Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej u mnie leniwie płynie czas ale co raz więcej rzeczy kupuje😊😊 Do szpitala mam już prawie wszytko i nawet łóżeczko kupilam 😅😅 Moja kuzynka dziś wychodzi tak że nawet szybko malutki waży 2410g taka odrobinka 😅😅 Co do dotykania brzucha to ja nie mam jakiś większych awersji 😜 to samo jak ktoś będzie chciał Kajusie ponosić jedynie to obslinianie nie przejdzie i publiczne wystawianie piersi do karmienia 😅😅 Co do aktywności to moja różnie najbardziej aktywna na zakupach nie wiem czy to znaczy że będzie lubić czy wręcz odwrotnie 🤔🤔
Janina nie lubisz bąbelków na fb🤔🤔teraz przynajmniej wiesz u kogo był Mikołaj, potem zdjęcia na sankach, pod choinka i zauważyła lawinowo 6 grudnia wysyp relacji dnia z Mikołajem 🤣🤣
jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86, Joana23, dobuska, Nisia18, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
@Stokrotka - jak Dobuśka doczyta o twoim śnie to się pewnie mocno uśmieje
Co do cukru, to został nam miesiąc "walki" z glukometrem ponad, tylko, damy radę
@Pimka - mój też wieczorem najczęściej szaleje, nie wiem kiedy śpi chwilamibo nawet jak autem jadę to coś tam wygibasy robi.
Bobas jest w "grubym" worku także nie ma prawa niczego uszkodzić, aczkolwiek to napieranie na pęcherz/ szyjkę daje czasem bolesne, niekomfortowe odczucia.
@Nisia - nie da się wyspać na zapas, niestety.
Będziemy trzymać kciuki na pewno :* 🍀
Ja od początku ciąży mam ciśnienie w skali 90- max 110 / 60-68 , także taki typ urody ze mnie
Przy takim ciśnieniu czuje się dobrze.
ps. ktoś jeszcze podczytuje wątek grudniowy heheWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 10:36
Ada.. 31, Aga12345, Stokrotka 86, Joana23, dobuska, Nisia18 lubią tę wiadomość
-
Witajcie 🙂 ja juz w domu, po badaniach krwi. Też zdarzają mi się takie kucia, najczęściej jak się za dużo nachodzę, myślę, że to dziecko tak na szyjkę już naciska. Nie raz kuje tak mocno,że trzeba się zatrzymać na chwilę,ale tak jak piszecie to już chyba normalne na tym etapie.
jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86, Ada.. 31, Joana23, dobuska lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
czyli kwestia kłucia rozwiązana
@Dobuska - jeśli możesz iść na wizytę po świętach to ja bym skorzystała, dla spokoju ducha i sprawdzenia co słychać u dziecka.
Mnie martwi przerwa w wizycie u mnie od 21.12 do 11 stycznia.
Jakoś w głowie wydaje mi się to "kluczowym" okresem. 🤔
===============
Ja stwierdziłam, że po Nowym Roku zamówię jeszcze dodatkowo kilka rzeczy - dodatkową koszulę do szpitala, podkłady higieniczne, podkłady na przewijak, pieluchy tetrowe -5 sztuk chyba po praniu zmniejszyło się o połowę 🤣
Rozmyślam też nad kolektorem pokarmu, co myślicie?
znalazłam coś takiego
https://allegro.pl/oferta/akuku-silikonowy-kolektor-pokarmu-magiczna-butelka-10192936610
Stokrotka 86, dobuska, Ada.. 31 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny 😚
Stokrotka no to prawda najgorzej to zacząć pranie,a teraz już poleci 😁
Dziś może zacznę już też prasować to z wczoraj
Co do tego kłucia to też mam i dziś na usg p.doktor zapytała czy czuję jakieś bóle nisko,bo główka jest dosyć nisko,ale jeszcze szyjka długa i zamknięta i nie ma ryzyka porodu przedwczesnego
Mi też tak sie stało z pępkiem 😁 najpierw dziura,a teraz się wypłaszcza
Ale z dnia na dzień mąż widzi jak się zmieniamy 😍
Heh moja hemoglobina podskoczyła od ostatniego badania tylko o 0,1
Może to chorowanie też miało taki wpływ
Jaina to będziesz miała małego piłkarza i kibica 🥰
Oj też nie chciałabym,aby tak całowali Tadzika...no i zdjęcia..dla siebie tak,ale nie na FB... muszę moją mamę ostrzec,bo ona ma takie pomysły
I też chcę wrzucić fotkę stópek,że już jest 💙
Ja mam ostatnia wizytę przed świętami 23 grudnia,w ciekawe kiedy później
Ogólnie to jedziemy na pierwsze dwa dni do teściów,a później do mojej mamy i wracamy dopiero po trzech krolach
To będą ostatnie takie odwiedziny we dwoje, później pewnie na Wielkanoc pojedziemy już we trójkę 🥰nie wierzę 😂😁
Ja dostałam kolektor od bratowej,podobno super sprawa
Pimka mój przed snem jak się uloze to strasznie bryka i rano jak wstałam do łazienki, wróciłam do łóżka to też już zdążył skopać męża 😂
Nisia ojjj,ale noc..no i weź się wyśpij...ech
Trzymam kciuki za wizytę w poniedziałek 😚
Dobuska chyba lepsza ta wizyta po świętach
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze po odstawieniu luteiny
Ja miesiąc temu odstawiłam i też był mega stres,do tego zachorowałam na covida i straszny kaszel miałam. Czasami miałam wrażenie,że wykaszle Dziecko ze mnie...
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska, Ada.. 31, niutek87, Morwa, MyŚliwa, Aneta8, Aga12345 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Jestem też po kolejnym USG III trymestru, miałam dziś o 9
Tadzio wg tego USG waży 1653g
Ma dużo włosków na głowie,jest w 75 centylu, spory z niego chłopczyk
Ale wszystko w porządku 😍
Teraz na 12.20 jadę do enelmedu na wizytę kontrolnąjaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska, Ada.. 31, niutek87, Jeheria, Morwa, MyŚliwa, Aneta8, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Jaina ja mam podobnie z fb, zamierzam tylko wrzucić jej rączkę i się pochwalić, bo jest czym, ale żadnego wrzucania zdjec dziecka nie przewidujemy.
Wizyta już przełożona! 🥰 w przyszłym tygodniu pójdę na badania krwi i moczu. Może moja hemoglobina tez skoczy już troszkę.Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Ada.. 31, Kasiastaraczka, Nisia18, Joana23, Morwa, Aneta8, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
KasiaStaraczka , prawie 31 tydzień u Ciebie i ponad 1,60kg . Wow! Ty to masz już co dźwigać
czy mi się wydaje czy Twój syn jest chyba jednym z większych dzieci na tym etapie ciąży czy któraś dziewczyna tez ma sporego bàbelka ?
jaina_proudmoore, Ada.. 31, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Hej 😊 czytam Was codziennie ale jakoś brak weny do pisania.. Dobija mnie ta pogoda za oknem 😣 już bym wolała mróz i śnieg 😊a nie deszcz i wiatr😣
Dobuska i Aneta za Was trzymam kciuki 🤞 niech maluszki jeszcze trochę wytrzymają w brzuszku 😚 🥰 Dobuska a Ty wielkimi krokami zbliżasz się do terminu kiedy ja urodziłam synka 😚😊i pomyśleć że te moje 48cm i 2330 gram kończy jutro 8 lat ❤️ kiedy to zleciało 🤩
Ja wczoraj byłam na wizycie 😊 wszystko z Gabi ok 😊waży już 1794gramy i wstydzioszka nie chciała pokazać buźki tylko rączkami zasłaniała 🙃🙂ja dostałam Wit b12 bo z wyników wyszło że mam niedobór.byłam też pewna że kolejna wizyta będzie już szybciej.. A tu znowu za 4 tygodnie.. A Wy piszecie że macie teraz częściej w 3 trymestrze 😊
Rozmawiałam wczoraj z ginem o ewentualnym porodzie naturalnym po cc... No i raczej znowu będzie cięcie.. Ale najważniejsze żeby wszystko było dobrze i tym się będę kierować 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 12:42
Ada.. 31, Jeheria, niutek87, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, MyŚliwa, Aneta8, Aga12345, Nisia18, Morwa lubią tę wiadomość
-
Nisia18 wrote:KasiaStaraczka , prawie 31 tydzień u Ciebie i ponad 1,60kg . Wow! Ty to masz już co dźwigać
czy mi się wydaje czy Twój syn jest chyba jednym z większych dzieci na tym etapie ciąży czy któraś dziewczyna tez ma sporego bàbelka ?
jaina_proudmoore, Nisia18 lubią tę wiadomość
-
To tak na rozluźnienie nerwów: 15 tekstów, które wkurzają kobiety w ciąży.
https://www.youtube.com/watch?v=FY43qV6DF6s
Niektóre rzeczy naprawdę do mnie trafiają. Dodałabym tylko 16: Bo wiesz, MOJE DZIECKO to...
Ostatnio nawet w sklepie się na mnie wydarł gość, że nie przepuszczam jego dziecka - bo przecież ma tylko jedną torebeczkę cukierków. No, sorry - przyszedł kilka minut po mnie, a i ja byłam już zmęczona. Z resztą - nawet gdybym nie była w zaawansowanej ciąży, to mam obowiązek go przepuścić, bo ma jedną rzecz?!
Jak do teraz ani razu nie skorzystałam z przywileju przepchania się na początek kolejki (raz czy dwa razy mnie ktoś w drzwiach przepuścił), ale też i nie potrzebowałam. Jak jestem na większych zakupach z mężem, to po prostu daje mi kluczyki i idę do auta odpocząć, a on stoi w kolejce i potem pakuje zakupy do auta.
Co do przyjmowania dziecka w przychodni to tylko tyle wiem, że dopóki dziecko nie ma nadanego własnego peselu to używa się peselu matki. Więc jak ojciec zapisuje dziecko pierwszy raz na wizytę do pediatry, to musi znać pesel mamy albo jej podwędzić dowód osobisty.
Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Nisia spory ten mój Tadzio😁
Oo Jeheira też ma co dźwigać 😍
Obawiam się,że będzie duży do porodu...mój mąż sie urodził z wagą 4100...
Wróciłam z wizyty z enelmedu i wszystko ok, lekarka wpisała mi wszystkie badania do karty ciąży
I mówiła,że jestem jej trzecią pacjentką dziś po covidzie....
Ale pocieszyła mnie,że przeciwciała to nawet rok i teraz mam ten certyfikat i mam spokój 😁
Badania z krwi ok, sód,potas,kreatynina,crp po wirusie już nie ma śladu,uff
A kaszel to będę jeszcze trochę miała,ale to powiedziała,że jak po zwykłym przeziębieniuAneta8, Ada.. 31, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Nisia18, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Jeheria wrote:U mnie w 29+2 1639g 🙈 dzisiaj wizyta i ciekawe ile waży, aż się boję... Ale może to jakiś lekki błąd pomiaru 🤔
Nooo może błąd,bo na USG mi mówili,że tak plus minus 250 g ,to sporoSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
MyŚliwa wrote:To tak na rozluźnienie nerwów: 15 tekstów, które wkurzają kobiety w ciąży.
Ostatnio nawet w sklepie się na mnie wydarł gość, że nie przepuszczam jego dziecka - bo przecież ma tylko jedną torebeczkę cukierków. No, sorry - przyszedł kilka minut po mnie, a i ja byłam już zmęczona. Z resztą - nawet gdybym nie była w zaawansowanej ciąży, to mam obowiązek go przepuścić, bo ma jedną rzecz?!
Jak do teraz ani razu nie skorzystałam z przywileju przepchania się na początek kolejki (raz czy dwa razy mnie ktoś w drzwiach przepuścił), ale też i nie potrzebowałam. Jak jestem na większych zakupach z mężem, to po prostu daje mi kluczyki i idę do auta odpocząć, a on stoi w kolejce i potem pakuje zakupy do auta.
Trzeba było też się wydrzeć jak Pan może paść swoje dziecko cukierkami 😂😁
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Witajcie kochane! Ja z nowymi wieściami!
Ta kochana pani dr co byłam u niej wczoraj załatwiła mi na dziś rano wizytę u mojej dr prowadzącej w szpitalu. Zeszło się ponad dwie godziny (mąż czekał w samochodzie 🤦🏼♀️) no ale już powoli rysuje się plan. Ale po kolei. Najpierw dr dała mi skierowanie na cito na krew i mocz, potem zrobiła mi usg i mój wojownik waży już 1600 gram 💜 przepływy są nadal dobre, zrobili mi również ktg. Dr spojrzała na notatki z ciśnienia i powiedziała, że dobrze nie jest, ale tragicznie tez nie i dobrze, że zwiększyłam dawkę leków i teraz trzeba poczekać na efekty. Na szczęście w gabinecie pomiar wyszedł ładny 🙂 teraz mam się stawić na wizytę w przychodni u niej w środę 22.12 i najprawdopodobniej 26.12 już zameldować się na oddziale. W kolejnym tygodniu byłoby cc. Liczę po cichu, że jeśli nadal z badań i przepływów wszystko wychodziłoby dobrze, może dr zgodzi się poczekać do 3.01 z wyciąganiem małego 🤞🏻dobuska, Kasiastaraczka, Ada.. 31, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Nisia18, Morwa, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Ale te Wasze dzieci duże!!! Gratuluje udanych wizyt!
Aneta dobre wieści! Trzymam kciuki, żeby mały urodził się już w 2022 roku!
Ja za siebie też trzymam, bo dzisiaj boli mnie brzuch bardzo często. Zaliczyłam też dzisiaj bolesny skurczchyba wezmę nospę, bo już dzisiaj dużo razy coś się tam działo.
Aneta8, Selena, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Dobuska ojej trzymam i za Ciebie kciuki, żeby te skurcze jeszcze nie były te porodowe...
Miesiąc temu na wizycie lekarz mierzył mojego Synka,i mówi ale malutki to teraz przypakowal Tadzio 💙 😁😂
Ciekawe co teraz powie na wizycie za tydzień 😂
Bo mi przybył 1 kg, więc to wszystko idzie teraz w DzieckoAneta8, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Oj Dobuska, oby nospa i odpoczynek pomogły 🤞🏻💛