X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sajgon. Chłopcy chorzy. Starszy wczoraj temu 37,5 i taki marudny. Młodszy w nocy temperatura 37,5. Mała zaczęła więcej psikać plus pokasłuje chyba złapała od nich. Ona dopiero 6 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 09:26

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Kobiety taki przyziemny temat w ten nasz uroczysty dzień ale może komuś się przyda.

Apropo tego wybrzuszenia nad szwem po cc.
    Położna poradziła żeby zakładać jeszcze siatkowe majtki poporodowe a nie moje bawełniane. Bo one właśnie uciskaja te parę cm nad szwem i takie wybrzuszenie się zrobiło. Spróbowałam i poskutkowało. Kilka dni później mam już tam po prostu swój brzuch, który mi jeszcze się nie obkurczyl ale nie mam takiej parówki. :)
    U mnie jest coś innego niestety, bo to mi się zrobiło już w szpitalu, tylko głupia nie zapytałam wtedy o to, a po wyjściu noszę tylko niskie majtki, które nawet do blizny mi nie sięgają. Ale chyba ten obrzęk trochę mi się zmniejsza, a na pewno mniej boli od kilku dni.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które stosują probiotyk.

Bierzecie ten:
    https://www.doz.pl/apteka/p63781-BioGaia_probiotyczne_krople_dla_dzieci_5_ml

i jak go stosujecie?

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Dziewczyny, które stosują probiotyk.

Bierzecie ten:
    https://www.doz.pl/apteka/p63781-BioGaia_probiotyczne_krople_dla_dzieci_5_ml

i jak go stosujecie?
    Wczoraj go kupiłam i podaje tak jak w ulotce 5 kropli dziennie , ja kropie na łyżeczkę i podaje do buźki 😊
    A i jak masz możliwość iść do apteki Gemini to tam te kropelki kosztują 29 zł a w DOZ-ie ja wczoraj 44 zł zapłaciłam 😡

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila_85 wrote:
    U mnie sajgon. Chłopcy chorzy. Starszy wczoraj temu 37,5 i taki marudny. Młodszy w nocy temperatura 37,5. Mała zaczęła więcej psikać plus pokasłuje chyba złapała od nich. Ona dopiero 6 tyg.
    Współczuje 😞 przy chorej trójce dzieci to nie wiadomo gdzie najpierw ręcę włożyć 😳 mam nadzieję że mała jednak nic nie złapała od braci. Dużo siły kochana

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też stosuje tak jak na ulotce czyli T kropli tylko prosto bo buźki ;)

Na fb też jesteście aktywne co tam się wgl dzieje ?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia w aptekach doz o wiele korzystniej wychodzi zamówić na stronie i odebrać w aptece ja tak zawsze robię i za biogaję zapłaciłam 33zł.

Lekarz na 13:20 mam nadzieję że będzie wszystko ok.

Mila dużo zdrówka dla dzieciaczków!

malami91 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ewelcia w aptekach doz o wiele korzystniej wychodzi zamówić na stronie i odebrać w aptece ja tak zawsze robię i za biogaję zapłaciłam 33zł.

Lekarz na 13:20 mam nadzieję że będzie wszystko ok.

Mila dużo zdrówka dla dzieciaczków!
    O to rzeczywiście lepiej się opłaca, dobrze wiedzieć na przyszłość 👍
    Mam nadzieję ze to tylko niegroźny katarek 😷 co nie znaczy ze dla takiego maleństwa nie jest męczący 😞 Mi się serce kroiło jak Wojtuś się męczył . Zdrówka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 10:37

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Na fb też jesteście aktywne co tam się wgl dzieje ?

Raczej mało się tam dzieje, czasem ktoś wrzuci jakieś zdjęcie :).

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kiedy podajecie ten probiotyk?

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj rano ale to chyba nie ma znaczenia

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam wizyte pediatry ale będzie dopiero po 18. Mała bez temperatury ładnie je nie marudzi.

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est Nadzieja22 ogromne gratulacje!❤️

Kropeczka85 idealnie opisalas wszystko! Aż mi łzy w oczach stanęły ze wzruszenia, ja do tej pory jak spojrzę na zdjęcia z brzuszkiem to mi się oczy moczą... Ehh w sumie to mogłabym jeszcze raz być w ciąży i rodzic 😊

Bardzo chciałabym do Was wrócić na pełen etat ale ciężko jest chociaż jest już o wiele lepiej niż na początku :) jeszcze nie chwaliłam się nasza Kruszynką więc wrzucam zdjęcia zaraz po narodzinach i z wczoraj ☺️ dziś kończymy 2 tygodnie a ja zastanawiam się jak zatrzymać ten pędzący czas...

Proszę nie cytujcie bo później usunę 😉

Stosujecie probiotyk na własną rękę czy z zalecenia lekarza? U nas przy wypisie dostaliśmy info żeby podawać acidolac od samego początku a gdzieś słyszałam że powinno się stosować po 2 tygodniu i mam teraz zagwozdkę

U nas była dziś położna, na wadze ładnie przybieramy, żółtaczki już nie ma tylko na jednym sutku mamy obrzęk który się powiększył zamiast zmniejszyć... Jutro na cito mamy wizytę u chirurga bo teoretycznie do 2 tygodni po porodzie takie zmiany hormonalne powinny zniknąć a u nas się powiększyła... Może któraś z Was spotkała się z czymś takim?

P.S. Wszystkiego najlepszego dla wszystkich forumowych kobietek ode mnie i Helenki 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 23:06

Pepper, Ewelcia85, Black_Lilith, malami91, ruda90, Kolorowaola, bumbum, Papapatka, -Mamunia-, baranosia, Ika..., Pau.Em, symbolica, artemida27, Kropeczka85 lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja - gratulacje!

Papapatka - ja daję Biogaję od powrotu z szpitala, bez zalecenia lekarza, profilaktycznie. Starszak miał straszne kolki i chcemy teraz się przed tym uchronić. Pewnie po miesiąc włączymy espumisan raz na jakiś czas. Probiotyk podaję zwykle do południa, 5 kropli na malutką łyżeczkę - z tej butelki tak szybko leci, że boje się bezpośrednio do buzi.

KaroKaro - u mojego synka sutki od porodu są opuchnięte. Już mniej, ale nadal są. Lekarka przedwczoraj powiedziała, że nawet wydzielina może się w nich pojawić.

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet Mamuśki! :-)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna powiedziała, że mleko mamy jest wystarczającym probiotykiem hmm🤔.

Lady_E, jak Wasze odparzenie? U nas niestety często się pojawia, stwierdziłam, że mały ma bardzo delikatną skórę i przeszliśmy na bardziej ekologiczne pieluchy. Może mniej chemii uchroni nas przed tym. A na odparzenie dobrze podziałała u nas maść tormentalum (pięciornikowa złożona) + raz czy dwa użyłam clotrimazolum. Po jednym dniu pupa ładna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 12:11

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Nam położna powiedziała, że mleko mamy jest wystarczającym probiotykiem hmm🤔.

Lady_E, jak Wasze odparzenie? U nas niestety często się pojawia, stwierdziłam, że mały ma bardzo delikatną skórę i przeszliśmy na bardziej ekologiczne pieluchy. Może mniej chemii uchroni nas przed tym. A na odparzenie dobrze podziałała u nas maść tormentalum (pięciornikowa złożona) + raz czy dwa użyłam clotrimazolum. Po jednym dniu pupa ładna.
    No własnie od wczoraj jesteśmy na pampersach bambiboo. I na zmianę clotrimazolum i tormentalum. Zobaczymy czy bedzie poprawa. Jak nie w przyszły czwartek jedziemy do pediatry bo to już za długo się ciągnie.

Chyba też zaczniemy podawać probiotyk małej. Tylko jaki?

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też w sumie mojego serduszka nie pokazywałam.
    Wszystkiego najlepszego dla wszystkich kobietek dużych i małych :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4de4e49380ee.jpg

Proszę nie cytować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 13:07

malami91, -Mamunia-, baranosia, Pepper, Black_Lilith lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KakoKaro, MonisiaK, prawdziwe słodkości <3

MonisiaK lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiak jaki on słodki i ten kwiatek ❤❤❤

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniska kwiateknod meża tak nie cieszy jak od Twojego synka! ❤❤❤

Karokaro corcia do schrupania!

‹‹ 985 986 987 988 989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ