X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    miłej niedzieli <3
    pogoda typowo jesienna za oknem u nas i się ochłodziło.

wczoraj mąż robił nasłuch i stwierdził, że coś tam chlupocze i pływa w jedną i drugą stronę.
    czekam niecierpliwie na wtorek i na USG ;)

zamówiłam sobie jeansy ciążowe z Sinsay plus coś dla bejbika of kors :D

dostałam trochę ubrań od koleżanek, ale to totalnie nie mój styl :(
    spodnie to podstawa, swetry czy koszule mam w domu, a jak coś to kupię jedną bluzę na schowanie brzuszka pod sam koniec. ;)

ps. coś mi się jeszcze przypomniało. jak to jest z powrotem do domu ze szpitala i potem wyjazdami np lekarz. dzidzie ubiera się w kombinezon np w zimę i tak wkłada do fotelika plus pasy plus kocyk? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2021, 11:54

dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina kombinezon i fotelik to zle połączenie, pasy wtedy nie będą trzymać tak jak powinny. Kiedyś pisałyśmy o otulaczach do fotelika, ja osobiście będę nakrywać grubym kocem bo nasz otulacz się przy córci nie sprawdził🙂

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza

Wysłany: 19 września 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Jaina kombinezon i fotelik to zle połączenie, pasy wtedy nie będą trzymać tak jak powinny. Kiedyś pisałyśmy o otulaczach do fotelika, ja osobiście będę nakrywać grubym kocem bo nasz otulacz się przy córci nie sprawdził🙂

ok, bo właśnie nie byłam pewna jak to ma być :)
    na razie nie mam więcej pytań w szerokich tematach noworodkowych :P
    ale pewnie coś jeszcze przyjdzie mi do głowy.

zDmVp2.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina pooglądaj sobie w sieci zimowe śpiworki 3 w 1: do gondoli, fotelika i spacerówki jeden zakup. On ma wierzchnią warstwę całkowicie rozsuwaną, wiec łatwo ją będzie odpiąć w samochodzie, jak już się nagrzeje.
    Mi przy synku gruby koc z fotelika albo spadał albo się podwijał i byłam niezadowolona. Przy starszym dziecku zdejmuję i zakładam kurtkę już w samochodzie, ale z noworodkiem tak się nie da :)

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam wczoraj w smyku taki polarowy kombinezon. Taki dosyć cienki. I zamierzam mała w nią ubrać na wyjscie ze szpitala i wtedy opatulic w foteliku jeszcze. Na vinted kupiłam jakiś używany otulacz.

Wysłany: 19 września 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja kupiłam wczoraj w smyku taki polarowy kombinezon. Taki dosyć cienki. I zamierzam mała w nią ubrać na wyjscie ze szpitala i wtedy opatulic w foteliku jeszcze. Na vinted kupiłam jakiś używany otulacz.
    Taki kombinezon mam już bo był w zestawie używanych ubranek, które kupiłam w paczce 🙂otulacz dokupie niebawem 🙂może z tej samej serii boho animals.

dobuska lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki w tę pochmurną niedzielę ☁️
    Zdrówka dla wszystkich chorowitek 😘
    Stokrotko mam nadzieję, że podróż minęła bez problemów i już odpoczęłaś u rodziców. Oby, mimo załatwiania spraw to był miły pobyt! 😚
    Dobuska cudne rzeczy! Ciemnozielona sukieneczka wymiata! 😍
    Jaina zadajesz dobre pytania! Super, że mamy tu doświadczone mamy 😊

Ja dziś byłam na targach Mamaville. Tyle pięknych rzeczy! Gdybym nie miała niż wybranych wzorów ze sklepu bajkowe wnętrza, mogłabym oszaleć zakupowo 🤪 wyszliśmy z 3 rzeczami dla Maksia ☺️

42a964b4edac.jpg

Przyznaję, pudrowo-różowy kolor kury do karmienia wybrałam zdecydowanie pod siebie 😁

jaina_proudmoore, dobuska, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!

Wysłany: 19 września 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta - tez mam kurę, ale w kolorze żółtym 🙂💗trochę się wstydzę czasem pytać, bo okazuje się, że dużo nie wiem albo gdzieś w głowie tkwi inne wyobrażenie 😜dobrze, że dziewczyny tak chętnie pomagają nam zielonym kalafiorom 🥦🙂

Aneta8, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Co za pogoda... ziąb i tak ciemno,że cały dzień trzeba palić światło
    U nas w weekend wstawili okna w domku
    Teraz czekać na wiosnę i dach

KaroKaro dzięki 😚

Aneta8 super rzeczy 🥰 fajnie też oczy nacieszyć

Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Aneta - tez mam kurę, ale w kolorze żółtym 🙂💗trochę się wstydzę czasem pytać, bo okazuje się, że dużo nie wiem albo gdzieś w głowie tkwi inne wyobrażenie 😜dobrze, że dziewczyny tak chętnie pomagają nam zielonym kalafiorom 🥦🙂

Jaina, pytaj pytaj! Ja się dzięki temu dowiaduję, że wiem, że nic nie wiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2021, 17:54

jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina jesteś głosem nas - pierworódek :D

Ja wróciłam od mamy, poszłam na krótki spacer i teraz leżę. Oczywiście mam lekkie nerwy, bo jak codziennie coś tam czuję, tak dzisiaj malutka nie daje o sobie znać. Ehh… dobrze, że już w środę połówkowe.

Wczoraj niestety zauwazulam pierwsze drobne rozstępy na brzuchu. Wiedziałam, że tak będzie, bo mam tendencje. Mąż wziął mnie na kolana i powiedział, że wyglądam pięknie i pięknie się zmieniam w ciąży ❤️
    Poza tym tak mnie swedzialy piersi, że podrapalam się, aż do krwawych śladów. Dopiero później zobaczyłam i się przeraziłam.😱

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 września 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio też mocno swędziały piersi na bokach i też się mocno podrapałam. Do kąpieli stosuje żel do mycia BeBebio i odkąd jeszcze daje dodatkowa porcje na brzuszek to mam lepiej nawilżona skore i nie swędzi tak mocno. 🙂Wczoraj poszłam jako kibic na bieg w Łodzi. Po powrocie mocno bolały mnie więzadła od stania w miejscu. Musiałam poleżeć dłużej. Chodzenie jest ok, ale stanie czy siedzenie długie to masakra 🤦‍♀️ / Dobuska - spokojnie. Mam to samo co ty. Czasem mnie coś muśnie raz dziennie. Później dzidzie będą większe wiec ruchy tez będą mocniejsze. Znów na koniec będą miały mało miejsca /Ciagle rozkminiam temat łóżeczka - woodies jest fajne to mini ale nie ma kółek ( zawsze można przenieść do salonu to nie problem) ; ale większy minus to brak opuszczenia szczebelka obok łóżka. Dziś robiłam pomiary miarką, bo przecież tez muszę jakoś wchodzić i wychodzić a nie w trybie dżdżownicy 😂

Aga12345 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska pięknie Twój mąż powiedział! 🧡 nasze ciało się teraz zmienia w ten cudowny sposób! Mój mąż codziennie patrzy na mój brzuszek i się zachwyca jak z dnia na dzień rośnie ☺️
    Co do ruchów to nie martw się, ja na początku też nie czułam ich regularnie. Może akurat troszkę Cię smyrała jak spacerowałaś i nie zauważyłaś 🙂
    Ja wczoraj miałam śmieszną sytuację, bo jechaliśmy na obiad do restauracji i przeglądałam w samochodzie menu i pytam „Maksio, chcesz schabowego? puknij raz” i on zaraz mnie tak kopnął 😄
    A w nocy moja jedna kicia przyszła pod kołdrę się przytulić i ostatnio jak się układa, to tak przyciska do brzuszka i tak zaczęła mruczeć, ze Maksio się obudził i zaczął fikać 🥰

Jaina, zdaje mi się, że kiedyś jak przeglądałam takie małe dostawne łóżeczka, to na Allegro znalazłam jakieś na kółkach i z otwieranym bokiem. Oczywiście to nie woodies, ale było spoko.

jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi, dobuska lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina dobrze,że pytasz,bo ja to nawet nie wiem o co pytać 😂
    Też mam podobnie, chodzić mogę-chociaz jak długo to się męczę,ale stanie to nie dla mnie,
    Dobuska kochany chlop 🥰 dobrze prawi!
    Hmm skóra na piersiach też się rozciąga, więc pewnie dlatego swędzi-trzeba i tam nawilżyć
    Aneta8 super komunikacja z syniem 💙

Mi też mąż powtarza,że super wyglądam w ciąży ❤️taka mamusia ze mnie

jaina_proudmoore, Aneta8, dobuska lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Jaina jesteś głosem nas - pierworódek :D

Ja wróciłam od mamy, poszłam na krótki spacer i teraz leżę. Oczywiście mam lekkie nerwy, bo jak codziennie coś tam czuję, tak dzisiaj malutka nie daje o sobie znać. Ehh… dobrze, że już w środę połówkowe.

Wczoraj niestety zauwazulam pierwsze drobne rozstępy na brzuchu. Wiedziałam, że tak będzie, bo mam tendencje. Mąż wziął mnie na kolana i powiedział, że wyglądam pięknie i pięknie się zmieniam w ciąży ❤️
    Poza tym tak mnie swedzialy piersi, że podrapalam się, aż do krwawych śladów. Dopiero później zobaczyłam i się przeraziłam.😱
    Nasze dzieci chyba mają dzisiaj dzień lenia, bo u nas też jakoś nie czuć 😐

dobuska lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Jeśli możemy to chętnie pomożemy, choć przyznam, że nie raz zadajecie pytania na które sama nie znam odpowiedzi i dodatkowo też się dowiaduje czegoś nowego.

0d1ys65gdrumd339.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Dobuska pięknie Twój mąż powiedział! 🧡 nasze ciało się teraz zmienia w ten cudowny sposób! Mój mąż codziennie patrzy na mój brzuszek i się zachwyca jak z dnia na dzień rośnie ☺️
    Co do ruchów to nie martw się, ja na początku też nie czułam ich regularnie. Może akurat troszkę Cię smyrała jak spacerowałaś i nie zauważyłaś 🙂
    Ja wczoraj miałam śmieszną sytuację, bo jechaliśmy na obiad do restauracji i przeglądałam w samochodzie menu i pytam „Maksio, chcesz schabowego? puknij raz” i on zaraz mnie tak kopnął 😄
    A w nocy moja jedna kicia przyszła pod kołdrę się przytulić i ostatnio jak się układa, to tak przyciska do brzuszka i tak zaczęła mruczeć, ze Maksio się obudził i zaczął fikać 🥰.
    Aaale super komunikacja 💖 Fajniutkie są takie momenty 😍🤗💚

Aneta8 lubi tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Nasze dzieci chyba mają dzisiaj dzień lenia, bo u nas też jakoś nie czuć 😐
    ewidentnie, zobaczymy co dzisiaj :)

Wysłany: 20 września 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chyba przyszła do nas jesień 🙉rozpoczynamy zaraz sezon na badania połówkowe 🙂także będzie się działo. 🙃🙃🙃💗🌷🍀

Kasiastaraczka, Aneta8, dobuska, Selena, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    ewidentnie, zobaczymy co dzisiaj :)
    U nas dziś jeszcze spokój, coś tam się delikatnie powiercila jak odwoziłam synka do przedszkola, teraz śpi, albo czeka na drugie śniadanie 😁

jaina_proudmoore, Aneta8, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ