Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
Wczoraj robiłam morfologię i mocz i w moczu wyszły mi jakieś bakterie...więc umówiłam się na dziś na cito do mojej lekarki
Na szczęście nic groźnego i jest to w normie
Nisia chyba Ty pytałaś o te bóle przy pępku. Ja miałam tak że trzy razy. Lekarka powiedziała,że to mogą się mięśnie brzucha rozchodzić. Mówiłam jej,że chodzę do fizjo, więc poradziła żeby porozmawiać też o tym z fizjo
Czytam,że coraz więcej tu przeziębień, infekcji. Mnie nadal trzyma. Inhaluje się, piję imbir z cytryną,Wit.C,czosnek, mam tabletki na gardło i spray do nosa Prenalen. Oby przeszło po tym. Trochę kaszlę, więc po obiedzie zrobię syrop z cebuli
Jaina a Wy rozgladacie się za domem? Chcecie coś kupić,okolice Łodzi?
Oo ja zaopatrzyłam się z Prenalen w tabletki i spray do nosa,ale przede wszystkim działam naturalnie. Zdrówka 😚
Aneta8 u z chyba tak robią te rzeczy,że później ciężko tak spakować fabrycznie 😂
Biblioteczka rośnie 😁ja zamówiłam z Natuli na olx książkę Jak zrozumieć małe dziecko 😋
Dobuska mam nadzieję,że nic poważnego u Ciebie
Na jaki spektakl jedziecie? Trochę kultury się przyda 😁
Prosiulek to chyba mama dha premium+
Ja to biorę
Joana23 witaj 😚na pierwszej stronie jest Excel, wpisz się do niego
jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Aneta8 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Wpadnę tylko na chwile(walczę z nową infekcja-jeszxze nie zdiagnozowana u synka🤦♀️) dzis byłam na usg I według lekarza z pakietu będzie na 100% synek💙 mam jakąś infekcje intymna No i łożysko przodujące😑są szanse że się podniesie( w pierwszej ciąży tez tak mialam i skończylo się ok) a jeśli nie to czeka mnie cc😑2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Oj Pimka- kolejna infekcja. Widać, że to nas nie oszczędza. Czy miałaś jakieś objawy? Pytam bo ja w sierpniu tylko częściej chodziłam siku 🤷♀️Teraz gdzieś w głowie mam świadomość, że może wrócić. 😬 / idzie widać sezon na jesienne przeziębienia. Kupiłam te krople do nosa Prenalen i syrop. Wzięłam też rano witaminę C. Marzy mi się mleko z czosnkiem 😂do spania, ale to chyba mała szklaneczka jak coś i 0.5 procent by musiało mieć. Dziś na obiad robię rybę z piekarnika z kasza plus surówka. Już moja głowa myśli jaki będzie cukier po tym. Masakra 🙄dziś zjem ok 22 kanapkę jak polecałyście.
Aga12345 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, prawdziwa plaga z tymi infekcjami🙁 w ogóle mam wrażenie że te grypopodobne to w tym roku przyszły bardzo wcześnie. Ja dzisiaj trochę się męczę bo w Warszawie ponad 30 stopni w słońcu a mam dosyć aktywny dzień. Dobrze że Wiktorek urodzi się w lutym- nie wyobrażam sobie rodzić w taki skwar.
Jaina, może zjedz mniejsza kolację jeśli masz trudności ze zjedzeniem drugiej. Ja już się przyzwyczaiłam do małych porcji co 2-3 godziny. Żołądek chyba znowu mi się skurczył albo jest bardziej przygnieciony. Nie przypuszczałam że w moim przypadku ciąża będzie lepsza niż dieta cud😁jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
jaina_proudmoore wrote:Oj Pimka- kolejna infekcja. Widać, że to nas nie oszczędza. Czy miałaś jakieś objawy? Pytam bo ja w sierpniu tylko częściej chodziłam siku 🤷♀️Teraz gdzieś w głowie mam świadomość, że może wrócić. 😬 / idzie widać sezon na jesienne przeziębienia. Kupiłam te krople do nosa Prenalen i syrop. Wzięłam też rano witaminę C. Marzy mi się mleko z czosnkiem 😂do spania, ale to chyba mała szklaneczka jak coś i 0.5 procent by musiało mieć. Dziś na obiad robię rybę z piekarnika z kasza plus surówka. Już moja głowa myśli jaki będzie cukier po tym. Masakra 🙄dziś zjem ok 22 kanapkę jak polecałyście.
Nie, ja totalnie nie mam żadnych objawów, nawet lekarz mnie zdziwił że coś tam się dzieje No ale pobiorę leki i mam nadzieję że szybko się pozbędę infekcjijaina_proudmoore lubi tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Hej 😊 Powiem Wam że fajnie na tym zwolnieniu😉🙃dużo odpoczywam robię tylko to co muszę nic poza tym 😊
Współczuję Wam tych infekcji.. Ja na szczęście mam je bardzo rzadko ale to chyba najgorsze co może być... 😏 🤦♀️ 🤷♀️
Miałam wstrzymać się z kupowaniem rzeczy dla małej.
Ale koleżanka męża sprzedawała rzeczy po swoich córkach 😊🙃tera jeat6w ciąży i będzie mieć synka 🙃😊więc chce się różu pozbyć 😉ciuszków tyle że nie wiadomo co wybrać 😄różne rozmiary ale ja skupiłam się na tych najmniejszych do 74😊i za 200 zł kupiłam prawie wszystko co trzeba 😊dziś po wypłacie kupiłam jeszcze skarpetki i czapeczki 🤩😍jeszcze od siostry mam dostać rzeczy które będą pasować do dziewczynki 😊więc zostało mi kupić pieluszki śpiworki do spania i kilka drobnych rzeczy 😊 widzę że myślicie też już o łóżeczkach 😊nam pasuje takie żeby było na kółkach żeby można było do każe ego pokoju dać 😊i chyba kupimy w brw bo kolega tam pracuje i ma na nie dużą przecenę i dla nas jeszcze dodatkowy rabat bedzie 😉jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi, dobuska, Kasiastaraczka, Aneta8, Aga12345, Nisia18, Morwa, oregano84 lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Dziewczyny, prawdziwa plaga z tymi infekcjami🙁 w ogóle mam wrażenie że te grypopodobne to w tym roku przyszły bardzo wcześnie. Ja dzisiaj trochę się męczę bo w Warszawie ponad 30 stopni w słońcu a mam dosyć aktywny dzień. Dobrze że Wiktorek urodzi się w lutym- nie wyobrażam sobie rodzić w taki skwar.
Jaina, może zjedz mniejsza kolację jeśli masz trudności ze zjedzeniem drugiej. Ja już się przyzwyczaiłam do małych porcji co 2-3 godziny. Żołądek chyba znowu mi się skurczył albo jest bardziej przygnieciony. Nie przypuszczałam że w moim przypadku ciąża będzie lepsza niż dieta cud😁Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Dobuska, a odpoczynek coś pomaga na te bóle? Kurcze, lipa z tymi tasmami. Liczyłam że będzie u Ciebie lepiej.
Sama jestem zaskoczona że tak szybko poczułam ruchy. Byłam przekonana że nastąpi to grubo po 20 tc. Minus jest taki że jak tych ruchów nie czuję standardowo po 22 to zaczynam się denerwować. Tak właśnie było wczoraj. Nie wiem czy jak je już poczułam to znaczy że teraz zawsze będę czy są możliwe przerwy... Jestem w tym tak zielona że szok.
Joana23 witam 🙂 im nas więcej tym lepiej 🙂
Jaina, a jak długa ty masz przerwę nocna między posiłkami? Może u Ciebie występuje ten efekt odbicia? Jeżeli jeszcze 2 kolację a pomiar na czczo jest nie dłużej niż po 8-10 h to może warto sprawdzić czy cukier nie rośnie Ci w nocy? Ja mam zalecenie żeby kontrolować go 2-3 razy w tygodniu między godziną 3a 4.
Jest lepiej gdy odpoczywam. Na razie mam na sobie te taśmy, bo się boje je zdjąć 🤣
Rozumiem, ze się stresujesz jak nie czujesz małego. Tez bym pewnie tak miała. Musimy jednak pamiętać, ze po pierwsze jest wczesnie, a po drugie maluchy maja jeszcze dużo miejsca.
Ja się stresuje cały czas tymi ruchami. Oszaleć idzie z tymi myślami. Zajmuje głowę czym się da. Spacery, czytam, sprzątam, a i tak głupoty znajdują sposób, żeby wbić mi się do głowy.
jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Inkaa85 wrote:Ja również nadal nie czuje ruchów u mnie dzisiaj 20+1, łożysko na przedniej ścianie i lekarz tłumaczył, że mogę czuć później. W pon mam połówkowe
Chyba musimy być bardziej cierpliweoregano84 lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Hej dziewczyny,
Wczoraj robiłam morfologię i mocz i w moczu wyszły mi jakieś bakterie...więc umówiłam się na dziś na cito do mojej lekarki
Na szczęście nic groźnego i jest to w normie
Nisia chyba Ty pytałaś o te bóle przy pępku. Ja miałam tak że trzy razy. Lekarka powiedziała,że to mogą się mięśnie brzucha rozchodzić. Mówiłam jej,że chodzę do fizjo, więc poradziła żeby porozmawiać też o tym z fizjo
Czytam,że coraz więcej tu przeziębień, infekcji. Mnie nadal trzyma. Inhaluje się, piję imbir z cytryną,Wit.C,czosnek, mam tabletki na gardło i spray do nosa Prenalen. Oby przeszło po tym. Trochę kaszlę, więc po obiedzie zrobię syrop z cebuli
Jaina a Wy rozgladacie się za domem? Chcecie coś kupić,okolice Łodzi?
Oo ja zaopatrzyłam się z Prenalen w tabletki i spray do nosa,ale przede wszystkim działam naturalnie. Zdrówka 😚
Aneta8 u z chyba tak robią te rzeczy,że później ciężko tak spakować fabrycznie 😂
Biblioteczka rośnie 😁ja zamówiłam z Natuli na olx książkę Jak zrozumieć małe dziecko 😋
Dobuska mam nadzieję,że nic poważnego u Ciebie
Na jaki spektakl jedziecie? Trochę kultury się przyda 😁
Prosiulek to chyba mama dha premium+
Ja to biorę
Joana23 witaj 😚na pierwszej stronie jest Excel, wpisz się do niego
W sumie nie jadę na żaden spektakl
Lekarz powiedział, ze na razie nic mi się nie rozwinęło z tej krtani, ale powinnam unikać tłumów na jakiś czas, a tam będzie dużo ludzi, wiec moja mama zabiera koleżankę. Szkoda, ale jednak -
Pimka wrote:Wpadnę tylko na chwile(walczę z nową infekcja-jeszxze nie zdiagnozowana u synka🤦♀️) dzis byłam na usg I według lekarza z pakietu będzie na 100% synek💙 mam jakąś infekcje intymna No i łożysko przodujące😑są szanse że się podniesie( w pierwszej ciąży tez tak mialam i skończylo się ok) a jeśli nie to czeka mnie cc😑
Pimka lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Próbuje ale tez mam mały żołądek 😂serio mówię. 🤷♀️Próbuje bo co mam innego zrobić. Nie wiem ile dać sobie czasu przed konsultacja ponowną z lekarzem. 🤔 masz racje, że infekcje grypopodobne przyszły w tym roku wcześnie. 😢wzięłam krople do nosa i ciut mi lżej. Wieczorem wypije mleko z czosnkiem. 😜
Generalnie z tą cukrzyca jest tak, że musimy się zmuszać ja bardzo często niemal ze łzami w oczach jem malutką kromeczkę z masłem orzechowym przed snem.
W ogóle dzisiaj się zwazylam i nadal mam -3kg. Ja normalnie chudnę w tej ciąży, a brzuch rośnie 🤷🏻♀️jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Oregano dziękuje, że pytasz. Ja się czuje bardzo dobrze, czekam na wizytę bi dawno małej nie widziałam. Siedziałam kilka tyg z moim dwulatkowi bo najpierw miał katar i kaszel a teraz 3 dniówkę miałam urwanie głowy z tym urwisem😁
Zaczynam kompletować ubranka bo nic właściwie nie mam. Dobrze, ze wszystkie rzeczy typu kokon i rożek mam w neutralnym szarym kolorze. Pragnęłam mieć 2 córkę i kupowałam na wszelki wypadek nie typowo chłopięce kolory 😂Aga12345, Nisia18, oregano84 lubią tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Aga , to ciekawie masz jak wstajesz w nocy coś zjeść , ja przesypiam cała noc , ale moja ciąża tez młodsza trzymam kciuki za połówkowe , gratki , półmetek 😍
Kasiastaraczka, to mi teraz dałaś do myślenia, myslalam ze jakieś jelitko mnie kuje .. 🤨 za jakiś czas będę miała wizytę u lekarza to zapytam może mnie gdzieś skieruje no chyba ze będzie częściej kłóć to pójdę wcześniej dziękuje ze zapytałaś 💚
Pimka, witaj w klubie mam synków , chyba nas jest więcej 😉
W ogóle podziwiam Was , z ta dieta , konsekwencja , rozumiem ze cukrzyca to jednak choroba i trzeba kontrolować , ale szacun ze tak wytrzymujecie na skromniutkim jedzonku i bez słodyczy 👏🏻
*Któraś dziewczyna pisała ze ma tydzień 20+1 i nie czuje ruchów , może Cię pocieszę , na ostatniej wizycie powiedziano mi ze tez będę czuć ruchy tylko już z wrażenia zapomniałam - albo po 20 tyg albo po 24 tyg 🥦 żeby się nie porównywać z innymi dziewczynami i nie stresować także pewnie masz tak samo
A ja dzisiaj olałam detektor bo nie potrzebnie mnie stresował , mąż mówi ze słyszy jak przystawia ucho ze coś się rusza , ze pływa , test nifty - dziecko zdrowe , pozatym przeczytałam na stronie internetowej z której zamawiałam ze zalecają po 16 tyg wiec może mnie jeszcze nie wyłapuje bo serduszko małe , a detektor mało czuły , nawet jakaś osoba skomentowała ze przy 19 tyg ciężko znaleść serduszko .. także luzuje portki ale trzymajcie kciuki za środę , mam wizytę z położna będzie słuchać bicia
* juz wiem , inka pisałaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2021, 20:54
Gosia Rumi, Aneta8, Kasiastaraczka, oregano84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurcze, ja dziś chyba poczułam ruchy Małej. Zrobiła takie puk w tej okolicy gdzie się znajduje. A jak leżałam na plecach przed chwila to miałam takie bombelki na środku brzucha pod pępkiem 😁 ale to jej puk mnie rozczuliło😍
Teraz głaskam brzuszek i mówię do niej, ale chyba już śpi, bo po jednej stronie mam wyczuwał a twardsza cześć, jakby taka elipsę 😁 a z drugiej strony tego nie mam🤔
A dziś przez chwile wpadłam w panikę, bo nie czułam żadnych ruchów do tej pory, wizyty u lekarza tak odległe a ja nie wiem co się tam dzieje i czy Malutka jest tam dalej 🤦🏼♀️
Ale już mi lepiej po tych jej ruchach 🥰dobuska, Stokrotka 86, Gosia Rumi, jaina_proudmoore, Aneta8, Morwa, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
To ja się wczoraj położyłam na plecach i położyłam rękę na macicy w miejscu, gdzie czułam, że mała jest. I czekałam...
i pod ręką czułam jak się przekręca, przesuwa... czad!
Nie czuję jeszcze przez sam brzuch, ale ręką wyczułam jak ona tam wariuje i się uspokoiłam nieco.Stokrotka 86, Gosia Rumi, jaina_proudmoore, Aneta8, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, tak w kwestii wyprawki.
Czy któraś z Was używała podgrzewacza do chusteczek nawilżanych? Generalnie chciałabym wycierać pupę małej wacikami z wodą, ale zastanawiam się, czy lepszym i milszym rozwiązaniem dla dziecka nie będzie używanie podgrzewacza do chusteczek nawilżanych i używanie chusteczek na bazie samej wody.
Trafiłam gdzieś na wypowiedz jednej mamy, że ten podgrzewacz to dla niej hit wyprawki (nie podawała modelu, wiec chodziło jej ogólnie o produkt). Paczka mokrych chusteczek na bazie wody na Allegro to koszt 5-6 zł, a taki podgrzewacz kilkadziesiąt złotych. Wiem po siostrzeńcach, że dotyk zimnego wacika, zimnej chusteczki to był od razu krzyk, a nie wiem na ile będzie mi się chciało za każdym razem podgrzewać wodę, by małą przebrać.
Najbardziej się zastanawiam, czy takie chusteczki na bazie wody są okej, bo jeśli tak to skorzystam z tej opcji z podgrzewaczem -
nick nieaktualnyDobuska, co do podgrzewacza to nie wiem. Wiem, ze do mycia pupy po kupię najlepszy jest kran 😂😂 oczywiście z odpowiednia temp. Wody.
A chusteczki będę kupować tylko ba bazie wody. W większości poradników które przejrzałam pisali właśnie o takich chusteczkach. Bez zapachu i bez innych dodatków.
Obserwuje profil Zosi Zborowskiej i mówiła, ze dla niej taki podgrzewacz to must have, ale lepiej go dostać od kogoś 😂dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Joana23 - witaj! 🌷Dobrze Cię tu widzieć 😀 Pamiętam Cię z grupy Bocianowej 😁 nie wiedziałam że Ty też łapiesz się na LUTOWE mamusie 🤗 Wydawało mi się że gratulowałam Ci duuuużo wcześniej niż nam udało się zobaczyć II kreski. Ale bardzo fajnie że tu jesteś - zobaczysz - spodoba Ci się tu 😁 Dziewczyny są super i przeplatają się same przydatne tematy 💚 Przydatne, sympatyczne albo zabawne. Jeśli chcesz poruszyć jakikolwiek temat - pisz śmiało.
Jaina nie zniechęcaj się tymi ekspetymentami dietetycznymi, jeszcze znajdziesz swoje idealne rozwiązania 😊 A jeśli nie - to wjedzie insulina - i też będzie gucio. Najważniejsze żeby Dzidzi miały bezpieczne warunki, na szczęście lekarze mają na to metody i takim czy innym sposobem - doprowadzicie w końcu do dobrych wyników 💚 Nisia mówisz że podziwiasz że wytrzymujemy... Gdyby nie ta maleńka Marysia w brzuszku - ja NA PEWNO bym nie wytrzymała 😜 Wczoraj mieliśmy gości, mąż zastawił stół samymi słodkościami... 😱 Na szczęście motywacja jest bardzo silna (ale już sobie wyobrażam ile zjem po porodzie suchych-kruchych ciastek... 😍😜)
Selena ale super że takim szybkim strzałem nabyłaś wszystko! Extra! 😁 Gratuluję, masz pewnie turbo spokój i komfort psychiczny 😃 A ubranka na pewno są takie cudowne że tylko siedzieć i się zachwycać 🤗💖😍 Pokaż nam trochę, dostaniemy ślinotoku razem z Tobą 🤗💕
Współczuję Wam tych przeziębień. To nic przyjemnego, zwłaszcza jak nic nam nie wolno. Pewnie każdą z nas ono dotknie, i to nie raz, winter is coming 😐 Ech, każda pora roku ma swoje plusy i minusy... (Dobrze że nie bedziemy rodzić w upale, ale może przyjdzie nam przedzierać się przez zamieć do szpitala? ⛄)dobuska, jaina_proudmoore, Aneta8, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Dobuska, o podgrzewaczu nie słyszałam ale ja planuję ( planuję bo co wyjdzie w praktyce to inna kwestia ) docelowo używać wacików/ chusteczek wielorazowych wraz z ciepłą wodą trzymana w termosie 🙂 w szpitalu oczywiście i doraźnie chusteczki jednorazowe 🙂
Ogólnie chce też spróbować z pieluchami wielorazowymi ale to tak po kilku tygodniach od narodzin bo od razu na pewno tego nie ogarnę 😉
W ogóle to mam wrażenie że moje cukry- które już były ustabilizowane- zaczęły rosnąć. Cały czas są w normie ale po podobnych posiłkach i przy włączeniu ruchu te wyniki mam wyższe niż np. Tydzień temu. Eh... Przyjrzę się jeszcze raz swojej diecie, ale boje się że za kilka tygodni jak łożysko się rozhula to może być za mało...
Gosiu, mój tata przedzierał się przez zamieć po mnie i moją mamę 😁 była koszmarna zima wtedy a jemu w połowie drogi siadło auto😉 tak długo na niego czekaliśmy w szpitalu że ponoć obsikalam całe swoje ubranie 😁
Ja jako zimowa dziewczyna wolę mróz niż upał 😉dobuska, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙