X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ogromne gratulacje ❤️

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja nasza kochana ostatnia brzuchatko moje ogromne gratulacje 💪 synek słodziutki. 😍
    Kochane moje wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta 🌺🌺🌼🌸💐🌷🌹

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Pepper Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje. Cudny dzieciaczek 😍😚

Dzięki i wzajemnie Ewelcia. Dzuewczyny zadanie wykonane. Dzieciaczki są z nami. Jesteśmy silne kobiety 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 01:47

Papapatka, Ewelcia85, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja gratulacje 😍😍😍 piękności 😍😍😍

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    A powiedziała dlaczego akurat 5w1? Tez się zastanawiam ale na razie wzięłam receptę na prevenar
    Powiedziała że najbezpieczniejsza jest ta 5w1 ze szczepią nią noworodki i że jest najdłużej na rynku.Pow.ze jak by miala szczepić swoje dzieci to wlasnie tym. Dodał że połozna z długoletnim stażem pracy.Musze jej jeszcze zapytać o te pneumokoki własnie bo nie wiedziałam ze sa platne i na NFZ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 02:23

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Ja tez chcialam 5w1 ale powiedziala do mnie pielegnoarka ze bedzie mial tylko jedno klucie mniej niz na nfz. Wiec zdecydiwalam sie na 6 w 1 i platny pneumokok.
    U mnie w broszurce na temat szczepień mam taka tabelkę i tych na NFZ jest 17 ukuć tých 5w1 10 ukuć a tych 6w1 8 także niby 2 wiecej tylko bo Rotarix jest do picia.Aaa i to zależy ktory pneumookok bo ten na NFZ jest 2x podawany a ten prevenar 3 x.

symbolica, Sylllwus lubią tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja gratulacje!!!

No i się skończyło... Było i nie wróci więcej... Kolejny etap, pewien etap w naszym życiu zakończony!
    Nie powiem troszkę mi smutno z tego powodu.
    Dziękuję Wam wszystkim za wszystko, za ten piękny czas! Szkoda, że nie był taki dla nas wszystkich...
    Niech nasze Skarby zdrowo rosną!!!

Papapatka, Ewelcia85, Black_Lilith lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Nadzieja gratulacje!!!

No i się skończyło... Było i nie wróci więcej... Kolejny etap, pewien etap w naszym życiu zakończony!
    Nie powiem troszkę mi smutno z tego powodu.
    Dziękuję Wam wszystkim za wszystko, za ten piękny czas! Szkoda, że nie był taki dla nas wszystkich...
    Niech nasze Skarby zdrowo rosną!!!

I od czerwca tak szybko nam zlecialo razem... te kciuki za wszystkie wizyty, wszystkie usg, dzielenie smutków i radości. Nikt nie zrozumie tak kobiety w ciąży jak inna kobieta w ciążyna tym samym etapie...
    Trzymajmy się razem ile wlezie 😙

baranosia, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja witamy Mikołaja na świecie :) nie ważne jak urodziłaś najważniejsze że masz już to za sobą :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalecone mamy szerokie pieluchowanie kieszenie na brzuchu na żabę i ogólnie trzymanie tak żeby nóżki były szeroko...kontrola nan6 tygodni

kjt91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, gratulacje!

2 miesiące różnicy są bez jednego dnia między najstarszym a najmłodszym naszym dzieciaczkiem :-D.

• Mambella Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja gratulacje ❤️ doczekalas się 😉

My się karmimy i już koniec spania, zaraz starszak wstanie. Ale dziś byłam tak padnięta że głośny płacz Bartka dopiero mnie obudził 🙈

• Mambella Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Nadzieja, gratulacje!

2 miesiące różnicy są bez jednego dnia między najstarszym a najmłodszym naszym dzieciaczkiem :-D.

Właśnie😉 dziś Bartek kończy 2 miesiąca❤️❤️❤️ kiedy mi to zleciało???

malami91, -Mamunia- lubią tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja Gratulacje! Mikołaj śliczny :-) mòj na podobne zdjęcie po porodzie (choć wygląda jak Kalisz i siebie nie przypomina), takie te dzieci spuchnięte są, potem to mija i takie chude kurczaki się robią do 3doby kiedy tracą ok 10%. Miałam baby bluesa z tego powodu, a to fizjologia.. ;-) cieszcie się sobą :-)

da8300b52b.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe symbolica też na mojego mówiłam Kalisz 😂

symbolica lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko ile ty masz racji kobieto ! 😚 Kurcze dopiero co był czerwiec, nasze mdłości i pierwsze Usg genetyczne a tu juz moj Wojtus konczy dzisiaj 3 tygodnie 😳
    Jak ja się ciesze ze miałam to forum i was wszystkie , dzięki temu te 9 msc było łatwiejsze do przezycia 😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 08:16

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zapisać jednak małą dziś do lekarza :( ma zatkany nos, kaszle, kicha :( boję się bo w czwartek wyszłyśmy do domu, a w piątek starszak dostał antybiotyk na zapalenie oskrzeli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 08:21

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Muszę zapisać jednak małą dziś do lekarza :( ma zatkany nos, kaszle, kicha :( boję się bo w czwartek wyszłyśmy do domu, a w piątek starszak dostał antybiotyk na zapalenie oskrzeli
    Masz racje lepiej iść sprawdzic , u mnie Wojtus tez katar złapał od Ali ale na szczęście po 3 dniach było juz po 😊 lekarz go osłuchal i było czysto a tez się bałam bo miał kaszel

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Pepper Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety taki przyziemny temat w ten nasz uroczysty dzień ale może komuś się przyda.

Apropo tego wybrzuszenia nad szwem po cc.
    Położna poradziła żeby zakładać jeszcze siatkowe majtki poporodowe a nie moje bawełniane. Bo one właśnie uciskaja te parę cm nad szwem i takie wybrzuszenie się zrobiło. Spróbowałam i poskutkowało. Kilka dni później mam już tam po prostu swój brzuch, który mi jeszcze się nie obkurczyl ale nie mam takiej parówki. :)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Hehe symbolica też na mojego mówiłam Kalisz 😂
    No proszę.. ha ha 😁

Barnosia zdròwka tam dla dzieci, też nie zwlekałabym z lekarzem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 09:10

da8300b52b.png
‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ