Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Pepper wrote:Kobiety taki przyziemny temat w ten nasz uroczysty dzień ale może komuś się przyda.
Apropo tego wybrzuszenia nad szwem po cc.
Położna poradziła żeby zakładać jeszcze siatkowe majtki poporodowe a nie moje bawełniane. Bo one właśnie uciskaja te parę cm nad szwem i takie wybrzuszenie się zrobiło. Spróbowałam i poskutkowało. Kilka dni później mam już tam po prostu swój brzuch, który mi jeszcze się nie obkurczyl ale nie mam takiej parówki. -
Papapatka wrote:Dziewczyny, które stosują probiotyk.
Bierzecie ten:
https://www.doz.pl/apteka/p63781-BioGaia_probiotyczne_krople_dla_dzieci_5_ml
i jak go stosujecie?
A i jak masz możliwość iść do apteki Gemini to tam te kropelki kosztują 29 zł a w DOZ-ie ja wczoraj 44 zł zapłaciłam 😡 -
Mila_85 wrote:U mnie sajgon. Chłopcy chorzy. Starszy wczoraj temu 37,5 i taki marudny. Młodszy w nocy temperatura 37,5. Mała zaczęła więcej psikać plus pokasłuje chyba złapała od nich. Ona dopiero 6 tyg.
-
Ewelcia w aptekach doz o wiele korzystniej wychodzi zamówić na stronie i odebrać w aptece ja tak zawsze robię i za biogaję zapłaciłam 33zł.
Lekarz na 13:20 mam nadzieję że będzie wszystko ok.
Mila dużo zdrówka dla dzieciaczków!malami91 lubi tę wiadomość
-
baranosia wrote:Ewelcia w aptekach doz o wiele korzystniej wychodzi zamówić na stronie i odebrać w aptece ja tak zawsze robię i za biogaję zapłaciłam 33zł.
Lekarz na 13:20 mam nadzieję że będzie wszystko ok.
Mila dużo zdrówka dla dzieciaczków!
Mam nadzieję ze to tylko niegroźny katarek 😷 co nie znaczy ze dla takiego maleństwa nie jest męczący 😞 Mi się serce kroiło jak Wojtuś się męczył . ZdrówkaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 10:37
-
nick nieaktualny
-
Ej_est Nadzieja22 ogromne gratulacje!❤️
Kropeczka85 idealnie opisalas wszystko! Aż mi łzy w oczach stanęły ze wzruszenia, ja do tej pory jak spojrzę na zdjęcia z brzuszkiem to mi się oczy moczą... Ehh w sumie to mogłabym jeszcze raz być w ciąży i rodzic 😊
Bardzo chciałabym do Was wrócić na pełen etat ale ciężko jest chociaż jest już o wiele lepiej niż na początkujeszcze nie chwaliłam się nasza Kruszynką więc wrzucam zdjęcia zaraz po narodzinach i z wczoraj ☺️ dziś kończymy 2 tygodnie a ja zastanawiam się jak zatrzymać ten pędzący czas...
Proszę nie cytujcie bo później usunę 😉
Stosujecie probiotyk na własną rękę czy z zalecenia lekarza? U nas przy wypisie dostaliśmy info żeby podawać acidolac od samego początku a gdzieś słyszałam że powinno się stosować po 2 tygodniu i mam teraz zagwozdkę
U nas była dziś położna, na wadze ładnie przybieramy, żółtaczki już nie ma tylko na jednym sutku mamy obrzęk który się powiększył zamiast zmniejszyć... Jutro na cito mamy wizytę u chirurga bo teoretycznie do 2 tygodni po porodzie takie zmiany hormonalne powinny zniknąć a u nas się powiększyła... Może któraś z Was spotkała się z czymś takim?
P.S. Wszystkiego najlepszego dla wszystkich forumowych kobietek ode mnie i Helenki 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 23:06
Pepper, Ewelcia85, Black_Lilith, malami91, ruda90, Kolorowaola, bumbum, Papapatka, -Mamunia-, baranosia, Ika..., Pau.Em, symbolica, artemida27, Kropeczka85 lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Nadzieja - gratulacje!
Papapatka - ja daję Biogaję od powrotu z szpitala, bez zalecenia lekarza, profilaktycznie. Starszak miał straszne kolki i chcemy teraz się przed tym uchronić. Pewnie po miesiąc włączymy espumisan raz na jakiś czas. Probiotyk podaję zwykle do południa, 5 kropli na malutką łyżeczkę - z tej butelki tak szybko leci, że boje się bezpośrednio do buzi.
KaroKaro - u mojego synka sutki od porodu są opuchnięte. Już mniej, ale nadal są. Lekarka przedwczoraj powiedziała, że nawet wydzielina może się w nich pojawić.
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet Mamuśki!Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNam położna powiedziała, że mleko mamy jest wystarczającym probiotykiem hmm🤔.
Lady_E, jak Wasze odparzenie? U nas niestety często się pojawia, stwierdziłam, że mały ma bardzo delikatną skórę i przeszliśmy na bardziej ekologiczne pieluchy. Może mniej chemii uchroni nas przed tym. A na odparzenie dobrze podziałała u nas maść tormentalum (pięciornikowa złożona) + raz czy dwa użyłam clotrimazolum. Po jednym dniu pupa ładna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 12:11
-
malami91 wrote:Nam położna powiedziała, że mleko mamy jest wystarczającym probiotykiem hmm🤔.
Lady_E, jak Wasze odparzenie? U nas niestety często się pojawia, stwierdziłam, że mały ma bardzo delikatną skórę i przeszliśmy na bardziej ekologiczne pieluchy. Może mniej chemii uchroni nas przed tym. A na odparzenie dobrze podziałała u nas maść tormentalum (pięciornikowa złożona) + raz czy dwa użyłam clotrimazolum. Po jednym dniu pupa ładna.
Chyba też zaczniemy podawać probiotyk małej. Tylko jaki?
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Też w sumie mojego serduszka nie pokazywałam.
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich kobietek dużych i małych
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4de4e49380ee.jpg
Proszę nie cytowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 13:07
malami91, -Mamunia-, baranosia, Pepper, Black_Lilith lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny