X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau Em dzieci mogą wcześniej się obracać ;) moje miały 3,5-4 miesiące. Ale miesięczne się nie obróci, jeszcze xa wcześnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:32

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mała jest zbadana, budzi się na jedzenie, to najważniejsze. Słyszałam kiedyś, że małe dzieci są "wiotkie" i dzięki temu doznają mniej urazów przy upadkach. A przed upadkiem spała mniej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed upadkiem też dużo spała...od urodzenia tyle śpi :) ale wiecie muszę sobie dopowiadaĆ...

Ika... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau em dlatego słowo "mowić" napisałam w cudzysłowium.
    Nagrodę juz dostałam bo w trakcie zabawy zaczął sie do mnie uśmiechać ❤❤❤

Pau.Em lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się z brzucha na plecy raz obrócił...tzn bardziej przewrócił, po prostu przechylił głowę na bok i go przeważyło 😉. Na prawdziwe obroty to chyba jeszcze nie czas 😉.

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Tak, ja pisałam odnośnie pozycji z brzucha że ok 5-6. A z pleców pisałam że wcześniej:)
    No właśnie z brzucha na 4 miesiące też się obracały ;) mając 5,5 się czołgały, a chwilę później czworakowały. Mając 7,5 chodziły przy meblach. Zobaczymy, czy teraz będzie podobnie ;)

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze nie tylko moje dziecko dzis w nocy orkiestrowalo, zawsze ladnie spala i budzila sie o stalych porach a dzis w nocy byl placz i duzo bakow wszytko sie rozregulowalo, malutko spala i byla niespokojna wiec moze brzuszek. Niby jest zdania ze nie ma diety dla karmiących ale wczoraj zjadlam pierwszy raz surówkę z kapusty kiszonej i sie nakrecam ze to dlatego tak zareagowala.
    Ruda ty sie ciesz ze masz takie dzieciątko grzeczne:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Przed upadkiem też dużo spała...od urodzenia tyle śpi :) ale wiecie muszę sobie dopowiadaĆ...
    To korzystaj, bo to się zmieni ;)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika... wrote:
    To korzystaj, bo to się zmieni ;)

Czekam na to !!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika... wrote:
    No właśnie z brzucha na 4 miesiące też się obracały ;) mając 5,5 się czołgały, a chwilę później czworakowały. Mając 7,5 chodziły przy meblach. Zobaczymy, czy teraz będzie podobnie ;)
    Ja w to wierze ;) nie pamietam ile synek mial jak sie przewracal ale dosc szybko.byl bardzo silny.jak mial 5 m-cy czolgal sie na brzuchu jak mial 10 m-cy chodzil a przy meblach zaczal duzo szybciej i do niczego nie zmuszalam,nie ciągnęłam itd od poczatku byl silny i wszystko mu dosc gladko szlo. Od malego duzo go na brzuchu kladlam i duzo nosiłam ;) jak bedzie z corcia to zobaczymy.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały też głównie śpi. Aktywność ma jedną ok 2h, czasem dwie :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszło mi dziś na wadze łazienkowej, że moje dziecko waży 5kg! :O

Co do spania to Jasiek do jakiegoś 3tyg. życia jadł i spał. Potem zaczęły się coraz to dłuższe okresy aktywności. W czasie skoku to w ogóle bardzo mało spał. Teraz na całe szczęście jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Mój mały też głównie śpi. Aktywność ma jedną ok 2h, czasem dwie :)

To tak jak moja mała :)

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z Wami chętnie zamienię ;) u nas jakoś mniej tego spania. Jakby się tak dało, to wzięłabym od Was nadwyżki spania ;)

• Mambella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też, jak usnie to na 15 min 🙁

‹‹ 982 983 984 985 986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ