X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Dziewczyny błagam dajcie siłę. Mały od 19 ciągle na cyckach. Już mnie normalnie bolą. W między czasie przysnał 3 razy dosłownie na kilka minut i płacz i znów szukanie cyca jakby głodny był... Szarpie się, rzuca... Zawsze mu jedna pierś wystarczał a tutaj takie cyrki.
    Mam taki kryzys że nie wiem czy jutro nie kupię mm.. Od 3 dni wieczorem jest dramat z jego zaśnięciem, ale dziś to już przeszedł sam siebie.
    Miało któreś dziecko tak i mu przeszło?
    Poratujcie dobrym słowem bo siedziałam i płakałam... A córka też na tym cierpi bo wieczorem lubi jak ja głaszcze po brzuchu przed snem i chodzi i widzę jak czeka... Dziś przyszła i powiedziała że mnie kocha najmocniej na świecie a ja się popłakałam... Czuję że jej brakuje mamy i mi też jej brakuje. Myślałam że będzie łatwiej a na razie nie jest.
    Hej Monisia my mieliśmy takie akcje od sobott w niedzielę to masakra była nie mogła zasnąć od rana cały czas na butli bo ja odciągam /cyc jeat beee/.Non stop odciaganie , podawanie udało się jej usnąc do południa na godzinę a potem to pare minut i oczy jak 5 zl.wieczorem był taki placz ze nie wiedzialam co się dzieje..W pon.byla położna opowiedziałam jej co się działo pow.że skok i że tak może być pare dni a nawet tydzień.W poniedziałek było ok a wczoraj znowu problemy z zaśnieciem na dłużej i znowu cały czas mleczko.Cycki już mi nie wyrabiały.Ja mam w domu mm jak mam kryzys z mlekiem to podaje mm .

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    A co ile czyścić tak ten nosek żeby jakoś łatwiej to przebiegało?

Nam położna pokazała jak i mówiła by czyścić raz dziennie.
    Tylko musze kupić jakiś inny spray bo mam taki mocny w aplikacji i malutka się stresuje.
    Musze kupić jakiś w formie mgiełki lub te takie jednorazowe by zakraplac po kropelce.
    Używa ktoraś z was takiego delikatnego przy aplikacji?Bo ja mam dwa i wykożystam je dopiero jak mała podrośnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 08:55

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Marimer Baby i jest spoko tylko mocno trzeba nacisnąć dozownik co wg mnie jak dzidzia się denerwuje jest kłopotliwe

Paulaa25 lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też marimer baby i trudno się naciska :/ do bani

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam coś takiego https://www.doz.pl/apteka/p128107-DOZ_PRODUCT_Woda_morska_spray_do_nosa_100_ml

Dla mnie wygodny w użyciu.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimer ma też dość mocne ciśnienie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z Was pisała o suchej skórze na czole. U nas jest to samo, polozna powiedziała żeby natłuszczac olejkiem ze słodkich migdałów. 15 min przed kąpielą gruba warstwa a po kąpieli cienka

Ika... lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Jedna z Was pisała o suchej skórze na czole. U nas jest to samo, polozna powiedziała żeby natłuszczac olejkiem ze słodkich migdałów. 15 min przed kąpielą gruba warstwa a po kąpieli cienka

U nas też sucha skóra na czole i położna powiedziała by przemywać wodą przegotowaną.Niby nie powinno sie oliwką by nie zapchać porów.Co położna to opinia jak widać.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Papatka u mnie też sucha skóra na czole, myślałam że to następstwo trądziku (bo już nam prawie zszedł cały). Mam olejek migdałowy to będę stosować :)

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Założyli mi cewnik foleya i jak do rana nie ruszy, to będzie oksy.

malami91, Pau.Em, Lutyska, baranosia, Black_Lilith, Pepper, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    U nas też sucha skóra na czole i położna powiedziała by przemywać wodą przegotowaną.Niby nie powinno sie oliwką by nie zapchać porów.Co położna to opinia jak widać.
    Pewnie chodziło jej o zwykłą oliwkę, czyli ciekłą parafinę. Olejek ze słodkich migdałów nie zapycha skóry.

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słabe ciśnienie ma disnemar baby. Niestety ma jakiś dodatek, który nie bardzo mi się podobał. Ale ciśnienie naprawdę słabe, więc jak się boicie o uszka przy mocniejszym ciśnieniu, to warto spróbować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, jak ten trądzik wyglądał?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum u nas właśnie tez ta sucha skóra na czole po tradziku niemowlęcym. Juz właśnie z czoła schodzi i sucha skóra. Trochę jest na policzkach jeszcze i za uszami na karku. Jako że kark się najwięcej poci to mam mąka zasypywac albo przemywania woda z nadmanganianem.

To są krostki z białym czubem. Może być wokół trochę czerwone. Rano są w jednym miejscu w południe w innym na wieczor w innym.

dokładnie tak to wyglądało (zdjecie z neta):
    https://www.google.pl/search?biw=1958&bih=906&tbm=isch&sa=1&ei=P5h_XMXnN9mVjga2srlQ&q=tr%C4%85dzik+niemowl%C4%99cy&oq=tr%C4%85dzik+nie&gs_l=img.3.0.0l10.5187.5678..8625...0.0..0.212.475.2j1j1......1....1..gws-wiz-img.......0i67.DMuzwEO0ktg#imgrc=MHjY2ViFRIn1rM:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 10:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Założyli mi cewnik foleya i jak do rana nie ruszy, to będzie oksy.
    Powodzenia!

Ja mam disne mar baby i jest spoko. Ma spore cisnienie i łatwo się naciska.

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez polecam disne mar. ❤

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niedługo czekają nas szczepienia...zdecydowalyscie się już na 100 % ? Ja się trochę boję tego 6w1 :/

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Dziewczyny niedługo czekają nas szczepienia...zdecydowalyscie się już na 100 % ? Ja się trochę boję tego 6w1 :/
    Ja jeszcze nie na 100 proc. ale mam wizytę 14.03 na szczepienie i jestem na razie za tymi bezpłatnymi.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, ja biorę 6w1, lekarz polecił to zaryzykuję. Nie chcę tyle razy kłuć małej.

malami, to wygląda dokładnie tak jak na zdjęciu, które wkleiła papapatka, czrwone grudki z białymi czubkami. Głównie na czole w naszym przypadku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm...my mamy taką kaszkę w kolorze skóry na policzkach i na czole... Mam nadzieję, że to nie alergiczne.

‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ