Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale dziewczyny! Pamiętajmy o tym, że naprawdę najgorsze jest za nami. Prawdopodobieństwo dramatu teraz to zaledwie 1%.
Prawda jest taka, że gdyby ktoś mi powiedział, że po In vitro moje szanse na ciąże wynoszą 1% to bym do niego nie podeszła.
To bardzo, bardzo mało, ale wiem i rozumiem skąd wynika nasz lęk. Myślę jednak, że musimy małymi kroczkami iść na przód i zacząć się cieszyć tym stanem, bo zobaczycie, zaraz będziemy pisać z porodówekjaina_proudmoore, Stokrotka 86, Warszawianka, Ada. 31, Morwa lubią tę wiadomość
-
Już po prenatalnych maleństwa wyniary. CLR 67.00mm a NT 2.40mm termin na 9/02 dziś równy 13 tydzień Tak ze niby wszystko Ok .. teraz czekać do 10 dni na wyniki krwi
dobuska, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, KaroKaro, Warszawianka, Aga12345, Pimka, Ada. 31, Selena, niutek87, Aneta8, Kasiastaraczka, Paula2702, Morwa lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Dobrze prawisz Dobuska😉 ja to się zastanawiam czy nie ograniczyć nieco wchodzenia na wątek staraniowy. Z jednej strony bardzo kibicuje tym wszystkim dziewczynom, ale z drugiej każda strata opisana na tamtym wątku bardzo boli. A wczoraj niestety miała tam miejsce tragedia jeden z forumowiczek i powiem wam że aż mnie zmroziło. Chyba to za dużo emocji jak dla mnie.
Ale z tego wątku nie zrezygnuje- codzienna porcja ploteczek z innymi mamusiami jak przy kawie i ciastku🥧☕😉dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345, oregano84 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Dobrze prawisz Dobuska😉 ja to się zastanawiam czy nie ograniczyć nieco wchodzenia na wątek staraniowy. Z jednej strony bardzo kibicuje tym wszystkim dziewczynom, ale z drugiej każda strata opisana na tamtym wątku bardzo boli. A wczoraj niestety miała tam miejsce tragedia jeden z forumowiczek i powiem wam że aż mnie zmroziło. Chyba to za dużo emocji jak dla mnie.
Ale z tego wątku nie zrezygnuje- codzienna porcja ploteczek z innymi mamusiami jak przy kawie i ciastku🥧☕😉
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Ja z wątku staraniowego zniknęłam dawno. Nie dlatego, że się odcięłam od dziewczyn, ale właśnie od złych myśli. Niestety... Mi to nie pomaga, także bardzo Cię rozumiem.
zgadzam się, po wczorajszym wpisie też mnie zmroziłoStokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:jaki wynik tego proga?
pamiętaj, że wydzielany jest skokowo.
35,5 ng/ml, a 2 tygodnie temu było 37,6 ng/ml. Tego się trzymam,że skokowo wydzielany 😀jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Dziewczyny pamietacie mozewielkosc pecherzyka ciazowego - GS pod koniec 6 tygodnia? U mnie jest troche dziwna sytuacja .... bo wg crl - ktore de facto jest prawidlowe i wynosi0,78 6w5d GS wynosi zaledwie 1,11 cm.... lekarz twierdzi ze pecherzyk jest za maly jak na tydzien ciazy a CRL w normie... myslicie ze moze nadrobic ? Lekarz obawia sie sytuacji ze zarodek rosnie a pecherzyk stanal wmiejscu... dodam ze serduszko bije prawidlowo...palyna
-
Jaina to są jakieś kpiny ze strony lekarza, trzymam kciuki żeby popołudniu wizyta się odbyła ✊
Warszawianka strasznie mi przykro że musisz się tak stresować tymi krwawieniami, sama tego doświadczam i wiem ile to kosztuje nerwów niestety 😔
Kalcia super że juz po, śliczny bobas ❤
Ja też wróciłam już z badań😁 dzidzia trochę była jak leniwiec bo nie chciała się pokazać ale się udało. Ma 6cm i termin zmienił mi się na 14 lutego ❤ wyszło na ta chwilę że chłopiec ale się nie nastawiam bo różnie może być. Najważniejsze że wsystko na USG w porządku😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 12:28
Warszawianka, Pimka, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Selena, niutek87, dobuska, Aneta8, Kasiastaraczka, Jeheria, Morwa lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Piękne maleństwo 😁 najważniejsze, ze wszystko w porządku. To kiedy u Was informują o płci?
-
Przed chwilą odebrałam telefon 😭😭 Przed chwilą pani zadzwoniła że nie będzie dzisiaj wizyty tylko w piątek o piętnastej😭😭( sytuacja losowa) 😭rozryczalam się i nie mogę się uspokoić. Muszę do męża zadzwonić. To się nie dzieje, dlaczego ktoś mi taki stres funduje 😭😭😭
-
KaroKaro wrote:Jaina to są jakieś kpiny ze strony lekarza, trzymam kciuki żeby popołudniu wizyta się odbyła ✊
Warszawianka strasznie mi przykro że musisz się tak stresować tymi krwawieniami, sama tego doświadczam i wiem ile to kosztuje nerwów niestety 😔
Kalcia super że juz po, śliczny bobas ❤
Ja też wróciłam już z badań😁 dzidzia trochę była jak leniwiec bo nie chciała się pokazać ale się udało. Ma 6cm i termin zmienił mi się na 14 lutego ❤ wyszło na ta chwilę że chłopiec ale się nie nastawiam bo różnie może być. Najważniejsze że wsystko na USG w porządku😊
-
jaina_proudmoore wrote:Przed chwilą odebrałam telefon 😭😭 Przed chwilą pani zadzwoniła że nie będzie dzisiaj wizyty tylko w piątek o piętnastej😭😭( sytuacja losowa) 😭rozryczalam się i nie mogę się uspokoić. Muszę do męża zadzwonić. To się nie dzieje, dlaczego ktoś mi taki stres funduje 😭😭😭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 12:39
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Przed chwilą odebrałam telefon 😭😭 Przed chwilą pani zadzwoniła że nie będzie dzisiaj wizyty tylko w piątek o piętnastej😭😭( sytuacja losowa) 😭rozryczalam się i nie mogę się uspokoić. Muszę do męża zadzwonić. To się nie dzieje, dlaczego ktoś mi taki stres funduje 😭😭😭
Jaina, a masz możliwość żeby iść na usg gdzie indziej? Już może nawet narazie olać Pappe skoro i tak masz nifty... Ale usg jest jednak ważne.
Nie chcę już komentować bo przychodzą mi do głowy same niecenzuralne słowa 🤬jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotko,
Rozumiem Twoje obawy i większość z nas chyba ma dokładnie tak samo. Ja tez przez długi długi czas wzbraniałam sie przed tym, żeby powiedzieć w ogóle rodzicom. A jak miałam powiedzieć kierownikowi to trzęsłam sie i przekladalam ciagle ta rozmowę. I to nie z obawy na reakcje czy coś, bo we tej kwestii akurat nie miałam żadnych obaw, ale właśnie ze względu na strach, ze zaraz coś sie stanie i ciąży już nie będzie.
Ale musimy sobie jakoś układać w głowie, ze teraz będzie już tylko lepiej
Nisia18, ja brałam luteinę dwa razy dziennie, teraz Pani doktor kazała mi brać tylko na noc, byłam w zeszłym tygodniu to był 13 tydzień, wiec myśle, ze powoli u mnie już będzie schodzić.
Kalcia, Karo - super fotki! dobrze, ze już stresy macie za sobą!
Naprawdę chyba wychodzi na to, ze będzie przewaga chłopców! :p chociaż u niektórych jeszcze pewnie coś się zmieni
jaina_proudmoore - masakra, ze Cię tak załatwili chociaż z jednej strony naprawdę może coś się wydarzyło lekarzowi, jakaś rodzinna sprawa czy coś, ale myśle, ze raczej powinni dać jakieś zastępstwo..
oby te dwa dni szybciutko Ci minęłyjaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Jaina, a masz możliwość żeby iść na usg gdzie indziej? Już może nawet narazie olać Pappe skoro i tak masz nifty... Ale usg jest jednak ważne.
Nie chcę już komentować bo przychodzą mi do głowy same niecenzuralne słowa 🤬