Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
MonisiaK wrote:Dziewczyny błagam dajcie siłę. Mały od 19 ciągle na cyckach. Już mnie normalnie bolą. W między czasie przysnał 3 razy dosłownie na kilka minut i płacz i znów szukanie cyca jakby głodny był... Szarpie się, rzuca... Zawsze mu jedna pierś wystarczał a tutaj takie cyrki.
Mam taki kryzys że nie wiem czy jutro nie kupię mm.. Od 3 dni wieczorem jest dramat z jego zaśnięciem, ale dziś to już przeszedł sam siebie.
Miało któreś dziecko tak i mu przeszło?
Poratujcie dobrym słowem bo siedziałam i płakałam... A córka też na tym cierpi bo wieczorem lubi jak ja głaszcze po brzuchu przed snem i chodzi i widzę jak czeka... Dziś przyszła i powiedziała że mnie kocha najmocniej na świecie a ja się popłakałam... Czuję że jej brakuje mamy i mi też jej brakuje. Myślałam że będzie łatwiej a na razie nie jest. -
Papapatka wrote:A co ile czyścić tak ten nosek żeby jakoś łatwiej to przebiegało?
Nam położna pokazała jak i mówiła by czyścić raz dziennie.
Tylko musze kupić jakiś inny spray bo mam taki mocny w aplikacji i malutka się stresuje.
Musze kupić jakiś w formie mgiełki lub te takie jednorazowe by zakraplac po kropelce.
Używa ktoraś z was takiego delikatnego przy aplikacji?Bo ja mam dwa i wykożystam je dopiero jak mała podrośnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 08:55
-
nick nieaktualny
-
Papapatka wrote:Jedna z Was pisała o suchej skórze na czole. U nas jest to samo, polozna powiedziała żeby natłuszczac olejkiem ze słodkich migdałów. 15 min przed kąpielą gruba warstwa a po kąpieli cienka
U nas też sucha skóra na czole i położna powiedziała by przemywać wodą przegotowaną.Niby nie powinno sie oliwką by nie zapchać porów.Co położna to opinia jak widać. -
Założyli mi cewnik foleya i jak do rana nie ruszy, to będzie oksy.
malami91, Pau.Em, Lutyska, baranosia, Black_Lilith, Pepper, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość
-
Paulaa25 wrote:U nas też sucha skóra na czole i położna powiedziała by przemywać wodą przegotowaną.Niby nie powinno sie oliwką by nie zapchać porów.Co położna to opinia jak widać.
-
nick nieaktualny
-
Bumbum u nas właśnie tez ta sucha skóra na czole po tradziku niemowlęcym. Juz właśnie z czoła schodzi i sucha skóra. Trochę jest na policzkach jeszcze i za uszami na karku. Jako że kark się najwięcej poci to mam mąka zasypywac albo przemywania woda z nadmanganianem.
To są krostki z białym czubem. Może być wokół trochę czerwone. Rano są w jednym miejscu w południe w innym na wieczor w innym.
dokładnie tak to wyglądało (zdjecie z neta):
https://www.google.pl/search?biw=1958&bih=906&tbm=isch&sa=1&ei=P5h_XMXnN9mVjga2srlQ&q=tr%C4%85dzik+niemowl%C4%99cy&oq=tr%C4%85dzik+nie&gs_l=img.3.0.0l10.5187.5678..8625...0.0..0.212.475.2j1j1......1....1..gws-wiz-img.......0i67.DMuzwEO0ktg#imgrc=MHjY2ViFRIn1rM:Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 10:52
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ruda90 wrote:Dziewczyny niedługo czekają nas szczepienia...zdecydowalyscie się już na 100 % ? Ja się trochę boję tego 6w1
-
nick nieaktualny