Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
dobuska wrote:Tylko to mnie właśnie nie boli gardło, jako gardło, ale czuję, że boli mnie krtań. Tak dziwnie. Zaczęłam lekko pokasływać i wtedy boli bardzo. Coś mi się zdaje, że to zapalenie krtani...
dobuska, oregano84 lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:ja zwykle naciskam lekko opuszek,
zależnie od palca raz mam małą kropkę krwi, raz nie.
po śniadaniu pomiar wyszedł mi ok. - chyba 103.
na razie jem, robię pomiar, zapisuje, patrzę co jem i jak to działa na organizm.
mam jeszcze pytanie o te paski ketonowe, po prostu należy na nie trochę nasikać z rana? i co tam się pojawi?
bo mam wpisane zalecenia mierzyć 2-3 x tygodniowo. może jutro zmierzę, bo na razie dużo wrażeń mam z samego korzystania z glukometru.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:bardzo fajna ta dostawka.
obejrzałam sobie w necie.
mężowi też się podoba.
w sumie nie wiadomo czy brać 2 łóżeczka czy 1, bo nie wiemy, gdzie dziecko będzie chętniej leżakować. taka dostawka mi się podoba z racji na bliskość, karmienie w nocy, odciążenie kręgosłupa.
Z kółkami może też być z nami w innym pokoju, także też plus.
My jeszcze nie wybraliśmy imienia dla bejbika. nie możemy dojść do porozumienia. mi się podoba Michał - mężowi nie podobało mi się Leon, ale przestało. na liście mej jest jeszcze Remigiusz i Aleksander , mężowi podoba się Maksymilianjaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Witamy piąteczek 🍀❤️🐣O rany dziewczyny, źle spałam bo mnie drapało w gardle plus zapchany nos. Grrr 🥵😬jeszcze mi jakiegoś przeziębienia trzeba. W Rossman chyba jest jaka seria dla kobiet w ciąży polecana - Prenalen 🤔chyba muszę spróbować albo naturalnie też coś.
-
Dzień dobry dziewczyny! Rany to co dzieje się od wczoraj wieczora i dziś rano w moich jelitach to jakiś dramatyczny koncert burczenia i przelewania 🤦🏼♀️ No tak to głośno słuchać, że masakra i wstyd 😅 wczoraj znowu miałam problem ze stałością 💩 więc na wieczór wjechał probiotyk. Kurde mam nadzieje ze przejdzie to, bo wieczorem jedziemy do rodziny męża na wieś 🤪
Miłego piątku dla Was!
Ps. Łóżeczko wczoraj przyszło, ale zastanawiamy się czy składać, bo znając życie potem nie zmieścimy go z powrotem jak ładnie w karton 😂 zachęcona tez przez Was, zamówiłam wczoraj książki z natuli o porodzie naturalnym i karmieniu piersią 🙂jaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska, Gosia Rumi, Nisia18 lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Witamy piąteczek 🍀❤️🐣O rany dziewczyny, źle spałam bo mnie drapało w gardle plus zapchany nos. Grrr 🥵😬jeszcze mi jakiegoś przeziębienia trzeba. W Rossman chyba jest jaka seria dla kobiet w ciąży polecana - Prenalen 🤔chyba muszę spróbować albo naturalnie też coś.
Ta seria prenalen ma w sobie naturalne składniki, ale tez dużo cukru w składzie (np syrop). Lepiej chyba tradycyjne sok malinowy, imbir, czosnek. Zdrówka! 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2021, 08:05
Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam te krople z prenalen ale jak dla mnie szału nie ma. Już bardziej pomagają inne mające w składzie olejki i wodę morską.
Ja całą noc miałam zatkany nos- teraz głowa boli mnie niesamowicie. Ale u mnie to bardziej hormony i alergia.
Z żołądkiem też od wczoraj średnio. Chyba znowu mi się przykurczyl. Probiotyki biorę i fakt, pewne rzeczy toaletowe wychodzą mi sprawniej 😉
Ja jak zamówię łóżeczko na pewno najpierw je podkładam żeby sprawdzić czy wszystko z nim ok. Bo później ciężko będzie udowodnić że przyszło uszkodzone/ niekompletne. Ale fakt Aneta- ja też nigdy nie umiem zmieścić takich rzeczy na powrót do kartonu😁 rosną po wyjęciu czy co? 😉
Wczoraj przyszły z allegro majtki ciążowe, dwa staniki ciąża/ karmienie i dwie bawełniane tuniki. Tuniki nie ciążowe ale patrząc na tempo rośnięcia mojego brzucha to długo mi posłużą 😉
W ogóle to wczoraj jakiejś paniki dostałam bo przez dwa dni znacznie słabiej czułam Wiktorka. Aż przed snem uruchomiłam detektor. I zauważyłam że teraz słychać go wyraźniej. Chyba maluch urósł 😉 swoją drogą przed snem zrekompensował mi to że go nie czułam, bo takie tańce i akrobacje zaczął robić że aż trochę niedobrze mi się zrobiło. 😁Aneta8, Gosia Rumi, Aga12345, Nisia18, oregano84 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Dziewczyny, mam te krople z prenalen ale jak dla mnie szału nie ma. Już bardziej pomagają inne mające w składzie olejki i wodę morską.
Ja całą noc miałam zatkany nos- teraz głowa boli mnie niesamowicie. Ale u mnie to bardziej hormony i alergia.
Z żołądkiem też od wczoraj średnio. Chyba znowu mi się przykurczyl. Probiotyki biorę i fakt, pewne rzeczy toaletowe wychodzą mi sprawniej 😉
Ja jak zamówię łóżeczko na pewno najpierw je podkładam żeby sprawdzić czy wszystko z nim ok. Bo później ciężko będzie udowodnić że przyszło uszkodzone/ niekompletne. Ale fakt Aneta- ja też nigdy nie umiem zmieścić takich rzeczy na powrót do kartonu😁 rosną po wyjęciu czy co? 😉
Wczoraj przyszły z allegro majtki ciążowe, dwa staniki ciąża/ karmienie i dwie bawełniane tuniki. Tuniki nie ciążowe ale patrząc na tempo rośnięcia mojego brzucha to długo mi posłużą 😉
W ogóle to wczoraj jakiejś paniki dostałam bo przez dwa dni znacznie słabiej czułam Wiktorka. Aż przed snem uruchomiłam detektor. I zauważyłam że teraz słychać go wyraźniej. Chyba maluch urósł 😉 swoją drogą przed snem zrekompensował mi to że go nie czułam, bo takie tańce i akrobacje zaczął robić że aż trochę niedobrze mi się zrobiło. 😁
Na mnie właśnie wszystkie te krople na bazie soli nie działają. Przy przeziębieniu muszę mieć coś odtykającego nos, żeby żyć. No ale w ciąży nie można wiec trzeba się męczyć..
Chyba masz racje z tym odpakowaniem łóżeczka. Może powyciągam dziś chociaż części z kartonu 🙂
Ah te nasze dzidziutki lubią się z nami bawić w chowanego, fajnie, że go złapałaś na detektorze, teraz na pewno będzie łatwiej 🙂Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj jadę do lekarza, bo ta krtań mnie boli jak kaszlę, ale tak naprawdę poza tym nic się nie dzieje. Dziwna sytuacja, ale już rano cukier na czczo 88. Chyba najwyższy od czasu brania insuliny.
I poza tym jadę do teatru dzisiaj na 20 z mamą. Dostała bilety na jakiś spektakl teatru z Warszawy, także trochę się odchamię.
No i teraz hit. Tejpy nie działają. Na początku miałam wrażenie, że jest lepiej, ale już wieczorem wiedziałam, że jeśli jest różnica to jest znikoma, a żeby nakładać taśmy co tydzień tylko po to, żeby ulga była na poziomie kilku procent to ja dziękuję bardzo. Już pomijam fakt, że to mało komfortowe, że jestem cała poklejona, ale okej.
Także pozostaje mi zwolnienie i regularne spacery. Umówiłam się na grudzień do fizjoterapeutki urologicznej i wtedy z nią przygotuję się bardziej do porodu, a już pod koniec września zaczynam zajęcia w szkole rodzenia, takie typowe pod kątem wzmocnienia ciała przed porodem, więc super.
Stokrotko, ale ja Ci zazdroszczę tych ruchów! (ale tak pozytywnie oczywiście zazdroszczę )
Ja jedyne co tak naprawdę czuję to miejsce, w którym mała siedzi, bo tam macica jest twardsza, ale żadnych ruchów pod ręką nie czuję. Ona na ostatnim USG miała dużo miejsca, a jeszcze to łożysko z przodu. Pewnie muszę jeszcze poćwiczyć cierpliwość.Aga12345 lubi tę wiadomość
-
Ja jak kupię w październiku mebelki to od razu je rozłożę. Po pierwsze chcę sprawdzić czy wszystko jest. Po drugie zostawię materacyk w folii, więc nie będzie się brudzić. Po trzecie nie mam gdzie trzymać rzeczy dla małej. Hahaha. Mam jedną szufladę, której już nie mogę domknąć.
Aga12345, oregano84 lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Ja jak kupię w październiku mebelki to od razu je rozłożę. Po pierwsze chcę sprawdzić czy wszystko jest. Po drugie zostawię materacyk w folii, więc nie będzie się brudzić. Po trzecie nie mam gdzie trzymać rzeczy dla małej. Hahaha. Mam jedną szufladę, której już nie mogę domknąć.
Ja na razie nie mogę wstawić tego łóżeczka do sypialni, bo zastawie sobie wejście, muszę pozbyć się szafki nocnej, albo w ogóle przesunąć całe łóżko 😅 z resztą mam dwa koty, na pewno chętne na nowe legowisko 😸 musimy poczekać więc z tym „na ostatnią chwilę”.
Jak ogarniemy pokoik małego, to może wtedy tam je wstawimy, żeby sobie wietrzało, ale to tez pewnie koniec listopada.jaina_proudmoore, dobuska, Aga12345, oregano84 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny. Na poprzedniej wizycie lekarz mi powiedzial że powinnam zmienić suplement dla ciężarnych. Obecnie biorę femibion2 ale lekarz powiedział że tam jest mała zawartość DHA. napisał mi na kartce co powinnam kupić, niestety nie mogę się rozczytać a totalnie zapomniałam jak to się nazywa..
Może pomożecie odgadnąć co jest po słowie DHA?
👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI- 3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
prosiulek wrote:Dziewczyny. Na poprzedniej wizycie lekarz mi powiedzial że powinnam zmienić suplement dla ciężarnych. Obecnie biorę femibion2 ale lekarz powiedział że tam jest mała zawartość DHA. napisał mi na kartce co powinnam kupić, niestety nie mogę się rozczytać a totalnie zapomniałam jak to się nazywa..
Może pomożecie odgadnąć co jest po słowie DHA?
Może chodzi o suplementu Mama DHA Premium+ ja takie bioręjaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Ale brzydko napisał ten lekarz. Pracuje w szkole a nie mogę się doczytać 😂😂dla mnie to Dha a potem literki Hl … ale to bez sensu bo nic takiego w Google nie ma; znów na słowo mama nie wyglada raczej. Ja biorę prenatal duo 🙂każde wsparcie będzie dobre. 🙂// w temacie łóżeczka to ostatnia rzecz, która będzie do postawienia w pokoju bo inaczej koty będą miały nowe legowisko ich zdaniem. 😂u nas na łóżku leży folia i na kanapie tez jeden kot złośliwie czasem sika i zakrywamy na noc. Był rok, że kanapa była prana 5x 🙄kot zbadany i wyszło ze ma złośliwość wrodzona 😂klapki tez czasem zamoczy. // jak ja nie cierpię kataru i kichania grrrr 🥵🥵🥵ale coś trzeba wziąć, żeby nie męczyć się tak bardzo // Dobuska - mały rośnie i łożysko tez, stad ćwiczenie naszej cierpliwości. Są dni, że żałuje, że nie mam detektora, a potem mnie coś nagle załaskocze z zaskoczenia. Chciałabym częściej i mocniej, ale to widocznie niemożliwe obecnie: mamy jeszcze czas. Wiem. To trudne bo człowiek się martwi czy wszystko ok😳
dobuska, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Ja biorę pregna dha i kwas foliowy.
Echo serca mam zalecone po badaniach prenatalnych przez nie domyślająca sie zastawkę. Bez zaleceń myśle, ze nie ma sensu. Jeśli lekarz nie widzi potrzeby to widocznie jej nie ma.jaina_proudmoore, dobuska, Stokrotka 86, oregano84 lubią tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Jakbyście zobaczyly moja kartę ciąży 😂😂.
Po nim się nie da rozczytać...
Chyba napisze do niego z zapytaniem jaki suplement mam kupić bo niestety zgubiłam karteczkę z nazwą.jaina_proudmoore, dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość
👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI- 3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
jaina_proudmoore wrote:Napisz napisz i daj nam znać 😂
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI- 3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
-
Dziewczyny, wczoraj miałam pomiary ładne, oprócz porannego. Dziś rano cukier tez 97 grrr. Co mogę zjeść wieczorem? Jogurt już jadłam dwa dni temu. Taka to zabawa na razie 🙄jak czytam te jadłospisy to tez nie podobają mi się potrawy niektóre, bo wg mnie nie są do końca zdrowe pod kątem Ig wiec nie wiem kto je robił 😳
-
Aneta8 wrote:Ja na razie nie mogę wstawić tego łóżeczka do sypialni, bo zastawie sobie wejście, muszę pozbyć się szafki nocnej, albo w ogóle przesunąć całe łóżko 😅 z resztą mam dwa koty, na pewno chętne na nowe legowisko 😸 musimy poczekać więc z tym „na ostatnią chwilę”.
Jak ogarniemy pokoik małego, to może wtedy tam je wstawimy, żeby sobie wietrzało, ale to tez pewnie koniec listopada.jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość