Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny cdy smarujecie czymś swoje dzieci żeby skóra nie była sucha?
Ja używam emolim emulsje do kąpieli i krochmalu czasem ale skórka odchodzi jest sucha. Oliwke używałam ale tylko zapychala małej pory i miała krostki. Teraz ich nie ma ale skóra sucha. -
Pepper wrote:Dziewczyny cdy smarujecie czymś swoje dzieci żeby skóra nie była sucha?
Ja używam emolim emulsje do kąpieli i krochmalu czasem ale skórka odchodzi jest sucha. Oliwke używałam ale tylko zapychala małej pory i miała krostki. Teraz ich nie ma ale skóra sucha.Pepper lubi tę wiadomość
-
Ika... wrote:Ja też wolę bella happy, kupuję na blizejciebie.pl, ale dość drogie i nie ma szans na extra promocję
Moja królewna ma koło 4,5 kg i pampers 1 jeszcze bez problemu wchodzą. Wielkość pieluch zależy też od marki, babydream chyba są najmniejsze. Dużo też zależy od budowy dzieckaa chłopcy chyba generalnie muszą mieć trochę większe pieluchy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 20:14
-
Ja też używam tej emulsji do kąpieli. Co do łuszczenia to moja się łuszczyła prawie na całym ciele, położna mówiła zeby niczym nie smarować. Ta jedna warstwa naskórka musi zejść po prostu. Potem u lekarza na wizycie dostałam receptę na maść z Wit. A, ale już praktycznie łuszczy się trochę na nóżkach.
Pepper lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRuda moja czasem odbija czasem nie a ulewa obojetnie czy odbila czy nie aczkolwiek juz coraz mniej. Synek tez na poczatku ulewal i przeszlo po 2 m-cach.siostrzeniec niestety ulewal caly czas wiec nie wiem od czego to zalezy.
Ja sie staram mala odkladac do lozeczka bo i mo sie wtedy lepiej spi no a jak s łóżku to chociaz zeby w srodku byla...
Co do luszczczenia kapie w oilatum i z tego tez mam balsam ale jak nie pomagalo to dodatkowo przy kazdym przebieraniu smarowalam nozki sudocrem care &protect. Teraz niczym nie smaruje bo jest ok ale kapie nadal w oilatum
Dziewczyny orientujecie sie jak dlugo czeka paczka do odebrania w rossmannie? Zamowilam papersy ale maz jutro nie moze odebrac. Paczka oplacona. Swoja droga udalo mi sie tylko 3 male paczki pampers 2.no ale zawsze cos....
nie pamietam kto pisal o tej promocji ale dzieki za info i jak cos to w przyszlosci tez piszcie -
Dzięki za info o promocji. Zamówiłam 4 duże paczki 2, już odebrane przez męża
Jutro badanie i decyzja co robimy dalej. Ja wiedziałam, że będę rodzić ostatnia -
nick nieaktualny
-
ej_est wrote:Cześć dziewczyny!
Moja Laura jest już na świecie. Urodziła się wczoraj o godzinie 21.14 przez CC. Całe 3280 gramów i 53 cm miłości ❤️
Akcja zaczęła się w nocy z niedzieli na poniedziałek, a w poniedzialek miałam się wstawić w szpitalu. Niestety nie udało się naturalnie i trzeba było robić cc bo blizna zle reagowała na skurcze, ale może innym razem napisze więcej jakby któraś w ogóle chciała o tym poczytać 😊
Postaram się was nadrobić jak znajdę chwile i poczuje się lepiej
Ooo GRATULACJE!!! Mój też miała się urodzić z końcem lutego jak Laurka i waży porównywalnie z nią mimo iż jutro skończy dwa tygodnie. Tulcie się tam i odpoczywaj ile wlezie
Ja rękami i nogami bronię się przed tymi nowymi pampersami bo tak negatywne opinie mają. Na razie zużywamy starszą wersję pampków i dada - Dada jakoś bardziej mi podpasowały choć młody czaruje jak to chłopak i czasem bokiem przesika jakoś i wtedy cale plecy mokre.. kurcze chłopcy jednak są trudniejsi w obsłudze.
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
malami91 wrote:Ja smarowałam Jasia balsamem z Nivea jak się skóra łuszczyła, raz dwa zrobiła się ładna. Teraz na głowie (nad czołem) ma taką przesuszoną skórę i nie wiem co z tym. Położna coś mówiła o oliwce pół godziny przed kąpielą, może spróbuję.
Ta sucha skórka to ciemieniucha.. takie odchodzące łuski. Ten sposób z oliwką jest jest całkiem skuteczny
-
nick nieaktualnysymbolica wrote:Ta sucha skórka to ciemieniucha.. takie odchodzące łuski. Ten sposób z oliwką jest jest całkiem skuteczny
Być może to ciemieniucha. Chociaż pamiętam, że mój bratanek miał taki żółtawy pancerz na główce, a u mojego maluszka to zupełnie inaczej wygląda. Może jakaś łagodniejsza postać. Tak czy siak od jutra oliwka pójdzie w ruch i zobaczymy.
-
Dziewczyny ja walcze z odparzeniami u malej i szukam przyczyny bo mimo bardzo czestego wietrzenia, przebierania dupka byla coraz gorsza i wychodzi na to ze uczulaja ja platki kosmetyczne dla dzieci dada, przecieralam nimi dupke od dwóch tygodni i wtedy sie zaczelo, teraz wychodzimy na prosta, smarujemy mascia z pieciornika tak jak mi tu radzono i wrocilam do chusteczek nawilzanych. Jeszcze myślę nad pampersami premium czy to nie one skoro tak różne zdania da na ich temat.
A tak poza tym to podzielcie sie info jak masze dzieciak zasypiają na noc? Same w łóżeczkach czy na rękach? I czy jedza regularnie? Mojs wogole niea regularnosci raz je co 4godz a czasem co pol godziny -
malami91 wrote:Być może to ciemieniucha. Chociaż pamiętam, że mój bratanek miał taki żółtawy pancerz na główce, a u mojego maluszka to zupełnie inaczej wygląda. Może jakaś łagodniejsza postać. Tak czy siak od jutra oliwka pójdzie w ruch i zobaczymy
.
Mambella lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny błagam dajcie siłę. Mały od 19 ciągle na cyckach. Już mnie normalnie bolą. W między czasie przysnał 3 razy dosłownie na kilka minut i płacz i znów szukanie cyca jakby głodny był... Szarpie się, rzuca... Zawsze mu jedna pierś wystarczał a tutaj takie cyrki.
Mam taki kryzys że nie wiem czy jutro nie kupię mm.. Od 3 dni wieczorem jest dramat z jego zaśnięciem, ale dziś to już przeszedł sam siebie.
Miało któreś dziecko tak i mu przeszło?
Poratujcie dobrym słowem bo siedziałam i płakałam... A córka też na tym cierpi bo wieczorem lubi jak ja głaszcze po brzuchu przed snem i chodzi i widzę jak czeka... Dziś przyszła i powiedziała że mnie kocha najmocniej na świecie a ja się popłakałam... Czuję że jej brakuje mamy i mi też jej brakuje. Myślałam że będzie łatwiej a na razie nie jest. -
SiSi111 wrote:A tak poza tym to podzielcie sie info jak masze dzieciak zasypiają na noc? Same w łóżeczkach czy na rękach? I czy jedza regularnie? Mojs wogole niea regularnosci raz je co 4godz a czasem co pol godziny
Monisia jakby mi młody tak długo ssał to podałabym mieszankę...zresztą podaję młodemu raz dziennie (od wczoraj) wieczorem bo jedną brodawkę mam strasznie poszarpaną, obolałą więc ją już oszczędzam...przy każdym karmieniu daję obie piersi by uniknąć nawałòw..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 22:30