Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak urodziłam pod koniec kwietnia,to pierwszy raz na spacerze byłam tak w połowie maja.
Dokładnie to podważanie decyzji rodziców jest wkurzające. Mój synek ma nietolerancję białka mleka krowiego i alergie na jajo kurze, więc nie je nic co te dwa składniki zawiera. Po nich miał straszne rany na policzkach,bo się drapał i to nie stałe drapane nie mogło się zagoił, dopiero wykluczenie ich pomogło. A teraz hit pytanie teściowej: to już mu przeszło to uczulenie, bo ma taką ładną buzię? Tłumaczę,że to efekt unikania alergenów, na trochę podziała,a za jakiś czas to samo pytanie 😐jaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska, Aga12345, Gosia Rumi, MyŚliwa lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Cieszę się, że mam takie mądre koleżanki na forum 🥰
Jaina aspiratorek można kupić i to taniej na stronie wapteka.pl, ale trzeba dobrać więcej rzeczy, żeby nie płacić za dostawę
Edit3 ale teraz wiedzę, ze na Allegro tez można w podobnej cenie i ze smartem za darmo dostawaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 11:20
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Ten sterylizator to mi się po nocach śni 🤣 Nigdzie go nie ma. Też mogłam kupić od razu jak zainteresowałam się laktatorami, ale kto wiedział, że ich nie bedzie i trzy razy będą zmieniać miesiąc nowej dostawy.
Dobuska a Twoje meble kiedy mają przyjść?jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Wyskoczyłam na spacerek bo dziś ładna pogoda, w słoneczku ciepło 🙂idę i czuje, że mi spodnie spadają 🤣musiałam podciągać trzy razy. Myśle sobie czy opcja przewijak woodies plus łóżeczko tweeto to dobra opcja do naszego pokoju. Wczorajsza ilość rzeczy do pochowania mnie trochę przeraziła 🙉 Dziś jeszcze teściowa ma przyjechać po południu 🤨także może być wesoło 🤡
Aga12345, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj też cieplutko, szykuje się na spacer z piesia i mężem, jak wstanie po nocce.
Ja dzisiaj, o dziwo, pełna sił. Zrobiłam porządki w chemii gospodarczej (najczęściej kupujemy na Allegro wielkopaki, więc mamy duże zapasy), wyczyściłam zmywarkę od środka i puściłam cykl z płynem do czyszczenia, wywiesiłam dwa prania, posprzątałam łazienkę i salon, kuchnia też czyściutka. W piekarniku piecze się cały kurak, za chwilę dorzucę ziemniaczki z rozmarynem 🤤 obejrzałam dwa webinary na Zaufaj Położnej. Ufff. Teraz kawka i książka. Aktualnie czytam "Czarna owca medycyny" z serii Zrozum, polecam gorąco.
Aaa i dostałam smsa, że dzisiaj ma być u mnie paczka z Allegro świat dziecka, więc się później pochwale czy u mnie wszystko czy coś brakuje 😀jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, dobuska, Aga12345, Gosia Rumi, MyŚliwa, Jeheria lubią tę wiadomość
Ja wczoraj oglądałam jeden webinar o porodzie, dziś w południe o chustach, a wieczorem jeszcze z mężem dla taty ☺️
Moja koCÓRKA przespała cały 😸
Mąż odebrał dziś fotelik, ale jeszcze czeka w aucie na wniesienie, wiec potem pokaże fotę 🙂Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Negra85, dobuska, Aga12345, Ada.. 31, Gosia Rumi, Morwa lubią tę wiadomość
-
Oczywiście gwiazda musi być na każdym zdjęciu 😅
Jaina, ten dla taty dopiero o 19, ale jeszcze nie wiem czy mąż da radę obejrzeć 🙈 niestety mówili, że webinary nie sa nagrywane i nie będzie do nich dostępu później. Ale to takie krótkie pogadanki z pytaniami po 45 min.dobuska, Stokrotka 86, Paula2702, Ada.. 31, Aga12345, Gosia Rumi, jaina_proudmoore, Jeheria, Morwa lubią tę wiadomość
-
Negra85 wrote:Ten sterylizator to mi się po nocach śni 🤣 Nigdzie go nie ma. Też mogłam kupić od razu jak zainteresowałam się laktatorami, ale kto wiedział, że ich nie bedzie i trzy razy będą zmieniać miesiąc nowej dostawy.
Dobuska a Twoje meble kiedy mają przyjść?
Masakra 🤣 -
Jaina nie wiem czy w ogóle się można jeszcze na niego zapisać, bo jak chciałam kilka dni temu to wyskoczyło info, ze już nie mogę
Ja kupiłam materac już Rucken, ten ich teoretycznie najlepszy, a mama mi kupiła w prezencie kołderkę bambusową do wózka z firmy Bonjour Cherie. Po promocji wyszło kilka złotych drożej niż w internecie, ale to dopiero teraz widzę 🙊 ale dosłownie kilka zł.
Byliśmy z rodzinką na krótkim wyjeździe i korzystaliśmy z foodtrucków. Nie miałam glukometru i nie wiem czy nie przesadziłam, ale trudno. Nawet jeśli był jakiś skok, to wierzę, że tragedii nie będzie.
No i teraz domek i cola zero(bo aż się trzęsę, tak mi się chce) i poczytam. Poza książkami, które czytam na co dzień, podczytuje już trochę książki z natuli i od położnej debinskiej i jestem mega zadowolona. Fajna wiedza.
Aneta fotelik wydaje się solidny!💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 16:04
Aneta8, Stokrotka 86, Aga12345, Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, chciałam się pochwalic, że ostatecznie zdecydowaliśmy się na wózek Muuvo 3.0
za tydzień podjeżdżamy z samochodem, wybieramy fotelik i finalizujemy tą cześć wyprawki
w końcu coś bedzie odhaczone z listy
Negra85, Aneta8, Gosia Rumi, dobuska, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Aneta - mamy taki sam fotelik, tylko ja wybrałam ciemno-szary
Moje zamówienie ze Świata Dziecka. Rzeczywiście, pieluchy wrzucone do kartonu, tylko płyn do mycia butelek zabezpieczony folią bąbelkową. Z lewej strony pieluchy tetrowe (nawet miłe w dotyku, na pewno lepsze niż z Sinsay, Pepco czy Smyka), dalej flanelowe i trzy muślinowe (miłe, ale na pewno nie ta jakość jak z Colorstories, które są mięciutkie jak chmurka, no ale wiadomo, za taką cenę). Ogólnie do zamówienia nie mam zastrzeżeń. Pewnie zrobię u nich jeszcze jedno zamówienie (butelki, wanienka i inne).
Aneta8, Gosia Rumi, dobuska, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, MyŚliwa, Jeheria, Aga12345 lubią tę wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was będzie się zapisywać do szkoły rodzenia online od Zaufaj Położnej? Do poniedziałku jest zniżka, 12h online w cenie 319 PLN zamiast 399 PLN. Czy wystarczy mi jak obejrzę szkołę rodzenia Joanny Mróz?
U mnie w szpitalu jest szkoła rodzenia, ale dopiero od 30 tygodnia, więc za dużo nie pochodzę, odliczając jeszcze okres świąteczno-noworoczny, a jakoś jednak wolałabym być przygotowana. Wiem, że pewnie przy porodzie człowiek będzie działał "na czuja", ale fajnie byłoby mieć jakąś wiedzęjaina_proudmoore lubi tę wiadomość
Negra85 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was będzie się zapisywać do szkoły rodzenia online od Zaufaj Położnej? Do poniedziałku jest zniżka, 12h online w cenie 319 PLN zamiast 399 PLN. Czy wystarczy mi jak obejrzę szkołę rodzenia Joanny Mróz?
U mnie w szpitalu jest szkoła rodzenia, ale dopiero od 30 tygodnia, więc za dużo nie pochodzę, odliczając jeszcze okres świąteczno-noworoczny, a jakoś jednak wolałabym być przygotowana. Wiem, że pewnie przy porodzie człowiek będzie działał "na czuja", ale fajnie byłoby mieć jakąś wiedzę
Wyprawka piękna! Ja już się boje kupować, bo serio nie mam gdzie trzymać🤣jaina_proudmoore, Negra85, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Negra85 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was będzie się zapisywać do szkoły rodzenia online od Zaufaj Położnej? Do poniedziałku jest zniżka, 12h online w cenie 319 PLN zamiast 399 PLN. Czy wystarczy mi jak obejrzę szkołę rodzenia Joanny Mróz?
U mnie w szpitalu jest szkoła rodzenia, ale dopiero od 30 tygodnia, więc za dużo nie pochodzę, odliczając jeszcze okres świąteczno-noworoczny, a jakoś jednak wolałabym być przygotowana. Wiem, że pewnie przy porodzie człowiek będzie działał "na czuja", ale fajnie byłoby mieć jakąś wiedzęi druga strona:
Stokrotka 86, Aneta8, niutek87, dobuska, MyŚliwa, Jeheria, Negra85, Aga12345, Gosia Rumi, Morwa lubią tę wiadomość
-
Nam w przychodni mówił pediatra,że dla noworodka lepszy jest paracetamol w czopkach niż w syropie,bo nie obciąża żołądka 😀
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Jeheria, Aga12345 lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Panie zostały wyproszone z warsztatów, bo to dla tatusiów, więc grzecznie zostawiłam męża samego ze słuchawkami 😅
Generalnie przez te 30 min to raczej taka podstawowa wiedza typu, pokazać mężowi co gdzie zapakowane w torbie, zapoznać ze standardami opieki okołoporodowej i planem porodu itp. Z „ciekawostek” z serii dziwnych, w trakcie porodu poić żonę colą i karmić żelkami 🙈 jeszcze z tym się nie spotkałam.
Na końcu czas na pytania i oczywiście najciekawsze: „jaki wynik meczu Polska-San Marino pani typuje” 🤣Stokrotka 86, jaina_proudmoore, dobuska, MyŚliwa, Selena, Aga12345, niutek87, Gosia Rumi, Morwa lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Panie zostały wyproszone z warsztatów, bo to dla tatusiów, więc grzecznie zostawiłam męża samego ze słuchawkami 😅
Generalnie przez te 30 min to raczej taka podstawowa wiedza typu, pokazać mężowi co gdzie zapakowane w torbie, zapoznać ze standardami opieki okołoporodowej i planem porodu itp. Z „ciekawostek” z serii dziwnych, w trakcie porodu poić żonę colą i karmić żelkami 🙈 jeszcze z tym się nie spotkałam.
Na końcu czas na pytania i oczywiście najciekawsze: „jaki wynik meczu Polska-San Marino pani typuje” 🤣Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Tak, małe soczki plus batoniki / herbatniki trzeba wziąć ze sobą. Dodają energii bo w pewnym momencie siły opadają, potem wpada zastrzyk adrenaliny przed ostatnia fazą porodu i siły wracają. Poza tym warto mieć coś na noc jak głód dopadnie. Koleżanka mi mówiła, że ledwo do rana wytrzymała; taka była głodna 🤣
Że jakieś przekąski trzeba mieć to wiem, ale że najlepiej żelki, to już się nie spotkałam 😁Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość