Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja do tej pory trzymam w teczce ale też muszę zakupić segregator bo po ostatnim usg papiery się już wysypują 😉
My musimy najpierw kupić nowe auto a dopiero potem fotelik. Więc dodatkowo mnie to irytuje że za bardzo z tym nie ruszymy bo też wolałabym sprawdzić czy wszystko pasuje w samochodzie.Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Kasiastaraczka, ja mam w sumie 3 oddzielne miejsca. Jedna teczka z leczenia/starań, druga z pierwszej ciąży i teraz mam nową na aktualną.
Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Ja mam teczkę z przegródkami, tam włożyłam badania, test Nifty, wyniki Usg itp. Plus kartę ciąży 🙂przegródek jest sporo i się mieści. Teczka na gumkę jest i jasno zielona, inaczej łatwo byłoby w tym bałaganie zginąć i wszystko jest pod ręką. 🙂od razu można wziąć całość do szpitala 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2021, 16:45
Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Ale mi się dzieciak rozskakal😁 mało się rusza? Martwię się. Skacze jak szalony? Martwię się 🤦😁
No nie ma równowagi ten bobas- że skrajności w skrajność 😉Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, dobuska lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Kasiastaraczka ja mam segregator od mamyginekolog jeszcze z poprzednej ciąży, jest bardzo wygodny,by wszystko mieć uporządkowane.
Chcę sobie kupić jakiś ładny szlafrok do szpitala. Bawełniany lub z innego naturalnego materiału. Polecicie coś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2021, 17:50
-
Lolla oo dzięki za opinie 😚
Rozglądam się za jakimś szlafrokiem
Znalazłam coś takiego,ale nie jest napisane dokładnie jaki to skład i napisałam do sprzedającego
https://allegro.pl/oferta/dlugi-sportowy-damski-szlafrok-podomka-kaptur-l-8043762551Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Lolla lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja trzymam w segregatorze. Narazie się wszystko mieści 😀
Bardzo ładny ten szlafrok - też będę musiała zakupić sobie dłuższy, bo te normalne sklepowe to sięgają mi za pupe z tym brzuchem. Doktor Nap ma też fajne koszule ciążowe i do karmienia takie za kolano 😀
Fotelik - ja kupilam Britax. Dokładnie ten
https://boboland24.pl/britax-roemer/britax-roemer-baby-safe-3-i-size-baza-flex-base-isensejaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Ja szlafrok dostanę od teściowej. Ona nie chodzi w nim bo za duży, ja zwykle nie korzystam to po co mi nowy, na kilka dni raptem. Kolor ma ładny niebieski i jest z weluru 🙂/ Negra85 - dzięki za linka 🙂czy to jest rozwojowa baza? Daliśmy dziś ciała trochę w sklepie bo pytania przyszły w domu dopiero. A pan sprzedawca tez było mało zaangażowany 🙄wiec musimy jechać ponownie.
-
Jaina - tak, baza ma być wystarczająca do 4 roku życia.
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Hejka, a czy któraś z WAS zastanawiała się nad leżaczkiem babybjorn? Może polecacie jakieś inne?
Starania od 12.2017.
Starania z pomocą medyczną od 10.2019, Ovum, Lublin.
Ja: 36l. AMH 2,71
On: 34l: morfologia słabo
1 IUI / 12.2019 /🍷
2 IUI / 02.2020 /🍷
1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
Crio / 04.2020 / 🍷
2 IVF / 07.2020 / ❄️❄️2AA
Crio / 08.2020 / 🍷
Crio / 11.2020 / 🍷
Od 02.2021
KRIOBANK, Białystok
3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
Crio / 05.2021 / 🍷
Crio / 06.2021 / 🥳
beta 5dpt 27,27
29dpt ❤️ -
Dziewczyny wybierając szlafrok do szpitala pamiętajcie,że zimą bardzo grzeją i zazwyczaj jest bardzo ciepło. Lepiej jakiś cieńszy mieć 😀
idigi85, Kasiastaraczka, Gosia Rumi, Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Jestem po kontroli (tydzien po wypisie po zabiegu) - i szew ładnie trzyma 😁🎉🎈💚🌞 Uuuuuf, wreszcie wyszłam z jakimiś dobrymi wiadomościami 😃 Ostatnio ciągle tylko mielismy skracanie tej szyjki. Nawet szew ją podciągnął do przedszpitalnego poziomu 25mm - i nie ubyło 💃🎉 I wygląda podobno ładnie 😊 Ufff.
Przy okazji dostałam też połówkowe-niespodziankę (przez szał szyjkowy dotąd nic nie mówiliśmy o połówkowych) - i z Niunią wszystko jest w porząsiu ❤ 327 g kobietki (20+0) 😍🎀🐰
I dalej leżymy. Ale wiecie co? Minęło mi już 2 tygodnie tego bezwzględnego leżenia - przeżyliśmy - przeżyjemy jeszcze i 10 😊 Wstąpiły we mnie nadzieja i dobre myśli 💚MyŚliwa, dobuska, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Jeheria, Aneta8, Kasiastaraczka, Aga12345, Selena, mk_bambino, Morwa, oregano84 lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Myśliwa to chyba ktoś Ci sprzedał bzdurę co do tej insuliny, bo po pierwsze to insulina ludzka, czyli hormon, który normalnie wytwarzamy sami, a po drugie insulina nie przechodzi przez łożysko.
No właśnie, co do tego przechodzenia przez łożysko to nie jestem pewna (w sensie, ten nowy prowadzący mi tak mówił, że nie przechodzi). Z jednej strony nie mam podstaw, żeby tej osobie z rodziny nie ufać (bo znalazła tę wiadomość w jakimś podręczniku od urologii), ale z drugiej strony - nie znam ani nazwy ani nawet zakresu tego schorzenia (to może być coś tak trywialnego jak spodziectwo czy jakieś drobne wady cewki moczowej). Może to była jakaś wada, która występowała jeszcze przy stosowaniu insulin zwięrzęcych?
A, no i JEJ się na diecie akurat udało (choć podejrzewam, że z pewnymi potknięciami). Po rozmowie z nią dostałam ataku paniki, tak to podsumuję, teraz jest lepiej. Taki charakter.
Dziś jak zastosowałam metodę euthyroxu po badaniu cukru na czczo to już było 86. Ale też mierzyłam się przed 10.
HITEM z rodziny był wujo, który mnie opierdzielił za złego lekarza, że nie takie są normy cukrów w ciąży, że teraz to każdemu przepisują. On wie lepiej, bo przecież był diagnostą 20 lat temu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2021, 01:53
dobuska, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Mój wczoraj dał popis, trzymam rękę wieczorem na brzuchu, nagle zrobiła sie gulka, dotykam, coś mnie dotknęło nie wiem czym… 😂🙉i uciekło.
.
jaina_proudmoore wrote:Ja mam teczkę z przegródkami, tam włożyłam badania, test Nifty, wyniki Usg itp. Plus kartę ciąży 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2021, 01:54
dobuska, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:MySliwa będziesz wielopielo? Ktoś u Ciebie w rodzinie ma doświadczenie? Ja planuję,ale sama muszę wszystko ogarnąć z internetow
Ha ha my też będziemy samochód zmieniać, największy wydatek, ale staruszek już się sypie, dlatego się nie odezwałam. Moja siostra wielopieluchowała dwójkę dzieciaków (ze względów ekologicznych), mąż ma też najlepszego przyjaciela z pracy, który tak 2,5 dziecka obrobił.
My to głównie ze względów szybszego nauczenia normalnego sikania, względów zdrowotnych i z wygody (jak masz wielopielo to nie musisz dymać do sklepu w niedziele, bo się pampersy skończyły). Po przeczytaniu kilku artykułów w internecie, dzisiaj "na pokazie" w zasadzie znałam wszystko, oprócz samych języków (bo nie mogłam sobie wyobrazić, co to jest) i praktycznych porad co do chłonności. Z suszeniem też mogą być jaja, ale ogarniemy.
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Aaaa w ogóle dziewczyny zapomniałam się Wam pochwalić, że moj szpital wykonuje już przesiewowe badanie w kierunku SMA noworodków. Standardowo dla wszystkich. Jestem mega szczęśliwa, bo i tak planowałam kupić taki pakiet, żeby wykonali po porodzie, a tak to dzieciątko będzie miało raz pobraną krew na wszystkie badania w tym SMA.
Warto się tym zainteresować.
Co do fotelika to ja zdecydowałam się na Cybexa (o ile będzie pasować do auta), bo on ma jedną bazę do każdego fotelika, przy czym łupinkę można odwracać tylko na boki, a dla starszaków już baza działa na 360 stopni. Ja na pewno zdecyduję się na jedną bazę, żeby można było zmieniać tylko górę, bo dla mnie to za duże koszta.
Szlafrok do szpitala mam jakiś z allegro. Wzięłam cienki, bo podobno w szpitalach dość ciepło.
Jaina przykro mi, że męża tak rozłożyło. Niech on teraz nie biega po sklepach tylko leży, żeby mu się na płuca nie przeniosło.
Wynik na czczo super! Fajnie, że tak szybko zareagowałaś na insulinę!
Nie wiem dlaczego Twój mąż ma problem z wózkiem. Niech rodzice kupią wózek, a jego tata fotelik na przykład. Zamiast się cieszyć, że chcą kupić to on marudzi. Najpierw mówił, że i tak wszystko dostaniecie, a teraz mu nie pasuje. No i to podobno kobiety trudno zrozumieć?
Kasia ja nadal trzymam wszystko w segregatorze mamyginekolog. Póki co mi się mieści.
Kartę ciąży i aktualne wyniki noszę w saszetce, którą dostałam od lekarki. Staram się bez karty ciąży nie wychodzić z domu, to bardzo ważny dokument, gdyby coś nie daj Boże... Kiedyś nawet usłyszałam, że bez karty ciąży nie powinnam wyłazić z domu.
Gosia cudowne wieści!!!
Myśliwa, ja to info o nieprzechodzeniu insuliny przez łożysko mam od lekarza, więc to co powiedziała Ci znajoma jest mało wiarygodne. Co innego, gdybyś zobaczyła aktualny artykuł naukowy (dotyczący insuliny ludzkiej oczywiście, bo tak jak mówisz, ona może znalazła coś kiedyś o zwierzęcej, o ile znalazła). Z drugiej strony, skąd pewność, że to schorzenie zostało w ogóle wywołane przez insulinę?
Nie wiem, ja się od razu denerwuję jak słyszę takich ludzi. Na szczęście mi nikt takich głupot nie gada, bo by się skończyło awanturą.
A 20 lat temu były inne normy cukrzycy i dzieci rodziły się wielkie i czasami z wadami, bo normy były źle ustalone. Tak możesz przekazać wujkowi.
Ja chyba jestem taka nerwowa z racji na swoje wykształcenie. Mnie na studiach bardzo wyczulono, żeby przesiewać wiedzę i korzystać tylko z wiarygodnych źródeł. Pewnie dlatego w rodzinie nikt mi niczego nie wpiera, bo już się boją odezwać. Przynajmniej mam spokój.
Tak czy inaczej, nie przejmuj sięNie pozwól, żeby ktokolwiek Ci cokolwiek zarzucał. Jesteś pod opieką lekarzy i robisz wszystko co najlepsze dla swojego maleństwa.
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Dobuska, fajnie że napisałaś o tym badaniu przesiewowym. Zapiszę sobie żeby też koniecznie zrobić 😁 muszę się w ogóle bardziej zorientować w tym zakresie jeśli chodzi o diagnostykę noworodka.
Ja zazwyczaj tepie takie madrzenir się. Przerabiałam to już podczas starań o dziecko. Dla nas jedyna opcja było in vitro i naprawdę wkurzały mnie rady typu: wyluzuj, kup kota/psa/ kanarka, napij się wina itd. teraz tym bardziej nie mam ochoty słuchać nie popartych żadnymi dowodami teorii odnośnie moich chorób/ dolegliwości i wymadrzania się w oparciu o wiedzę sprzed dziestu lat.dobuska, Aga12345, Gosia Rumi, jaina_proudmoore, MyŚliwa, oregano84 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Gosia Rumi cieszę się,że u Ciebie pozytywnie i już po połówkowych i jest dobrze 🥰❤️ pewnie, że dasz radę 💪
MyŚliwa ja muszę zagłębić się bardziej w temat wielopielo
Dobuska super z tymi badaniami. W wwa chyba wszystkie szpitale robią te badania
https://www.fsma.pl/rdzeniowy-zanik-miesni/badania-przesiewowe/harmonogram/
U mnie w tym segregatorze że zdrowiem kobiety to zaczęły się rozklejać te koperty i dodałam sobie małe koszulki,tyle mam tych papierów... cieszę się,że udało mi się kupić za 2 dyszki nowy ciążowy 😁
Też noszę przy sobie kartę ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2021, 09:24
dobuska, Stokrotka 86, Aga12345, Gosia Rumi, Selena, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87