Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny,
miłej niedzieli
pogoda typowo jesienna za oknem u nas i się ochłodziło.
wczoraj mąż robił nasłuch i stwierdził, że coś tam chlupocze i pływa w jedną i drugą stronę.
czekam niecierpliwie na wtorek i na USG
zamówiłam sobie jeansy ciążowe z Sinsay plus coś dla bejbika of kors
dostałam trochę ubrań od koleżanek, ale to totalnie nie mój styl
spodnie to podstawa, swetry czy koszule mam w domu, a jak coś to kupię jedną bluzę na schowanie brzuszka pod sam koniec.
ps. coś mi się jeszcze przypomniało. jak to jest z powrotem do domu ze szpitala i potem wyjazdami np lekarz. dzidzie ubiera się w kombinezon np w zimę i tak wkłada do fotelika plus pasy plus kocyk?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2021, 11:54
dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Jaina kombinezon i fotelik to zle połączenie, pasy wtedy nie będą trzymać tak jak powinny. Kiedyś pisałyśmy o otulaczach do fotelika, ja osobiście będę nakrywać grubym kocem bo nasz otulacz się przy córci nie sprawdził🙂
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
KaroKaro wrote:Jaina kombinezon i fotelik to zle połączenie, pasy wtedy nie będą trzymać tak jak powinny. Kiedyś pisałyśmy o otulaczach do fotelika, ja osobiście będę nakrywać grubym kocem bo nasz otulacz się przy córci nie sprawdził🙂
ok, bo właśnie nie byłam pewna jak to ma być
na razie nie mam więcej pytań w szerokich tematach noworodkowych
ale pewnie coś jeszcze przyjdzie mi do głowy. -
Jaina pooglądaj sobie w sieci zimowe śpiworki 3 w 1: do gondoli, fotelika i spacerówki jeden zakup. On ma wierzchnią warstwę całkowicie rozsuwaną, wiec łatwo ją będzie odpiąć w samochodzie, jak już się nagrzeje.
Mi przy synku gruby koc z fotelika albo spadał albo się podwijał i byłam niezadowolona. Przy starszym dziecku zdejmuję i zakładam kurtkę już w samochodzie, ale z noworodkiem tak się nie dajaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Ja kupiłam wczoraj w smyku taki polarowy kombinezon. Taki dosyć cienki. I zamierzam mała w nią ubrać na wyjscie ze szpitala i wtedy opatulic w foteliku jeszcze. Na vinted kupiłam jakiś używany otulacz.
dobuska lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki w tę pochmurną niedzielę ☁️
Zdrówka dla wszystkich chorowitek 😘
Stokrotko mam nadzieję, że podróż minęła bez problemów i już odpoczęłaś u rodziców. Oby, mimo załatwiania spraw to był miły pobyt! 😚
Dobuska cudne rzeczy! Ciemnozielona sukieneczka wymiata! 😍
Jaina zadajesz dobre pytania! Super, że mamy tu doświadczone mamy 😊
Ja dziś byłam na targach Mamaville. Tyle pięknych rzeczy! Gdybym nie miała niż wybranych wzorów ze sklepu bajkowe wnętrza, mogłabym oszaleć zakupowo 🤪 wyszliśmy z 3 rzeczami dla Maksia ☺️
Przyznaję, pudrowo-różowy kolor kury do karmienia wybrałam zdecydowanie pod siebie 😁jaina_proudmoore, dobuska, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Aneta - tez mam kurę, ale w kolorze żółtym 🙂💗trochę się wstydzę czasem pytać, bo okazuje się, że dużo nie wiem albo gdzieś w głowie tkwi inne wyobrażenie 😜dobrze, że dziewczyny tak chętnie pomagają nam zielonym kalafiorom 🥦🙂
Aneta8, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Co za pogoda... ziąb i tak ciemno,że cały dzień trzeba palić światło
U nas w weekend wstawili okna w domku
Teraz czekać na wiosnę i dach
KaroKaro dzięki 😚
Aneta8 super rzeczy 🥰 fajnie też oczy nacieszyćAneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
jaina_proudmoore wrote:Aneta - tez mam kurę, ale w kolorze żółtym 🙂💗trochę się wstydzę czasem pytać, bo okazuje się, że dużo nie wiem albo gdzieś w głowie tkwi inne wyobrażenie 😜dobrze, że dziewczyny tak chętnie pomagają nam zielonym kalafiorom 🥦🙂
Jaina, pytaj pytaj! Ja się dzięki temu dowiaduję, że wiem, że nic nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2021, 17:54
jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Jaina jesteś głosem nas - pierworódek
Ja wróciłam od mamy, poszłam na krótki spacer i teraz leżę. Oczywiście mam lekkie nerwy, bo jak codziennie coś tam czuję, tak dzisiaj malutka nie daje o sobie znać. Ehh… dobrze, że już w środę połówkowe.
Wczoraj niestety zauwazulam pierwsze drobne rozstępy na brzuchu. Wiedziałam, że tak będzie, bo mam tendencje. Mąż wziął mnie na kolana i powiedział, że wyglądam pięknie i pięknie się zmieniam w ciąży ❤️
Poza tym tak mnie swedzialy piersi, że podrapalam się, aż do krwawych śladów. Dopiero później zobaczyłam i się przeraziłam.😱
jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Mnie ostatnio też mocno swędziały piersi na bokach i też się mocno podrapałam. Do kąpieli stosuje żel do mycia BeBebio i odkąd jeszcze daje dodatkowa porcje na brzuszek to mam lepiej nawilżona skore i nie swędzi tak mocno. 🙂Wczoraj poszłam jako kibic na bieg w Łodzi. Po powrocie mocno bolały mnie więzadła od stania w miejscu. Musiałam poleżeć dłużej. Chodzenie jest ok, ale stanie czy siedzenie długie to masakra 🤦♀️ / Dobuska - spokojnie. Mam to samo co ty. Czasem mnie coś muśnie raz dziennie. Później dzidzie będą większe wiec ruchy tez będą mocniejsze. Znów na koniec będą miały mało miejsca /Ciagle rozkminiam temat łóżeczka - woodies jest fajne to mini ale nie ma kółek ( zawsze można przenieść do salonu to nie problem) ; ale większy minus to brak opuszczenia szczebelka obok łóżka. Dziś robiłam pomiary miarką, bo przecież tez muszę jakoś wchodzić i wychodzić a nie w trybie dżdżownicy 😂
Aga12345 lubi tę wiadomość
-
Dobuska pięknie Twój mąż powiedział! 🧡 nasze ciało się teraz zmienia w ten cudowny sposób! Mój mąż codziennie patrzy na mój brzuszek i się zachwyca jak z dnia na dzień rośnie ☺️
Co do ruchów to nie martw się, ja na początku też nie czułam ich regularnie. Może akurat troszkę Cię smyrała jak spacerowałaś i nie zauważyłaś 🙂
Ja wczoraj miałam śmieszną sytuację, bo jechaliśmy na obiad do restauracji i przeglądałam w samochodzie menu i pytam „Maksio, chcesz schabowego? puknij raz” i on zaraz mnie tak kopnął 😄
A w nocy moja jedna kicia przyszła pod kołdrę się przytulić i ostatnio jak się układa, to tak przyciska do brzuszka i tak zaczęła mruczeć, ze Maksio się obudził i zaczął fikać 🥰
Jaina, zdaje mi się, że kiedyś jak przeglądałam takie małe dostawne łóżeczka, to na Allegro znalazłam jakieś na kółkach i z otwieranym bokiem. Oczywiście to nie woodies, ale było spoko.jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi, dobuska lubią tę wiadomość
-
Jaina dobrze,że pytasz,bo ja to nawet nie wiem o co pytać 😂
Też mam podobnie, chodzić mogę-chociaz jak długo to się męczę,ale stanie to nie dla mnie,
Dobuska kochany chlop 🥰 dobrze prawi!
Hmm skóra na piersiach też się rozciąga, więc pewnie dlatego swędzi-trzeba i tam nawilżyć
Aneta8 super komunikacja z syniem 💙
Mi też mąż powtarza,że super wyglądam w ciąży ❤️taka mamusia ze mniejaina_proudmoore, Aneta8, dobuska lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
dobuska wrote:Jaina jesteś głosem nas - pierworódek
Ja wróciłam od mamy, poszłam na krótki spacer i teraz leżę. Oczywiście mam lekkie nerwy, bo jak codziennie coś tam czuję, tak dzisiaj malutka nie daje o sobie znać. Ehh… dobrze, że już w środę połówkowe.
Wczoraj niestety zauwazulam pierwsze drobne rozstępy na brzuchu. Wiedziałam, że tak będzie, bo mam tendencje. Mąż wziął mnie na kolana i powiedział, że wyglądam pięknie i pięknie się zmieniam w ciąży ❤️
Poza tym tak mnie swedzialy piersi, że podrapalam się, aż do krwawych śladów. Dopiero później zobaczyłam i się przeraziłam.😱dobuska lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Aneta - tez mam kurę, ale w kolorze żółtym 🙂💗trochę się wstydzę czasem pytać, bo okazuje się, że dużo nie wiem albo gdzieś w głowie tkwi inne wyobrażenie 😜dobrze, że dziewczyny tak chętnie pomagają nam zielonym kalafiorom 🥦🙂
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Dobuska pięknie Twój mąż powiedział! 🧡 nasze ciało się teraz zmienia w ten cudowny sposób! Mój mąż codziennie patrzy na mój brzuszek i się zachwyca jak z dnia na dzień rośnie ☺️
Co do ruchów to nie martw się, ja na początku też nie czułam ich regularnie. Może akurat troszkę Cię smyrała jak spacerowałaś i nie zauważyłaś 🙂
Ja wczoraj miałam śmieszną sytuację, bo jechaliśmy na obiad do restauracji i przeglądałam w samochodzie menu i pytam „Maksio, chcesz schabowego? puknij raz” i on zaraz mnie tak kopnął 😄
A w nocy moja jedna kicia przyszła pod kołdrę się przytulić i ostatnio jak się układa, to tak przyciska do brzuszka i tak zaczęła mruczeć, ze Maksio się obudził i zaczął fikać 🥰.Aneta8 lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:ewidentnie, zobaczymy co dzisiaj
jaina_proudmoore, Aneta8, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość