X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina jeśli planujecie sprzedawać fotelik to pewnie. Jest tego tyle na rynku, że każdy znajdzie coś dla siebie :D

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Jaina jeśli planujecie sprzedawać fotelik to pewnie. Jest tego tyle na rynku, że każdy znajdzie coś dla siebie :D
    W głowie się kalafior robi od myślenia o tym nadmiernie 🤣🥦🙉dam znać jutro bo może pan sprzedawca coś doradzi.

dobuska lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    W głowie się kalafior robi od myślenia o tym nadmiernie 🤣🥦🙉dam znać jutro bo może pan sprzedawca coś doradzi.
    Ważne, żeby pasował do auta i żeby był bezpieczny. A reszta to naprawdę kwestia gustu i preferencji ❤️

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik gratuluję!!!!! 🎉🎊🎈🤸🌈 Meeega wyczyn!!!

Negra ale macie kumulację w rodzinie 😁😁😁 Super! Ale fajne te kubełki.

Anetko spokojnie, z tymi drobiażdżkami do kupienia na pewno zdążysz 😊 Jest dużo czasu, a jakby się człowiek zawziął to by i w tydzień zamówił wszystko. Czego nie mozna powiedzieć o remoncie.... 😐 (a przynajmniej ja mam takie wyobrażenie remontów, na podstawie doświadczeń z moim chłopem... Jak mówi że potrwa tydzień - to ja już wiem że potrwa 3)

Dobuska oooo pokaż obraz! Zaintrygowałaś mnie ❤ Uwielbiam takie malowane obrazy i sama mam w domu kilka ❤ 1 kupiony od lokalnego artysty, 2 malowane przez mojego tatę i 2 malowane przeze mnie (te nie-moje są wszystkie takie zachwycające 🌠) Mąż ma jeszcze kilka pięknych swojego ojczyma, ale te już leżą u teściowej bo u nas już zabrakło ścian...

Myśliwa mega te filmy! Nie spodziewałam się że dzieciątko potrafi AŻ TAK wypychać brzuch 😱 Tu aż bałabym się że zaraz zrobi dziurę w brzuchu i noga wyjdzie na wierzch!

Łoooo Alfa Centauri - Henio ❤❤❤❤❤ Ale slodziutkie! Piękne imię 🌈

Ooooo Jaina masz sagę o Lipowie! 😍😍😍😍😍 Uwieeeelbiam ją, aż zazdroszczę Ci że masz ją jeszcze przed sobą 😁 To moja najulubieńsza seria świata (dziś przyszła mi dostawa książek z najnowszą Chyłką i najnowszym Motylkiem właśnie (Motylkami nazywam całą serię o Lipowie) 😁🌈❤💚💜💙💛)

Aneta8, Stokrotka 86, dobuska, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Ja myślałam o Żwirki i imid. Żelazna rozważałam na początku ale ponoć mega trudno tam się dostać. Myślę też o inflanckiej ale to dlatego że jest dosyć blisko i sporo tam miejsc.

http://www.szpitale.mazowieckie.pl/page/1,raporty-szpitali.html?id=42&fbclid=IwAR1ZhW_3EcFh5U4qlbgtmodYiDJge5RR9KxUF1HtSA5GaG5Pmg6E93x9vYs

Nie wiem na ile to jest wiarygodne.
    Z tego co czytałam na grupie halo gdzie rodzić Warszawo to dziewczyny pisały,że nie jest to aktualne. Któraś nawet pytała w szpitalu,nie mają na to czasu

Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, postaram się zrobić zdjęcie obrazu 🥰

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    No pomiędzy cesarskim powinna być przerwa, ale ja się odniosłam do konfliktu serologicznego, że nie słyszałam o czyms takim, a tez mam konflikt.
    Nie zawsze różne Rh powoduje konflikt, jednak jeśli dojdzie do konfliktu to słyszałam że musi być dłuższą przerwa między ciążami/porodami

dobuska lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 października 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z pochmurnej warszawy
    Wstałam raniutko,bo byłam oddać próbkę na mocz i robiłam morfologię
    Zaczynają się wizyty: jutro połówkowe 🥰 w piątek wizyta u jednej lekarki,a we wtorek u drugiego lekarza
    Miłego dnia 😚

Aga12345, Joana23, dobuska, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Negra85, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dzień dobry z pochmurnej warszawy
    Wstałam raniutko,bo byłam oddać próbkę na mocz i robiłam morfologię
    Zaczynają się wizyty: jutro połówkowe 🥰 w piątek wizyta u jednej lekarki,a we wtorek u drugiego lekarza
    Miłego dnia 😚
    Powodzenia!
    Ja też dzisiaj po wynikach, jutro jeszcze musze tylko mocz donieść bo miałam pęknięty pojemniczek i jutro na wizytę do swojego lekarza 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2021, 08:34

Kasiastaraczka, dobuska, Aneta8 lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Witam się z Wami z zimnego i ponurego Śląska… dziś jak rano wstałam do pracy o 6, to miałam ochotę się nakryć kołderka i zostać w domu… ale nie za bardzo mogłam 😂😂
    Jutro po 15 mam połówkowe ✊ trzymajcie kciuki zeby Malutka dała się wymierzyć i zeby wszystko było dobrze…

Stokrotka 86, Aga12345, Kasiastaraczka, dobuska, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Aneta8, MyŚliwa, Morwa lubią tę wiadomość

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! I ja się z Wami witam w ten pochmurny i deszczowy poranek.. Dzisiaj rano nie wiem kto bardziej nie chciał wyjść na spacer - ja czy pies :D

Przespałam się z myślami dotyczącymi laktatora i jednak kupię :D Który z pojedynczych z Neno byście zarekomendowały?

Pcosik, powodzenia jutro na połówkowych :)

Kasiastaraczka, u Ciebie też niech cała rundka po lekarzach będzie pomyślna :)

Aga, z tymi pojemnikami to cholerka tak to jest.. Dobrze, ze masz zapas czasowy :)

Ja mam w sobotę krzywą.. i z każdym dniem niepokój mi wzrasta, ale staram się jak mogę nie przejmować na zaś.

Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi, pochwal się swoimi dziełami :)

uS2wp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Cześć dziewczyny! I ja się z Wami witam w ten pochmurny i deszczowy poranek.. Dzisiaj rano nie wiem kto bardziej nie chciał wyjść na spacer - ja czy pies :D

Przespałam się z myślami dotyczącymi laktatora i jednak kupię :D Który z pojedynczych z Neno byście zarekomendowały?

Pcosik, powodzenia jutro na połówkowych :)

Kasiastaraczka, u Ciebie też niech cała rundka po lekarzach będzie pomyślna :)

Aga, z tymi pojemnikami to cholerka tak to jest.. Dobrze, ze masz zapas czasowy :)

Ja mam w sobotę krzywą.. i z każdym dniem niepokój mi wzrasta, ale staram się jak mogę nie przejmować na zaś.
    Ja już wczoraj miałam iść ale nie kupiłam pojemniczka, dzisiaj jak miałam no to był pęknięty, musiałam iść dzisiaj bo mam toksoplazmoze a jej wynik jest dopiero na drugi dzień 🙂
    Powodzenia na krzywej, nie będzie tak źle 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2021, 09:05

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Nie zawsze różne Rh powoduje konflikt, jednak jeśli dojdzie do konfliktu to słyszałam że musi być dłuższą przerwa między ciążami/porodami
    Aaa to chyba, że jak już faktycznie wystąpi konflikt. :) U mnie na razie nie ma przeciwciał, ale niedługo znowu będę sprawdzać.
    Właśnie, kiedy podaje się ten zastrzyk?

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 🙂 dzisiaj naprawdę jesień pełna gębą 😉 ledwo zwloklam się z łóżka na pomiar...

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania👍- oby wyniki były dobre a bobasy chciały współpracować 😉

Ja przed chwilą zamówiłam na olx granatowy śpiworek do fotelika. W sumie to mam nadzieję że nada się i do fotelika i do wózka. Jakoś tak uznałam że nie będę dodatkowo kupowała zimowego kombinezonu.

jaina_proudmoore, dobuska, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konflikt jest jak matka ma Rh-, a ojciec dziecka i dziecko Rh +. Ten zastrzyk ro bia chyba w 28-30 tc.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dzisiaj jakaś impreza w laboratorium czy co? :D
    Jutro dzień wizyt widzę. Powodzenia!!!
    Ja mam w piątek echo serca i nie powiem, trochę o tym myślę, ale mam też nadzieję, że kardiolog chociaż na chwilkę pokaże mi malutką. :)

Joana, kochana, nie denerwuj się na zapas. Nawet jeżeli wyszłaby Ci cukrzyca, to to naprawdę nic takiego strasznego. A jeśli Tobie by wyszła, to zanim byś się w niej rozpędziła, to już poród. :D
    A w ogóle to trzymam kciuki, że jej nie masz <3

U mnie dzisiaj ponury dzień. Nas codziennie budzi chora psinka, więc nie jestem wyspana, a jeszcze do tego czuję się lekko podziębiona.

Miłego! <3

Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Konflikt jest jak matka ma Rh-, a ojciec dziecka i dziecko Rh +. Ten zastrzyk ro bia chyba w 28-30 tc.
    No ja mam taką sytuację i wiem, że muszę przyjąć zastrzyk. Tzn nie wiem jaką grupę krwi ma dziecko, ale tego się nie dowiem do czasu porodu, dlatego zastrzyk daje się profilaktycznie.

Ja po prostu nigdy się nie spotkałam z tym, że powinnam odczekać przed ewentualnym zajściem w kolejną ciążę. Czytałam o tym i wszędzie było napisane, że taka sytuacja niczego nie przesądza. No, ale być może jest tak wtedy, gdy ja bym wytworzyła już te przeciwciała przy porodzie. Nie wiem :)

"Nie jest prawdą, aby w przypadku niezgodności serologicznej odkładać na jakiś czas planowanie ciąży. Otrzymała pani immunoglobulinę anty D zapobiegającą powstaniu przeciwciała. Została zastosowana profilaktyka konfliktu. Lekarz prowadzący ciążę z pewnością skieruje panią na odpowiednie badania"
    Czyli wychodzi z tego, że jeżeli przyjmę zastrzyk to będę bezpieczna (w trakcie pierwszej ciąży konflikt raczej nie występuje - dopiero w trakcie porodu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2021, 09:26

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 października 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska zdrówka 😚

Tak, jutro dzień wizyt, trzymam kciuki 🥰
    Liczę na to,że moje Dziecię zdradzi się kim jest,bo już żartujemy z Mężem,że w sumie to jak się urodzi to zdecyduje 😂takie modne dziś...
    Lecę zaraz na grupę Izy Dembinskiej, będziemy ćwiczyć 💪

dobuska, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dobuska zdrówka 😚

Tak, jutro dzień wizyt, trzymam kciuki 🥰
    Liczę na to,że moje Dziecię zdradzi się kim jest,bo już żartujemy z Mężem,że w sumie to jak się urodzi to zdecyduje 😂takie modne dziś...
    Lecę zaraz na grupę Izy Dembinskiej, będziemy ćwiczyć 💪

Ale Cię dzieciątko trzyma w niepewności! :D

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ