WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Dziś mija 3 tygodnie a nam dalej nie odpadł pępek :( niby już prawie prawie ale się trzyma...
    U nas teżnie odpadł. Jeszcze sie mocno trzyma. Padiatra powiedziała że była gruba pepowinka i może sie trzymac jeszcze długo. No nic bedziemy czekac. Nie ma co sie stresować :)

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czym przemywacie? Z doswiadczenia wiem ze najskuteczniejszy spirytus ;) i synka mi tez dlugo nie odpadal.jak dr postraszyla szpitalem wzięłam spirytus i szybko bylo po ;) teraz od poczatku wiedzialam co uzyc. Siostra farmaceutka tez stwierdzila ze najlepszy spirytus...

• baranosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Nie mam fb :(
    To może na olx? Tam też za darmo można dodawać ogłoszenia

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    A czym przemywacie? Z doswiadczenia wiem ze najskuteczniejszy spirytus ;) i synka mi tez dlugo nie odpadal.jak dr postraszyla szpitalem wzięłam spirytus i szybko bylo po ;) teraz od poczatku wiedzialam co uzyc. Siostra farmaceutka tez stwierdzila ze najlepszy spirytus...

Nam w szpitalu zalecili suchą pielęgnację, samym gazikiem czyścić w środku. Ze starszym było tak samo, odpadł po 10 dniach. Wczoraj nam pani doktor w poradni neonatologicznej zagencjanowała dodatkowo, bo stwierdziła, ze za mokro tam w środku jest. Mam wrażenie, ze ten kiku trzyma się już tylko w połowie.

Byliśmy wczoraj na kontroli w poradni neonatologicznej z względu na mój gbs - antybiotyk podawali mi jakieś 40 minut. Na szczęście wszystko ok, robili crp i kilka innych badań, bilirubina też nie za wysoka, około 6. Najbardziej ucieszył mnie przyrost wagi - w poniedziałek wieczorem było 3100, wczoraj 3340. Pani doktor stwierdziła, że to niemożliwe :-)
    W ogóle ta poradnia przyszpitalna jest ciekawa, przyjmuje tam lekarka, która ma chyba z 80 lat, może 75. Chodziliśmy też do niej ze starszym. I o ile jest kompetentna w kwestiach medycznych, o tyle jej wiedza dotycząca żywienia dzieci jest z lat 80. Wczoraj mi na przykład powiedziała, ze nie mogę dziecka karmić dłużej niż 10-15 minut i przerwa powinna być minimum 2,5 godziny, bo będą kolki. Jak ją zapytałam, co zrobić jak się dziecko domaga wcześniej, to powiedziała, że dać smoczek na uspokojenie :-) :-) :-) Strach pomyśleć, ze pewnie są rodzice, którzy słuchają jej porad. Ze starszym też mi doradzała, jak miał pół roku, żeby go już nie karmić piersią w nocy, bo mój pokarm jest już właściwie bezwartościowy i dziecko się tylko denerwuje...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro, dzielna mamo, gratulacje!

Straciatella, dobrze Cię rozumiem, ja też nie chcę strasznie iść już w kolejny wtorek do prowadzącego (to będzie dwa dni przed terminem), ale co zrobić, jak nic się nie rusza. Seksu pełnego nie uprawiamy, ale pieszczoty tak (miałyście też jakieś dziwne wyrzuty sumienia, strach o zakażenie etc.? przed porodem?); chodzę na zakupy, spacery, gotuję, sprzątam, piekę, kręcę biodrami, dziś będę biegać po schodach... Brakuje tylko oleju rycynowego, przed którym mam stracha ;)

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Dziiewczyny ktora przechodzila mocne wymioty na poczatku ciązy i co jej pomoglo?
    Na silne wymioty to chyba tylko leki na receptę, ale na nudności pomaga prevomit

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mialam silne wymioty to zułam gume, jako jedyna juz mi pomagala ;)

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Nam w szpitalu zalecili suchą pielęgnację, samym gazikiem czyścić w środku. Ze starszym było tak samo, odpadł po 10 dniach. Wczoraj nam pani doktor w poradni neonatologicznej zagencjanowała dodatkowo, bo stwierdziła, ze za mokro tam w środku jest. Mam wrażenie, ze ten kiku trzyma się już tylko w połowie.

Byliśmy wczoraj na kontroli w poradni neonatologicznej z względu na mój gbs - antybiotyk podawali mi jakieś 40 minut. Na szczęście wszystko ok, robili crp i kilka innych badań, bilirubina też nie za wysoka, około 6. Najbardziej ucieszył mnie przyrost wagi - w poniedziałek wieczorem było 3100, wczoraj 3340. Pani doktor stwierdziła, że to niemożliwe :-)
    W ogóle ta poradnia przyszpitalna jest ciekawa, przyjmuje tam lekarka, która ma chyba z 80 lat, może 75. Chodziliśmy też do niej ze starszym. I o ile jest kompetentna w kwestiach medycznych, o tyle jej wiedza dotycząca żywienia dzieci jest z lat 80. Wczoraj mi na przykład powiedziała, ze nie mogę dziecka karmić dłużej niż 10-15 minut i przerwa powinna być minimum 2,5 godziny, bo będą kolki. Jak ją zapytałam, co zrobić jak się dziecko domaga wcześniej, to powiedziała, że dać smoczek na uspokojenie :-) :-) :-) Strach pomyśleć, ze pewnie są rodzice, którzy słuchają jej porad. Ze starszym też mi doradzała, jak miał pół roku, żeby go już nie karmić piersią w nocy, bo mój pokarm jest już właściwie bezwartościowy i dziecko się tylko denerwuje...
    Kurcze przypomniałaś mi że też musimy iść do tej poradni przy szpitalnej :P
    Dzwoniłaś i się na konkretną godzinę umawiałaś?

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    KaroKaro, dzielna mamo, gratulacje!

Straciatella, dobrze Cię rozumiem, ja też nie chcę strasznie iść już w kolejny wtorek do prowadzącego (to będzie dwa dni przed terminem), ale co zrobić, jak nic się nie rusza. Seksu pełnego nie uprawiamy, ale pieszczoty tak (miałyście też jakieś dziwne wyrzuty sumienia, strach o zakażenie etc.? przed porodem?); chodzę na zakupy, spacery, gotuję, sprzątam, piekę, kręcę biodrami, dziś będę biegać po schodach... Brakuje tylko oleju rycynowego, przed którym mam stracha ;)
    Dlaczego nie możecie "normalnie" współżyć? Ja mam 4cm rozwarcia, a gin mówił żeby się tulić jak najczęściej ;)

Lutyska lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nudności migdały tez dobre. Mi tez bylo lepiej po herbacie mietowej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Dlaczego nie możecie "normalnie" współżyć? Ja mam 4cm rozwarcia, a gin mówił żeby się tulić jak najczęściej ;)

Ja co prawda na wizycie mialam 1 cm rozwarcia ale tez mi dr mowil ze seks jak najczęściej i wlasnie bez zabezpieczen :p

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kikut odpadł wczoraj :)

Jak pielęgnujecie pępek później? Bo u nas jeszcze trochę podkrwawia..

Ruda jak u Was?
    Nasza dalej marudna.. Dla mnie najgorsze są jej histerie pod koniec karmienia.. Płacze i krzyczy tak jakbym jej coś okropnego podawała.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Kurcze przypomniałaś mi że też musimy iść do tej poradni przy szpitalnej :P
    Dzwoniłaś i się na konkretną godzinę umawiałaś?

My już mieliśmy w wypisie umówioną wizytę na konkretną godzinę, ale to pewnie dlatego, żeby szybko sprawdzić czy jest ok. Ze starszym byliśmy gdzieś po miesiącu od wyjścia ze szpitala i wtedy umawialiśmy się telefonicznie. Tam przyjmuje lekarka i położna, zawsze te same. Są bardzo sympatyczne, wnikliwie oglądają malucha, doradzają różne ćwiczenia, wszystko dokładnie mierzą, więc warto chodzić. Oprócz porad żywieniowych wszystko jest bardzo ok :-)
    Ze starszym mieliśmy wizyty raz w miesiącu do ukończenia pierwszego roku życia. Teraz umówiliśmy się na początek kwietnia.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mdłości, u mnie najlepiej sprawdzał się napar z imbiru.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też zalecono sucha pielęgnację. Kikut odpadł jakoś w 8-9 dobie.

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella nie mam pojęcia :( Lekarz tak zaordynował do końca ciąży i tyle. Mówi że główka jest bardzo nisko. Dopytywałam czy chodzi o zakażenie to mówił że może odpadł czop i lepiej nie. Nieźle nas urządził. Coś czuję że to hiperostrożność.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na silne nudności dostałam w pierwszej ciąży hydroksyzyne, a w tej metoclopramid. Leki pomagały, Ale te leki to ostateczna ostatecznosc.

• Agnessa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przez parcie wyszedł mi ogromny hemoroid, czwarta doba po porodzie a ja tracę nadzieje, ze kiedyś usiade...lekarz zlecił zimne okłady i maść. Macie jakieś doświadczenia z tym cholerstwem? Mi odbiera to radość z pierwszych dni mojej kruszynki...

8p3os65geldj0vib.png
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnessa wrote:
    Dziewczyny, przez parcie wyszedł mi ogromny hemoroid, czwarta doba po porodzie a ja tracę nadzieje, ze kiedyś usiade...lekarz zlecił zimne okłady i maść. Macie jakieś doświadczenia z tym cholerstwem? Mi odbiera to radość z pierwszych dni mojej kruszynki...
    Hej pozwole sie wtracic :) Kup sobie czopki Hemorectal.Nie sa drogie.Ja kiedys dostalam od lekarza na recepte o wiele drozsze i nic nie pomogly ,nie mowiac juz o masciach.A te bardzo szybko i nie sa na recepte.Mysle,ze warto spróbowac

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnessa wrote:
    Bralam tabletki doustne (diosmine) ale po konsultacji z lekarzem, plus czopasy unigel procto (jest na nich info, ze mozna podczas kp i ciazy).

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ