X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam zamówienia ale anulowali mi już jedno

Ale dwa przeszły. Mam 1 88szt i 4x 2 (22szt)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 14:52

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych odparzeń to też na początku myślałam, że u nas przyczyną są Pampersy Premium Care, ale w Dadach też się pupa zaczerwieniła niestety. Przymierzam się do zakupu jakichś ekologicznych pieluch.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Co do tych odparzeń to też na początku myślałam, że u nas przyczyną są Pampersy Premium Care, ale w Dadach też się pupa zaczerwieniła niestety. Przymierzam się do zakupu jakichś ekologicznych pieluch.

jak coś, to NIE POLECAM tych:
    https://www.aptekagemini.pl/pingo-1-new-born-27szt.html

są jakieś za niskie, i śliskie ze mało co wchłaniają, dupne po calosci

malami91 lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam pampersy 1 - 88szt za 27 zł wyszło z rabatem.

Kurczę to ile Wasze dzieci ważą że już 3 zakladacie?;D

• Mambella Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz ponad 5kg a od wczoraj jesteśmy dopiero na 2.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:

Spróbuj może Bambiboo, są teraz na promce w Rossmannie, ja miałam jedno opakowanie, fajne w dotyku.

malami91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    No mój 4.5 kg waży i dopiero się przymierzam do dwojek:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 sa od 4 kg. Moj urodzil się z wagą 3350 ma juz ponad miesiąc. Wiec napewno dobil do 4 kg.

Ale zaznaczam ze sa.troche za duze ale u dolu przynajmniej jajca mu się.nie spieka 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 15:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:

Ciekawe, może to od budowy dziecka zależy, bo dwójki są przecież od 3kg najczęściej... U nas Dady 2 już za małe, kupa na plecy wyłazi. Pampersy jeszcze dobre, ale tydzień dwa i wskoczymy w 3.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:31

• Pepper Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    A ja kupiłam jak glupia 4 opakowania pampers premium care. I zaczeły nieźle odparzac Małego... tego gówna nikt nie chce kupić, bo wystwilam nawet taniej. Siatka z kupka klei sie do pupy... jestem na siebie zła. Ale że ze mnie cebula to znowu zaczełam jemu nakladać zeby zużyć, niestety widze ze zaczynaja odparzać.

Maż więc kupil dady 3 bo 2 nie było i raczej już 3 bede nakladac, nie przylegają do pupy wiec skora moze pooddychac. I przy tym rozmiarze raczej zostane bo boje sie ze znowy 2 beda na niego za male.
    My odebralismy za 1 gr opakowanie pampers premium care 1 i po kilku pieluszkach dziecko zaczęło źle spać, pupa czerwona, pieluchy wcale nie wchłaniały a ta żółta siatka to jakiś koszmar. Przykleja się do mokrej pupy i odparza. Te pieluchy to jakaś pomyłka. Zgadzam się w 100% Mamunia z Tobą.

Zaraz zmienilismy na te zwykle pampersy w zielonym opakowaniu i jak ręką odjał.
    Może oni jakieś trefne dają te gratisy. Juz sama nie wiem ale na pewno więcej ich nie założymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 16:01

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie jakąś poduszkę do karmienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper a moze od dziecka zalezy i od kupek.ja mam caly czas pampers premium care u te darmowe tez juz dawno wykorzystalam ale nic zlego sie nie dzieje ani nie dzialo... I wlasciwie nie zauważyłam zeby do pupy sie przyklejaly...

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię bella happy, dady. U nas jedynki po 2 tyg tak się układały że się ssuwały i pupa jej wychodzila i kupa. 2 niby ok. Skończyło mi się i miałam 3 tylko może dokupienia jeszcze jedno opakowanie tych 2

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubię te premium care bo kupa wpada pod siatkę i się bezpośrednio nie styka z pupa. Gorzej w tych zielonych zwykłych, ale tych mamy zdecydowanie więcej więc w dzień idą zielone a na noc białe 😁

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    3 są od 5 kg chyba 🤔 no ale np dwójki są do 6kg 😉 często im większy rozmiar tym mniej w opakowaniu i są droższe. Mi się nie spieszy z rozmiarami. Jedynki są do 5kg więc będę ich jeszcze chwilę używać;p
    Wspomniałam o dadach, pampersy premium omijam szerokim łukiem. 😀

Przy starszym uzywalam happy i to byly najlepsze pieluchy jakie miał, ale cenowo nasz budzet cierpiał nie wiem jak teraz. Sa jakoś ciężķi dostepne u nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 17:09

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolę bella happy, kupuję na blizejciebie.pl, ale dość drogie i nie ma szans na extra promocję
    Moja królewna ma koło 4,5 kg i pampers 1 jeszcze bez problemu wchodzą. Wielkość pieluch zależy też od marki, babydream chyba są najmniejsze. Dużo też zależy od budowy dziecka ;) a chłopcy chyba generalnie muszą mieć trochę większe pieluchy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 18:42

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg nic nie wykazało !!!!

-Mamunia-, baranosia, Ika..., bumbum, Papapatka, Pau.Em, Lady_E, Lutyska, Pepper, Ewelcia85, Nadzieja22, malami91, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Ruda dziękuję za informacje bo nie ukrywam czekałam na nie. Trzymaj się kochana 😘

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda super ze malej nic nie jest ;)
    Tez mi sie zdarza zasnac przy karmieniu i mala u nas spi i jak napisalas ze Ala spadla to strach w oczach mialam.dobrze że bnic się nie stało ale to taka przestroga ;)

‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ