X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od lekarza i zrobiliśmy wyniki na cito, za 30min mąż odbiera i wracamy do lekarza po decyzję co robimy. Mam nadzieję że crp będzie ok i szpital nie będzie konieczny bo mówi że z takim maleństwem to tylko leczenie w szpitalu :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:33

baranosia lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crp niskie więc nic bakteryjnego po prostu może być wirus uff! Wit C, probiotyk i obserwujemy. Kontrol po weekendzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 15:50

malami91 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro to obrzęk na sutku czy powiększone gruczoły? Moje dzieci miały powiększone gruczoły przez cały okres kp, były tylko pod kontrolą endokrynologa. Teraz Najmłodsza też ma. Ale to nie na sutku tylko pod skórą można wyczuć

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Karo, Monisia śliczne macie dzieci 😍 takie maluszki są przeurocze😍

Baranosia-spokojnie. Może będzie to samo co u nas-wiotka krtan + zasluzowanie = kaszel, kichanie, katar. Tz organizm po porodzie oczyszczal się z wydzielin, ale wiotka krtan mu nie pomagala-wiec kaszlal. Ja co 2 dni przez tydzień jeździłam na morfologie i crp, po tygodniu RTG-wszystko ok, dopiero pojechałam prywatnie do polecanego lekarza i się dowiedziałam, co dolega Kacperkowi. Także uszy do góry, Będzie dobrze!!

Wszystkiego najlepszego kobietki :)

Ja właśnie dzwoniłam do pediatry mówiłam mu o tej żółtej wydzielinie z noska plus ulAniu całego mleka tez na żółto to stwierdził że taka wydzielina nazywa się katar -.- a dzisiaj rozmawialam z polozna to nie potrafiła powiedzieć co to jest. Zapytałam czy to może śluz z porodu to stwierdziła że raczej nie. Czy katar tez raczej nie (brak innych objawow). Może to być jeszcze mleko od ulewania szlo noskiem a część do zatok... ale takie nasycone żółte?

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:33

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was z ulewaniem? Ja już nie mam siły... moja Mała potrafi ulac po 2 h od jedzenia czasem po 3h nawet. Czasem strawionym mlekiem (taki twarożek) czasem płynnym. Czasem śpi pół h potem się wierci widzę ze ustami mlaska jakby chciała przelknac czasem jej się uda czasem kolejne ulanie i dupa ze snu tylko płacz. Przy tym właśnie się bardzo prezy wygina. Klin w łóżeczku juz na maxa jest, odbicie po jedzeniu tez. Położna i lekarz mówią ze dopóki dobrze przybiera to tylko obserwować ale ja już nie mogę patrzeć jak ona się meczy przez sen (juz w dupie z tym ze ja nie śpię tylko patrze na nia).

Może to jakiś refluks?

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    A jak u Was z ulewaniem? Ja już nie mam siły... moja Mała potrafi ulac po 2 h od jedzenia czasem po 3h nawet. Czasem strawionym mlekiem (taki twarożek) czasem płynnym. Czasem śpi pół h potem się wierci widzę ze ustami mlaska jakby chciała przelknac czasem jej się uda czasem kolejne ulanie i dupa ze snu tylko płacz. Przy tym właśnie się bardzo prezy wygina. Klin w łóżeczku juz na maxa jest, odbicie po jedzeniu tez. Położna i lekarz mówią ze dopóki dobrze przybiera to tylko obserwować ale ja już nie mogę patrzeć jak ona się meczy przez sen (juz w dupie z tym ze ja nie śpię tylko patrze na nia).

Może to jakiś refluks?
    Dzieci ulewają niestety. Moja córka to tak chlustsła że wszystko potrafiła ubrudzić i samo przeszło.
    Synek widzę tak samo robi jak Twoja, jak nie odbije to się pręży i czasem uleje a czasem połknie. Ale nie płacze ani raczej się nie spina...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:

Może to jakiś refluks?
    Mój synek ulewał bardzo mocno i bardzo długo i to był niestety objaw alergii. Córka nie ulewała prawie w ogóle, a Najmłodsza niestety też sporo ulewa i już się boję, że będzie jak z synkiem :(

• amir Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dziś też ciężki dzien mały jak do tej pory nie ulewal tak dziś jest tak jak opisała Papatka poza tym przez cały dzień spal może dwie godziny myślicie że 3 tygodnie i 3 dni to może już być skok rozwojowy?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka u nas wygląda to dokładnie tak samo:(

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir moja teraz śpi spokojnie ale... U Męża na brzuchu.

Powiedziałam o tym mojej Mamie to stwierdziła że już rozpuscilam dziecko. Ze trzeba wsadzac do łóżeczka zatyczki do uszu i nie reagować. Serio?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ogromne gratulacje i w koncu masz maluszka przy sobie ;) ladne ma imie,tez mi sie dla chlopca podoba ;)
    Papapatka nastepnym razem nic nie mow mamie.jak można zostawic male dziecko zeby plakalo? Nawet jak musze caly dzien nosic to trudno.
    Ruda, Papapatka nasza mala tez ulewa i tez jak u was. Niektorym dzieciom mija po paru miesiącach wiec oby tak bylo i u nas :)
    Sliczne zdjecia maluszkow

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy dzis na USG bioderek i jest wszystko w porządku. Bylam jednak wściekła bo umawiasz sie na godz konkretna, w szpitalu dostajesz nr czyli juz inna kolejnosc a wpuszczaja jeszcze inaczej. Wytlumacz maluszkowi zeby grzecznie leżał bo nie wiadomo kiedy nas wywołaja.katastrofa

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    u nas dziś też ciężki dzien mały jak do tej pory nie ulewal tak dziś jest tak jak opisała Papatka poza tym przez cały dzień spal może dwie godziny myślicie że 3 tygodnie i 3 dni to może już być skok rozwojowy?
    Moj ma rowno 3 tygodnie a mial dzisiaj jedną 1,5 godzinna drzemkę a tak po 5-10 minutach oczy jak 5 zł 😳 padam dzisiaj na pysk

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja znowu z żalpostem :( ma któraś tak że cały dzień cyca a wieczorem daje mm? U nas któryś wieczór mały rzuca się przy piersi. Bolą już mnie bo zje obie i dalej szuka i jest niespokojny i popłakuje. W dzień jest ok. Wysłałam niemęża po mm bo nie mam czym go nakarmić. Płakać mi się chce. Ja wiem ze to stała produkcja ale on złapie dwa łuki i złość że nie leci...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia pewnie to skok rozwojowy, poczytaj. Bedzie dobrze. ❤❤❤

https://www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dziecka/rozwoj-dziecka/1214-skoki-rozwojowe-w-pierwszym-roku-zycia-niemowlecia.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 19:42

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę że to skok ale ja nie mam mleka dla niego...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, nie słuchaj mamy :)

malami91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinni dołączać instrukcje obsługi do tych naszych dzieciaczków, bo czasami to naprawdę nie wiadomo o co chodzi...Mój też się od dwóch dni po kąpieli awanturuje przy piersi. Dziś aż się zanosił od płaczu. W końcu najadł się jakoś na raty i zasnął, ale odkładałam go do łóżeczka 4razy.

Ulać mojemu też się zdarza. Takie dzieci mają jeszcze nie do końca sprawny zwieracz przełyku i ulewanie jest normalne, dopóki oczywiście nie jest to chlustanie całą zawartością żołądka...

‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ