Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Myśliwa, przyjęłam zaproszenie 🙂 jak będziesz miała czas to pisz śmiało ci wiesz😉
Mi nadal chodzi po głowie czy wybrać jakiś szpital z 3 stopniem czy jednak ten co początkowo chciałam z 2 st referencyjnosci. Wiem Dobuska że z cukrzyca można rodzić w 2. Tylko ja ciągle mam gdzieś z tyłu głowy że to dopiero półmetek ciąży i w sumie nie wiadomo jak ta cukrzyca będzie się dalej sprawowała i co może wyjść na sam koniec przy porodzie.
Ja oczywiście nastawiam się że wszystko potoczy się dobrze i bez komplikacji ale taki już mam charakter że lubię mieć plan B a nawet C😁 i wkurza mnie że jeszcze decyzji nie podjęłam. Niby czas mam ale ja to jestem taka mocno zadaniowa.
Dziewczyny, może któraś się orientuje jak to jest że zwolnieniem lekarskim dla męża na żonę/partnerkę po porodzie? Bo czytałam że można dostać do 14 dni. Tylko się zastanawiam czy to dotyczy tylko cesarki czy na opiekę po porodzie SN też można dostać?jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Alfa_Centauri wrote:Jestem z siebie dumna, bo zbierałam się od miesiąca ale wreszcie zadzwoniłam do wybranej położnej i podpisuję umowę na indywidualną opiekę podczas porodu, co da mi gwarancję że będę rodzić tam gdzie chcę (Warszawa Madalińskiego).
W trakcie pierwszego porodu miałam trochę komplikacji i wolę teraz dmuchać na zimne.
Za to w poniedziałek czeka mnie krzywa cukrowa. Dla mnie to jest najpodlejsze na świecie badanie, ale muszę dać radę, choć tym razem dojdzie jeszcze stres jak mąż da sobie radę w czasie swojej pracy zdalnej z opieką nad naszym synkiem. W ostatnich dniach przechodzę dosłownie burzę hormonalną i bardzo wszystko emocjonalnie przeżywam. Płaczę po kilka razy dziennie z irracjonalnych powodów, muszę się ogarnąć. Też macie teraz gorszy czas?Alfa_Centauri, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Alfa, mąż na pewno da radę 👍 trzymam kciuki za dobry wynik badania 🙂
A mogę dopytać w jakim szpitalu rodzilas Stasia?
Ja raczej nie płaczę. Ale ja ogólnie to z tych co hormony mają mały wpływ na emocje. Czy przy okresie czy przy stymulacji podczas in vitro czy też teraz w trakcie ciąży. Oczywiście mam takie momenty ale naprawdę baaardzo rzadko.
Aneta, to super że masz komplet 🙂
Negra, ja to staram się nie czytać/ nie oglądać takich newsów. Za dużo stresu mnie to kosztuje zwłaszcza teraz.
Też oglądam HP. Czasami człowiek musi się odmozdzyc 😉
Aga, mam nadzieję że wkrótce ręka przestanie bólec i dobre wyniki Ci to zrekompensują 🙂
Dziewczyny, byłam na krótkich zakupach spożywczych w sklepie blisko mnie i powiem wam że nieźle się nagimnastykowalam żeby żadna pani emerytka nie wjechała mi wózkiem w brzuch🤬 ja naprawdę rozumiem że część jest schorowana i im ciężko ale można by było nieco bardziej uważać. Ja już odruchowo jak gdzieś wychodzę to oslaniam brzuch żeby w razie czego zdążyć odepchnąć jakiegoś nieuważnego pieszego/ rowerzystę z nosem w telefonie czy dzieciaka na hulajnodze. Porażka...
Niestety ludzie nią mają wyczucia, ja oczywiście rozumiem, że wszyscy żyją w pośpiechu no ale bez przesady, ja zazwyczaj czekam az ktoś odejdzie ewentualnie podchodzę w to miejsce za chwilę, ale nie raz się zdarzyło, że ja stałam i brałam swoje zakupy a ktoś potrafił mnie szturchnąć, nawet nie przepraszając 😐Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Pozdrowienia z deszczowej Łodzi.
Odpaliłam laptopa do pisania ostatnio, bo z telefonu to się mega ciężko pisze dłuższe posty.
@Gosia Rumi - pierwszy tom pożyczyła mi koleżanka do czytania, ale chciałabym chyba mieć wszystkie własne hehe
Ja dostanę za tydzień paczkę z nową książką Małeckiego, Janiszewskiej i Czornyja.polecam też książki Anny Rozenberg.
Powodzenia dla dziewczyn na wizytach w lab i wizytach u ginekologa
czas leci i wszystko się kręci w schemacie badania- usg
@Joana- nie martw się krzywą na zapas. nie ma sensu. a może wyjdzie dobrzenawet jeśli coś wyjdzie źle, poradzisz sobie.
wiem to. też mnie przerażał glukometr, a teraz w ciemno prawie robię pomiary bez zbędnego myślenia.
@Prosiulek - gdzie jesteś? dawno Cię nie było u nas
Jak dziś leżałam jeszcze po porannym pomiarze, bo ciężko mi się było podnieść, podobnie jak @Stokrotce
to poczułam, że dzidzia robi obrót... i nagle cyk, zahaczyła chyba o jelito, ała nie polecam.mam wrażenie, że te bobasy to tam harcują chwilami, zwłaszcza po dobrym jedzeniu
Hejo . Czytam Was regularnie:)
U mnie wszystko w porządku, mała coraz bardziej sie rusza, mąż bez problemu wyczuwa ruchy .
Jesli chodzi o wyprawkę to mam kilka ciuszków na tym koniec . Nawet jeszcze nie byliśmy w sklepie z akcesoriami 😄
Dzisiaj byłam na swojej pierwszej w życiu krzywej . Kupilam glukoze cytrynową, byla całkiem dobra, jak lemoniada niegazowana
Nie wiem za bardzo jak interpretować wynik .
Na czczo -88,4
Po 1h -130,6
Po 2h - 45,4
Może ktoś pomoże?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2021, 14:46
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI-3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
prosiulek wrote:Hejo . Czytam Was regularnie:)
U mnie wszystko w porządku, mała coraz bardziej sie rusza, mąż bez problemu wyczuwa ruchy .
Jesli chodzi o wyprawkę to mam kilka ciuszków na tym koniec . Nawet jeszcze nie byliśmy w sklepie z akcesoriami 😄
Dzisiaj byłam na swojej pierwszej w życiu krzywej . Kupilam glukoze cytrynową, byla całkiem dobra, jak lemoniada niegazowana
Nie wiem za bardzo jak interpretować wynik .
Na czczo -88,4
Po 1h -130,6
Po 2h - 45,4
Może ktoś pomoże?jaina_proudmoore, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Stokrotko, pierwszy poród tez na Madalinskiego. Jestem z tego szpitala bardzo zadowolona. Mają tez w razie czego super oddział neonatologiczny, dla mnie to jest kluczowe przy wyborze gdzie będę rodzić. Najważniejsze jest ze jakby maluch odpukać potrzebował pomocy to dostanie ją od razu na miejscu i będzie pod opieką fachowców o wielkim sercu. Poza tym jest to najbliższy szpital dla mnie. Mieszkam na zakorkowanym Ursynowie i nie chce się denerwować czy dam radę np. na Żelazną., gdzie poza tym zawsze jest tłok i bez znajomosci może być różnie.
Z tym martwieniem się czy maz sobie poradzi jak będę kwitnąć w labie to oczywiście przesadzam. Jest wspaniałym ojcem i świetnie się dogadują, ale pod warunkiem, ze ma na to czas. Nieraz go obserwuję jak jednocześnie pracuje zdalnie na kompie, pisze maila, rozmawia na teamsach w innym języku i jeszcze nasz syn pakuje mu się na kolana próbując wyrwać mu myszkę po czym wylewa mu kawę na klawiaturę. Wiem że są dzieci, którym jak się powie żeby się same grzecznie pojawiły klockami to potrafią tak nawet godzinkę, ale nasz ma na bakier z koncentracją i 2 minuty samotnej zabawy to i tak sukces. Jakoś będą sobie musieli poradzić
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Wózek zamówiony.
padło na Muuvo Quick 3.0 - zrobiłam rundę po sklepie jeszcze, kolor Azure Blue
Fotelik - Avionaut Pixel plus baza.
dostawa w połowie listopada.
temat obgadany z mężem pod sklepem
ps. sprzedawca niemiły, mało rozmowny, mało pomocny jaki fotelik wybrać. hasło rzucił, że to zależy od naszego stylu życia. 🤣 no człowiek mi na nerwy działał już przy 1 wizycie 🤣
dobuska, Stokrotka 86, Aga12345, Gosia Rumi, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Witaj. Wyniki na pewno nie przekraczają norm zastanawua mnie tylko tak niski wynik po 2 godzinach, jeszcze się z tak niskim nie spotkalam, więc nie wiem czy to źle czy dobrze.
to samo pomyślałam.
bardzo niski po 2 godzinach.
daj znać co lekarz powie
@Prosiulek - pisz częściej -
Prosiulek cukrzycy na pewno nie masz, ale ten spadek po dwóch godzinach jest bardzo niepokojący. Nie zasłablas?? Może jakiś błąd pomiaru, bo aż szok…😱
Dziewczyny, ja mam dzisiaj dobry dzień i dobre wieści gdzieś tam w życiu zawodowym. Nawet na dworze wyszło słońce ❤️
Stokrotka 86, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Alfa to super,że się zdecydowałaś i zadzwoniłaś do położnej
Ja trochę jestem poddenerwowana ostatnio,tzn.szybko mnie można wyprowadzić z równowagi i później żałuję,że tak zareagowałam,bo nie chcę by Bobo to czuło...
Stokrotka we mnie ostatnio wlazła jakaś dziewuszka tak ponad 10 lat to aż zaklelam,bo sorry idzie jak z procy wystrzelona,a patrzy do tyłu...noszzzz k...a
MyŚliwa jednak się zrobiło słońce i pogoda nawet fajna
jaina_proudmoore, Alfa_Centauri, Stokrotka 86, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Nie czułam się jakoś super bo pierwsze pobranie miałam ok.8.40 a w domu byłam 11.40 chyba. Tyle godzin bez jedzenia .. nie znam się na cukrzycy ale dzuwi mnie ten wynik .👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI-3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
Aga12345 wrote:Trochę z tym bólem już lepiej, jak na razie mam wynik morfologii, muszę je porównać z ostatnimi ale wydaje mi się, że są ok.
Niestety ludzie nią mają wyczucia, ja oczywiście rozumiem, że wszyscy żyją w pośpiechu no ale bez przesady, ja zazwyczaj czekam az ktoś odejdzie ewentualnie podchodzę w to miejsce za chwilę, ale nie raz się zdarzyło, że ja stałam i brałam swoje zakupy a ktoś potrafił mnie szturchnąć, nawet nie przepraszając 😐
Aga, wydaje mi się, że pandemia pokazała to co w ludziach i ich zachowaniu gorsze.. tak odkryła "ciemniejszą" i egoistyczna naturę człowieka. czasem mam wrażenie, idąc do sklepu czy gdzieś, że ktoś uważa, że jest SAM na tym świecie, wszystko mu się należy, zero przepraszam, łazi jak święta krowa po ulicy i tak samo jeździ autem.
Zero spojrzenia na innego człowieka.Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Prosiulek, dobrze że u Ciebie się układa 🙂 co do krzywej pomyślałam to samo co dziewczyny- 2 pierwsze wyniki super ale ten 3 to strasznie duży spadek. Nie tylko dosyć nagły ale tak poniżej 70 w ciąży to może być mało bezpiecznie wg mnie.
Alfa, dziękuję za odpowiedź odnośnie szpitala. Fakt, dla mnie też jest mega ważne czy dziecko będzie miało dobrą opiekę.
Jaina, grunt że udało się wybrać 🙂 najważniejszy zakup już z głowy. A sprzedawca... Chyba nie ma premii od sprzedaż skoro taki pomocny😁
Dobuska, super że u Ciebie dobrze🙂 u nas też wyszło słońce ☀️jaina_proudmoore, Alfa_Centauri, dobuska lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
jaina_proudmoore wrote:Wózek zamówiony.
padło na Muuvo Quick 3.0 - zrobiłam rundę po sklepie jeszcze, kolor Azure Blue
Fotelik - Avionaut Pixel plus baza.
dostawa w połowie listopada.
temat obgadany z mężem pod sklepem
ps. sprzedawca niemiły, mało rozmowny, mało pomocny jaki fotelik wybrać. hasło rzucił, że to zależy od naszego stylu życia. 🤣 no człowiek mi na nerwy działał już przy 1 wizycie 🤣Stokrotka 86, Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Prosiulek, dobrze że u Ciebie się układa 🙂 co do krzywej pomyślałam to samo co dziewczyny- 2 pierwsze wyniki super ale ten 3 to strasznie duży spadek. Nie tylko dosyć nagły ale tak poniżej 70 w ciąży to może być mało bezpiecznie wg mnie.
Alfa, dziękuję za odpowiedź odnośnie szpitala. Fakt, dla mnie też jest mega ważne czy dziecko będzie miało dobrą opiekę.
Jaina, grunt że udało się wybrać 🙂 najważniejszy zakup już z głowy. A sprzedawca... Chyba nie ma premii od sprzedaż skoro taki pomocny😁
Dobuska, super że u Ciebie dobrze🙂 u nas też wyszło słońce ☀️👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI-3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
-
dobuska wrote:Prosiulek cukrzycy na pewno nie masz, ale ten spadek po dwóch godzinach jest bardzo niepokojący. Nie zasłablas?? Może jakiś błąd pomiaru, bo aż szok…😱
Dziewczyny, ja mam dzisiaj dobry dzień i dobre wieści gdzieś tam w życiu zawodowym. Nawet na dworze wyszło słońce ❤️dobuska lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Aga, wydaje mi się, że pandemia pokazała to co w ludziach i ich zachowaniu gorsze.. tak odkryła "ciemniejszą" i egoistyczna naturę człowieka. czasem mam wrażenie, idąc do sklepu czy gdzieś, że ktoś uważa, że jest SAM na tym świecie, wszystko mu się należy, zero przepraszam, łazi jak święta krowa po ulicy i tak samo jeździ autem.
Zero spojrzenia na innego człowieka.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Alfa Centauri dzisiaj chyba taki dzień zły 😐 Ja też dzisiaj jestem jakaś taka sraka, rano senna jak diabli, teraz podkurwiona, przed chwilą nawrzeszczałam na moją mamę. Niech mąż się cieszy że jeszcze jest w pracy.
Ale dobrze że ten dzień jednak dla kogoś jest łaskawy 😀 Cieszę się Dobuska 💚🌞
Prosiulku ja właśnie to samo pomyślałam co Aga: że na pewno nie są przekroczone w górę, tylko czy to ostatnie nie za niskie? 🤔 Nie wiem 😐 Nie zetknęłam się jeszcze z tak niskim wynikiem.
Fajnie że dzisiaj taka kumulacja wyników - oby wszystkie były piękne 😀 I za chwilę wysyp wizyt ❤ Superaśnie. Będą same dobre wieści i pewnie nowe rekordy małych Okruszków 😁💚🏋
Asiu nie martw się na zapas, ta krzywa nie jest taka straszna. Ewentualne za wysokie wyniki też nie są tak straszne jak mogłoby się wydawać 😊 A może wyniki będą doskonałe 😊 Ps. Lepiej nie fisiuj z dietą przed badaniem, żeby nie zafałszować sztucznie wyników 😉
Ooo Kasiu Twoje Maleństwo jeszcze ZUPEŁNIE NIC NIE ZDRADZIŁO w kwestii swojej płci? Taaaki wstydzioszek? ❤ Czy po prostu czekacie na potwierdzenie wstępnych typów?jaina_proudmoore, Alfa_Centauri, Aga12345, dobuska lubią tę wiadomość
-
Joana23 wrote:Gosia Rumi, pochwal się swoimi dziełami
Tatowe obrazy mam takie 2 (w domach mamy, rodzeństwa i wujostwa są jeszcze inne, tato bardzo dużo malował 😊)
A kupione jednak mamy 2, zapomniałam o jeszcze jednym - ogromnym jak plakat, malowanym flamastrem 😍
Gdybym nie miała w mieszkaniu sporej ilości skosów to pewnikowo obłożylibyśmy się jeszcze większą ilością obrazów 😉 A tak po prostu ściany już się skończyły.
Stokrotka 86, Joana23, Aneta8, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość