WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella dlaczego nie przepadasz za zawitkowskim? Pytam z ciekawości:)

Na pneumokoki są dwie szczepionki: Prevenar13 i synflorix. Doniesienia o śmierci dziecka dotyczą synflorix (tej na nfz).

Szczerze mówiąc to podchodzę z dystansem do tego, że to po szczepieniu. I słyszałam tylko o 1 przypadku. Nie wiem skąd info o reszcie ale chętnie przeczytam więc wrzuccie linki.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Straciatella dlaczego nie przepadasz za zawitkowskim? Pytam z ciekawości:)

Na pneumokoki są dwie szczepionki: Prevenar13 i synflorix. Doniesienia o śmierci dziecka dotyczą synflorix (tej na nfz).

Szczerze mówiąc to podchodzę z dystansem do tego, że to po szczepieniu. I słyszałam tylko o 1 przypadku. Nie wiem skąd info o reszcie ale chętnie przeczytam więc wrzuccie linki.
    Kazde pogorszenie stanu zdrowia do 4tyg po szczepieniu powinno byc traktowane jako nop. kazdy to wie, ale wiekszosc tego nie respektuje. U tych dzieci ponoc kilka dni po szczepieniu wystapily min. Zapalenie mozgu. Sama szczepie swoje dzieci, choć mam stracha i bardzo duze watpliwosci. Kazdy rodzic musi zdawac sobie sprawe z tego, ze to loteria. Niestety. Pozniej na fb wysle co czytalam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 11:40

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Gratulacje dla rozpakowanych :)

My mieliśmy wczoraj wizytę u pediatry. Z mała wszystko ok. Ma trądzik niemowlęcy i sapkę niestety. Musimy poczekać aż samo przejdzie. 13.03 ortopeda w 21.03 na szczepienia. Malutka od wyjścia że szpitala czyli w 2 tyg przybrała 400g. Czyli w normie. Pepek sie trzyma jeszcze i pediatra mowi ze tak szybko nie odpadnie widac ze byla gruba pepowina. Trzeba czekac. W nocy śpi po 2 h. W końcu sama w łóżeczku śpi:) W dzień bywa różnie :) Spacerujemy ile się da. W pon tatuś wraca do pracy ciekawe czy dam sobie radę z nią sama.
    Tyle u nas :)
    Ile trwają Wasze spacerki? U nas dzisiaj wieje strasznie :/ ale za to smogu nie ma :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:25

• baranosia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella mogę jeszcze dołączyć na fb?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Straciatella, mieliśmy mieć szczepienie, Ale je odwołałam i przeniosłam na następny tydzień, a dziecko tego dnia darlo się jak nigdy, dostało plam na zgieciach i policzkach. Jakbym zaszczepila to myslalabym że to po tym.

Moja koleżanka miała syna, który zmarł w wieku 1.5 roku,miał chorobę genetyczną z którą dzieci nie dozywaja 3 urodzin. Oni dowiedzieli się że jest chory jak miał 6 miesięcy. Też do momentu diagnozy podejrzewali szczepionki. Później urodziła córkę która miała te sama chorobę. Zmarła mając 3 miesiące. Czy córkę szczepili to nie wiem, ale chyba nawet nie zdążyli.
    Więc nie każde pogorszenie stanu zdrowia po szczepieniu to nop.
    Wg who,pzh itd kazde pogorszenie powinno byc rozpatrywane pod nop. Logiczne jest to, ze później dochodzą do tego czy tak faktycznie jest :) Moze nie "dochodza" a "powinni" bo wiele nopow jest olewanych :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Straciatella mogę jeszcze dołączyć na fb?
    Jasne. Zaraz mam gosci, ogarnę po gościach link itp <3

Milego dnia!

baranosia lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Wg who,pzh itd kazde pogorszenie powinno byc rozpatrywane pod nop. Logiczne jest to, ze później dochodzą do tego czy tak faktycznie jest :) Moze nie "dochodza" a "powinni" bo wiele nopow jest olewanych :)
    Tu się zgadzam w 100% :) powinni sprawdzić wszystko, Ale kwalifikowac jako nop rzeczywiście to, co może tym nopem być. Że olewaja... niestety się zgodzę. Wielu lekarzy oleje.

Czytałam o tym szymonku. Sprawdzają czy nie ma choroby genetycznej.

• amir Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Amir, mój skończył 4tyg i jeszcze jest na buzi delikatnie żółty. Podobno przy kp żółtaczka może długo trzymać :-\. My w poniedziałek idziemy skontrolować bilirubinę.

Lady_E, dasz radę! :-) My sami już 2gi tydzień jesteśmy i ogarniamy :-).

C

wiem ze to może długo schodzić tym bardziej przy kp,u nas też konflikt serologiczny
    a Twój syrk był pod lampami w szpitalu? czy obyło się bez?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    wiem ze to może długo schodzić tym bardziej przy kp,u nas też konflikt serologiczny
    a Twój syrk był pod lampami w szpitalu? czy obyło się bez?

Nie był naświetlany. Wyszliśmy ze szpitala z bilirubiną 13,5. Po 1,5tyg spadła do 9,4, no i teraz po weekendzie idziemy skontrolować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla mi paczka z gemini i zamiast niebieskiego pojemnika na smoczek przyslali rozowy... :-( ja juz chyba rzeczy kosmetycznych kupilam na ponad rok! I sie jiczego juz nie tykam. Mialam kupic tylko bepanthen a zrobilam zakupy na 140 zł

Ja tez sie tych szczepionek obawiam.

A na spacerze nie bylismy ani razu. :-(

Mój też nie był naśiwtlany i jeszcze jeat z lekka żółty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 13:18

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, bo pewnie trzeba było napisać w uwagach do zamówienia o kolorze pojemnika :) Ja tak miałam i za każdym razem jak trzeba było wpisać kolor, to przychodził ten co chciałam albo kontaktowali się jak nie było danego koloru.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) u mnie prawie przespana noc , bo od 3 do 5 Wojtuś postanowił ze spać nie będzie tylko patrzeć na mamusie :-P w nocy odpadł kikut więc przynajmniej mnie ta spinka nie wkurza :-) za to moja waga zatrzymała się i nie drgnie jakzaczarowana ;)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wiem ze wam sie teskni za brzuchami, ale zaktualizujcie stopki :D

Nadzieja a ja myslalam ze jak zamowilam niebieaki to taki przyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 13:32

Pepper lubi tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 21:50

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też waga się zatrzymała :/ a jak tam pierścionki? Możecie już zakładać? Mi obrączka dalej się nie mieści :/ pewnie będzie trzeba poszerzać :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dzisiaj krótki spacer bo mroźno. Niech ta wiosna już przychodzi! :-)

Jasiek znowu ma odparzenie :-(. Ostatnio mąka ziemniaczana pomogła a teraz nie chce zejść to cholerstwo. Chyba zmienię pieluchy, może to ma coś do rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 13:41

• baranosia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu macam brzuch i sutki póki mały śpi :D chyba zaraz wyciągnę piłkę i trochę poskaczę

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na razie waga ładnie spada choć już nie mogę doczekać się spacerów...
    Corka dostała nową hulajnoge, więc będzie śmigać.

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystraszyłyście mnie tymi informacjami o szczepionkach :-(

‹‹ 932 933 934 935 936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ