Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane nowe wieści! 🙈 no już nie nadążam.. Byłam właśnie u doktor i wychodzę jednak dziś ☺️ ale.. zależy jak będzie się dalej sytuacja rozwijać, bo ta dr chce mnie już kontrolować co 2 tyg, ale zakłada scenariusz, że w 34 tyg będziemy rozwiązywać ciąże. Czyli końcówka grudnia by mi wychodziła, może początek stycznia 🙈 także mogę pierwsza rozwiązać worek z prezentami.
Ada.. 31, Stokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore, Selena, MyŚliwa, Morwa lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Kochane nowe wieści! 🙈 no już nie nadążam.. Byłam właśnie u doktor i wychodzę jednak dziś ☺️ ale.. zależy jak będzie się dalej sytuacja rozwijać, bo ta dr chce mnie już kontrolować co 2 tyg, ale zakłada scenariusz, że w 34 tyg będziemy rozwiązywać ciąże. Czyli końcówka grudnia by mi wychodziła, może początek stycznia 🙈 także mogę pierwsza rozwiązać worek z prezentami.
Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Może mój zrobił obrót wczoraj bo wieczorem mało się ruszał i powiem wam, że miałam stracha chwile 🤦♀️
Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Kochane nowe wieści! 🙈 no już nie nadążam.. Byłam właśnie u doktor i wychodzę jednak dziś ☺️ ale.. zależy jak będzie się dalej sytuacja rozwijać, bo ta dr chce mnie już kontrolować co 2 tyg, ale zakłada scenariusz, że w 34 tyg będziemy rozwiązywać ciąże. Czyli końcówka grudnia by mi wychodziła, może początek stycznia 🙈 także mogę pierwsza rozwiązać worek z prezentami.
a chcą tak szybko rozwiązać przez ciśnienie?
jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Ale numer! U Ciebie to jak dobry serial, co odcinek to coś innego
a chcą tak szybko rozwiązać przez ciśnienie?
Oczywiście wszystko na bierząco będzie kontrolowane, ale dr boi się chyba przedwczesnego starzenia się łożyska. No i wtedy maluch nie będzie otrzymywał wszystkiego co potrzebne. Tez zrozumiałam, ze ten zastrzyk ze sterydami powoduje szybsze dojrzewanie łożyska. Na razie przepływy są ok, także staram się nie martwić na zapas, ale przyznam, że jestem trochę przerażona. Jednak z drugiej strony się cieszę, że wolą dmuchac na zimne i mieć już nade mną pieczę.dobuska, Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Oczywiście wszystko na bierząco będzie kontrolowane, ale dr boi się chyba przedwczesnego starzenia się łożyska. No i wtedy maluch nie będzie otrzymywał wszystkiego co potrzebne. Tez zrozumiałam, ze ten zastrzyk ze sterydami powoduje szybsze dojrzewanie łożyska. Na razie przepływy są ok, także staram się nie martwić na zapas, ale przyznam, że jestem trochę przerażona. Jednak z drugiej strony się cieszę, że wolą dmuchac na zimne i mieć już nade mną pieczę.
Aneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Jaina domyślam się, ze musiał to być duży stres, u mnie podobnie.
Dobuska zastanawiałam się nad tym ale tez byłam dużo w ruchu, wiec to pewnie dlatego bo jak już chwile zwolniłam obroty to się ruszała, teraz właśnie tez leżę i brzuch widać, ze się podnosi a ruchy takie mniej wyczuwalne, mąż tez zdziwiony.
Aneta świetnie, ze wychodzisz a mówili dlaczego chcą tak szybko rozwiązać ciąże? Ok już doczytałam, nie wiedziałam, ze ten zastrzyk na płuca ma takie działanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 16:09
jaina_proudmoore, Aneta8, Ada.. 31, dobuska lubią tę wiadomość
-
@Aga12345 -
No ja też byłam w ruchu dość dużo od 18.30 do 22.30, może to dlatego. Ale to stresujące, nie powiem.
Mam pytanie odnośnie tej chałki - czy sama ją piekłaś? podzielisz się przepisem
@Aneta8 - opieka u ciebie bardzo mi się podoba, dużo badań, zaleceń, także to na pewno dobrze.
Zaskoczona jestem tym rozwiązywaniem ciąży w 34 tygodniu, ale skoro zastrzyk ma takie działanie, to tak widocznie trzeba. oby Maksiu był w brzuszku jak najdłużej
==================
Przyszedł wynik glukozy - 87.8 na czczo.
GLukometr z rana pokazał - 91 w domu, glukometr po wyjściu z lab - 88.
czyli co to znaczy...
na wynik grupy krwi - pokazuje czas realizacji do 5 dni roboczych, hm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 16:27
Stokrotka 86, Aneta8, Ada.. 31, dobuska lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Oczywiście wszystko na bierząco będzie kontrolowane, ale dr boi się chyba przedwczesnego starzenia się łożyska. No i wtedy maluch nie będzie otrzymywał wszystkiego co potrzebne. Tez zrozumiałam, ze ten zastrzyk ze sterydami powoduje szybsze dojrzewanie łożyska. Na razie przepływy są ok, także staram się nie martwić na zapas, ale przyznam, że jestem trochę przerażona. Jednak z drugiej strony się cieszę, że wolą dmuchac na zimne i mieć już nade mną pieczę.
jaina_proudmoore, Aga12345, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Ada.. 31 wrote:Ale ja też dostałam sterydy na płuca dla Kaji i żaden lekarz nie mówił że może to wpłynąć na starzenie łożyska, mam mieć kontrolę co 2 tyg i lekarz uważa że powinnam dotrwać do 38 tyg na planowana cesarkę .
zawsze 38 tc to już bezpieczniej teżniż 34 - dodatkowy stres.
może lekarka głośno " myślała"jeśli chodzi o przypadek Anety.
Ja trzymać będę mocno kciuki za Maksia i jego mieszkanko w brzuszkuAda.. 31, Aga12345, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:zawsze 38 tc to już bezpieczniej też
niż 34 - dodatkowy stres.
może lekarka głośno " myślała"jeśli chodzi o przypadek Anety.
Ja trzymać będę mocno kciuki za Maksia i jego mieszkanko w brzuszkujaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Aneta, super że wychodzisz 🙂 co do terminu rozwiązania ciąży to jestem przekonana że lekarze będą trzymać rękę na pulsie i określa najlepszy dla malucha i Ciebie termin🙂 wiadomo- trzeba się przygotować że będzie to jednak wcześniej, ale na pewno nie będą go na siłę bez wskazań wyciągać. I cieszę się że trafiłaś na tak dobra opiekę 👍🙂
Jaina, jesli chodzi o Twój glukometr to wygląda na to że działa poprawnie. Ja przy krzywej pobierałam w tym samym czasie i na moim glukometrze było chyba 90, na tym u położnych 110, a z żyły mi wyszło 88. Więc wychodzi że mój też mierzy całkiem nieźle bo wiadomo że różnica między krwią z palca a z żyły będzie zawsze🙂
Dziewczyny, coraz szybciej się wszystkim mecze. Zasapuje jak emerytka. A gdy dłużej stoję w miejscu to czuję że mi słabo. A myślałam że te objawy będą raczej gdy więcej przytyje...jaina_proudmoore, Aga12345, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
@Stokrotka86- więcej krwi krąży w organizmie bo pracuje za dwie osoby, to tez ma wpływ. Dodatkowo hormony plus jeszcze inne rzeczy - obciążenie dla kręgosłupa itd. Ja od siódmej jestem na nogach 🙉dopiero niedawno położyłam się, ale za 10 min mamy „gości od mieszkania” 🤪 / @Joana23- to będzie dom bliźniak, piętrowy, 100 m2, stan deweloperski na zamkniętym osiedlu. I to ten dom oglądaliśmy ostatnim razem 💪klucze oddają w marcu, także jak coś przeprowadzka lipiec/ sierpień 🙂 / 📍skoro glukometr działa ok to .. pozostaje mi 1- wziąć dziś znów 20 j na noc, 2- czekać na wizytę u lekarza - niech mi wyjaśni co i jak; 3- zwiększyć dawkę do 22 j i liczyć na dobry wynik 🤣koło zamknięte dosłownie 🤦♀️
Stokrotka 86, Aga12345, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny,
mam pytanie, czy wyszły wam kiedyś Kryształy szczawianu wapnia w moczu?
o ile leukocutyów teraz nie mam, to mam co innego do rozkminy 🤦♀️
wczoraj w sumie mało piłam wody, bo byłam poza domem, może to dlatego.
ps. stosowałam ok 14 dni sok z żurawiny - kieliszek dziennie btw. na leukocyty pomogło.
=======
@Aga12345 - jak się gotuje z termomixem?
podaj lepiej adres, wpadnę na ciepła chałkęWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 18:32
-
Termomix to taki robot kuchenny, wiele rzeczy robi za mnie 😁 ale znalazłam przepis, spokojnie ręcznie też można to zrobić https://www.przepisownia.pl/slodkie-wypieki-przepisy/chalka-na-slodko/bbvzfw2x-cb940-456239-f60be-maepssmv
Aha zamiast maki pszennej dawałam pszenną pełnoziarnista, zamiast cukru erytrytol, nie dawałam cukru waniliowego i robiłam z połowy porcji 🙂 gdyby było trochę bliżej to z chęcią bym zaprosiła ale odemnie to chyba z jakieś 200/300 km nawet nie wiem 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 18:52
jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:dziewczyny,
mam pytanie, czy wyszły wam kiedyś Kryształy szczawianu wapnia w moczu?
o ile leukocutyów teraz nie mam, to mam co innego do rozkminy 🤦♀️
wczoraj w sumie mało piłam wody, bo byłam poza domem, może to dlatego.
ps. stosowałam ok 14 dni sok z żurawiny - kieliszek dziennie btw. na leukocyty pomogło.
=======
@Aga12345 - jak się gotuje z termomixem?
podaj lepiej adres, wpadnę na ciepła chałkę
A nie jadłaś dzień wcześniej szpinaku albo szczawiu?jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Ada nie pamiętam za bardzo twojego przypadku ale wydaje mi się, że u Anety dodatkowo chodzi o ciśnienie, może dlatego nie chcą ryzykować, choć rzeczywiście 34 tydzień wydaje się bardzo szybko ale lekarze na pewno wiedzą co mówią 🙂
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość