Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysliwa, a dawno temu ta osoba rodziła? Pytam, bo moje siostry maja już nastoletnich synów i za ich czasów normy cukru na czczo były inne. (Co oczywiście nie zmienia faktu, że cukrzyca była, ale lekarze mieli inne wytyczne). Niestety nie wiem kiedy te normy się zmieniły.
-
Ja dzisiaj czuje się nieco lepiej, rano oddałam krew w laboratorium i zostawiłam mnóstwo kasy.
Natomiast to co przeżyłam wczoraj to jakiś horror. Bardzo bolała mnie wczoraj miednica, jakby się rozchodziła. Nagle wieczorem mała się ruszyła i ja poczułam taki palący ból w miednicy, jakby mi ją ktoś złamał. Przyrzekam, nic mnie nigdy tak nie zabolało. Ja zaczęłam wrzeszczeć z bólu i wcale tu nie koloryzuje. W końcu przyjęłam pozycje łokciowo-kolankową i ból zaczął ustępować, a ja dostałam drgawki. Mąż mnie okrył kocem, bo zaczęłam się tak trząść.
Nie mam pojęcia co to było, podejrzewam, że coś się przesunęło w miednicy i jest to efekt rośnięcia małej. Jutro opowiem lekarce, ale to był matriks!
No i dzisiaj na czczo cukier 95ale zobaczę jak wyjdzie z krwi, bo tez robiłam.
Tak czy inaczej, dzisiaj czuje się lepiej i ból jest minimalny w porównywaniu do ostatnich dni, także łapie oddech i się tym cieszęGosia Rumi, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Dobuska straszne jest to co opisujesz już nie mówiąc o tym jak musiałaś to przeżyć. Mam nadzieję, że dzisiejszy dobry dzień jest pierwszym zapowiadającym same dobre dni 🙂
U mnie po wczorajszej insulinie cukier rano 85 choć w nocy budziłam się 3 razy i nie mogłam zasnąć bo zastanawiałam się jak ta insulina na nas zadziała i czy rano w ogóle będzie jakiś jej efekt w pomiarachWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 08:24
dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Dobuska straszne jest to co opisujesz już nie mówiąc o tym jak musiałaś to przeżyć. Mam nadzieję, że dzisiejszy dobry dzień jest pierwszym zapowiadającym same dobre dni 🙂
U mnie po wczorajszej insulinie cukier rano 85 choć w nocy budziłam się 3 razy i nie mogłam zasnąć bo zastanawiałam się jak ta insulina na nas zadziała i czy rano w ogóle będzie jakiś jej efekt w pomiarachAga12345 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry,
MyŚliwa zdradzisz między jakimi imionami się zastanawiacie? Czy dopiero jak wybierzecie?
Ja wczoraj przed deszczem też byłam w sklepie,a później wegetowałam w łóżku
Nisia dzięki za cynk 😚 zapisałam się
Stokrotka to w takim razie staraj się dziś nie przeforsować 🙂
Dobuska o mamooooo, współczuję wczorajszego bólu
😚
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
hej drogie panie,
miłego dnia Wam życzę.
@Dobuska - bardzo mi przykro, że tak cię boli. to co opisujesz to naprawdę dolegliwości typowe dla wzrostu macicy, rozszerzenia się miednicy i więzadeł. Wiem, że moja uro-fizjo nie obejrzy Cię itp, ale może miała podobny przypadek albo coś zasugeruje.
Cieszę się, że idę do niej, bo od poniedziałku mam jakieś dziwne dolegliwości, tu pieczenie pod żebrem, a wczoraj wieczorem miałam problem, aby się podnieść. Jakoś nagle "brzuch" zaczął mi ciążyć bardziej. A po wstaniu bolało mnie w dole pleców
A jak to u Was jest? Czujecie już jakieś ograniczenia względem wcześniejszych czynności?
@Stokrotka - odpoczywaj dzisiaj
Wczoraj wieczorem tak mi się napiął brzuch, bo dzidzia napierała z prawej strony od pępka, podnoszę kołdrę a tam górka na 4-5 cm do góry. Wołam męża, dotknął i mówi - " to chyba głowa",
Kawaler cały czas tańczy mi po pęcherzu, chyba leży na rogala najczęściej.
Mam nadzieje, że finalnie zrobi obrót głową do dołu.
W nocy wstawałam 5x siku i czuje się jak plackowy placek.
Nie wiem skąd, ale nagle mam 1 kg więcej na wadze w ciągu 2 tygodni od ostatniej wizyty, czyli w sumie 3 kg na plus od czerwca. Od poniedziałku znów bd mieć catering na 14 dni, także zobaczymy efekty. Mam wrażenie, że mój organizm lekko już wariuje - strasznie kusi mnie słodkie....
dobuska, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Aga12345, Morwa lubią tę wiadomość
-
Jaina mi dwie aplikacje pokazują, że jutro zaczynam 3 trymestr, więc wchodzę w niego oficjalnie ociężała.
Powiem tak, lepiej nam nie będzie z tymi brzuchami. Cieszę się, ze jeszcze nie puchnę, bo normalnie mogę nosić obrączkę.
Dzisiaj w laboratorium to mnie wszyscy przepuścili, nawet nie musiałam prosić, czyli widać chyba moją werwę.haha
A co do Twojej wagi, no cóż, taki mamy etap, dzieciaczki mocno rosną, nie przejmuj sie tym, bo 3 kg na plusie to naprawdę niewiele.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 09:51
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za info o miejscu badań! Ja, tak jak MyŚliwa skłaniam się do BoraMedu, mają tam naprawdę dobrych specjalistów, no i na plus ta obecność męża. I właśnie mi podpowiedziały moje dziewczyny, że mogę wykonać te badania na pakiet medyczny z pracy 🙂
Też jestem ciekawa jakie imiona rozważacie 🙂
Stokrotko, nie przeforsuj się dziś!
Dobuska, cieszę się, że dziś jest ciut lepiej. Ale ten wczorajszy ból.. o rany 😖 ale może to był jakiś przełom i już będzie lżej..
Jaina, dobrze, że idziesz do tego uro-fizjo, lepiej od razu przeleczyć pojawiające się dolegliwości. Mi też ten brzuszek coraz mocnej ciąży, ciężko czasem się podnieść, ale najgorsze jest chyba golenie nóg i bikini 🙈 ja już od początku przytyłam 5,7 kg, waga rośnie naprawdę szybko! Ostatnie 2 tygodnie to 1,4 kg na plusie 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 09:54
jaina_proudmoore, dobuska, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Aga12345, Morwa lubią tę wiadomość
-
Aneta, golenie? Ja mam jutro lekarza i nie mam pojęcia jak to ogarnę. Jak leżałam w szpitalu i widziałam jak dziewczyny golą się pod prysznicem z jeszcze większymi brzuchami, to ja naprawdę je podziwiałam. Ale może nie goliły bikini, ja nie pytałam... hahahaha
Aneta8, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Aneta, golenie? Ja mam jutro lekarza i nie mam pojęcia jak to ogarnę. Jak leżałam w szpitalu i widziałam jak dziewczyny golą się pod prysznicem z jeszcze większymi brzuchami, to ja naprawdę je podziwiałam. Ale może nie goliły bikini, ja nie pytałam... hahahaha
Siostra korzysta z time for wax i ponoć mają jakieś pakiety bikini dla kobiet w ciąży 😅 chyba skorzystam przed porodem 😆 ostatnio jeszcze dawałam rade, choć ciężko się zgiąć i jednak trochę na czuja. Ja mam wizytę za tydzień, więc będzie gimnastyka 🤸🏼♀️Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Siostra korzysta z time for wax i ponoć mają jakieś pakiety bikini dla kobiet w ciąży 😅 chyba skorzystam przed porodem 😆 ostatnio jeszcze dawałam rade, choć ciężko się zgiąć i jednak trochę na czuja. Ja mam wizytę za tydzień, więc będzie gimnastyka 🤸🏼♀️
Ja też daje radę, ale i tak później znajduje jakieś niedoróbki -
dobuska wrote:Też bym chciała, ale nigdy nie miałam depilacji woskiem i podobno nie warto zaczynać tych zabiegów w ciąży. Trochę się boje.
Ja też daje radę, ale i tak później znajduje jakieś niedoróbki
Ja byłam z raz czy dwa przed ciążą 🙈 ale z plusów, to mam wrażenie, że przez ciążę jest tych włosków jakby mniej i jakby wolniej rosły.. 🙃 -
Aneta8 wrote:Ja byłam z raz czy dwa przed ciążą 🙈 ale z plusów, to mam wrażenie, że przez ciążę jest tych włosków jakby mniej i jakby wolniej rosły.. 🙃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 10:46
Gosia Rumi lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 🙂
Dobuska - trzymaj się. Już tak niewiele zostało. Ostatnia prosta. Jutro razem mamy wizyty 🙂
Odnośnie golenia - jutro wizyta, a ja zarośnięta 🤣 trzeba będzie to dzisiaj ogarnąć. Mimo, że pewnie lekarz widział niejedno to dla mojego komfortu się gole. Ja kiedyś chodziłam na wosk i dobrze wspominam, ale teraz mam dużo żyłek na nogach z powodu ciąży i bałabym się iść na depilację woskiem. Może w Time for wax mają jakiś specjalny wosk lub inne wytyczne co do zabiegu.
Mi też robi się coraz ciężej. Co się pokręcę w kuchni, to muszę przysiąść i odsapnąć. Wczoraj zrobiliśmy spacer na 7 km i jak przyszłam do domu, tak padłam na łóżko, mąż tylko mnie przykrył i spałam 2 godziny 🙂
W piątek mąż zdaje egzamin na prawo jazdy. Teorie ma już za sobą, jeszcze jazdy. Nie powiem, stresuje się trochę, on jeszcze bardziej, bo wie, że dziecko w drodze, a mi prowadzenie samochodu sprawia coraz więcej trudności i ja jestem choleryk na drodze. U mnie w mieście połowa samochodów na ulicach to Niemcy, którzy jadą 20km/h, stają przed każdymi pasami, na skrzyżowaniach hamują i szukają ulicy. Wkurza mnie to niesamowicie i ciśnienie skacze 🤣
Dzisiaj ma przyjść moja torba do wózka i rękawiczki. Zamawiam też dzisiaj prześcieradła do łóżeczka. Widziałam piękne na allegro. 😍jaina_proudmoore, Aneta8, Gosia Rumi, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Dobuska oby nie wróciło 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 A jeszcze lepiej jakby znaleźli jakiegoś chochlika, który to sprawił, a którego łatwo byłoby wyleczyć. Cieszę się że szukają...
Negra - powodzenia dla męża ✊✊✊ Na pewno sobie poradzi 😊
Myśliwa - ja też jestem ciekawa jakie imiona rozważacie 😋 Zawsze ciekawią mnie imiona ❤
Laleczki, wiem że jestem ewenementem/farciarzem (przepraszam Was za to...) - moje cukry są chyba aż za niskie 😐 Na czczo cały zeszły tydzien: 80, 81, 82, a ostatnie: 78, 77, 78, 75... Jem już solidne kolacje przed samym snem, co mogę jeszcze zrobić? 🤔 Wstawać wcześniej i jeść jeszcze? Śpię ok 7 godzin. W dzień też mam niskie, nie odbija się wysoko. Już pozwalam sobie na znacznie więcej, doktor tak zaleciła. A te na czczo codziennie coraz niższe. Boję się żeby za niskimi też nie zaszkodzić 😟 (nie biorę insuliny)jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Jaina tak,ja czuję,że kładzenie się do łóżka to inny sport,a później przekręcanie
Ja dzisiejszej nocy 2x sik
Aneta8 jeśli masz możliwość i to na pakiet i z mężem to umawiaj się
My w Instytucie rodziny zawsze na wizytach razem z mężem,na usg też no problem 🙂
Ja się cieszę,że teraz chłodniej to nóg nie trzeba golić 😂
U mnie już 8 kg na plusie, pierwszy raz w życiu widzę wagę zbliżającą się do 70😯
Negra trzymam kciuki za męża, żeby zdał egzamin😙
Ja będę używać torbę, która jest dołączona do wózka,na zimę chcę kupić mufki do wózeczka
Gosia Rumi, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Negra powodzenia na egzaminie dla męża! ✊🏻
Pokaz jak przyjdą zakupy 😁 ja torbę też miałam w zestawie z wózkiem, o mufkach jeszcze nie myślałam, zobaczę jaka będzie zima i czy zwykle rękawiczki nie wystarczą 🙂
Kasia na szczęście w naszej klinice gdzie prowadzę ciąże mąż tez może być na wszystkich wizytach, także od początku ciąży chodzimy razem ☺️ Jedynego usg którego nie miał możliwości widzieć to pierwsze prenatalne, ale to w ogóle była porażka, o której zapominamy 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 12:02
Gosia Rumi, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Dobuska, oby to była stała zmiana na lepsze👍
Jeżeli chodzi o golenie to nadal robię to regularnie, ale okolice bikini to wyzwanie. Brzuch nie taki duży a i tak nic prawie tam nie widzę 😁
Negra, kciuki za zdane prawko 👍 żeby Ciebie i malucha miał kto wozić 😉
Gosia, ale te cukry są w normie. Mi co prawda diabetolog zaleciła żebym jednak nie schodziła poniżej 80. Wtedy jadłam na ostatnią kolację masło orzechowe albo orzechy. Kilka tygodni to działało ale potem cukry poszły w górę i wróciłam do starego zestawu.
Myślę że dopóki inne wyniki masz ok, nie masz w moczu ketonów i nie jesteś niedożywiona to nie ma co martwić się na zapas😉 ja też miałam okresy że cukry miałam niższe. Tylko u mnie to tak co kilka tygodni się zmienia i muszę za każdym razem modyfikować dietę 😁
Kasiu, 8 kg na tym etapie to chyba zupełnie normalny przyrost 🙂 w końcu i dziecko i ta cała reszta też maja swoją wagę 😉
Aga, super że insulina tak szybko przyniosła efekty 🙂
Jaina, ja też sikam jak opętana.mam wrażenie że mój maluch też lubi pozycję na rogalika i mój pęcherz często traktuje jako wygodna poduszkę 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 12:37
jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
@Negra85 - kciuki za egzamin na baby drivera 🙂💪mam do Ciebie prośbę, bo już listopad i trzeba śledzić stronę neno czy maja dostępny sterylizator 🤣jakby co to daj znać. 🙂szybciej na forum wejdę niż na maila / W temacie włosów - u mnie pod pachami rosną znacznie szybciej 🤣ostatnio po goleniu, nabawiłam się bardzo dużego podrażnienia. Musiałam aż brać balsam od męża bo miałam takie czerwone szramy 😳 ale golenie nóg to lekka gimnastyka 🤣 / @GosiaRumi - doczytałam dziś niedawno Łaskuna. Po południu zacznę chyba Dom Czwarty bo jednak tomów jest 13, a chce do końca zdążyć 🙃przeczuwam co się mogło z Emilka stać… ☹️ / Ja dziś mam dzień lenia. Czekam na zakupy z marketu właśnie bo zamówiłam wodę itp i cięższe rzeczy. Muszę podjechać tak czy siak do piekarni, a nawet na to brak mi chęci 🤷♀️Pomimo słońca za oknem. Mam nadzieje, że jak się ruszę to będzie lepiej 🤓
Gosia Rumi, Aga12345, Aneta8, MyŚliwa, Morwa lubią tę wiadomość