X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola kciuki zaciśniete!

U mnie chyba też coś się dzieje, mam skurcze ale dość nieregularne bo co 5 albo co 7-8 minut i na dodatek maja różną intensywność. I zaczęłam się oczyszczać bo od rana w toalecie byłam już 3 razy.
    Myślicie że powinnam się zbierać do szpitala czy czekać na bardziej regularne skurcze które będą coraz bardziej bolesne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 11:30

Nadzieja22, Ciążowa_Gapsy, Pau.Em lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ja bym zaczekała, to skurcze są inne niz te przepowiadajace.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Kolorowaola kciuki zaciśniete!

U mnie chyba też coś się dzieje, mam skurcze ale dość nieregularne bo co 5 albo co 7-8 minut i na dodatek maja różną intensywność. I zaczęłam się oczyszczać bo od rana w toalecie byłam już 3 razy.
    Myślicie że powinnam się zbierać do szpitala czy czekać na bardziej regularne skurcze które będą coraz bardziej bolesne?

Ja mogę ci tylko doradzić co mi mówiła połozna na ostatniej wizycie, ze do szpitala jedziemy jak skurcze są regularne co 5 minut przez minimum godzinę. Tak to niby w teorii powinno wyglądać, ale jak w praktyce to pewnie lepiej doradza dziewczyny, które maja to już za sobą :)

• Mambella Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia też miałam takie marzenia. Maj czerwiec. Syna mam z lipca i było super, żadnego ubierania tylko w wózek i heja.
    A tu zanim się wybiorę, ich ubiorę to jestem upocona, mały rozdarty, starszak znudzony :-)

Pierwsze szczepienie za nami. Bidulek;-(

-Mamunia- lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola i Monika kciuki dziewczyny. Mam nadzieje, ze coś u was szybko ruszy i nie będziecie musiały długo męczyć się w tych szpitalach. Ale do rze, ze jestescie pod opieka to będziecie spokojniejsze zwłaszcza ty Kolorowaola

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia tak można zwracać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Mamunia też miałam takie marzenia. Maj czerwiec. Syna mam z lipca i było super, żadnego ubierania tylko w wózek i heja.
    A tu zanim się wybiorę, ich ubiorę to jestem upocona, mały rozdarty, starszak znudzony :-)

Pierwsze szczepienie za nami. Bidulek;-(

Właśnie się obawiam jak to będzie z tym szczepieniem. My idziemy 11 marca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od rana mam nieregularne skurcze, ale wątpię, ze coś się z tego rozwinie. Raz są co 10 minut raz co 8, czasem co 5 a nawet 13 minut wiec już odpuściłam sobie w ogóle liczenie...staram sobie tłumaczyć, ze nie da się porodu przegapić wiec chyba poczuje, ze już czas :D przynajmniej wszyscy mi powtarzają, ze już będę wiedzieć, ze to „TO” mam taka nadzieje :P.
    Boje się tylko sytuacji, ze np. nagle zrobią się regularne i bolesne, a tu opiekę do dzieci trzeba załatwić, męża z pracy ściągnąć itp. ale to chyba mało prawdopodobne

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My siedzimy sobie w domu bo rzeczywiście nie ma co w szpitalu kwitnąć, ale jak ma się dziś zacząć to najlepiej w przeciągu godziny żeby mąż już do pracy nie musiał na 14 iść...

Straciatellaa a co u Ciebie? Pomogło Twoje nastawianie się na dzisiejszy poród?

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cisza, ale piłka kupiona, zaraz zabieram się za pompowanie :)

Kciuki za wasze skurcze :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    U mnie cisza, ale piłka kupiona, zaraz zabieram się za pompowanie :)

Kciuki za wasze skurcze :)

Moje juz przeszły także tego :P

Ale trzymamy kciuki za Karo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat szczepień...

Ktore szczepionki wybraliście, ja caly czas sie waham.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 12:42

Pau.Em lubi tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 21:50

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola, KaroKaro i Ej_est trzymam kciuki żeby się u Was akcja rozbujała.
    Nie wiem jak można nie wziąć dziecka na ręce jak płacze. Zuzia jak leżała na fototerapii to miska straszne napady płaczu a mi serce pękło, że tak ciężko ją uspokoić.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po lekarzu. 4cm rozwarcia, ale poki nie ma skurczy to nigdzie nie mam jechac. Zalecenia: chodzic, skakac, seksic i powinno pójść szybko :P
    Mlodziez waga piorkowa 3100g :P dba o krocze mamy haha :P

Jonesey, malami91, Lutyska, baranosia, artemida27, Ciążowa_Gapsy, Papapatka, -Mamunia-, Pau.Em, Kropeczka85, MonisiaK, Nadzieja22, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Temat szczepień...

A bierzesz coś dodatkowego? Bo ja mam w książeczce wypisane co szczepić, wiec jaki tu wybór?

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Josey jakie ilości swojego mleka podajesz małemu ?

100-110ml co 2,5-4h zależy jak się obudzi :) no i staram się dawać naprzemiennie tzn jeden posiłek mm następny tylko mój pokarm itd
    Noi i oba mleczka podaję już tylko z butelki, odciagam swój pokarm bo po prostu to nie miało sensu żeby mały wisiał mi 2-3h na jedno karmienie :/

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Temat szczepień...

My zdecydowaliśmy się wziąć wszystkie obowiązkowe w formie kojarzonej z doplata. Nie bierzemy nic dodatkowego z tych zalecanych

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory czułam się bardzo dobrze Ale jak wczoraj minęła magiczną data to jakoś mam spadek formy :/

Trzymam kciuki żeby Wasze skurcze też się zrobiły regularne I za bezpieczne porody oczywiście.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 6w1, a pneumokoki nie wiem jeszcze które...Rotawirusy i meningokoki raczej też weźmiemy.

‹‹ 927 928 929 930 931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ