WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z córką Femaltiker pomagał na produkcje mleczka, teraz pije herbatkę na laktacje i o dziwo po chwili czuje prąd w cyckach, więc chyba działa coś :) Ale pije ją tylko jak młody opędzluje dwie piersi bo zazwyczaj najada się jedną :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja jestem do tyłu, corke skonczyłam karmić ponad 4 lata temu i wtedy o tym femaltikerze nie słyszałam. Skoro polecacie to wyprobuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK, a jaką herbatkę pijesz?

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna kupic sam słód jeczmienny i np do herbaty sobie dolewac ;)
    Ja w herbatki nie wierze bo one same ziola maja :p

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam kryzys mała cały czas wisi na cycu nie ja tylko ciumka...już nie mam siły... Jestem rozdrażniona i poklocilam się z mężem bo powiedziałam do małej on co ci dziś dziecko chodzi...

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza mała jest niesamowita. Ona praktycznie nie robi kupki w pieluche- wszystko ląduje na przewijaku, na nas, na dywanie i ubraniach. Podkłady ida w ogromnych ilościach.

Czasem tego jest tak dużo i idzie w kilku seriach, że ciężko jest zapanować nad sytuacją ;) myjemy ja nawet po 3 -4 razy..

Próbujemy ja trochę przetrzymać, przed zmianą pieluchy podnosimy trochę nóżki, czekamy itd ale nic- kupka idzie w tych kilku sekundach między starą a nową pieluchą ;) nie wiem skąd u niej takie wyczucie sytuacji.

To prawda że starsze dzieci robią mniej kupek?

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, czytałam że gdzieś mniej więcej po 4-6tyg dzieci zaczynają trawić lepiej pokarm mamy, czasami wręcz bezresztkowo i kupek robi się znacznie mniej. U nas już jest spadek - z kupy po każdym karmieniu zrobiło się 5-6 na dobę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 16:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Dziś mam kryzys mała cały czas wisi na cycu nie ja tylko ciumka...już nie mam siły... Jestem rozdrażniona i poklocilam się z mężem bo powiedziałam do małej on co ci dziś dziecko chodzi...

Ruda, może ona po prostu potrzebuje Twojej bliskości. U nas też zdarzają się takie dni, że tylko cyc i nic innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 16:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Melisa też dobra na mleczko?
    Nie,nie,na nerwy;D
    Mam w domu 3latkę i po prostu muszę pić jakiś uspokajacz :D

Monika to kciuki!

Ruda, ale to dobrze, że wisi i ciumka.

Artemida no to nieźle:D mój tak sika, czasem nie zdążę złapać tego w pampersa i mam wszystko wkoło obsikane;D

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któryś Maluch nie robi kup co karmienie? U nas była w zeszły poniedziałek i od tej pory kompletnie nic i zaczynam się oczywiście martwić. Jest od tygodnia na samej piersi, więc co nie kwestia pokarmu. Myślicie, że to może tak być, że 4 tygodniowe dziecko może nie robić kupy właściwie tydzień? Poprzednie moje skarby robiły właśnie tak jak piszecie...zupełnie inne to moje dziecko...pod każdym względem.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to strasznie płacze w czasie kąpieli. Obejrzałam już mnóstwo rad i filmików nr. kąpania. Mierzymy temperaturę wody i w łazience i jest ok, a mała jak ryczała tak ryczy :/ i zawsze po kąpieli jest kupka w ręczniku i myjemy pupcie jeszcze raz co powoduje jeszcze większy napad płaczu :/ wczoraj to po drugim myciu pupci zrobiła kupkę jeszcze raz, ale już nie miałam serca znowu ja zamaczać i wytarlismy chusteczka :/ eh nie wiem co robimy źle. Do tej pory kąpał mąż (wydaje mi się że ma spokojniejsze i pewniejsze ruchy) ale następnym razem ja ja będę trzymać, może coś to zmieni.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    A czy któryś Maluch nie robi kup co karmienie? U nas była w zeszły poniedziałek i od tej pory kompletnie nic i zaczynam się oczywiście martwić. Jest od tygodnia na samej piersi, więc co nie kwestia pokarmu. Myślicie, że to może tak być, że 4 tygodniowe dziecko może nie robić kupy właściwie tydzień? Poprzednie moje skarby robiły właśnie tak jak piszecie...zupełnie inne to moje dziecko...pod każdym względem.
    Moja córka właśnie też na piersi robiła raz na tydzień. I pediatra mówił że to ok. Ten ancymon sadzi sporo ;) Takze też inne dziecko :P

Malami pije Lactosan "Herbapol" Mieszanki Apteczne.
    Skład :Anyż 34%, Melisa 28%, owoc kopru włoskiego 28%,kwiatostan lipy 10%.

Kropeczka85, malami91 lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Moja robi, ale na szkołę rodzenia było mówione że jeśli karmisz kp to może nie być kupki do 10 dni i nic się z tym nie robi

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie mm podejście ? Chciałam odciągnąć ale cycki puste :( a mała głodna :(

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, jestem z Tobą! Już niedługo potrwa Twoje czekanie. Pociesz się, że za chwilę zobaczysz maleństwo. Jak się czujesz?

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Monisia i Bum ♥️ jutro mamy lekarza na kontrolę wagi to zobaczymy co powie.

Monika kciuki zaciśnięte!!! Już tak niedługo. Bądź dzielna!

Ruda ja proponowała bym takie bez oleju palmowego np. nan hm0 , można nawet w gotowych butelkach w rosmanie kupić, to wygodne jak tylko czasami. Wiadomo, że mleko musi dziecku podpasowac. Czasami trzeba kilka przejść żeby znaleźć odpowiednie.

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 21:51

malami91, artemida27, -Mamunia- lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, w szpitalu gdzie rodziłam dokarmiali mieszanką HiPP Combiotik. Do domu też takie kupiliśmy w razie czego.

Wrzucam na chwilkę mojego "miesięczniaka" :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 18:51

Papapatka, artemida27, Lutyska, Ciążowa_Gapsy, Kropeczka85, Moniiiikaaaa, bumbum, MonisiaK, Mambella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka u nas nie ma kupy po kazdym karmieniu ale wlasciwie codziennie jakas jest. A dzis akurat jak zmienialam pampera to poszla taka mega wielka i rożek taki piekny byl... Mialam waciki pod reka to szybko oblozylam ja nimi zeby kanapa nie dostala strzala ;p a przy synku zawsze mialam przygotowana tetre przy przewijaku i jak siegalam po czysta pieluche to tetra go przykrywalam zeby fontanny nie bylo bo to faktycznie czeste zjawisko bylo ;)
    Monika powodzenia zeby szybko poszlo i bedziesz miala swoje szczescie przy sobie ;)
    A jak tam pozostale ciężarówki?jak skurcze?
    Ruda a placze przy cycku?moze ona chce possac troche? Moja dzis prawie godzine wisiala ale potem po 3 godz nie chciala a chcialam ja przed spacerem nakarmic.mial moj tata isc z mala na spacer ale balam sid ze sie przebudzi i będzie glodna wiec dzis rodzinny spacer.mala wytrwala a teraz dalej spi...
    Straciatella jak dotrwasz do srody to mysle ze oxy Ci pomoze rozkrecic... Przeciez Ty sie bujasz z 4cm rozwarciem to juz kwestia poruszenia malej,lekka zachęta tdo wyjscia będzie...
    Ja herbatke na laktacje pilam w szpitalu ale chyba slabo dzialala aczkolwiek lubie ziołowe herbatki wiec chociaz dla smaku pilam tym bardziej ze w szpitalu kawe zbozowa dawali ktorej nie lubie...

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Doskonale to rozumiem. Ja ostatnio scierajac kupę z podłogi dostałam sikami po policzku. Combo...

O kurczę.. Nasza też czasem sika w trakcie przewijania ale pod siebie- trzeba jej zmieniać całe ubranie bo wszystko płynie na plecy.

Po dzisiejszym dniu to ja bym chciała żeby tych kupek było mniej. Od jutra zostaje sama i zastanawiam się jak ja to będę ogarniać.
    Serio- daje radę z ciągłym karmieniem, jej płaczem, marudzeniem, chęcią ciągłego noszenia na rękach bezsennymi nocami ale to co dzieje się na przewijaku jest już ponad moje siły. Jak tylko mogłam to zmianę pieluch zrzucałam na męża.
    O dziwo on woli zmieniać pieluchy niż uspokajać małą w histerii.
    Dobrze się uzupełniamy ;)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ