Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
dobuska wrote:Moja głównie leży na dole, ale już drugi raz poczułam jak się pcha do góry. Ogólnie jak to nazwała ją Jaina, królowa rogu
Aneta8, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Mój na Usg lewitował głową do dołu. Potem pływał prawo/ lewo. 🙂a wczoraj się kotłował po prawo i odbijał jak piłka 😂
jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
W Gemini opłaca się kupować, ostatnio brałam żel do kąpieli emolium 400 ml. W zwykłej aptece kosztuje prawie 50 zł, a tam 26 zł za ten sam produkt o tej samej pojemności 😀
dobuska, Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
niutek87 wrote:W Gemini opłaca się kupować, ostatnio brałam żel do kąpieli emolium 400 ml. W zwykłej aptece kosztuje prawie 50 zł, a tam 26 zł za ten sam produkt o tej samej pojemności 😀
Dziewczyny, które biorą MagneB6, w jakiej dawce bierzecie? Zmieniam sobie preparat właśnie i widzę, że ma trochę mniej Jonków magnezu niż ten mój co brałam, ale jest lepszy jakościowo i ma witaminę B6.
Wpisywałam się teraz na listę, którą stworzyła Morwa i ogarnia mnie smutek, że tak wiele dziewczyn zniknęło z forum. Ja tylko mam nadzieję, że u nich wszystko okej i to po prostu kwestia braku czasu/chęci.Aga12345 lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Dziewczyny mierzycie sobie ciśnienie? Ja mierze codziennie 🙂od trzech dni mam wynik 92/67 😂😳jak powiedziałam mamie to już mi kazała lekarza informować. Btw lekarz oglądał we wtorek zapiski i nie powiedział nic 🙃ja w ogóle mam niski przedział zawsze 100-110 max, rzadko 114-120. Czuje się dobrze. 🙂
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Ja dzisiaj miałam 95/55 i właśnie się zastanawialam jaka jest dolna granica
Kilkanaście lat temu,po znieczuleniu u dentysty miałam 60/40 i czułam jakbym w dół w czarna przestrzeń razem z fotelem spadała. Dostałam wtedy coś pod język na podniesienie ciśnienia. Myślę,że przy zbyt niskim ciśnieniu organizm dałby jakieś niepokojące sygnały.dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Aga12345 wrote:Ja dzisiaj miałam 95/55 i właśnie się zastanawialam jaka jest dolna granica
O niziutkie macie to ciśnienie. Ja mierze od kilku dni i mam takie wyniki:
117/89
117/90
128/90
126/98
Myślicie, ze to ok?dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Dzięki Wam
właśnie myśle podobnie do Was. Lekarze i pielęgniarki widzieli nie jedno i myśle ze nie robi to Na nich wrażenia 🤷♀️ Zreszta jak większość z nas przyzwyczajamy się do swojej pracy i pewne rzeczy sa dla nas norma a innym mogą sie wydawać dziwactwem…
dobuska, Aga12345, jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Dobuska ja biorę Magne B6 forte i tam jest 100mg jonów magnezu w postaci magnezu cytrynianu i 10mg pirydoksyny chlorowodorku (witamina B6).
Ale ja nie biorę jakoś regularnie, zazwyczaj 2 tabletki dziennie, albo doraźnie jak czuje spięcie macicy.dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Dobuska ja biorę Magne B6 forte i tam jest 100mg jonów magnezu w postaci magnezu cytrynianu i 10mg pirydoksyny chlorowodorku (witamina B6).
Ale ja nie biorę jakoś regularnie, zazwyczaj 2 tabletki dziennie, albo doraźnie jak czuje spięcie macicy.to będę brała dwie rano i dwie wieczorem. I tak wyjdzie mniej niż przy poprzednim preparacie.
Aneta8 lubi tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:O niziutkie macie to ciśnienie. Ja mierze od kilku dni i mam takie wyniki:
117/89
117/90
128/90
126/98
Myślicie, ze to ok?jaina_proudmoore, dobuska, Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Megg wrote:Dzięki Wam
właśnie myśle podobnie do Was. Lekarze i pielęgniarki widzieli nie jedno i myśle ze nie robi to Na nich wrażenia 🤷♀️ Zreszta jak większość z nas przyzwyczajamy się do swojej pracy i pewne rzeczy sa dla nas norma a innym mogą sie wydawać dziwactwem…
jaina_proudmoore, dobuska, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Ja magnez biorę jeden dziennie, chroni od skurczów nóg w nocy.
jak brałam doraźnie to czasem mnie coś nocą łapało, lekko ale zawsze.
Wole jednak witaminy czerpać z pożywienianie tabletek.
powiem Wam, że czasem mi te tabletki już w gardle stają -Aneta8, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Jak się nie mylę to ta druga wartość nie powinna przekraczać 90. Napisałam do swojego ginekologa i on uznał, że nie ma żadnej dolnej granicy im niższe ciśnienie tym lepsze, więc chyba nie mam się czym martwić
No właśnie dziś jakoś tak wysoko ta druga wartość, a jeszcze sobie lekką kawkę walnęłam po zmierzeniu 🙊jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:No właśnie dziś jakoś tak wysoko ta druga wartość, a jeszcze sobie lekką kawkę walnęłam po zmierzeniu 🙊
jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Ja w ogóle kawy nie przyswajam i nie pije. Także gdybym miała sobie podnieść ciśnienie to nie wiem czym. Chociaż mam u siebie takiego upierdliwego sąsiada to długo bym szukać nie musiała 😁
ja od czerwca do połowy sierpnia nie piłam wcale kawy. totalnie zero.
nad morzem w sierpniu wypiłam kilka , ale nawet nie smakowałami za bardzo.
w domu czasem robię kawę Inkę, ale rzadko też.
zwykle piłam mała kawę z expressu. jak widać bez kawy można żyć hehe
kawę cenię za walory smakowe
-
Jakbym miała jakiekolwiek znajomosci w szpitalu z porodówką to bym rodziła na 100% właśnie tam. Nie wiadomo jak sytuacja z covidem dalej się potoczy, możemy rodzic w trakcie ciężkiego lockdownu, być może same bez męża/partnera, odwiedzin i paczek. Wtedy jakakolwiek bratnia dusza w szpitalu jest na wagę złota. Koleżanka pewnie ma traumę po swoim porodzie i dlatego tak zareagowała.
Znam babkę która ma 5-letniego zdrowego syna i do tej pory się nie pozbierała psychicznie po porodzie, bo położna i lekarz byli dla niej niemili i kazali jej rodzic na łóżku a ona chciała w wannie itp. Było minęło, ale w niej to cały czas siedzi i zatruwa atmosferę wszystkim napotkanym na swojej drodze kobietom w ciąży. Niestety takich ludzi lepiej unikać w błogosławionym stanie.Aneta8, Aga12345, jaina_proudmoore, dobuska, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Nie piję kawy odkąd zaszłam w poprzednią ciążę, czyli w listopadzie będzie już 3 lata. Zupełnie nie tęsknię, przynajmniej nie chce mi się palić, bo kawa i cienki mentolowy papieros od czasu do czasu to był mój taki mały grzeszek
jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
No właśnie ja kawoszem w ogóle nigdy nie byłam, od czasu do czasu wypiłam bardziej mleko z kawą, a ostatnio wlansie mam ochotę, więc tak z raz w tygodniu wypije takie mleczne latte 😁
Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Alfa_Centauri wrote:Jakbym miała jakiekolwiek znajomosci w szpitalu z porodówką to bym rodziła na 100% właśnie tam. Nie wiadomo jak sytuacja z covidem dalej się potoczy, możemy rodzic w trakcie ciężkiego lockdownu, być może same bez męża/partnera, odwiedzin i paczek. Wtedy jakakolwiek bratnia dusza w szpitalu jest na wagę złota. Koleżanka pewnie ma traumę po swoim porodzie i dlatego tak zareagowała.
Znam babkę która ma 5-letniego zdrowego syna i do tej pory się nie pozbierała psychicznie po porodzie, bo położna i lekarz byli dla niej niemili i kazali jej rodzic na łóżku a ona chciała w wannie itp. Było minęło, ale w niej to cały czas siedzi i zatruwa atmosferę wszystkim napotkanym na swojej drodze kobietom w ciąży. Niestety takich ludzi lepiej unikać w błogosławionym stanie.
Zgadzam się w 100%!
Niestety niektóre kobiety, zupełnie bez wyczucia opowiadają takie historie ze swoich złych doświadczeń i straszą przyszłe mamy, które szukają opinii o szpitalach 😒 a przecież każda kobieta jest inna i każdy poród jest inny..jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość