X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny! Pamiętajmy o tym, że naprawdę najgorsze jest za nami. Prawdopodobieństwo dramatu teraz to zaledwie 1%.
    Prawda jest taka, że gdyby ktoś mi powiedział, że po In vitro moje szanse na ciąże wynoszą 1% to bym do niego nie podeszła.
    To bardzo, bardzo mało, ale wiem i rozumiem skąd wynika nasz lęk. Myślę jednak, że musimy małymi kroczkami iść na przód i zacząć się cieszyć tym stanem, bo zobaczycie, zaraz będziemy pisać z porodówek :D

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Warszawianka, Ada. 31, Morwa lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie, żeby uzupełniać dane w pliku, który przygotowała Morwa, wtedy łatwiej nam pamietać o wszystkich <3

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Selena, Selena, Morwa lubią tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po prenatalnych maleństwa wyniary. CLR 67.00mm a NT 2.40mm termin na 9/02 dziś równy 13 tydzień 47337bb997e3.jpg 003ef89460e5.jpgTak ze niby wszystko Ok .. teraz czekać do 10 dni na wyniki krwi

dobuska, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, KaroKaro, Warszawianka, Aga12345, Pimka, Ada. 31, Selena, niutek87, Aneta8, Kasiastaraczka, Paula2702, Morwa lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia no i elegncko! A nie pokazał nic między nóżkami?:D

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze prawisz Dobuska😉 ja to się zastanawiam czy nie ograniczyć nieco wchodzenia na wątek staraniowy. Z jednej strony bardzo kibicuje tym wszystkim dziewczynom, ale z drugiej każda strata opisana na tamtym wątku bardzo boli. A wczoraj niestety miała tam miejsce tragedia jeden z forumowiczek i powiem wam że aż mnie zmroziło. Chyba to za dużo emocji jak dla mnie.
    Ale z tego wątku nie zrezygnuje- codzienna porcja ploteczek z innymi mamusiami jak przy kawie i ciastku🥧☕😉

dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345, oregano84 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Dobrze prawisz Dobuska😉 ja to się zastanawiam czy nie ograniczyć nieco wchodzenia na wątek staraniowy. Z jednej strony bardzo kibicuje tym wszystkim dziewczynom, ale z drugiej każda strata opisana na tamtym wątku bardzo boli. A wczoraj niestety miała tam miejsce tragedia jeden z forumowiczek i powiem wam że aż mnie zmroziło. Chyba to za dużo emocji jak dla mnie.
    Ale z tego wątku nie zrezygnuje- codzienna porcja ploteczek z innymi mamusiami jak przy kawie i ciastku🥧☕😉
    Ja z wątku staraniowego zniknęłam dawno. Nie dlatego, że się odcięłam od dziewczyn, ale właśnie od złych myśli. Niestety... Mi to nie pomaga, także bardzo Cię rozumiem.

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kalcia64- bardzo się cieszę <3

zDmVp2.png

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja z wątku staraniowego zniknęłam dawno. Nie dlatego, że się odcięłam od dziewczyn, ale właśnie od złych myśli. Niestety... Mi to nie pomaga, także bardzo Cię rozumiem.

zgadzam się, po wczorajszym wpisie też mnie zmroziło :(

Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Kalcia no i elegncko! A nie pokazał nic między nóżkami?:D
    Tutaj jest zaznaczone w liście ze na tym etapie ciąży nie informują o płci dziecka 😂😂🤔🙈

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    jaki wynik tego proga?
    pamiętaj, że wydzielany jest skokowo. :)

35,5 ng/ml, a 2 tygodnie temu było 37,6 ng/ml. Tego się trzymam,że skokowo wydzielany 😀

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    dlatego warto wspierać się i pisać na forum :) <3
    dzięki temu naprawdę jest lepiej, lżej i można dużo się dowiedzieć.
    ❤️❤️❤️

6sutvkcboyyy654c.png
  • palyna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamietacie mozewielkosc pecherzyka ciazowego - GS pod koniec 6 tygodnia? U mnie jest troche dziwna sytuacja .... bo wg crl - ktore de facto jest prawidlowe i wynosi0,78 6w5d GS wynosi zaledwie 1,11 cm.... lekarz twierdzi ze pecherzyk jest za maly jak na tydzien ciazy a CRL w normie... myslicie ze moze nadrobic ? Lekarz obawia sie sytuacji ze zarodek rosnie a pecherzyk stanal wmiejscu... dodam ze serduszko bije prawidlowo...

palyna
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina to są jakieś kpiny ze strony lekarza, trzymam kciuki żeby popołudniu wizyta się odbyła ✊

Warszawianka strasznie mi przykro że musisz się tak stresować tymi krwawieniami, sama tego doświadczam i wiem ile to kosztuje nerwów niestety 😔

Kalcia super że juz po, śliczny bobas ❤

Ja też wróciłam już z badań😁 dzidzia trochę była jak leniwiec bo nie chciała się pokazać ale się udało. Ma 6cm i termin zmienił mi się na 14 lutego ❤ wyszło na ta chwilę że chłopiec ale się nie nastawiam bo różnie może być. Najważniejsze że wsystko na USG w porządku😊
    bcfcc6a0821a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 12:28

Warszawianka, Pimka, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Selena, niutek87, dobuska, Aneta8, Kasiastaraczka, Jeheria, Morwa lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Już po prenatalnych maleństwa wyniary. CLR 67.00mm a NT 2.40mm termin na 9/02 dziś równy 13 tydzień 47337bb997e3.jpg 003ef89460e5.jpgTak ze niby wszystko Ok .. teraz czekać do 10 dni na wyniki krwi
    Piękne maleństwo 😁 najważniejsze, ze wszystko w porządku. To kiedy u Was informują o płci?

0d1ys65gdrumd339.png

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą odebrałam telefon 😭😭 Przed chwilą pani zadzwoniła że nie będzie dzisiaj wizyty tylko w piątek o piętnastej😭😭( sytuacja losowa) 😭rozryczalam się i nie mogę się uspokoić. Muszę do męża zadzwonić. To się nie dzieje, dlaczego ktoś mi taki stres funduje 😭😭😭

zDmVp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Jaina to są jakieś kpiny ze strony lekarza, trzymam kciuki żeby popołudniu wizyta się odbyła ✊

Warszawianka strasznie mi przykro że musisz się tak stresować tymi krwawieniami, sama tego doświadczam i wiem ile to kosztuje nerwów niestety 😔

Kalcia super że juz po, śliczny bobas ❤

Ja też wróciłam już z badań😁 dzidzia trochę była jak leniwiec bo nie chciała się pokazać ale się udało. Ma 6cm i termin zmienił mi się na 14 lutego ❤ wyszło na ta chwilę że chłopiec ale się nie nastawiam bo różnie może być. Najważniejsze że wsystko na USG w porządku😊
    bcfcc6a0821a.jpg
    Przepiękne te wszystkie maluszki i wychodzi na to, że sami chłopcy 😁 a my jakoś tak skromnie myślimy o dziewczynce 🙂

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Przed chwilą odebrałam telefon 😭😭 Przed chwilą pani zadzwoniła że nie będzie dzisiaj wizyty tylko w piątek o piętnastej😭😭( sytuacja losowa) 😭rozryczalam się i nie mogę się uspokoić. Muszę do męża zadzwonić. To się nie dzieje, dlaczego ktoś mi taki stres funduje 😭😭😭
    No nie do uwierzenia, po co w takim razie umawiali na dziś? Na pewno jest to ciężka sytuacja, sama nie wiem co bym zrobiła ale najważniejsze to myśleć o maluszku. Stres mu na pewno nie pomoże a jestem pewna, że wszystko z nim w porządku i w końcu w piątek się zobaczycie. Trzymaj się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 12:39

0d1ys65gdrumd339.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:

Jaina, a masz możliwość żeby iść na usg gdzie indziej? Już może nawet narazie olać Pappe skoro i tak masz nifty... Ale usg jest jednak ważne.
    Nie chcę już komentować bo przychodzą mi do głowy same niecenzuralne słowa 🤬

16-01-2022 - synek💙
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko,
    Rozumiem Twoje obawy i większość z nas chyba ma dokładnie tak samo. Ja tez przez długi długi czas wzbraniałam sie przed tym, żeby powiedzieć w ogóle rodzicom. A jak miałam powiedzieć kierownikowi to trzęsłam sie i przekladalam ciagle ta rozmowę. I to nie z obawy na reakcje czy coś, bo we tej kwestii akurat nie miałam żadnych obaw, ale właśnie ze względu na strach, ze zaraz coś sie stanie i ciąży już nie będzie.
    Ale musimy sobie jakoś układać w głowie, ze teraz będzie już tylko lepiej ;)

Nisia18, ja brałam luteinę dwa razy dziennie, teraz Pani doktor kazała mi brać tylko na noc, byłam w zeszłym tygodniu to był 13 tydzień, wiec myśle, ze powoli u mnie już będzie schodzić.

Kalcia, Karo - super fotki! :D dobrze, ze już stresy macie za sobą! :)
    Naprawdę chyba wychodzi na to, ze będzie przewaga chłopców! :p chociaż u niektórych jeszcze pewnie coś się zmieni :D

jaina_proudmoore - masakra, ze Cię tak załatwili :/ chociaż z jednej strony naprawdę może coś się wydarzyło lekarzowi, jakaś rodzinna sprawa czy coś, ale myśle, ze raczej powinni dać jakieś zastępstwo..
    oby te dwa dni szybciutko Ci minęły ;)

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Jaina, a masz możliwość żeby iść na usg gdzie indziej? Już może nawet narazie olać Pappe skoro i tak masz nifty... Ale usg jest jednak ważne.
    Nie chcę już komentować bo przychodzą mi do głowy same niecenzuralne słowa 🤬
    Nie mam gdzie iść kurde. Dr nr 1 zajęty, ten numer 2- ekhm no comment. Ci najlepsi maja duże obłożenie. Łzy jak grochy mi lecą, aż mnie trochę brzuch rozbolał 😑chyba napisze maila do swojego gin z informacja jak mnie potraktowano. A co w piątek się wydarzy? 🤦‍♀️Mąż zły jak diabli.

zDmVp2.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ