Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój synek jak urodził się miał 56 cm długości i prawie miesiąc nosił jeszcze rozmiar 56. Poza tym każda firma ma swoją rozmiarowkę, ta z hm jest lekko większą,a np. Z pepco jak na moje oko trochę zaniżona. Ostatnio polubiłam się z 5-10-15, z tym,że tu dla trochę starszych dzieci większy wybór jest 😀♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Jeśli chodzi o ubranka to ja mam taką rozpiskę wstępną
Na rozmiar 56
9 body krótki rękaw
4 body długi rękaw
6 kaftaników
6 śpiochów
2 półśpiochy
3 pary skarpetek
3 pajacyki
2 pary rękawiczek i czapek
1 sweterek
1 spodnie
1 komplet polarowy
Rozmiar 62
1 kombinezon
5 śpiochy
3 półśpiochy/spodenki
5 kaftaniki/sweterki
2 pajacyki
1 butki niechodki
10 body krótki rękaw
5 body długi rękaw
Lista na pewno trochę ulegnie zmianie w zależności od przewidywanego wzrostu i wagi iw ogóle... Ale wiem że jeśli będę czegoś potrzebować więcej a nie dam rady jeszcze wyjść z domu to mąż lub mama/teściowa staną na wysokości zadania 🙊Stokrotka 86, Kasiastaraczka, dobuska, Gosia Rumi, Isiozwierz lubią tę wiadomość
-
Na 68 nie wiem czy w ogóle będę coś kupować od razu, bo rozmiary w różnych sklepach są tak rozjechane że to jest masakra. Więc chyba jak Maluch zacznie wyrastać to uderzę na jedne większe zakupy i wtedy kupię co będzie potrzebne też w zależności od pogody. No i wiadomo, być może do listy dojdą sukieneczki i spódniczki, czekamy na info 😁🥰
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Nie jestem mistrzem robienia zdjęć telefonem ale pochwalę się Wam co ostatnio kupiłam w h&m
https://zapodaj.net/f0e426dc0b73d.jpg.html
https://zapodaj.net/5189e0a3f65ce.jpg.html
Edit białe body są z ilovemilk 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 13:44
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, oregano84, Jeheria, Kasiastaraczka, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Miamonia wrote:Nie jestem mistrzem robienia zdjęć telefonem ale pochwalę się Wam co ostatnio kupiłam w h&m
https://zapodaj.net/f0e426dc0b73d.jpg.html
https://zapodaj.net/5189e0a3f65ce.jpg.html
Edit białe body są z ilovemilk 🙈
Cudne!! Ta misiaczkowa bluza wymiata!! 😍🐻
Właśnie wpadła moja paczka z Vinted do paczkomatu, chyba się przejdę na spacer 😁Miamonia, jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
Miamonia, mój synek miał to samo ubranko z Kubusiem wróciły mi piękne wspomnienia, jak był jeszcze takim malutkim puchatkiem 😍
Już się nie mogę doczekać kiedy koleżanka przywiezie mi pożyczone ode mnie ubranka, wtedy sprawdzę co się jeszcze nadaje i biorę się za zakupy.
Miamonia, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86, oregano84, Pimka, Kasiastaraczka, Miamonia, Nisia18, jaina_proudmoore, Aga12345, Selena, dobuska, Morwa, Alfa_Centauri, Lolla, Gosia Rumi, Isiozwierz, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, zazdroszczę tym z was które ogarniają ile czego trzeba kupić. Ja gubię się i w rozmiarach i rodzajach. Nie wiem ile i na jaki rozmiar z długim rękawem, ile z krótkim... U męża w rodzinie dzieci rodzą się duże. Ja miałam 52 cm. W moim otoczeniu też raczej bobasy od 58 cm... I bądź tu mądry jakie te rozmiary kupić. Idealnie byłoby poczekać do USG 3 trymestru ale ja bym chciała większą część wyprawki zgromadzić w najbliższym czasie... Mój 🥦 aż kipi 😁
jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Dziewczyny, zazdroszczę tym z was które ogarniają ile czego trzeba kupić. Ja gubię się i w rozmiarach i rodzajach. Nie wiem ile i na jaki rozmiar z długim rękawem, ile z krótkim... U męża w rodzinie dzieci rodzą się duże. Ja miałam 52 cm. W moim otoczeniu też raczej bobasy od 58 cm... I bądź tu mądry jakie te rozmiary kupić. Idealnie byłoby poczekać do USG 3 trymestru ale ja bym chciała większą część wyprawki zgromadzić w najbliższym czasie... Mój 🥦 aż kipi 😁
Ja kupuje pół ma pół 56/62 i na razie wszystko na długi rękaw 😄 obstawiam, że mój bąbelek urodzi się malutki, bo my oboje z mężem jesteśmy niewysocy.Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Selena, dobuska lubią tę wiadomość
-
My raczej jesteśmy wysocy ale w sumie to też tak do końca nie przesadza, bo dziecko może też pójść po dziadkach ( oby nie) 😁 ja np. mam ponad 170 cm a moi rodzice 150 i 160😁 rodzeństwo też mam niewysokie. Gdyby nie to że jestem podobna do rodziców to bym pomyślała że mnie podmienili w szpitalu 😉
A tak odnośnie podmianek to mój mąż wczoraj przeczytał artykuł o pomyłce w USA przy in vitro. Gdzie zaplodnili komórkę czyjąś inna sperma. I od razu głupie żarty że będzie sprawdzał czy nasz maluch będzie do nas podobny ... Bardzo na miejscu biorąc pod uwagę etap mojej ciąży i to ile o nią walczyliśmy.
Wczoraj znowu poczułam jak maluch się rusza, albo kopie🙂 w sumie ciężko stwierdzić. W zasadzie to przydałoby się żeby tatusia tak porządnie kopnął żeby mu klepki na miejsce wskoczyły 😁Aneta8, Kasiastaraczka, Miamonia, jaina_proudmoore, Selena, Aga12345, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
U nas właśnie po obu stronach wszyscy tych mniej słusznych rozmiarów, więc nie spodziewam się koszykarza 😆
Rany, artykuł godny przytaczania 🙈 na szczęście takie rzeczy to raczej właśnie stany, a nie u nas 😬
Te ruchy są niesamowite, u mnie już bardziej takie pukanie niż łaskotanie 😍 i czuje właściwie codziennie 🥰Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Ja miałam 55 cm i 3.5 kg, mam 167 cm obecnie. Ile mąż ważył i mierzył to sama nie wiem 😂dowiem się od teściowej. Stokrotka - mój tez kiedyś tak powiedział 😂a co jeśli zaszła pomyłka ale to było na samym początku przy czekaniu przed transferem. 🤦♀️Co do tych ubranek to ja chyba zacznę kupować 62 więcej, ale tez rozmiar rozmiarowi nierówny patrząc po sklepach. Na razie planuje długie i krótkie Body, śpiochy czy pajace. Wole to rozpisać niż potem zaginąć. 😳chwilami mam dni, że ogarniam i jestem pewna a jak wczoraj - totalny kalafior 🥦😂i myślenie jak ubrać dziecko zimą. Kombinezon kupię w rozmiarze 62. Widziałam fajne na Vinted czy Olx. Kombinezon tez posłuży krótko bo luty potem przyjdzie wiosna i potem będzie za mały na następną zimę 😂wybór ciuszków jest ogromny 🙉kwestia tez ubierania sprawnego to raz, a druga przebierania X razy dziennie.
Aneta8, Stokrotka 86, Gosia Rumi, oregano84 lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Wczoraj przyszedł mój kombinezon dla małej z Vinted. Zamówiłam 56, bo jakaś Pani sprzedawała z Cocodrillo i przyszedł całkiem spory, więc jestem zadowolona.
Ogólnie VINTED to zło, ja tam zbankrutuje, ale naprawdę można znaleźć perełki.
Ale dzisiaj już też byliśmy z mężem na pierwszych małych zakupach 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 15:55
jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
W kwestii kombinezonów też planuje kupić 62🙂 i też patrzę na vinted/ olx. Jakoś mi szkoda wydawać 150 zł za coś co dziecko ponosi tak krótko. I w sumie to na 100% i tak nie ma pewności czy będzie dobre.
Wieczorem mam wizytę u diabetolog. Ogólnie cukry mam całkiem ok, tylko ostatnio w pomiarach nocnych wyszło mi chyba 3 razy ponad 92🙁 wydaje mi się że to przez te moje problemy z zasypianiem... Dziewczyny, a tak z doświadczenia to przy jakich wartościach cukru przepisują insulinę?jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Dziewczyny, które obecnie badają cukry, czyli Was tez czeka kolejna krzywa cukrowa zgodnie z rozpiską? 🤔Stokrotka, moja koleżanka dostała insulinę dopiero w połowie ciąży, wszystkie trzy wartości miała mocno przekroczone. Ja mam wizytę za tydzień. 🙂liczę na to, że dowiem się czegoś sensownego.
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Jaina, ja już miałam krzywa i nikt mi nic nie mówił że mam mieć drugi raz. Mam stwierdzona cukrzycę, jestem na diecie i robię pomiary. Jak to nie pomoże będzie insulina. W sumie nie widzę sensu robienia drugi raz krzywej bo przecież nie stwierdza nagle że cukrzyca zniknęła 😁 a samo badanie jakieś super przyjemne i zdrowe w ciąży wg mnie nie jest 🙂 ja to raczej zamierzam co jakiś czas pobrać krew na glukozę na czczo- głównie po to żeby zweryfikować czy mój glukometr nadal dobrze mierzy🙂 i jesienią koniecznie powtórzę hemoglobinę glikowana🙂
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙