Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Malami91 miałam tak przez dwa dni. Prawie ciągle na cycku, bo chyba nie mogła się najeść. Aż dałam mm i wreszcie spała 3 h. Teraz pije femaltiker nie wiem czy to jego zasługa, ale pokarmu jest chyba więcej. W noc na szczęście nie ma tego problemu i ładnie przesypia 2-3 godziny.
Bumbum robię tak samo. No chyba, że wisi na cycku już długo to daje drugą pierś.malami91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBumbum, a ja znów czytałam, że dziecko nie opróżnia piersi do końca
. Co poradnik to coś innego piszą. Najlepiej chyba zdać się na własną intuicję
. Kiedyś kobiety nie miały dostępu do tych wszystkich źródeł wiedzy i wykarmiały swoje dzieci
. Ja zawsze jak nacisnę na pierś to mleko leci, więc też bym nie umiała tego rozpoznać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 16:13
-
Jonesey wrote:Jeśli ściągam co 3 godziny to max 30ml z jednej piersi a jak co 6-8godzin to 50-60ml z jednej piersi także nie tak super
Pau. Em no u mnie niestety taka laktacja jest chyba w genach, siostra ani tyle pokarmu nie miała i mama też nas krótko piersią karmila bo miała mało pokarmu i szybko jej zanikl. Zobaczymy jak długo uda mi się tak pociągnąć. Ściąganie co 3 godziny niestety nie rozkrecilo mi laktacji a raczej frustrację i obolałe piersidlatego dla własnego spokoju psychicznego wolę odciągnąć rzadziej a pełna porcje.
A jakie mm podajesz ? -
nick nieaktualnybumbum wrote:A Wy co każde karmienie dajecie obie piersi? Bo ja robię raz jedną i raz druga? Czy jest ryzyko że skończy mi się pokarm?
Teraz robie jak malamiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 16:35
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalami- mój wisi dziś na mnie od 14. Zmieniam tylko piersi. Ciumka, trochę ssie. Myślę że reguluje ilości - popyt=podaż. Dziecko piersią też sobie reguluje te potrzebę bliskości więc warto o tym pamietac
Daje obie piersi na 1 karmienie.
Jonessey moja mama "miała chudne mleko, bardzo mało i szybko się skonczylo". Ja córkę laktatorem wykarmilam 2 lata. Więc to nie geny. Mleka masz na pewno odpowiednio tz-przy prawidłowym przystawianiu dziecko ma tyle ile potrzebuje.
Bumbum - ja karmię aż przestanie ssac:p i robię tak jak malami. Jedna pierś,zmiana pampersa i druga pierś. Zwykle jest 8-10 min na stronę. -
nick nieaktualnyMakowa_Panna wrote:A co ile minut zmieniacie pierś? Mała czasem poje 10-15 min i zasypia.
I właśnie wtedy idziemy na przewijak a potem drugi cycuś.
Pau.Em, dobrze wiedzieć, że nie tylko u mnie tak. Ach, te nasze ssaki
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 17:40
-
nick nieaktualnyBumbum ja tak jak Ty robie. Na jedno karmienie jedna piers, nastepne karmienie druga no chyba ze ma dzien na cycu jak dzis wtedy tez na zmiane tylko przerey krótsze niz normalnie. Z synkiem tez tak robiłam,pokarmu mialam dosc i karmilam go 9 miesiecy.pozniej byl chory i przez to w ogole z mleka zrezygnowal i do dzis nie pije. Dr powiedziala na to ze na sile nie mam dawac wiec moje dziecko tylko jogurty je
-
Ja daję jedna pierś, chyba że obudzi się zaraz to druga, ale jedna potrafi się najeść. Starszego tak wykarmiła 1,5 roku.
My szczepimy 6w1 + pneumokoki 13walentne. Choć musiałam się spierać z pielęgniarkami że nam się należą za darmo.
Ja nie będę pisać ile Bartek przybrał w te 6 tyg. Hehe -
baranosia, też bym chciała! 22.02.2019 - ładna data.
Ja natomiast po aktywnym dniu i powrocie z drugiego spaceru czuję, jakby główka synka miała mi wypaść spomiędzy ud. Boli pochwa, szyjka, pachwiny...Ale już nie umiem się nakręcać, tyle razy się zawiodłam na takich sygnałach... -
Hello dziewczęta
była u mnie położna i Wojtuś waży już 4100 kg
Od poniedziałku przybrał 210 gramów
cieszę się ale jestem w totalnym szoku bo marny jedną pierś ssie ok 5 min a je co 2-3 godziny . Dzisiaj przyszła zamówiona gondola i jutro pierwszy spacer
Ciążowa_Gapsy, malami91, baranosia, Black_Lilith, Pepper lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelcia, mleczko mamy Wojtusiowi służy
. Duży chłopak z niego, mój mniej więcej tyle waży po 4tyg
.
A tak w ogóle jak już jest temat piersi to mi się jedną zrobiła widocznie większa od drugiej. To znaczy zawsze była bardzo subtelna asymetria, w ciąży się ciut pogłębiła, a teraz to już dwie zupełnie inne ehh... Coś tam czytałam, że karmieniem można to wyregulować, ale się zastanawiam czy na tym etapie nie jest zbyt wcześnie żeby coś działać w tym kierunku...może jak już laktacja się ustabilizuje? Ktoś miał taki "problem"?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 17:59
-
Aha, i przyznam się Wam, że przedwczoraj na wizycie lekarz zmienił mi dawkę magnezu z 3x2 na 3x1, ale ja juz całkowicie odłożyłam... w 40 tygodniu wyhamowanie skurczy? Może jestem w tym przemądrzała, może nierozsądna, ale wizja przenoszenia robi swoje.
-
Zosia 21.02.2019 13:47
3150g 54cm przez cc skakało tętno była owinięta szelkowo pępowiną,a do tego okazało się że mam podwójną przegrode macicy i bym naturalnie nie urodziła.
Jest cudowna
Ja słabo, bardzo boliPapapatka, baranosia, malami91, artemida27, Moniiiikaaaa, Ciążowa_Gapsy, bumbum, Lutyska, Mambella, Ewelcia85, Nadzieja22, Black_Lilith, -Mamunia-, Pau.Em, MonisiaK, Kropeczka85, ej_est, Jonesey, Pepper, Ika..., Mila_85, KaroKaro lubią tę wiadomość