X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam zamówienia ale anulowali mi już jedno

Ale dwa przeszły. Mam 1 88szt i 4x 2 (22szt)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 14:52

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych odparzeń to też na początku myślałam, że u nas przyczyną są Pampersy Premium Care, ale w Dadach też się pupa zaczerwieniła niestety. Przymierzam się do zakupu jakichś ekologicznych pieluch.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Co do tych odparzeń to też na początku myślałam, że u nas przyczyną są Pampersy Premium Care, ale w Dadach też się pupa zaczerwieniła niestety. Przymierzam się do zakupu jakichś ekologicznych pieluch.

jak coś, to NIE POLECAM tych:
    https://www.aptekagemini.pl/pingo-1-new-born-27szt.html

są jakieś za niskie, i śliskie ze mało co wchłaniają, dupne po calosci

malami91 lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam pampersy 1 - 88szt za 27 zł wyszło z rabatem.

Kurczę to ile Wasze dzieci ważą że już 3 zakladacie?;D

• Mambella Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz ponad 5kg a od wczoraj jesteśmy dopiero na 2.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:

Spróbuj może Bambiboo, są teraz na promce w Rossmannie, ja miałam jedno opakowanie, fajne w dotyku.

malami91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    No mój 4.5 kg waży i dopiero się przymierzam do dwojek:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 sa od 4 kg. Moj urodzil się z wagą 3350 ma juz ponad miesiąc. Wiec napewno dobil do 4 kg.

Ale zaznaczam ze sa.troche za duze ale u dolu przynajmniej jajca mu się.nie spieka 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 15:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:

Ciekawe, może to od budowy dziecka zależy, bo dwójki są przecież od 3kg najczęściej... U nas Dady 2 już za małe, kupa na plecy wyłazi. Pampersy jeszcze dobre, ale tydzień dwa i wskoczymy w 3.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:31

• Pepper Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    A ja kupiłam jak glupia 4 opakowania pampers premium care. I zaczeły nieźle odparzac Małego... tego gówna nikt nie chce kupić, bo wystwilam nawet taniej. Siatka z kupka klei sie do pupy... jestem na siebie zła. Ale że ze mnie cebula to znowu zaczełam jemu nakladać zeby zużyć, niestety widze ze zaczynaja odparzać.

Maż więc kupil dady 3 bo 2 nie było i raczej już 3 bede nakladac, nie przylegają do pupy wiec skora moze pooddychac. I przy tym rozmiarze raczej zostane bo boje sie ze znowy 2 beda na niego za male.
    My odebralismy za 1 gr opakowanie pampers premium care 1 i po kilku pieluszkach dziecko zaczęło źle spać, pupa czerwona, pieluchy wcale nie wchłaniały a ta żółta siatka to jakiś koszmar. Przykleja się do mokrej pupy i odparza. Te pieluchy to jakaś pomyłka. Zgadzam się w 100% Mamunia z Tobą.

Zaraz zmienilismy na te zwykle pampersy w zielonym opakowaniu i jak ręką odjał.
    Może oni jakieś trefne dają te gratisy. Juz sama nie wiem ale na pewno więcej ich nie założymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 16:01

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie jakąś poduszkę do karmienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper a moze od dziecka zalezy i od kupek.ja mam caly czas pampers premium care u te darmowe tez juz dawno wykorzystalam ale nic zlego sie nie dzieje ani nie dzialo... I wlasciwie nie zauważyłam zeby do pupy sie przyklejaly...

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię bella happy, dady. U nas jedynki po 2 tyg tak się układały że się ssuwały i pupa jej wychodzila i kupa. 2 niby ok. Skończyło mi się i miałam 3 tylko może dokupienia jeszcze jedno opakowanie tych 2

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubię te premium care bo kupa wpada pod siatkę i się bezpośrednio nie styka z pupa. Gorzej w tych zielonych zwykłych, ale tych mamy zdecydowanie więcej więc w dzień idą zielone a na noc białe 😁

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    3 są od 5 kg chyba 🤔 no ale np dwójki są do 6kg 😉 często im większy rozmiar tym mniej w opakowaniu i są droższe. Mi się nie spieszy z rozmiarami. Jedynki są do 5kg więc będę ich jeszcze chwilę używać;p
    Wspomniałam o dadach, pampersy premium omijam szerokim łukiem. 😀

Przy starszym uzywalam happy i to byly najlepsze pieluchy jakie miał, ale cenowo nasz budzet cierpiał nie wiem jak teraz. Sa jakoś ciężķi dostepne u nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 17:09

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolę bella happy, kupuję na blizejciebie.pl, ale dość drogie i nie ma szans na extra promocję
    Moja królewna ma koło 4,5 kg i pampers 1 jeszcze bez problemu wchodzą. Wielkość pieluch zależy też od marki, babydream chyba są najmniejsze. Dużo też zależy od budowy dziecka ;) a chłopcy chyba generalnie muszą mieć trochę większe pieluchy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 18:42

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg nic nie wykazało !!!!

-Mamunia-, baranosia, Ika..., bumbum, Papapatka, Pau.Em, Lady_E, Lutyska, Pepper, Ewelcia85, Nadzieja22, malami91, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Ruda dziękuję za informacje bo nie ukrywam czekałam na nie. Trzymaj się kochana 😘

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda super ze malej nic nie jest ;)
    Tez mi sie zdarza zasnac przy karmieniu i mala u nas spi i jak napisalas ze Ala spadla to strach w oczach mialam.dobrze że bnic się nie stało ale to taka przestroga ;)

‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ