Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Negra powodzenia dla męża!
Gosia norma jest od 70 także myślę, że w porządku, jeśli Ty nie czujesz się źle, to myślę, że jest w porządku, ewentualnie może spróbuj na noc zjeść trochę więcej tłuszczów żeby glukoza się wolniej wchlaniala.
Kasiastaraczka 8kg, myślę, że ok z synkiem w ciąży od 16 tygodnia tylam ok 2/2,5 kg na miesiąc przy diecie cukrzycowej
Stokrotka mam nadzieję, że to nie był akurat dzień kiedy miałabym niższy i, że jednak była to zasługa insuliny 🙂
Gosia Rumi, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Morwa lubią tę wiadomość
-
Negra - trzymam kciuki za męża
powodzenia! Czekam cierpliwie na jakieś rabaty na colorstories
Myśliwa - śniłaś mi się dzisiajbyłaś dokladnie taka sama jak Twój awatar 😄
Dobuska - oby już nigdy więcej takich bóli!
Gosiu - oby cukry dalej pozostały u Ciebie tak pięknie trzymane w ryzach 🤞🏻
Jaina - ja cholerka nie mam żadnych bóli, zaczynam się zastanawiać czy to na pewno dobrzeno dobra, bolą mnie łydki jak szybko idę, ale wiem, ze taka moja uroda, muszę pracować nad nimi oraz bolą mnie po nocy panewki biodrowe, muszę podziałać z poduszkami.
A dziewczyny, śpicie jeszcze na plecach?jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Hej 😊
Negra kciuki za męża 😊oby dał radę 😊 od razu moje egzaminy mi się przypomniały😉a kilka ich było 🙃nim się udało 😉ale dziś już śmigam wszędzie autem 😊 a dziś mąż był oglądać i kupił nowe większe 🤩żeby nam się wszystko mieściło przy dwójce dzieci 😊na szczęście ta sama marka i też automat więc myślę że go szybko ogarnę 😊tylko trochę dłuższy będzie 😉bo to 7-osobowy będzie 😊
Dobuska kochana tak mi przykro że tak się męczysz z tym bólem 😔mam nadzieję że lekarze dojdą skąd ten ból i będzie można temu zaradzić 😊u jak dobrze że dziś już lepiej 😊 😍🥰
Co do golenia to też już mam problem i jadę na czuja 😉🙃a do tego mam wrażenie że teraz jakoś szybciej te włoski rosną 😉🙃ja też ostatnio miałam już problem żeby paznokcie u nóg obciąć 😉 A gdzie tu jeszcze do lutego 😉Aga12345, Aneta8, Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Dziś byłam w Rossmannie kupić sobie oliwkę do brzucha i jakie było moje zdziwienie jak zapłaciłam tylko 1gr 😉podobno dla kobiet w ciąży która jest w programie rossnę można raz w ciąży z tego skorzystać 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 15:52
Aneta8, Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Mysliwa, a dawno temu ta osoba rodziła?
U mnie ciąg dalszy bóli nóg - biodro mnie ciągnie straszliwie, aż do kostki. Z goleniem nie mam problemów, bo wolę używać trymera (nasadka na kilka mm). Wtedy nie trzeba nic widzieć, wszystko na czucie się robi, a zawsze można "kogoś" poprosić o pomoc.
Nie wiem, czy ujawnię imię, muszę pozwolenie od męża dostać. W każdym razie, to imiona typowo polskie, ale nic z najpopularniejszych. Uruchomiliśmy sobie dane GUS z imionami żeńskimi nadawanymi w poprzednim roku i wypisywaliśmy te spoza pierwszej 20, które nam się podobały. Potem wykreślaliśmy te, które jakoś nam nie pasują i długie (nazwisko mamy raczej długie, więc celujemy w krótkie imiona) oraz już występują w rodzinie (Anna, Ewa, Iza odpadają).
(swoją drogą świetna rozrywka. Ktoś nawet nadał dziecku imię Konsuela, Pelagia i Nawojka.)
Dobuśka - aż mnie skręca, jak o Tobie czytam. Serio, jest mi bardzo przykro, że tak się dzieje. Wygląda na to, że jednak Twoja lekarka chce drążyć temat, więc to dobry znak. Nie wiem, czy życzyć "żeby się po kościach rozeszło".
Negra - trzymam kciuki za męża. Jak się nie uda tym razem, to niech szybko próbuje znowu. Czasem to po prostu nerwy blokują przed zdaniem.Gosia Rumi, Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Aneta8 to super 😁
U nas też I USG to była porażka,w enelmedzie, byłam sama...
Stokrotka tak,tak wiem,że w normie tyję 🙂ale dziwnie tak zobaczyć tyle na wadze 😂 oczywiście nie mam wyrzutów sumienia,ni nic, cieszę się bardzo, że wszystko w porządku 😁
Jaina u mnie pod pachami lepiej,nie rosną tak jak oszalałe
Joana23 ja śpię na każdym boku i na plecach,ale częściej muszę zmieniać pozycję
Selena jaki samochód kupiliście?
I nasz w automacie
Też skorzystałam z promocji w Rossmannie i mam oliwkę za 1 gr 🙂
MySliwa jak ból przez całą nogę to może rwa?
Aż z ciekawości odpalę sobie ranking GUS 😁
jaina_proudmoore, Selena, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Aneta8 to super 😁
U nas też I USG to była porażka,w enelmedzie, byłam sama...
Stokrotka tak,tak wiem,że w normie tyję 🙂ale dziwnie tak zobaczyć tyle na wadze 😂 oczywiście nie mam wyrzutów sumienia,ni nic, cieszę się bardzo, że wszystko w porządku 😁
Jaina u mnie pod pachami lepiej,nie rosną tak jak oszalałe
Joana23 ja śpię na każdym boku i na plecach,ale częściej muszę zmieniać pozycję
Selena jaki samochód kupiliście?
I nasz w automacie
Też skorzystałam z promocji w Rossmannie i mam oliwkę za 1 gr 🙂
MySliwa jak ból przez całą nogę to może rwa?
Aż z ciekawości odpalę sobie ranking GUS 😁Aga12345, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aneta8, Gosia Rumi, Jeheria, Morwa lubią tę wiadomość
-
Hejka, czy mogłybyście mi pomóc i zobaczyć na wyniki mojej krzywej cukrowej? Tzn. to był test obciążenia glukozą.
Na czczo: 75
Po 1h: 131
Po 2h: 87
Czy to jest ok? Totalnie nie wiem jakie są normy.
🤗
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 17:49
jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aneta8, Gosia Rumi, Morwa lubią tę wiadomość
Starania od 12.2017.
Starania z pomocą medyczną od 10.2019, Ovum, Lublin.
Ja: 36l. AMH 2,71
On: 34l: morfologia słabo
1 IUI / 12.2019 /🍷
2 IUI / 02.2020 /🍷
1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
Crio / 04.2020 / 🍷
2 IVF / 07.2020 / ❄️❄️2AA
Crio / 08.2020 / 🍷
Crio / 11.2020 / 🍷
Od 02.2021
KRIOBANK, Białystok
3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
Crio / 05.2021 / 🍷
Crio / 06.2021 / 🥳
beta 5dpt 27,27
29dpt ❤️ -
idigi85 wrote:Hejka, czy mogłybyście mi pomóc i zobaczyć na wyniki mojej krzywej cukrowej? Tzn. to był test obciążenia glukozą.
🤗jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Na czczo 92, po godzinie 180, po 2 godzinach 153, także masz świetne wyniki🙂
jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
Starania od 12.2017.
1 IUI / 12.2019 /🍷
2 IUI / 02.2020 /🍷
1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
Crio / 04.2020 / 🍷
Crio / 08.2020 / 🍷
Crio / 11.2020 / 🍷
Od 02.2021
KRIOBANK, Białystok
3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
Crio / 05.2021 / 🍷
Crio / 06.2021 / 🥳
beta 5dpt 27,27
29dpt ❤️ -
idigi85 wrote:Hejka, czy mogłybyście mi pomóc i zobaczyć na wyniki mojej krzywej cukrowej? Tzn. to był test obciążenia glukozą.
🤗Aga12345 lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Piękne wyniki 🙂💪😍
Jejku, super. Dziękuję za szybką odpowiedź. Pierwszy raz badałam cukier w ciąży i trochę mi to siedziało z tyłu głowy.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
Starania od 12.2017.
1 IUI / 12.2019 /🍷
2 IUI / 02.2020 /🍷
1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
Crio / 04.2020 / 🍷
Crio / 08.2020 / 🍷
Crio / 11.2020 / 🍷
Od 02.2021
KRIOBANK, Białystok
3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
Crio / 05.2021 / 🍷
Crio / 06.2021 / 🥳
beta 5dpt 27,27
29dpt ❤️ -
Selena oo to fajne autko, też się nadenim zastanawialiśmy. Fajnie,że była opcja oddania starego w rozliczenie 🙂
Nie chce być wścibska,ale Twój mąż jest niepełnosprawny?jak sobie dajecie radę?
Chyba super, wspaniale że są takie oprzyrzadowania do aut 🙂
Lecę trochę poćwiczyć, miłego wieczoru 😙Selena, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Selena oo to fajne autko, też się nadenim zastanawialiśmy. Fajnie,że była opcja oddania starego w rozliczenie 🙂
Nie chce być wścibska,ale Twój mąż jest niepełnosprawny?jak sobie dajecie radę?
Chyba super, wspaniale że są takie oprzyrzadowania do aut 🙂
Lecę trochę poćwiczyć, miłego wieczoru 😙 -
Kasiastaraczka wrote:MySliwa jak ból przez całą nogę to może rwa?
Też mi tak siostra przepowiadała, ale już kilka razy takie bóle miałam w ciąży i przechodzą albo po lekkiej gimnastyce, albo po masażu mięśnia gruszkowatego. Wydaje mi się, że właśnie Joanna Mróz w szkole rodzenia mówiła coś na temat takich bóli, że to mogą być ciążowe (w końcu miednica, mięśnie i więzadła w okolicy pracują), niekoniecznie rwa. Teraz to ewidentnie związane z pogodą - wczoraj się pojawiło równo z deszczem, rano myślałam, żeby paracetamol wziąć. Ale przechodzi, nic mi się nie stanie jak trochę poleniuchuję i pojęczę.
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
MySliwa to dobrze, że przechodzi
Ja myślałam,że mam rwę,ale mój ból pośladka jest miejscowy, pomagają ćwiczenia i masaż
Jasne,jest okazja do leniuchowania 😁MyŚliwa, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dziewczyny z RH- planujecie zastrzyk z immunoglobuliny anty-rh w ciąży?ja dziś dziś zapisałam na darmowa w szpitalu to dopiero na koniec listopada mam termin...2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Pimka wrote:Dziewczyny z RH- planujecie zastrzyk z immunoglobuliny anty-rh w ciąży?ja dziś dziś zapisałam na darmowa w szpitalu to dopiero na koniec listopada mam termin...