X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [/QUOTE]
    Ada.. 31 wrote:
    To może ja źle doczytałam myslalam ze chodzi o sterydy dla dziecka a nie ciśnienie 😉
    Aga12345 wrote:
    Tak tak, Aneta pisała też o sterydach ale w szpitalu jest właśnie z powodu wysokiego cisnienia

No tak, ja trafiłam ogólnie z wysokim ciśnieniem, które tez może mieć wpływ na to, że trzeba będzie rozwiązać ciąże wcześniej. Ale też dodatkowo w czasie badania usg stwierdzono, zbyt powolne wzrastanie płodu, dlatego tez dostałam ten steryd na rozwój płuc. Tak zrozumiałam, że on może wpływać również na dojrzewanie łożyska, ale tu mogłam coś źle zrozumieć.

jaina_proudmoore, dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • prosiulek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21 listopada nałożono na mnie kwarantanne . W sumie , nie orientowałam się ile trzeba odczekać aby zrobic przeciwciała. Lekarz na wizycie powiedział zebym sprawdzała co 3 tyg . Zobaczymy co wyjdzie za te 3 tyg.

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

👩- 30lat 👦-32lat
    🔹IUI-:( 3X
    💉25.03.21- stymulacja
    🔹18 ocytów, 10 komórek
    ❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
    🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻

🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
    👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔

🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
    ❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
    preg.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosiulek ja chorowałam w drugiej połowie października zeszłego roku poziom przeciwciał n początku marca tego roku wynosił ok. 290 BAU/ml przeciwciał czym niereaktywne norma była do 33. Dla ciekawości robiłam na początku listopada, rok po przechorowaniu i ten poziom wynosił 92.Moze za szybko jeszcze po chorobie na oznaczenie poziomu dlatego tyle wyszło?

dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • prosiulek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Prosiulek ja chorowałam w drugiej połowie października zeszłego roku poziom przeciwciał n początku marca tego roku wynosił ok. 290 BAU/ml przeciwciał czym niereaktywne norma była do 33. Dla ciekawości robiłam na początku listopada, rok po przechorowaniu i ten poziom wynosił 92.Moze za szybko jeszcze po chorobie na oznaczenie poziomu dlatego tyle wyszło?
    Sprawdzę za 3 tygodnie czy coś się zmieniło.
    Nie ukrywam że wynik trochę mnie zdziwił

👩- 30lat 👦-32lat
    🔹IUI-:( 3X
    💉25.03.21- stymulacja
    🔹18 ocytów, 10 komórek
    ❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
    🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻

🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
    👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔

🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
    ❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
    preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Nie zdołam Was nadrobić,ale wracam do żywych
    Podobnie jak Prosiulek mam jeszcze mokry kaszel i katar
    Tyle,że ja domowy test pozytywny zrobiłam w niedzielę, później walczyłam z gorączką,w środę miałam wizytę u internisty, wysłała mnie na test. Byłam w środę,w czwartek wynik pozytywny. Izolacje mam do 11 grudnia. Po zakończeniu izolacji mam iść do internisty i będę też mieć wizytę u gin.

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka Skoro nie zdążysz nasz prześledzić, to ponowię prośbę: mogłabyś się do mnie odezwać na priv? Z tego, co kojarzę będziesz badała temat pieluch (też) na fb. Może masz jakieś przemyślenia? Może polecają jakieś marki? Zależy mi na aktualnych informacjach nt. otulaczy i tetr..

jaina_proudmoore Sama znalazłaś odpowiedź w internecie. Także, jak jest tego niewiele i brak innych przekroczeń, to się nie przejmuj. Ile masz jeszcze do wizyty lekarza? Jeśli więcej niż tydzień, to może po prostu kilka dni przed wizytą powtórz (na własną rękę chyba koło 20 zł kosztuje), a jak nie to poczekaj co lekarz powie.
    Aneta8 Może tak naprawdę lekarka podała jakąś szybszą datę, żebyś miała czas się przygotować. Możliwe, że Cię po prostu wtedy położą do szpitala i będziesz musiała leżeć. Wiem, że sytuacja straszna, chociaż może pozwolą Wam na jakieś odwiedziny - chociaż pochodzić po korytarzu przy szatni. Trzymam jednak kciuki, żeby sytuacja się ustabilizowała i żebyś nie musiała 6 tygodni przed terminem koczować w szpitalu.
    prosiulek - To super, że jest coraz lepiej. No i waga całkiem ładna :-).

U mnie ciąg dalszy krwawień z nosa, dodatkowo zaobserwowałam u siebie wysoki puls (rano 100, wieczorem przy krwawieniu 101), ale ciśnienie mam jeszcze OK (odkąd spadł śnieg ~120/70 również rankami). Muszę to poobserwować. Plus po południu ścina mnie do snu (może to być po prostu zmęczenie w III trymestrze, ale też nie wykluczam powiązania z krwawieniami).
    Pisałyście o suchym powietrzu - chyba w dzieciństwie miałam krwawienia z tego powodu. Ale nasza pogodynka wskazuje 60% przy oknie i 50% wilgotności w środku pokoju, więc powinno być OK.

Co prawda dzisiaj miałam trochę stresu. Jakiś czas temu dostałam pismo w sprawie okołourzędowej. Pismo, w którym nie pisali nic o terminie odpowiedzi. To sobie tak z miesiąc pisałam odpowiedź. Dwa dni temu dostałam już wezwanie do odpowiedzi, z wyznaczonym terminem 7 dni. Także, dzisiaj cały dzień redagowałam odpowiedź na pismo, żeby też odpowiadało na wezwanie :-). Wyskrobałam 5 stron.
    A mąż mi proponował, żeby zawiesić ze względu na ciążę i olać sprawę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 01:09

Kasiastaraczka, Aga12345, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość

• MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy wykład z karmienia.
    Ogólnie ciekawe rzeczy:
    - na oddziale nie można samemu podawać noworodkowi niczego, czego nie skonsultujemy z położną albo lekarzem (poza własną piersią). Czyli jest zakaz stosowania własnego mleka modyfikowanego (MM), witaminy D i K, herbatek ziołowych, wody itd.
    Witamina D jest zalecana chyba 400j każdemu noworodkowi, a witamina K tylko takim z zaburzeniami krzepliwości krwi. Lekarz/położna powinni się zgodzić, ale takie leki dostajemy od nich dopiero jak wystąpimy.
    Wszystkie podane dziecku rzeczy muszą "przejść" przez położne. Takie ograniczenie jest między innymi ze względu na układ trawienny dziecka - zdarzało się, że matki podawały herbatkę koperkową niemowlakowi a potem ten trafiał na stół operacyjny ze zrośniętym jelitem.
    - również podawanie MM jest dopiero po zaobserwowaniu smółki (czyli obserwacji drożności jelit).
    - druga doba po porodzie może odznaczać się dużymi wahaniami nastrojów, więc bądźmy przygotowane.
    - do szpitala warto wziąć smoczek (nawet jeśli nie planujemy go później używać). Dziecko na początku może chcieć być cały czas przy cycu, ale nie jeść, tylko memłać - raniąc nam sutki. Dlatego można od czasu do czasu poratować się smoczkiem. Oczywiście nie w momencie, kiedy pokazuje oznaki głodu.
    - nie używać po porodzie irygacji!!! Można się przemywać tantum rosa zewnętrznie albo płynem do higieny intymnej, ale nie wlewać/nie interesować się wnętrzem :D.
    - na oddział przynieść ze sobą zgrzewkę wody, ojciec może zawsze w ramach przekazania paczki dostarczyć więcej. Ciężarna nie dźwiga - przy przyjęciu przyjeżdża osoba z obsługi szpitala z wózeczkiem i pakuje rzeczy.
    Butelki filtrujące niewskazane ze względu akurat na starszą instalację wodną, ale generalnie - w szpitalach jest sporo zarazków, więc lepiej dać se spokój.
    - koszule, ubranka dla dziecka, wszelkie rzeczy najlepiej, żeby były jednorazowe (albo wyprane w 90 stopniach po powrocie). Z tego powodu również walizka - lepsza sztywna, bo łatwiej zdezynfekować.
    - SMOCZKI polecane NUKA i AVENTA, odradzane BIBS i wszystkie inne z okgrągłą końcówką. Generalnie im bardziej płaski smoczek (pewnie chodzi o kształt anatomiczny) tym lepiej - dziecko wtedy nie musi wysilać cały czas mięśni ust i żuchwy.
    - Butelki do karmienia - podobno dzieci wcale nie lubią tych nowoczesnych anatomicznych smoczków w butelkach (przypominających pierś), lepsze są dla nich te zwyklejsze. Mimo wszystko to kwestia sprawdzenia na dziecku.

Wrzucę kilka ciekawostek na temat karmienia piersią, jak kogoś to nie interesuje, to nie czytać dalej.
    - Po porodzie należy pić dużo wody + płynów 3-4 litrów dziennie. Płyny wpływają na produkcję mleka, ale także na szybsze opróżnianie pęcherza. Jak pęcherz nie jest pusty to macica nie chce się obkurczać i może dojść do krwotoku.
    - Dziecko może nie chcieć jeść w pierwszej dobie, bo w brzuchu są wody płodowe, w nosie również (katarek), a świat jest taki przerażający, hałaśliwy i jaskrawy.
    - Przez pierwsze trzy tygodnie karmić na żądanie, ale nie rzadziej niż co 4 godziny. Jeśli dziecko śpi dłużej, to należy je wybudzić - to jakoś może być powiązane z zółtaczką. Jak dzieciak je to wątroba lepiej pracuje, więc można temu właśnie zapobiec.
    - Jak zdarzy się nam karmić dziecko w szpitalu butelką (np. nie mamy swojego mleka i stosujemy MM, albo jakieś leki przyjmujemy, przy których nie wolno karmić, albo próbujemy karmienia piersią inaczej (KPI)) to nie dziwmy się, że potem dziecko nie chce wrócić do piersi. Bo picie z piersi to dla niego wysiłek, a po co jak można dostać butlę? Dlatego należy przy powrocie częściej go dostawiać do piersi (a butlą jedynie ewentualnie dokarmiać.
    - przy karmieniu piersią nie bać się, że dziecko zadusimy - w sensie nie odchylać piersi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 01:50

Aga12345, dobuska, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Hej dziewczyny,
    Nie zdołam Was nadrobić,ale wracam do żywych
    Podobnie jak Prosiulek mam jeszcze mokry kaszel i katar
    Tyle,że ja domowy test pozytywny zrobiłam w niedzielę, później walczyłam z gorączką,w środę miałam wizytę u internisty, wysłała mnie na test. Byłam w środę,w czwartek wynik pozytywny. Izolacje mam do 11 grudnia. Po zakończeniu izolacji mam iść do internisty i będę też mieć wizytę u gin.
    Trzymaj się ciepło! <3

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Myśliwa za rozpiskę! W praktyce jednak wiem, że z tym podawaniem mleka na oddziale to mamy podają same nie raz, dlatego dużo kobiet bierze te jednorazowe butelki z mlekiem mm. Ale pewnie w teorii nie powinny (co jest dosyć zabawne, bo to nasze dzieci :D )
    Co do Twoich krwotoków to tak z ciekawości, masz z obu dziurek czy tylko z jednej? Ja krwawiłam tylko z prawej dziurki bardzo długo i u mnie to była kwestia osłabienia naczyń krwionośnych.

Wstałam dzisiaj, a tu biaaaało! Szok!
    Pół nocy mi się śniło, że zapominałam karmić małej. Masakra. Coraz częściej mi się śni, że ona się rodzi, a ja nagle jadę coś załatwić i nie wracam cały dzień, a mąż mówi, że jej nie karmił. O zgrozo. Ale we śnie zawsze ją widzę jednakowo, ciekawe czy tak samo będzie wyglądała na żywo:D

Miłego dnia! <3

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Ada.. 31, Aga12345, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśliwa, dzięki za wpis- zapisałam go sobie żeby gdzieś mi się nie zapodział😁

Ja mimo wszystko raczej spróbuję uprać te wszystkie szpitalne rzeczy, ale wezmę takie gorsze żeby nie było szkoda jak nie przetrwają temperatury 😉 w sumie to sobie myślę że jednak trochę szkoda że nie jest tak jak u Dobuski, czyli że nie ma szpitalnych ubranek. Jednak jest masę rzeczy które trzeba zabrać i byłoby to ułatwienie...

Przede mną dzisiaj zabiegany dzień. Ciekawe jestem jak w związku z tym mały będzie się zachowywał. Wczoraj szalał niesamowicie- zwłaszcza wieczorem. Od 18 bawił się z moim mężem. Mąż oczywiście zachwycony a ja się tylko zastanawiałam kiedy to dziecko zamierza spać 😉

Kasiu, Prosiulek, najważniejsze że czujecie się już lepiej. Dużo zdrowia dla Was 😘

Miłego weekendu dziewczyny 🙂

dobuska, jaina_proudmoore, Ada.. 31, Aga12345, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, ja na początku myślałam właśnie: eeee, szpitalne ubranka? A potem właśnie przypomniałam sobie o tych zarazkach i dałam sobie spokój. Mąż mi dowiezie ubranka na wyjście i już. :)

Moja mała wieczorem mi sprzedawała takie kopniaki przed snem, że autentycznie myślałam, że nie zasnę, ale jednak sie udało. Za to w nocy tak mnie bolały więzadła i biodra, że wrrr... Dobrze, że fizjoteraputka już w przyszłym tygodniu.

W sumie to udzieliło mi się ten stres, że mała ma delikatniejsze te ruchy teraz. Zdarza się wieczorami, że kopie mocniej, ale jednak nie wypina mi się tak mocno już, nie ma mocnych obrotów. Tłumaczę sobie, że jej już bliżej 2 kg i po prostu nie ma na to miejsca, ale jednak cieszę się, że w poniedziałek wizyta. I to rano! :)

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Ada.. 31, Aga12345, Aneta8, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, miłego weekendu 🍀☀️💕w Łodzi bez śniegu - całe szczęście 🤣 / Niestety pan cukier z rana pokazał w losowaniu wynik -93… wiec dziś 22 j na mnie czekają wieczorem. Skoczyło mi Tsh - miesiąc temu było 1.07 a wczoraj wynik przyszedł o 21 i mam 2.7 ( norma to do 3.15 w 3 trymestrze) Ciekawe czy to łączy się z cukrem jakoś bo z hormonami na pewno. Trzeba chyba zwiększyć dawkę Euthyrox do 125. 🧐 Dziś wynik cukru mnie o ból głowy przyprawił, zaczęłam myśleć o tym 😖chyba niepotrzebnie… / @MySliwa - to co napisałaś, wszystko prawda 💪to samo mieliśmy na szkole rodzenia. Dziecko w 1 dobie je naprawdę mało. Później to się rozkręca. Tak samo jak i rozkręca się laktacja- wiec nie należy się zrażać i często przystawiać małego do piersi nawet w ramach stymulacji. Usiądę dziś do laptopa i wrzucę Wam obiecane materiały z mej szkoły rodzenia - jeśli ktoś chce to zerknie 💪🙂 / @Kasiu i @Prosiulek - to dobrze, że u Was już lepiej ze zdrowiem 💕💕💕 // Mój kawaler wczoraj szalał wieczorem, troll leży bokiem bo głowę albo pupę wypinał ostro 😛faktycznie ruch/ spacery/ zakupy chyba usypiają bobasy na maksa. 👶😴

dobuska, Stokrotka 86, Ada.. 31, Aga12345, Aneta8, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina ja już zaczynam się stresować, jak czytam Twój poranny wpis, co znowu z tym cukrem :/ Ale Ci hormony pomieszały.
    Trzymam jednak dalej kciuki, nieustannie, ja mam 22 jednostki i może po prostu mamy iść łeb w łeb z insuliną? :D

Tak, ja też słyszałam, że maluch na początku ma żołądek wielkości pestki śliwki chyba i on zajada absolutne minimum. Ja nie zamierzam dokarmiać, jeśli położne naprawdę nie stwierdzą jakiegoś problemu (u mnie w szpitalu jest terror laktacyjny, więc modyfikowanego to one za chętnie nie dają). Mimo wszystko wiem, że niektó®e mamy czasami nie chcą karmić mm i wtedy same sobie przemycają mleko do szpitala.

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to początkowo też byłam pewna że absolutnie nie będę w szpitalu dokarmiała mm. Ale już taka pewna nie jestem. W szpitalu w którym raczej będę rodzić niedawno rodziła koleżanka. Po CC, laktacja była ale wiadomo początkowo ciężko. A dziecko wręcz urodziło się głodne i co 2 h domagało się jedzenia. Więc biedna dokarmiala mm ( szpital ma swoje) a po powrocie do domu już tylko kp. Oczywiście idealnie by było spędzić cały pobyt na cycku ale teraz już jakoś bardziej realnie na to patrzę 😉

jaina_proudmoore, Aga12345, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 4 grudnia 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dobuska to mój 9 zły wynik na czczo… zwiększam insulinę i brak reakcji. Może zwolni się miejsce na wtorkową wizytę. Wiem, że te przekroczenia są w skali 1-6, ale skoro norma jest do 90 to tak powinno być. 😈w sumie w poniedziałek mam już Usg 3 trymestru więc się dowiem ile mały waży plus inne pomiary👶A swojego gin zapytam we wtorek o te przekroczenia. // Ja dziś planuje poleżeć i poczytać bo ostatnie dni to było dużo ruchu. Jak wczoraj się położyłam to potem mnie plecy bolały 🤣jak chciałam wstać. // @Aneta8- jak tam u Ciebie? 🍀💕 // @GosiaRumi - też dawno nie pisała 🧐💚 // @Stokrotka86- czy mm czy kp - ważne, żeby bobas był najedzony. Nie można się zrażać problemami z laktacja bo po powrocie do domu może być nawał pokarmu dopiero. Przy cesarce tez czasem dłużej to trwa. 💪Mi się podobało przy karmieniu jak położna powiedziała o „ efekcie glonojada” - chodzi o otworzenie buzi przez dziecko i objęcie części piersi do karmienia 🤣nawet zdjęcie było do tego. Wspominała też, żeby dziecko „ nałożyć” dynamicznie na pierś, aby mogło ją mocno objąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 08:29

Stokrotka 86, Aga12345, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zamówiłam sobie nakładki do kp, to mi przynajmniej nie porani odrazu brodawek 🙂 a jak wyjdzie z tym kp zobaczymy, teraz mam postanowienie,ze jak będą coś gadać to będę wpuszczać jednym uchem wypuszczać drugim i robic swoje. Aby przetrwać tylko pobyt w szpitalu 🙂

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Aneta8, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀

Wysłany: 4 grudnia 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Ja już zamówiłam sobie nakładki do kp, to mi przynajmniej nie porani odrazu brodawek 🙂 a jak wyjdzie z tym kp zobaczymy, teraz mam postanowienie,ze jak będą coś gadać to będę wpuszczać jednym uchem wypuszczać drugim i robic swoje. Aby przetrwać tylko pobyt w szpitalu 🙂
    Słuszne podejście. Wymaga zarówno wiedzy jak i spokoju. 💪tak samo w czasie porodu. Przypomniało mi się, że położna mówiła, żeby pytać o wskazania do podania oxy czy innych zabiegów bo często personelem kieruje rutyna i pośpiech. A każda kobieta powinna móc rodzić w swoim tempie. I jeśli nie chcemy to mamy prawo się nie zgodzić.

Aga12345, Stokrotka 86, Aneta8, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u nas tez śnieg, synek stoi w oknie i czeka aż tylko wyjdzie na dwór.
    U mnie wczoraj zwiekszona insulina a wynik rano 93, miałam jeszcze iść spać ale nie zasnęłam i po pół godzinie było już 95 😐
    Co do karmienia, synek co prawda bul wcześniakiem ale w pierwszej dobie pielęgniarki podawały mu jedzenia strzykawka, dosłownie kilka ml, później 10ml dopiero w drugiej dobie 20 i więcej, tylko, ze początkowo miał problemy z jedzeniem i przez kilka godzin miał założona sondę do karmienia

0d1ys65gdrumd339.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Wczoraj pisałam o kaszlu mokrym...a w nocy mnie złapał ewidentnie taki suchy, męczący, aż musiałam pochodzić...
    Zaraz wstaję,jem coś i siadam do inhalacji

Niutek a Ty miałaś jakoś dopasowane te nakładki do swoich sutków? Czy brałaś w ciemno? Bo nie wiem jak to dobrać,ale może zapytam położną na szkole rodzenia. Ja ogólnie mam płaskie skutki, które czasami wyłażą
    Mój Tadzio przed snem też czasami daje takie popisy,że naprawdę ciężko usnąć ;)

Aga12345 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee ja nie mówię, że nie zamierzam dokarmiać mm, tylko że nie zamierzam panikowac i podawać mleka, jeśli będzie nadzieja na kp. :) ja mam zdrowe podejście, jak mi się nie uda to Brdzie mm i git:)

Dziewczyny, właśnie dopadł mnie stres, ze chyba rano zapomniałam luteiny. Nie wiem! Wydaje mi się, ze jej nie wzięłam i ilość tabletek tez tak trochę o tym świadczy. Nie mam jednak pewności. Mimo wszystko wolałam jednak przyjąć szybko te dwie tabletki, w najgorszym przypadku mam podwójną dawkę luteiny. To chyba nie będzie dramat? No cholera, nie mam jak sprawdzić. Zawsze pamietam, ale rano szlam wziąć tabletkę, sprawdziłam Ketony, podmylam się i… wydaje mi się ze wyszłam z łazienki 🙈🙈🙈

jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ