X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau Em dzieci mogą wcześniej się obracać ;) moje miały 3,5-4 miesiące. Ale miesięczne się nie obróci, jeszcze xa wcześnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:32

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mała jest zbadana, budzi się na jedzenie, to najważniejsze. Słyszałam kiedyś, że małe dzieci są "wiotkie" i dzięki temu doznają mniej urazów przy upadkach. A przed upadkiem spała mniej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed upadkiem też dużo spała...od urodzenia tyle śpi :) ale wiecie muszę sobie dopowiadaĆ...

Ika... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau em dlatego słowo "mowić" napisałam w cudzysłowium.
    Nagrodę juz dostałam bo w trakcie zabawy zaczął sie do mnie uśmiechać ❤❤❤

Pau.Em lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się z brzucha na plecy raz obrócił...tzn bardziej przewrócił, po prostu przechylił głowę na bok i go przeważyło 😉. Na prawdziwe obroty to chyba jeszcze nie czas 😉.

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Tak, ja pisałam odnośnie pozycji z brzucha że ok 5-6. A z pleców pisałam że wcześniej:)
    No właśnie z brzucha na 4 miesiące też się obracały ;) mając 5,5 się czołgały, a chwilę później czworakowały. Mając 7,5 chodziły przy meblach. Zobaczymy, czy teraz będzie podobnie ;)

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze nie tylko moje dziecko dzis w nocy orkiestrowalo, zawsze ladnie spala i budzila sie o stalych porach a dzis w nocy byl placz i duzo bakow wszytko sie rozregulowalo, malutko spala i byla niespokojna wiec moze brzuszek. Niby jest zdania ze nie ma diety dla karmiących ale wczoraj zjadlam pierwszy raz surówkę z kapusty kiszonej i sie nakrecam ze to dlatego tak zareagowala.
    Ruda ty sie ciesz ze masz takie dzieciątko grzeczne:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Przed upadkiem też dużo spała...od urodzenia tyle śpi :) ale wiecie muszę sobie dopowiadaĆ...
    To korzystaj, bo to się zmieni ;)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika... wrote:
    To korzystaj, bo to się zmieni ;)

Czekam na to !!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika... wrote:
    No właśnie z brzucha na 4 miesiące też się obracały ;) mając 5,5 się czołgały, a chwilę później czworakowały. Mając 7,5 chodziły przy meblach. Zobaczymy, czy teraz będzie podobnie ;)
    Ja w to wierze ;) nie pamietam ile synek mial jak sie przewracal ale dosc szybko.byl bardzo silny.jak mial 5 m-cy czolgal sie na brzuchu jak mial 10 m-cy chodzil a przy meblach zaczal duzo szybciej i do niczego nie zmuszalam,nie ciągnęłam itd od poczatku byl silny i wszystko mu dosc gladko szlo. Od malego duzo go na brzuchu kladlam i duzo nosiłam ;) jak bedzie z corcia to zobaczymy.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały też głównie śpi. Aktywność ma jedną ok 2h, czasem dwie :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszło mi dziś na wadze łazienkowej, że moje dziecko waży 5kg! :O

Co do spania to Jasiek do jakiegoś 3tyg. życia jadł i spał. Potem zaczęły się coraz to dłuższe okresy aktywności. W czasie skoku to w ogóle bardzo mało spał. Teraz na całe szczęście jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Mój mały też głównie śpi. Aktywność ma jedną ok 2h, czasem dwie :)

To tak jak moja mała :)

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z Wami chętnie zamienię ;) u nas jakoś mniej tego spania. Jakby się tak dało, to wzięłabym od Was nadwyżki spania ;)

• Mambella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też, jak usnie to na 15 min 🙁

‹‹ 982 983 984 985 986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ