Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarokaro Gratulacje, macie już to za sobą!
Baranosia a ja przeczytałam *Spakowałam pojedyncze skurcze* haha
Gapsy malami dobrze pisze, skurczy tych prawidłowych nic nie zatrzyma.
Gdzie sie podziewa Nasza Kolezanka z 4 cm rozwarciem!KaroKaro lubi tę wiadomość
-
Ja też czekam na wiadomość od Straciatelli!
Ale się teraz wkurzyłam, ale może mi to dobrze zrobiWłaśnie mi znajoma sprzedała historię: miałam tak jak Ty, miesiąc przed porodem byłam na podtrzymaniu porodu, a skończyło się cesarką, bo tak przenosiłam.
Ale się wkurzyłam na nią! A ona: to chciałam w Tobie wywołać, nerwy pomogą Ci urodzić! -
nick nieaktualnyGapsy to sie tez zdarza bez leków podtrzymujacych wiec tego nie przewidzisz.. Dzialaj i wywoluj skurcze... Ja Wam wszystkim zycze z ogromnego serca powodzenia i szybkich porodow
Pepper niestety kobiety musza duzo zniesc i przy porodzie i pozniej tez. Jak slysze ze mam dobrze bo wypoczywam na macierzynskim to sie smieje.. Czasem nie wyrabiam psychicznie z dwojka dzieci przez caly dzien sama ale to tylko szczegol, prania czasem nie mam caly dzien jak powiesić a wczoraj to herbate ze sniadania to moglabym na kolacje wypic,kawy tez 2 wylalam bo zimne byly... I gdzie tu tez urlop?
Baranosia prowokuj dalej te skurcze a moze akurat sie udaCiążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
melduje się!
Karokaro gratulacje!
Mój brzuch dziś tak wysmyrany przez babcie i ciocie, że mam nadzieje urodzić
chociaż prócz przyciągania ziemskiego nie czuje nic więcej
wieczorkiem nadrobie pierwszą stronęCiążowa_Gapsy, KaroKaro lubią tę wiadomość
-
Karo gratuluje
Piękna data!
U nas wczoraj się ładnie rozkrecalo. Po masażu sutkow I ulubionej muzyce już mocne skurcze przez 4 godziny. Mąż został że mną na poczekalni przed oddziałem.
Po 22 przyszła polozna I kazała mi natychmiast wracać do łóżka. Jak w jakimś internacie. Mi puściły nerwy, wscieklam się, poszłam spać I tyle z tego było.
Dziś na badaniu szyjka skrócona. Coś tam wczoraj ruszyło. Ale jakoś już dziś mi nie szło I nie wywołałam nic więcej.
Cieszę się że wody czyste i przepływy w normie. Pozostaje czekać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 18:31
KaroKaro lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzisiejsza data ladna ale w Peselu beda same 2 ;P 192222...
A ja dzis zlozylam wniosek o 500+ przez neta.skoro jest ta możliwość to skorzystam a co.chociaz na drugie moge dostacwiecie moze czy o becikowe mozna wniosek przez neta zlozyc? Co prawda nie wiem czy dostaniemy ale wniosek zloze.sprobujemy chociaz...
-
nick nieaktualny
-
bumbum wrote:Ile trwają Wasze spacerki? U nas dzisiaj wieje strasznie
ale za to smogu nie ma
Bumbum ja obrączkę założyłam tydzień po porodzie. Z 20 kg w tydzień zeszło że mnie 15kg. Czyli musiałam napuchnac sporo. I tak się czułam.
Malami91 u nas też odparzenie. Bepanthen pomógł na chwilę. Też uzywalizmy Premium Care. Ale od dzisiaj używam bambiboo zobaczymy czy coś da...
Ja chusteczek używałam tylko w szpitalu. Teraz wcale tylko woda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 19:01
bumbum lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualnyMonika za slabo Cie wkurzyla.mogla chociaz tak zebys skurczy dostala... Masuj sutki ile mozesz a moze sie rozkreci
Mamunia ja z tych ktorym sie nic nie należy wiec wlasciwie nie wiem. Ale cos kiedys slyszalam ze trzeba w danym miesiacu zlozyc wniosek tylko nie wiem czy to tylko do rodzinnego sie tyczylo czy do 500+ tez...?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 18:53
-
-Mamunia- wrote:A z tym 500+ jak ja urodziłan 23 stycznia to nie powinnam dostac wyrownania? Kolezanka w innym miescie dostała. Kurcze moze to chodzi o date złożenia a ja zlożyłam wniosek dopiero w lutym bo nie miałam jeszcze peselu.
Tak, jakbyś złożyła w styczniu to i za styczeń by wyrównali. -
malami91 wrote:Słuchajcie, kiedy jest wg Was optymalny czas na pierwszą dłuższą podróż z maluszkiem (200km)?
My mamy wesele w czerwcu ( 250 km) i wstępnie planujemy jechać. Oczywiście wszystko zależy od tego jak mała się będzie czuła itd.
Po ślubie pojechaliśmy w podróż na Kretę. Jednego dnia byliśmy na wycieczce po wąwozie- ponad 16 km marszu, skały, schody, generalnie stromo. Spotkaliśmy tam jakaś parę z maleńkim dzieckiem- nie trzymało jeszcze samo główki więc to naprawdę było maleństwo. A oni z nim szli cały dzień po tym wąwozie.. -
nick nieaktualny