Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeheria wrote:U mnie z kolei polozne wciskaly mm i kazały mi schować laktator 🤦♀️ no bo dziecko spadnie z wagi i wtedy mnie nie wypiszą. Zero wsparcia w kp. No i przede wszystkim powinni obejrzeć wędzidełko.
Też nie znoszę laktoterroru 🤦♀️
Mój mały strasznie się darł podczas karmienia, nawet butla. Musiałam go karmić czasami przy suszarce do włosów
U mnie w szpitalu straszny nacisk był na KP. Z tym,że pomoc słaba. Teraz w listopadzie lub grudniu wybieram się do doradcy laktacyjnego pogadać, zrozumieć dlaczego poprzednio nie wyszło. Mi przy piersi synek wyginał się jak struna w drugą stronę i strasznie płakał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 17:50
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Jeheria wrote:U mnie z kolei polozne wciskaly mm i kazały mi schować laktator 🤦♀️ no bo dziecko spadnie z wagi i wtedy mnie nie wypiszą. Zero wsparcia w kp. No i przede wszystkim powinni obejrzeć wędzidełko.
Też nie znoszę laktoterroru 🤦♀️
Mój mały strasznie się darł podczas karmienia, nawet butla. Musiałam go karmić czasami przy suszarce do włosów
Jeheria, jak tak przeglądam fora z opiniami o szpitalach to właśnie często mamy piszą że u nich też tak było. Zero pomocy nawet jak mama chciała spróbować kp, tylko szybko mm żeby jak najszybciej wypisać ze szpitala. I straszenie że dziecko nie przybierze wagi na kp- w domyśle: wyrodna matka chce dziecko zagłodzić. Koszmar jakiś. Zwłaszcza że nie każda matka po porodzie ma siłę wykłócać się o swoje prawa...jaina_proudmoore, Jeheria lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Selena wrote:Kochane jadę do szpitala 😔po pracy miałam mega krwawienie 😔😔😔szybka wizyta u lekarza i mamy krwiaka 😔😔😔
Kurczę Selena, tak mi przykro! Bądź dzielna kochana i daj nam znać jak sytuacja 😘 -
Selena trzymam kciuki 👍 w przypadku krwiaków chyba zawsze tak piszą, ale w większości przypadków- zwłaszcza na tym etapie - wszystko kończy się dobrze. Daj znać jak będziesz mogła. Myślami jestem z Tobą...
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
niutek87 wrote:U mnie w szpitalu straszny nacisk był na KP. Z tym,że pomoc słaba. Teraz w listopadzie lub grudniu wybieram się do doradcy laktacyjnego pogadać, zrozumieć dlaczego poprzednio nie wyszło. Mi przy piersi synek wyginał się jak struna w drugą stronę i strasznie płakał.
Na grupie fb o kp wyczytałam że to właśnie najczęściej wina dziecka że nie stymuluje odpowiednio piersi w wyniku albo napięcia strefy oralnej albo właśnie wędzidełka. A po stronie mamy to trzeba przystawiac co2-3h i budzić w nocy jeśli samo dziecko się nie budzi.
Mój Maciuś właśnie wisiał na cycu non stop bo nie umiał wyssac pokarmu raz a porządnie. I płytko chwytał. Przysypial.
-
niutek87 wrote:Wydaje mi się,że do tego karmienia piersią trzeba podejść trochę na luzie. Po porodzie nie miałam wcale pokarmu przez kilka dni mimo przystawiania i laktatora. Przez te kilka dni synek przyzwyczaił się do butelki i nie dało rady przestawić na KP, a laktatorem ściągałam niewiele. Wkurza mnie strasznie za to ten terror laktacyjny w szpitalu, czułam się gorszą matką tylko dlatego, że kp w naszym przypadku nie wyszło. Dodatkowo dołowało mnie to,że inne kobiety z sali wyciągają pierś i karmią jakby to była najprostsza czynność na świecie, a wcale taka nie jest. Tym razem chciałabym karmić piersią, ale już nie czuję takiej presji jak 2 lata temu. Nie ważne w jaki sposób dziecko jest karmione, grunt żeby było najedzone tego trzeba się trzymać 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 19:20
-
jaina_proudmoore wrote:Przykra sprawa, ale same położne chyba powinny wiedzieć jak ciężko to czasem wyglada. Serio taki nacisk był na karmienie piersią? 😳tez uważam, że dziecko powinno być najedzone, a skoro są dwie opcje karmienia to jest wybór. Tak samo z porodem: można też wpaść w niezła dyskusje. 🤷♀️
Niestety dużo zależało od zmiany, była taka ze dala mm bez zastanowienia a była taka ci powiedziała że "stres" nie wpływa na kp🤦♀️ w ogóle mm tez nam dawali z łaska i z jakimś przelicznikiem, który spowodował że maly spadl za mało bo zle go wyliczyli😔ehh ogólnie szpital wspominam bardzo źle a przed porodem byłam 3 dni na patologii i po porodzie tydzień na położniczym2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Selena wrote:Kochane jadę do szpitala 😔po pracy miałam mega krwawienie 😔😔😔szybka wizyta u lekarza i mamy krwiaka 😔😔😔2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Dziękuję Wam bardzo 😚 fajny lekarz mi się trafił na przyjęciu 😊zrobił porządne usg 😊On żadnego krwiaka nie widział... Musiał być albo bardzo mały i oczyścić się tym krwawieniem albo to było z szyjki... Teraz już jest tylko delikatne plamienie. Szyjka długa zamknięta 😊łożysko też Ok 😊 Dzidek szalał na usg 😊dostałam luteinę i pobrali mi wyniki badań w tym test na covid 🤦♀️i muszę być w izolatce póki nie będzie wyniku.
Aneta8, Ada.. 31, Nisia18, Jeheria, Morwa, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Kasiastaraczka, oregano84 lubią tę wiadomość
-
Selena trzymaj się ❤ musieli tak napisać więc nie bierz tego do siebie. A krwiaki to dość częsta przypadłość i na tym etapie kiedy Dzidzia jest już naprawdę duża nie zagrażają tak bardzo jak na początkach ciąży. Bądź dobrej myśli i daj znać jak będziesz już wiedziała więcej 😘
Edit: teraz doczytałam, cieszę się że wszystko w porządku ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 20:18
Selena, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Straszne jest to co piszecie o laktoterrorze, ja chyba byłam szczęściarą, bo pokarmu miałam od razu bardzo dużo i córcia nie miała problemu żeby efektywnie ssać więc położne nie miały za dużo roboty z nami ale nie wyobrażam sobie jak można tak traktować kobietę chwilę po porodzie...
oregano84 lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Selena wrote:Dziękuję Wam bardzo 😚 fajny lekarz mi się trafił na przyjęciu 😊zrobił porządne usg 😊On żadnego krwiaka nie widział... Musiał być albo bardzo mały i oczyścić się tym krwawieniem albo to było z szyjki... Teraz już jest tylko delikatne plamienie. Szyjka długa zamknięta 😊łożysko też Ok 😊 Dzidek szalał na usg 😊dostałam luteinę i pobrali mi wyniki badań w tym test na covid 🤦♀️i muszę być w izolatce póki nie będzie wyniku.
Wspaniała wiadomość! Odpoczywaj 🧡