WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaaa88 nie wazne jak karmisz wazne zeby z dzieckiem bylo wszystko w porzadku. Czasem lepiej dac mm niz sie meczyc i stresowac. Nie bedziesz przez to przeciez gorsza mama.dziecko bedzie cie kochac nie zależnie od sposobu karmienia.
    Fajnie ze sie odezwalas i trzymam kciuki zeby mala dobrze przybierala i dala mamie troche odpoczac.
    Swoja droga wiem jak sie czujesz jak mala chce tylko na rekach spac.moj synek tak samo robil.moze pociesze Cie tym ze pozniej mu to przeszło i było duzo lepiej.po prostu potrzeba bliskości. Moja coreczka czasem tez tak ma ze przez caly dzien nawet nie mam jak do toalety isc a jeszcze mam synka do ogarniecia...
    Ciezarowki fajnie poczytać ze macie jakies skurcze. Jest nadzieja ze sie rozkreci.tak jak i Wy nie moge doczekac sie tego momentu i niezmiennie trzymam kciuki za Was ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 22:15

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, nie wiem, co przeżywasz dokładnie, ale widzę, jak bardzo byłaś dzielna w ciąży i jak bardzo jesteś taka teraz. Podziwiam Cię i trzymam za Was kciuki.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mała mi wierci w szyjce. Boli jak diabli :P

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, najważniejsze, że mała jest najedzona i dobrze przybiera :-). Podobno po 6tyg około 50% kobiet nie karmi już piersią, więc nie jesteś z tym sama. Ważne żebyście obie były zadowolone :-).

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszło mi dziś do głowy, że czuję się teraz podobnie jak podczas czekania na upragnioną ciążę. Czas dłuży się nieludzko, roztkliwiam się nad każdym symptomem, chcę przyspieszyć czas... a może najwięcej dałby tu luz i myśl "co ma być, to będzie"? Chyba jednak niestety nie umiem sobie samej tego dać, zbytnio nie chcę przenosić. A może to właśnie sprawia, że poród nie zaczyna się sam, miękko...

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Straciatellaa no internistę to poproszę o zwykłe l4 ciążowego nie może. Ale wolę takie 80% płatne niż marnować urlop
    Wszystkie zwolnienia w czasie ciąży płatne są 100%. Tylko trzeba jakoś ciążę udowodnić, więc albo zaświadczenie do kadr, że jesteś w ciąży, albo kod b. Internista też może wpisać kod b. Tyle że internista może wystawić zwolnienie tylko w przypadku choroby matki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 23:43

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda88 kochana zgadzam sie w 100 % z Lutyską na prawdę najważniejsze ze dziecko jest najedzone a czy mm czy kp to juz kwestia drugorzędna <3 Macierzyństwo jest czyms cudownym a stres zabiera ci całą radość więc wyluzuj , złap oddech i pamiętaj że kiedyś będzie lepiej :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 21:50

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda! Jesteś bardzo dzielna! Trzymam kciuki za piękne przybieranie na wadze dla Twojej kruszynki :)

Ja miałam L4 do 20.02. Powiedzieli mi w szpitalu że przy wypisie wystawia mi kontynuacje do dnia porodu. Mam nadzieję:)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 3 tygodniowych maluchów co ile karmicie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Dziewczyny 3 tygodniowych maluchów co ile karmicie ?
    Co 1-2.5 h. Przez ok 15-20 min (7-10 min na piers)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 05:05

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja potrafi przespać 4H zastanawiam się czy nie glodze dziecka..

• Mambella Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to chyba znaczy że jest najedzona :-)

Lutyska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Moja potrafi przespać 4H zastanawiam się czy nie glodze dziecka..

Moja jest z tego dnia co Twoja i tez potrafi przespac 4 godz.przybiera na wadze wiec jest ok ;) czestotliwosc anid dlugosc nie swiadczy o tym czy sie najada czy nie. Nie bede mowic ile moja juz przybrala ale robi sie okraglutka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 08:27

Wysłany: 24 lutego 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cala noc skurczy nieregularnych, az mnie budziły. Myslalam, ze to juz, ale poki co dalej nieregularne i nic więcej :/
    Zimno mi strasznie :P

Baranosia napisalam wiadomosc na prv ;)

Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa chyba coś się zbliża :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Moja jest z tego dnia co Twoja i tez potrafi przespac 4 godz.przybiera na wadze wiec jest ok ;) czestotliwosc anid dlugosc nie swiadczy o tym czy sie najada czy nie. Nie bede mowic ile moja juz przybrala ale robi sie okraglutka...

Ile ? Moja już 4 kg prawie waży :)

Pau.Em lubi tę wiadomość

• Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, porod powoli sie rozkreci. Dzidziuś musi być gotowy na wyjście.Dobrze ze czekacie w domu a nie w szpitalu, bo zaraz byscie moze zawadzaly i wywolywali by porod, jak mi z corka, a jak dziecko jest nie gotowe to i indukcja sie nie powiedzie. Nie myslcie o porodzie, zrelaksujcie sie, pojdzcie do kina, na dobra kolacje, czy z przyjaciolka na ploty, a skurcze same Was zaskoczą. Ja bym tak zrobiła jakby dane mi było czekać na samoistny porod. Powodzenia.

Co do karmienia piersia, moj syn zjada z obu piersi i musi dolozyc mm. Ja nawet nawału pokarmu tym razem nie miałam i czuje po piersiach ze mam mniej mleka niz przy pierwszym dziecku. Ale kazda kropla mleka naturalnego jest na wage złota i warto odciagac nawet te 10- 20 ml i podawac dziecku, dopuki jest co odciagac.

Straciatellaa, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 lutego 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylllwus wrote:
    Dziewczyny, porod powoli sie rozkreci. Dzidziuś musi być gotowy na wyjście.Dobrze ze czekacie w domu a nie w szpitalu, bo zaraz byscie moze zawadzaly i wywolywali by porod, jak mi z corka, a jak dziecko jest nie gotowe to i indukcja sie nie powiedzie. Nie myslcie o porodzie, zrelaksujcie sie, pojdzcie do kina, na dobra kolacje, czy z przyjaciolka na ploty, a skurcze same Was zaskoczą. Ja bym tak zrobiła jakby dane mi było czekać na samoistny porod. Powodzenia.

Co do karmienia piersia, moj syn zjada z obu piersi i musi dolozyc mm. Ja nawet nawału pokarmu tym razem nie miałam i czuje po piersiach ze mam mniej mleka niz przy pierwszym dziecku. Ale kazda kropla mleka naturalnego jest na wage złota i warto odciagac nawet te 10- 20 ml i podawac dziecku, dopuki jest co odciagac.
    po części się zgadzam, a po części nie :P Są dzieci, które potrzebują chociaż malutkiego sygnału - że to już. Nie od dziś wiadomo, że po terminie im dziecko dłużej w łonie mamy, tym robi się coraz bardziej niebezpiecznie. Choćby z powodu starzejącego się, mniej wydolnego łożyska. Najstarszą córkę urodziłam prawie w 43 tc. Poród wywoływany. Łożysko dosłownie się rozpadło.
    jak do środy nie urodzę to idę do szpitala niestety :/ jeszcze mam nadzieje, że uda się jakoś bez. Wczesniej nie ingerowałam w to, żeby wywołać poród właśnie czekając, aż samo się zacznie, ale teraz to już wizja szpitala mnie przeraża ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj wychodzimy do domku, powiem tylko, że położne i traktowanie świeżo upieczonej mamy tu,to tragedia. Zero wsparcia czy chociaż normalnego mówienia tylko od razu nieprzyjemne uwagi. Niestety Zosia jest karmiona mm,jakis pokarm był tylko w pierwszej dobie po cc, przystawiam małą, mam pogryzione brodawki, a nie leci kompletnie nic. Dobrze,że już idziemy do domu poznawać siebie.
    Trzymam kciuki za nierozpakowane :)

km5sroeqr29ccbje.png
‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ