X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przedstawiam mojego Jerzyka. Nie cytujcie, później usunę :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ad99c63e8da.jpg

malami91, ej_est, patuniek86, Lutyska, baranosia, artemida27, Papapatka, -Mamunia-, ruda90, Pau.Em, Kropeczka85, Jonesey, MonisiaK, Nadzieja22, Ewelcia85, EBa, Mambella, Ika..., Pepper lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black sliczny chlopczyk ;)

Black_Lilith lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith jaki słodziak!

Ja tak jak dla synka biorę teraz dla córki 6w1, rota i jeszcze nie wiem co z pneumo czy refundowane czy dopłacę do tych drugich.

Straciatella wow zazdro takiego rozwarcia!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella tosz To dziecie zaraz wypadnie przy takim rozwarciu. :D Dawaj dzisiaj czadu!

Ja tez biore podstawowe, tylkk nie wiedziałam czy skojarzone czy nie.

Black Jurek do schrupania :-D

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepionek, my pewnie będziemy szczepić jak starszego - 6w1, rota, pneumokoki. W sumie meningokoki też bym chciała, starszy nie szczepiony to mogłabym obydwu zaszczepić, tylko chyba poczekam z tym jeszcze do lata.

Dziewczyny po CC, czy oprócz octeniseptu i szarego mydła polecacie coś do pielęgnacji rany? Będziecie używać tych plastrów silikonowych na blizny?

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black, jaki kochany synek! :)

KaroKaro, Kolorowaola, ej_est, Nadzieja, Monika trzymam kciuki :))

Straciatella - pięknie! Zazdroszczę! Będzie pewno szybki poród.

Ja dziś od rana tańczę, spaceruję chodzę po schodach, teraz przerwa i znowu spacer. Katar jeszcze trochę mnie trzyma ale ILE-MOŻNA-CZEKAĆ i leżeć ;)

Nadzieja22 muszę pomyśleć o psychologu, to prawda. Wiem, że można na początek się skonsultować na oddziale w moim szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 14:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Temat szczepień...

Ktore szczepionki wybraliście, ja caly czas sie waham.
    5w1 infanrix ipv hib
    Prevenar13 (pneumokoki)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    100-110ml co 2,5-4h zależy jak się obudzi :) no i staram się dawać naprzemiennie tzn jeden posiłek mm następny tylko mój pokarm itd
    Noi i oba mleczka podaję już tylko z butelki, odciagam swój pokarm bo po prostu to nie miało sensu żeby mały wisiał mi 2-3h na jedno karmienie :/

Udaje Ci się tyle odciągnąć ? Super mi około 50 ml z jednej piersi. Raz daje butelkę raz przystawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black jaki slodziak:)

Jonessey ale wiesz że jeśli nie będziesz odciagac mleka co 3h w dzień i noc, to pociagniesz tak 2-3 tyg i mleko się skończy
    Ja przy córce sciagalam w 30 min 250-300 ml przy ściąganiu 8x dziennie czyli co 3h od momentu rozpoczęcia ściągania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 14:26

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith jaki słodziak <3
    Ranę obmywam tylko wodą, bo tak kazali w szpitalu. Później wycieram jednorazowym ręcznikiem i właśnie octanisept. Szew miałam rozpuszczalny tylko na brzegach był zwykły. Skóra wygląda jakby brzegi były sklejone Wygląda na to, że ledwo co będzie widać bliznę i chyba nic nie będę używać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 14:30

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Black_Lilith jaki słodziak <3
    Ranę obmywam tylko wodą, bo tak kazali w szpitalu. Później wycieram jednorazowym ręcznikiem i właśnie octanisept. Szew miałam rozpuszczalny tylko na brzegach był zwykły. Skóra wygląda jakby brzegi były sklejone Wygląda na to, że ledwo co będzie widać bliznę i chyba nic nie będę używać.

Ja mam niestety całe szwy do zdjęcia, umówiłam się na wtorek.
    Mi też zalecali mycie wodą lub właśnie wodą z szarym mydłem.
    A boli Cię jeszcze rana?
    Zastanawiam się ile czasu taka niesprawność się będzie utrzymywać... Najgorsze jest dla mnie wstanie z łóżka w nocy i wyprostowanie się. W dzień wstawanie już jest znośne.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały waży 3705g :)
    Dokładnie 3 tyg temu 2930g ważył w dniu wypisu. Czyli 258.3 g na tydzien:)

malami91, Ciążowa_Gapsy, Black_Lilith, Nadzieja22, bumbum, Kropeczka85, artemida27, Mambella lubią tę wiadomość

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith ja zawsze przewracam się na bok i wstaje podpierając rękoma. Dziś równo dwa tygodnie i już nie czuję, że byłam cięta. Chyba, że właśnie źle wstaję i napnę brzuch to mnie zakłuje jeszcze w jednym miejscu. Teraz muszę się pilnować żeby za bardzo się nie forsować, bo czuję się już dobrze, ale to przecież dopiero dwa tygodnie.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Mały waży 3705g :)
    Dokładnie 3 tyg temu 2930g ważył w dniu wypisu. Czyli 258.3 g na tydzien:)
    Ja większego klocka dopiero urodzę haha :D dziś mnie znajoma uświadomiła że jestem w 10mcu ciąży dżizas jak to brzmi!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Black_Lilith ja zawsze przewracam się na bok i wstaje podpierając rękoma. Dziś równo dwa tygodnie i już nie czuję, że byłam cięta. Chyba, że właśnie źle wstaję i napnę brzuch to mnie zakłuje jeszcze w jednym miejscu. Teraz muszę się pilnować żeby za bardzo się nie forsować, bo czuję się już dobrze, ale to przecież dopiero dwa tygodnie.

Ja też tak wstaję, inaczej w ogóle nie dałabym rady. To optymistycznie brzmi, że Ciebie już nie boli. Może i u mnie tak będzie

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Ja też tak wstaję, inaczej w ogóle nie dałabym rady. To optymistycznie brzmi, że Ciebie już nie boli. Może i u mnie tak będzie
    Na pewno. Bałam się, że dużo gorzej będę to znosić a jestem pozytywnie zaskoczona.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ja większego klocka dopiero urodzę haha :D dziś mnie znajoma uświadomiła że jestem w 10mcu ciąży dżizas jak to brzmi!
    A ile ważył na ostatnim usg?:D

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Udaje Ci się tyle odciągnąć ? Super mi około 50 ml z jednej piersi. Raz daje butelkę raz przystawiam

Jeśli ściągam co 3 godziny to max 30ml z jednej piersi a jak co 6-8godzin to 50-60ml z jednej piersi także nie tak super ;)

Pau. Em no u mnie niestety taka laktacja jest chyba w genach, siostra ani tyle pokarmu nie miała i mama też nas krótko piersią karmila bo miała mało pokarmu i szybko jej zanikl. Zobaczymy jak długo uda mi się tak pociągnąć. Ściąganie co 3 godziny niestety nie rozkrecilo mi laktacji a raczej frustrację i obolałe piersi ;) dlatego dla własnego spokoju psychicznego wolę odciągnąć rzadziej a pełna porcje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 15:39

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja wczoraj miałam kryzys. Mały wisiał na mnie całe popołudnie aż do wieczora. Trochę ssał, trochę udawał, łapał, wypluwał, szukał i tak w kółko. Oboje byliśmy spoceni i wkurzeni. W końcu stwierdziłam, że pewnie głodny (chociaż mleko z piersi leci, no ale tonący brzytwy się chwyta...) i spróbowałam dać mu trochę mojego mleka z butelki. Miał minę jakbym go chciała otruć jak poczuł tego smoczka, nawet raz nie pociągnął. Potem chciałam przetestować czy będzie ssał smoczek uspokajacz, ale minę miał jeszcze bardziej zdegustowaną niż przy butelce... Wszystko bleee, tylko cycuś jest ok. Czy takie akcje trzeba po prostu przetrwać i pozwolić na nie dziecku czy da się coś z tym zrobić? W nocy zaraz po jedzeniu zasypiał jak gdyby nigdy nic...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy co każde karmienie dajecie obie piersi? Bo ja robię raz jedną i raz druga? Czy jest ryzyko że skończy mi się pokarm?

‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ