X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Lolla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia, KaroKaro ❤ cudowne wieści. Gratuluję!

Ja mam wizytę wieczorem i już się mocno stresuję.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Tutaj jest zaznaczone w liście ze na tym etapie ciąży nie informują o płci dziecka 😂😂🤔🙈
    Ludzie kochani :D

• Ada. 31 Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Już po prenatalnych maleństwa wyniary. CLR 67.00mm a NT 2.40mm termin na 9/02 dziś równy 13 tydzień 47337bb997e3.jpg 003ef89460e5.jpgTak ze niby wszystko Ok .. teraz czekać do 10 dni na wyniki krwi
    Gratulacje ☺☺☺ urodzaj na chłopców 😝😝

2nn3sek2xz2xrja4.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Jaina to są jakieś kpiny ze strony lekarza, trzymam kciuki żeby popołudniu wizyta się odbyła ✊

Warszawianka strasznie mi przykro że musisz się tak stresować tymi krwawieniami, sama tego doświadczam i wiem ile to kosztuje nerwów niestety 😔

Kalcia super że juz po, śliczny bobas ❤

Ja też wróciłam już z badań😁 dzidzia trochę była jak leniwiec bo nie chciała się pokazać ale się udało. Ma 6cm i termin zmienił mi się na 14 lutego ❤ wyszło na ta chwilę że chłopiec ale się nie nastawiam bo różnie może być. Najważniejsze że wsystko na USG w porządku😊
    bcfcc6a0821a.jpg
    Super, że wszystko dobrze. Widzę, że dalej budujemy drużynę piłkarską. :D

• Ada. 31 Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Pamiętajcie, żeby uzupełniać dane w pliku, który przygotowała Morwa, wtedy łatwiej nam pamietać o wszystkich <3
    Ja próbowałam ale nijak nie umie tego zrobić 🤣🤣🤣

2nn3sek2xz2xrja4.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Przed chwilą odebrałam telefon 😭😭 Przed chwilą pani zadzwoniła że nie będzie dzisiaj wizyty tylko w piątek o piętnastej😭😭( sytuacja losowa) 😭rozryczalam się i nie mogę się uspokoić. Muszę do męża zadzwonić. To się nie dzieje, dlaczego ktoś mi taki stres funduje 😭😭😭
    Ja pierdo*ę...
    Czy jest jakakolwiek szansa, by znaleźć innego lekarza? Przecież to się nadaję na skargę na tego idiotę!!!

Edit: okej, już widzę :/ Biedna Ty <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 12:59

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada. 31 wrote:
    Ja próbowałam ale nijak nie umie tego zrobić 🤣🤣🤣
    Hmm a na czym to robisz? Bo w komputerze po prostu otwierasz plik i spisujesz swoje dane. :)

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Jaina brak słów! Strasznie Ci współczuję tych stresów! Mocno tulę 😔😘
    Ja zadzwoniłam właśnie do tej przychodni co robiłam prenatalne czy jest już wynik do odbioru i mi powiedziała, że dr nie zrobiła opisu i wyjechała na urlop!!! 🤬 inny lekarz ma się tym zająć i wynik będzie w piątek po 17…

Warszawianka, trzymaj się dzielnie! 🧡

Kalcia, KaroKaro gratuluję udanych wizyt i pięknych maluszków! 💜💜

Jeśli chodzi o mówienie innym, to u nas najbliższa rodzina i przyjaciele wiedzieli o in vitro i byli na bieżąco ze wszystkim. Czekam jeszcze, żeby powiedzieć babuni, bo wtedy pochwaliliśmy się za wcześnie, chcę jej oszczędzić dodatkowych stresów.
    Moja szefowa też wiedziała o in vitro, miałam duże wsparcie i już od punkcji w listopadzie byłam na zwolnieniu. Do tej pory nie wróciłam.
    Co do forum staraniowego, to już powoli się odcinam. Nadal mocno kibicuje dziewczynom i nadal czuje sie staraczką, ale nie czytam na bieżąco wątku sierpniowego.. potrzebuję trochę przestrzeni na pozytywne myślenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 13:09

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska, oregano84 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Warszawianka Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia, KaroKaro - gratuluje udanych badań, cieszę się z Wami

Jaina -rozumiem Twoje rozgoryczenie, nie masz wpływu na datę tej wizyty, pomyśl, ze na pewno wszystko jest dobrze i nie ma powodów do zmartwienia. Staraj się nie stresować , w piątek będzie wszystko dobrze i będziecie mieć miły i szczęśliwy weekend

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16uddqk3eylk776c.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ketony to takie związki chemiczne, które są skutkiem ubocznym, gdy mamy za dużo cukru we krwi lub jemy za mało węglowodanów. Nie wiem dokładnie jak to działa, ale nie powinno ich być, podobno mogą wpływać nawet na mózg dziecka. To nie tak, że są normalne przy cukrzycy, ale są częstą pułapką diety cukrzycowej. Trzeba je eliminować. Badam je w domu rano na specjalnych paskach. Jakby mi kazali codziennie biegać do laboratorium to bym ich wyśmiała :D
    Ooooooo a to mi dałaś rewelacje z tymi ketonami! Nie miałam pojęcia o takich paskach (właśnie też oczy wyszły mi z orbit na badanie codziennie, bo pomyślałam że latasz do labu), ale też doktor nie skomentowała że z moimi ketonami cokolwiek mamy zrobić. :| Podpytam na pewno na następnej wizycie. Dziękuję za info 🙂
    Co do Twojej diety - to myślę że jeszcze ciągle jest czas na eksperymentowanie i odkrycie złotego środka. Teraz jak będziesz w domu wróci większa regularność życia i jedzenia. Czy inne produkty, czy inne pory, czy może inne porcje. Wierzę że metodą prób i błędów coś tam może jeszcze da się polepszyć 🙂

6sutvkcboyyy654c.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Już po prenatalnych maleństwa wyniary. CLR 67.00mm a NT 2.40mm termin na 9/02 dziś równy 13 tydzień 47337bb997e3.jpg 003ef89460e5.jpgTak ze niby wszystko Ok .. teraz czekać do 10 dni na wyniki krwi
    Kalcia jaaaaaaaaaki piękny człowiek! 😍😍😍😍😍😍 Co za profil!
    Aaaale szkoda że nie chcą u Was chociaż snuć przypuszczeń co do płci. Ale nie to najważniejsze. Najważniejsze że zdrowe i rośnie jak na drożdżach ❤️ Gratuluję!!! 💚

6sutvkcboyyy654c.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Ja też wróciłam już z badań😁 dzidzia trochę była jak leniwiec bo nie chciała się pokazać ale się udało. Ma 6cm i termin zmienił mi się na 14 lutego ❤ wyszło na ta chwilę że chłopiec ale się nie nastawiam bo różnie może być. Najważniejsze że wsystko na USG w porządku😊
    bcfcc6a0821a.jpg
    Jaki piękny bąbeleczek 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰 I mówisz prawdopodobnie chłopczyk ❤️❤️❤️❤️ Cudownie!!!

6sutvkcboyyy654c.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Dziewczyny pamietacie mozewielkosc pecherzyka ciazowego - GS pod koniec 6 tygodnia? U mnie jest troche dziwna sytuacja .... bo wg crl - ktore de facto jest prawidlowe i wynosi0,78 6w5d GS wynosi zaledwie 1,11 cm.... lekarz twierdzi ze pecherzyk jest za maly jak na tydzien ciazy a CRL w normie... myslicie ze moze nadrobic ? Lekarz obawia sie sytuacji ze zarodek rosnie a pecherzyk stanal wmiejscu... dodam ze serduszko bije prawidlowo...
    Oj, ja niestety nie wiem. :( Mi w ogóle nigdy nie podawali wielkości pęcherzyka, tylko zawsze samego dzieciątka.

6sutvkcboyyy654c.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina no to już jest jakaś kpina żeby tak ludzi traktować... Bardzo Ci współczuję i jednocześnie trzymam kciuki żeby już w piątek ta wizyta się odbyła 😊i żebyś już więcej nie musiała się stresować 😊

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Super kochana 😚 ❤️ mega się cieszę że wszystko dobrze 😊

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cudowne wiadomości, piękne bobasy ❤️

Jaina, mam nadzieję, że to już koniec problemów i niepotrzebnych stresów :(

Swoją drogą wczoraj byłam w końcu po spodnie ciążowe i w H&M super promocje, udało się kupić po 40-50 zł, nie mogę się tylko jeszcze zabrać za ubrania dla bobo, cały czas myślę, że za wcześnie

• Selena Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Jaina to są jakieś kpiny ze strony lekarza, trzymam kciuki żeby popołudniu wizyta się odbyła ✊

Warszawianka strasznie mi przykro że musisz się tak stresować tymi krwawieniami, sama tego doświadczam i wiem ile to kosztuje nerwów niestety 😔

Kalcia super że juz po, śliczny bobas ❤

bcfcc6a0821a.jpg
    Pięknie ❤️ 🥰 mówiłam że będą same dobre wiadomości 🥰❤️😚

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Przed chwilą odebrałam telefon 😭😭 Przed chwilą pani zadzwoniła że nie będzie dzisiaj wizyty tylko w piątek o piętnastej😭😭( sytuacja losowa) 😭rozryczalam się i nie mogę się uspokoić. Muszę do męża zadzwonić. To się nie dzieje, dlaczego ktoś mi taki stres funduje 😭😭😭
    Boooooooooże 😔😔😔😔😔 Ale kosmos! Wyobrażam sobie jak musisz być wściekła... Jedyne dobre co przychodzi mi do głowy, to to, że na pewno okaże się że wszystko z dzieciątkiem jest dobrze 💚💚💚💚 - za jakiś czas będziesz wspominać tę historię, mam nadzieję, ze śmiechem - że taki o ciążowy dreszczowiec przeżyłaś 🙂

6sutvkcboyyy654c.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo mnie cieszą pozytywne wiadomości od Was po badaniach w dniu dzisiejszym 🙂💗🍀💪

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Ooooooo a to mi dałaś rewelacje z tymi ketonami! Nie miałam pojęcia o takich paskach (właśnie też oczy wyszły mi z orbit na badanie codziennie, bo pomyślałam że latasz do labu), ale też doktor nie skomentowała że z moimi ketonami cokolwiek mamy zrobić. :| Podpytam na pewno na następnej wizycie. Dziękuję za info 🙂
    Co do Twojej diety - to myślę że jeszcze ciągle jest czas na eksperymentowanie i odkrycie złotego środka. Teraz jak będziesz w domu wróci większa regularność życia i jedzenia. Czy inne produkty, czy inne pory, czy może inne porcje. Wierzę że metodą prób i błędów coś tam może jeszcze da się polepszyć 🙂
    Tylko problem polega na tym, że ja na wyjeździe jadłam wzorowo. Wybierałam same najlepsze, świeże produkty. Nie było mowy o grzeszkach czy kiepskiej jakości rybach w smażalni. Aż schudłam prawie kilogram. Przez cały urlop z lekarką zmieniałyśmy cokolwiek w ostatnim posiłku, żeby obniżyć cukier i tak jak po posiłkach mam dobry, tak na czczo niestety nie. Dzisiaj mam jeszcze jedną rzecz zmienić i jutro jej napisać. Mam nadzieję, że jeśli to nie poskutkuje to wprowadzi mi już insulinę, bo te cukry na czczo mnie martwią niestety... :(

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ