Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja pewnie już tuli się z dzieciątkiem
Ja się chwilowo wyłączyłam I też już doszłam do siebie.
Dziś była położna I nasz smyk (9doba) waży już 4200
Jestem na samym początku drogi więc chyba Wam nic jeszcze nie poradzę w tematach na które rozmawiacie.
Polozna polecala Probiotyk delikol do zastosowania po 2 skończonym tygodniu. Podobno zapobiega albo łagodzi ewentualną kolke. -
Nadzieja daj znac kochana czy balonik spełnia swoją rolę. Trzymam za ciebie ✊
A co u naszych mamuś które się dawno nie udzielały ? Karola94 , Jonesey , Straciatellaa , Grzechotka , Ciążowa_Gapsy , Ej.est , kropeczka85 , Makowa_Panna ,MalaMala😃 Odezwijcie się kochane 😚 oczywiscie było nas więcej ale wszystkich nie sposob zapamiętać 😚😚😚Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 19:30
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Myjemy płatkami zamoczonymi w przegotowanej wodzie. Właśnie jutro mąż kupi masc tormentolum ponoć świetnie działa...
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady_E wrote:Myjemy płatkami zamoczonymi w przegotowanej wodzie. Właśnie jutro mąż kupi masc tormentolum ponoć świetnie działa...
U nas wlasnie mycie płatkami pogorszylo sprawe... dziwne ale na to wychodzi, odstawilam i jest poprawa. Kup masc pieciornikowa. -
Czytam Was na bieżąco ale brakuje czasu na pisanie.
Corka przyniosla z przedszkola grype zoladkowa, maluch zlapal, ale chyba cycuś nas uratowal od czegos powazniejszego bo skonczylo sie na czestych smierdzacych i kwasnych kupach, a ze na szczescie miał apetyt to sie nie odwodnil. Po Przemusiu dopadlo i mnie.
My wybieramy tradycykne szczepionki na nfz, corke tymi szczepilismy i bylo wszystko wporzadku. Zastanawiamy sie czy zamiast 10 walentnej szczepionki na pneumokoki z nfz, wykupic tą platna 13 walentna, albo szczepic z nfz a dolozyc do szczepionki na rotawirusy.i chyba tak zrobimy bo corcia jeszcze nie raz przyniesie z przedszkola takie prezenty.
Moj synek mial odparzenie po tych kwasnych kupkach i pani w aptece polecila nam masc Panthenol, z olejem z rokitnika, wyciagiem z rumianku i czyms tam jeszcze, nie pamietam teraz, ale pomoglo prawie od razu.Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
A skądże, dalej dwupak
Wydawalo mi się, że cewnik jest luźno i poszłam do położnej, żeby zobaczyła. No i ledwo pociągnęła, a on wypadł. Niestety dwie położne nie mogły dokładnie sprawdzić ile rozwarcia, ale więcej niż palec wchodzi na pewno, szyjka mieciutka. Skurcze mam dalej nieregularne, także planowo o 6 przenoszą mnie na porodówkę i podpinaja oksy.Mambella, malami91, Ewelcia85, Reniferra, baranosia, Paulaa25 lubią tę wiadomość
-
Syllwus współczuje tej grypy żołądkowej 😷 niestety mając w domu starsze dzieci w wieku przedszkolno-szkolnym nie ma szans zeby czegos do domu nie przyniosły 😱 Dobrze ze Przemusia ta dolegliwość ominęła.
Nadzieja ja ten cewnik miałam założony jakos ok 10 rano a o 15 wypadł . I przez cały czas nie miałam nawet pół skurczu a o 22 dopiero zaczął mnie okresowo bpleć brzuch i o 5 rano Ala była na swiecie 😗 takze jeszcze wszystko się moze rozkręcić 😚😚😚Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 22:19
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Lady_E wrote:Dziewczyny o której kladziecie maluchy spać? U nas odparzenie nie odpuszcza... Nie pomaga nic. Zmiana pieluch, kremy, wietrzenie.,Mała ziemniaczana, krochmal. Chcemy spróbować jeszcze jednak masci. Jak w tydzieńie przejdzie jedziemy do pediatry. I koleżanka poleciła odstawić mleko. Bo może to uczulenie. Od wczoraj nic mlecznego nie spożywamy. Innych alergenów nie jem za bardzo więc zobaczymy...
Jeśli chodzi o szczepienia na razie jesteśmy za tymi na NFZ.
Nasza też ma trądzik. I też schodzila jej skórką z czoła. Ale zeszła i jest ok. A trądzik powoli się zmniejsza
Nadzieja kciuki zaciśnięte żeby ruszyło samo jak u EwelciWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 22:37
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mamy 4 cm rozwarcia! Jestem już na porodówce pod ktg. Póki co nie dzwoniłam po męża, niech jeszcze pośpi, bo ja też trochę spróbuję. Trzymajcie kciuki! Jak dam radę to jeszcze się odezwę albo jak już będzie po
Sylllwus, baranosia, Ika..., MonisiaK, Ewelcia85, Reniferra, malami91, Pepper, KaroKaro, -Mamunia-, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość