X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek zawołał mnie przed 6, poszłam do niego, a on gorący jak piecyk :( jeszcze mi jego choroby brakuje

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym się przeszła do Lidla hmm...ale czarno to widzę. Wczoraj wieczorem mały 4h na mnie "wisiał", więc nie wiem czy uda mi się wyrwać. A do spaceru z dzieckiem pogoda raczej dziś niezbyt zachęcająca ma u nas być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 07:51

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci to też takie przylepy:) moja śpi przy cycu a każda próba odlozenia do łóżeczka to oczy jak 5 zł ...

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Też dziś polecę po bluzki do karmienia. Biustonosze fajne i tanie ale na mnie za duże :(

O też myślałam że wyśle męża żeby zobaczył te biustonosze I teraz zobaczyłam że to większe rozmiary są.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmniejszy to 80C chyba ale taaaki ogromny gdzie z moimi rodzynkami do takiego :D kupiłam tylko dwie bluzki do karmienia

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj napisałam że maluszka nie budzi starszak. Tak więc wczoraj jak obudził się ok 9 to przez cały dzień spał może 2h. Przy cycu zasypiał odkładałam starszy krzyczy i po spaniu. O ludzie wczorajszy dzień to dzień świra. Ile stresu mnie to kosztowalo, ten stekajacy bo zmęczony starszy ciągle mama chodź tu chodź tam. A jak usnął po 21 tak spał i spał...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Najmniejszy to 80C chyba ale taaaki ogromny gdzie z moimi rodzynkami do takiego :D kupiłam tylko dwie bluzki do karmienia

Najmniejszy to 85c. Niestety na mnie okazał się za duży. Dobrze ze Lidl pod nosem to wyskocze zwrócić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę miałam męża wysłać żeby mi wziął staniki. Ale jak takie duże to sama muszę zobaczyć. A te bluzki do karmienia fajne? Przydałyby mi się:)
    A te kocyki czy śpiworki czy jak to się nazywa - do fotelików? Spoko są?

Monika-trzymam kciuki żeby się rozkrecilo, żeby szybko poszło, jesteś już po terminie więc myślę, że akcja się może zacząć w każdej chwili :)

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Kurczę miałam męża wysłać żeby mi wziął staniki. Ale jak takie duże to sama muszę zobaczyć. A te bluzki do karmienia fajne? Przydałyby mi się:)

Monika-trzymam kciuki żeby się rozkrecilo, żeby szybko poszło, jesteś już po terminie więc myślę, że akcja się może zacząć w każdej chwili :)

Ja miałam z jakiejś starszej edycji z Lidla ten śpiworek do fotelika. Bardzo przydatny i dobry jakościowo.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black dzięki. To każe mężowi kupić:D

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:

Dzięki. No mam nadzieję bo już trochę mam dość.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Czy wasze dzieci to też takie przylepy:) moja śpi przy cycu a każda próba odlozenia do łóżeczka to oczy jak 5 zł ...
    Ja mam taki problem, że mała zasypia przy cycu ale rozbudza przy odbijaniu i tak w koło Macieju. A bo je się jej nie ponosić żeby w czasie snu się nie ulało :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum a jak ja troche pobujasz nie zasypia?moja malo kiedy zasypia przy cycu bo jak sie naje to juz wiecej cyca w buzi trzymac nie chce.smoczka tez nie lubi ale zasypia jak ja przytule do piersi o troche pobujam... To troche odnosnie wczorajszej rozmowy o noszeniu czy bujaniu ;) moja bancia podobno mowila ze dziecko musi być wynoszone i wybujane zeby madre i inteligentne i jak sie moja siostra urodzila to kazala meble przedstawiać i czesc wyniesc zeby mogla po calym pokoju wozkiem wozic:D moja mama tez mowi ze nas nosila i czasem z nami na rekach obiad robiła. Ja synka wynosilam ile się dalo i corke tez zamierzam.jak tak dziecko lezy i placze zeby sie wyplakalo moze nerwicy dostac...juz pare artykulow czytalam ze takie pozostawienie dziecka placzacego nie jest dobre niego dobre. Chociaz takie rady juz tez mialam zeby stopery w uszy wsadzic i nie slyszec dziecka.haha sama chcialam dzieci wiec liczylam sie z tym ze bede musiala im czas poświęcić...

bumbum, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja przyjęta na oddział po ktg, bo małej strasznie tętno skakało. Robi się rozwarcie i może zaczną coś wczensiej wywoływać. Na razie czekam na męża,żeby torbę dowiózł

Lutyska, Pau.Em, baranosia, -Mamunia-, KaroKaro, Ciążowa_Gapsy, Ewelcia85, artemida27, Papapatka, Nadzieja22, Moniiiikaaaa, MonisiaK, Black_Lilith, Pepper lubią tę wiadomość

km5sroeqr29ccbje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola wrote:
    Dziewczyny ja przyjęta na oddział po ktg, bo małej strasznie tętno skakało. Robi się rozwarcie i może zaczną coś wczensiej wywoływać. Na razie czekam na męża,żeby torbę dowiózł

Kciuki zaciśnięte!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kplorowaola, Moniiikaaa trzymam kciuki zeby sie rozkrecilo i zebyscie za dlugo w szpitalu nie musialy lezec...
    Któras jeszcze w szpitalu?
    Cały czas czekam na kolejne porody i licze ze będą szybkie i bezbolesne a przede wszystkim bez komplikacji ;)

Ciążowa_Gapsy, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.em ja bardzo lubię ubrania z Lidla dlatego wzięłam dwie bluzki. Całą ciążę przechodziłam w spodniach i bluzkach z Lidla i jeszcze śmiało mogę je sprzedać bo są w idealnym stanie mimo ciągłego prania i noszenia.

Na poniedziałek miałam dentystę ale pojechałam dzisiaj bo zrobiła mi się dziurka w plombie. Babka bała się że jej urodzę na fotelu :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josey jakie ilości swojego mleka podajesz małemu ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia no ja też właśnie ubrania ciążowe mam z Lidla i super są :)

Kolorowaola kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam te biustonosze i one sa sztywne, myślalam że miekkie. Nie wiem czy zapalenia poersi nie dostałam od takiego jak ostatnio nalozyłam.
    Dziewczyny zazdroszcze małych piersi ja niestety mam rozmiar F. Ciezko sie takimi karmi, myslalam ze mi urosna przy karmieniu ale są tylko pełnieksze.

Bielizne można oddac do lida jak jest zła?

Monika trzeba dostrzegac pozytywny, zanim urodzisz troszke podchowasz i bedzie wiosna, piekne słońce, ja zawsze marzyłam zeby urodzic na wiosne a tak kibluje w domu a maly juz ma prawie miesiąc. Po prostu sie boje wyjsc, wszyscy chorzy.

‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ