są 100%. Tylko trzeba jakoś ciążę udowodnić, więc albo zaświadczenie do kadr, że jesteś w ciąży, albo kod b. Internista też może wpisać kod b. Tyle że internista może wystawić zwolnienie tylko w przypadku choroby matki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 23:43

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda88 kochana zgadzam sie w 100 % z Lutyską na prawdę najważniejsze ze dziecko jest najedzone a czy mm czy kp to juz kwestia drugorzędna <3 Macierzyństwo jest czyms cudownym a stres zabiera ci całą radość więc wyluzuj , złap oddech i pamiętaj że kiedyś będzie lepiej :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 21:50

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda! Jesteś bardzo dzielna! Trzymam kciuki za piękne przybieranie na wadze dla Twojej kruszynki :)

Ja miałam L4 do 20.02. Powiedzieli mi w szpitalu że przy wypisie wystawia mi kontynuacje do dnia porodu. Mam nadzieję:)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 3 tygodniowych maluchów co ile karmicie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Dziewczyny 3 tygodniowych maluchów co ile karmicie ?
    Co 1-2.5 h. Przez ok 15-20 min (7-10 min na piers)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 05:05

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja potrafi przespać 4H zastanawiam się czy nie glodze dziecka..

• Mambella Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to chyba znaczy że jest najedzona :-)

Lutyska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Moja potrafi przespać 4H zastanawiam się czy nie glodze dziecka..

Moja jest z tego dnia co Twoja i tez potrafi przespac 4 godz.przybiera na wadze wiec jest ok ;) czestotliwosc anid dlugosc nie swiadczy o tym czy sie najada czy nie. Nie bede mowic ile moja juz przybrala ale robi sie okraglutka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 08:27

Wysłany: 24 lutego 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cala noc skurczy nieregularnych, az mnie budziły. Myslalam, ze to juz, ale poki co dalej nieregularne i nic więcej :/
    Zimno mi strasznie :P

Baranosia napisalam wiadomosc na prv ;)

Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa chyba coś się zbliża :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Moja jest z tego dnia co Twoja i tez potrafi przespac 4 godz.przybiera na wadze wiec jest ok ;) czestotliwosc anid dlugosc nie swiadczy o tym czy sie najada czy nie. Nie bede mowic ile moja juz przybrala ale robi sie okraglutka...

Ile ? Moja już 4 kg prawie waży :)

Pau.Em lubi tę wiadomość

• Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, porod powoli sie rozkreci. Dzidziuś musi być gotowy na wyjście.Dobrze ze czekacie w domu a nie w szpitalu, bo zaraz byscie moze zawadzaly i wywolywali by porod, jak mi z corka, a jak dziecko jest nie gotowe to i indukcja sie nie powiedzie. Nie myslcie o porodzie, zrelaksujcie sie, pojdzcie do kina, na dobra kolacje, czy z przyjaciolka na ploty, a skurcze same Was zaskoczą. Ja bym tak zrobiła jakby dane mi było czekać na samoistny porod. Powodzenia.

Co do karmienia piersia, moj syn zjada z obu piersi i musi dolozyc mm. Ja nawet nawału pokarmu tym razem nie miałam i czuje po piersiach ze mam mniej mleka niz przy pierwszym dziecku. Ale kazda kropla mleka naturalnego jest na wage złota i warto odciagac nawet te 10- 20 ml i podawac dziecku, dopuki jest co odciagac.

Straciatellaa, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 lutego 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylllwus wrote:
    Dziewczyny, porod powoli sie rozkreci. Dzidziuś musi być gotowy na wyjście.Dobrze ze czekacie w domu a nie w szpitalu, bo zaraz byscie moze zawadzaly i wywolywali by porod, jak mi z corka, a jak dziecko jest nie gotowe to i indukcja sie nie powiedzie. Nie myslcie o porodzie, zrelaksujcie sie, pojdzcie do kina, na dobra kolacje, czy z przyjaciolka na ploty, a skurcze same Was zaskoczą. Ja bym tak zrobiła jakby dane mi było czekać na samoistny porod. Powodzenia.

Co do karmienia piersia, moj syn zjada z obu piersi i musi dolozyc mm. Ja nawet nawału pokarmu tym razem nie miałam i czuje po piersiach ze mam mniej mleka niz przy pierwszym dziecku. Ale kazda kropla mleka naturalnego jest na wage złota i warto odciagac nawet te 10- 20 ml i podawac dziecku, dopuki jest co odciagac.
    po części się zgadzam, a po części nie :P Są dzieci, które potrzebują chociaż malutkiego sygnału - że to już. Nie od dziś wiadomo, że po terminie im dziecko dłużej w łonie mamy, tym robi się coraz bardziej niebezpiecznie. Choćby z powodu starzejącego się, mniej wydolnego łożyska. Najstarszą córkę urodziłam prawie w 43 tc. Poród wywoływany. Łożysko dosłownie się rozpadło.
    jak do środy nie urodzę to idę do szpitala niestety :/ jeszcze mam nadzieje, że uda się jakoś bez. Wczesniej nie ingerowałam w to, żeby wywołać poród właśnie czekając, aż samo się zacznie, ale teraz to już wizja szpitala mnie przeraża ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj wychodzimy do domku, powiem tylko, że położne i traktowanie świeżo upieczonej mamy tu,to tragedia. Zero wsparcia czy chociaż normalnego mówienia tylko od razu nieprzyjemne uwagi. Niestety Zosia jest karmiona mm,jakis pokarm był tylko w pierwszej dobie po cc, przystawiam małą, mam pogryzione brodawki, a nie leci kompletnie nic. Dobrze,że już idziemy do domu poznawać siebie.
    Trzymam kciuki za nierozpakowane :)

km5sroeqr29ccbje.png
‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ