X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem naprawdę dobrej myśli. Jeszcze będę Wam stękać, ze chce urodzić 🤣🤣🤣

Aneta8, jaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja byłam w paczkomacie i potem ogarnąć zakupy. Zamówiłam tez choinkę, pan mi spakował do auta, mąż potem pod domem wypakował 🤣 spakowałam jeszcze prezenty. Mąż chce ubierać dziś choinkę, ale ja powiedziałam, że muszę poleżeć bo już nie dam rady 🤪Spotkałam się też z koleżanka i powiedziała, że w ogóle nie tyje, mam brzuch tylko większy, że na pewno jeszcze spuchnę w styczniu, wręcz muszę! Nie będę mogła się ruszać itp 😳😱😂😂😂Bosh co za podejście 🤦‍♀️ // @Aneta8 - to dobre wieści. Liczę na to, że przetrzymają Was jak najdłużej nawet do 3 stycznia… najważniejsza kontrola przepływów, łożyska itp. 💪 // @Dobuska -odpoczywaj. Chyba Nospa plus leżenie to teraz najlepsza opcja. Nic na siłe. Aaaaa.. dopadły mnie dziś w aucie lekkie zawroty głowy. Nie wiem skąd. Otworzyłam sobie okno i tak po 5-10 minutach przeszło. 🙃

Aneta8, Stokrotka 86, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia, już zaczynam trzymać kciuki za poniedziałkową wizytę 👍

Dobuska, a jest opcja żebyś ta luteinę odstawiła po Świętach? Tak sobie tylko głośno myślę... Dobrze że idziesz na kontrolę do dr. Na tym etapie lepiej chodzić częściej niż rzadziej. Zwłaszcza jeśli coś się dzieje.

Ada..31 super że kompletowanie wyprawki idzie sprawnie 🙂 i świetnie że kuzynka będzie na Święta w domu z maluszkiem. Wyobrażam sobie jaki to musi być malenki słodziak🥰

Jaina, ja czasami wchodzę na wątek grudniowy- przygotowuje się mentalnie na to co mnie czeka 😁
    Co do kolektora to chyba też się zaopatrze. Grosze to kosztuje a ponoć często mega pomaga.

Niutek i jak wyniki badań?

Kasiu, super że u Was wszystko dobrze i że nie ma powikłań po tym wrednym wirusie. Mój maluch na usg 3 trymestru też byl w 75 percentylu👍😉

Selena, to najlepsze życzenia urodzinowe dla synka 🎉🎂🥂🙂
    Cieszę się że Gabi zdrowa i zadowolona 🙂
    Też wolałabym już mróz. Przydałby się tym bardziej że mam mały zamrazarnik i chciałabym skorzystać z balkonu 😁

Jeheria, jak wizyta? Do mnie chyba to pobieranie siary przed porodem bez wskazań lekarskich nie przemawia ...

Myśliwa, obejrzałam filmik i przeczytałam komentarze pod nim. I niestety już chyba wszystkie teksty słyszałam 😁 nawet oglądając go się wkurzałam.
    Ja jak mogę i jest kasa pierwszeństwa to z niej korzystam. Co prawda często mi się to nie zdarza. A co do sytuacji w sklepie... Przykre to nieco że rodzice dają taki przykład dzieciom. I potem rosną takie gowniaki przekonane że im się wszystko należy...

Aneta, Maksio już nie taki mały 🙂 mocno Wam kibicuje żeby wyniki badań pozwoliły na ponoszenie ciąży jeszcze przez kilka tygodni 🙂

Ja to muszę ponarzekać że jestem coraz słabsza. Rano z werwą zabrałam się za działanie: ogarnęłam ostatnie prasowanie, poukładałam kolejny raz ciuszki w komodzie, zrobiłam obiad... I dostałam mroczków przed oczami. Cukier ok. Ciśnienie ok. Nie wiem co to było. Poszłam spać tak mnie ścięło. Wstałam już lewa nogą.

Jeszcze mój brat zadzwonił i jakaś głupia gadka o cukrzycy mu się włączyła. On ma cukrzycę typu 1- zachorował przed 30tka. I zaczął mi gadać o dzieciach małych które chorują na cukrzycę i że jest duża szansa że mój maluch nie zachoruje. Ja nie wiem, chyba pocieszyć mnie to miało? Ja wiem że ryzyko że Wiktor odziedziczy moja chorobę jest minimalne. I serio jakoś teraz sobie tym dodatkowo głowy nie zaprzątam. Dzięki wielkie za takie "uspokajacze"...

jaina_proudmoore, Aneta8, Aga12345, Selena, Nisia18, MyŚliwa lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze czekam na wyniki Alab się nie śpieszy 🙂 Robiłam morfologię,mocz, toksoplazmoze i Hbs.

Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Hej dziewczyny, ja byłam w paczkomacie i potem ogarnąć zakupy. Zamówiłam tez choinkę, pan mi spakował do auta, mąż potem pod domem wypakował 🤣 spakowałam jeszcze prezenty. Mąż chce ubierać dziś choinkę, ale ja powiedziałam, że muszę poleżeć bo już nie dam rady 🤪Spotkałam się też z koleżanka i powiedziała, że w ogóle nie tyje, mam brzuch tylko większy, że na pewno jeszcze spuchnę w styczniu, wręcz muszę! Nie będę mogła się ruszać itp 😳😱😂😂😂Bosh co za podejście 🤦‍♀️ // @Aneta8 - to dobre wieści. Liczę na to, że przetrzymają Was jak najdłużej nawet do 3 stycznia… najważniejsza kontrola przepływów, łożyska itp. 💪 // @Dobuska -odpoczywaj. Chyba Nospa plus leżenie to teraz najlepsza opcja. Nic na siłe. Aaaaa.. dopadły mnie dziś w aucie lekkie zawroty głowy. Nie wiem skąd. Otworzyłam sobie okno i tak po 5-10 minutach przeszło. 🙃
    Brawo dla koleżanki 🤣
    Puchnięcie za trzy, dwa, jeden!😂

Tez sobie odpocznij ❤️

Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, Selena gratuluje udanych wizyt.
    Jeheria powodzenia na wizycie!

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Selena, Jeheria lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, to masz tak samo jak ja z tym samopoczuciem! Właśnie takie osłabienie, mroczki i totalna niemoc w sekundę. To chyba już przypadłość na naszym etapie.

Co do luteiny to jakoś mi tak wypada odstawienie na koniec świąt, czyli na wizytę. Coś namieszalam w liczeniu tabletek 🤣 po prostu muszę dobrać opakowanie. :) Tak właśnie nie wiedziałam co mój mąż do mnie mówi, czy nie mogłabym mieć wizyty kilka dni po odstawieniu luteiny :D kalafior w formie…

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta bardzo się cieszę, ze wszystko w porządku a maluszek pięknie przybrał od ostatniego ważenia. U nas mała w 31+3 ważyła 1829, jest tak koło 50 centyla tak wiec tez już duża a zapowiadała się na kryuszynke 🙂dobuska w takim razie odpoczywaj ile tylko możesz a malutka niech jeszcze poczeka 🙂

jaina_proudmoore, Aneta8, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Nisia18, Morwa, Jeheria lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png

Wysłany: 17 grudnia 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się zgodzę, że to już chyba wchodzi niemoc ósmego miesiąca. Brzuchy rosną, dziecko rośnie, każda z nas ma inne dodatkowe dolegliwości. 🤦‍♀️Nie ma co się męczyć, co można odpuścić i zrobić kolejnego dnia to poczeka. Zaczyna mnie wkurzać jak mi coś upadnie 🤣dziś pod sklepem mi się but rozwiązał, ale była gimnastyka 🤣 Zaczynaja mnie martwić święta i czy doczekam północy w Sylwestra hehe 🙉😛 Kolejny tydzień tez się szykuje aktywnie, mąż pracuje do czwartku, wiec ktoś musi ogarnąć zakupy ostatnie i dom trochę. 🤷‍♀️Plus jeszcze wizyta u gin we wtorek. Ja już leżę w łóżku i planuje poczytać, później mamy oglądać drugi sezon Wiedźmina. 🥰

Aga12345, Ada.. 31, Stokrotka 86, Aneta8 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina może jakieś chwilowe niedotlenienie? Ludzie to tak mówią jakby złe życzyli i jakby wszyscy ciąże przechodzili tak samo. Ja od początku ciąży dalej mam jakieś 8/8,5 kg na minusie i dalej nie tyje, zastanawiam się czy w ogóle nadrobię do wagi sprzed ciąży i oczywiście tez to wszystkich dziwi, nie mówię, ze mnie nie ale z mała wszystko ok, mi tez nic nie dolega, wiec co mam jeść 2 razy więcej czy co.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8 lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam przeziębiona i miałam taki utrudniony oddech, jeszcze kaszel i katar, teraz trochę mi przeszli, tylko boli mnie gardło i kaszle ale mimo wszystko wydaje mi się, ze właśnie problem z oddychaniem (co prawda mniejszy niż przez ostatnie dni) zostanie już do końca, w ogóle wystarczy, ze chwile coś porobie i zaraz odpoczynek

0d1ys65gdrumd339.png

Wysłany: 17 grudnia 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Jaina może jakieś chwilowe niedotlenienie? Ludzie to tak mówią jakby złe życzyli i jakby wszyscy ciąże przechodzili tak samo. Ja od początku ciąży dalej mam jakieś 8/8,5 kg na minusie i dalej nie tyje, zastanawiam się czy w ogóle nadrobię do wagi sprzed ciąży i oczywiście tez to wszystkich dziwi, nie mówię, ze mnie nie ale z mała wszystko ok, mi tez nic nie dolega, wiec co mam jeść 2 razy więcej czy co.
    Niestety, często takie komentarze rzucają głównie kobiety i to te, które właśnie miały takie przeżycia jak duży przyrost wagi, puchnięcie itp historie. Nie rozumiem tego całkowicie 🤷‍♀️Trzeba jeść dla dwojga, nie za dwojga. 🙃Ja gdzieś na początku ciąży sobie postanowiłam, aby odżywiać się zdrowo i racjonalnie-dla dziecka i dla siebie 💕// Te zawroty głowy to chyba z głodu były, nie wiem. // @Aga12345- wrócisz do pełni zdrowia na pewno. Trochę to potrwa, ale już po urodzeniu będzie lżej. Ciąża też dodatkowo obciąża organizm przecież 🙃Mój mąż dochodził do pełni zdrowia po zapaleniu płuc przez prawie trzy miesiące.

Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina zapewne tak choć w czasie choroby to czułam sie jak taka starsza Pani 80 - letnia. Ale już poprawa jest duża 🙂
    To tak jakby czyjeś nie powodzenia chcieli przenieść na kogos ale każdy odpowiada za siebie. Każda z nas ciąże przechodzi inaczej, mogą być objawy które są podobne ale to normalne i tak jak mówisz odżywianie ma kolosalne znaczenie ale jemy dla dwojga, a nie za dwóch i to tez często dziwi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 18:37

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png

Wysłany: 17 grudnia 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Stokrotka86- nie wiem co twój brat tak wyskoczył z tą cukrzycą. Mylenie CC ze zwykłą po pierwsze mnie denerwuje… 😳takie wrzucanie do jednego wora wszystkich i to mówienie dodatkowo „ jesz słodycze to dlatego” 🤦‍♀️Jak ktoś nie ogarnia tematu to po co się odzywa? Dbanie o dobre nawyki dziecka jak i swoje po ciąży to też jest ważna kwestia. // ja właśnie dostałam kopa aż mi prąd przeszedł na dole 🤣miałam głupie wrażenie, że zaraz jakaś rączka wyjdzie przez pochwę 🤣// I na koniec dowcip dnia. Mój mąż umówił spotkanie z panią architekt celem omówienia wystroju domu itp plus detali. Podał termin spotkania po 20 stycznia - 🤣🤣🤣dobry zawodnik 😈

Stokrotka 86, Aga12345, Aneta8, Joana23, Nisia18 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina do tej pory też raczej nie przytyłam po sobie albo raczej tak proporcjonalnie,bo ogólnie to mam 11 kg do przodu. Teraz jednak czuję,że przez te 2 miesiące to sporo się powiększe...jakoś mi tak ciężej
    No ale tekst koleżanki,ech

Stokrotka ech,ja też ostatnio miewam takie słabsze dni.. wczoraj 2 razy kładłam się zdrzemnąć, dziś też co bym nie zrobiła to później odpoczynek obowiązkowo
    Ech braciszek widzę,że pocieszyciel... ludzie nie myślą

Aga oo to też spora dziewczynka ❤️

Stokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore, Joana23 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 17 grudnia 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to patrzeć na te percentyle? 🧐bo mi kalafior w głowie jakoś nie pozwala tego ogarnąć. 😛na Usg trzeciego trymestru wyszło mi - 49 percentyl czyli w normie. Czy to jakoś się przekłada docelowo na cm wymiary czy kg potem? 😉🥦poproszę o łopatologiczne tłumaczenie 🤣 Ps. O Alex już wpadł w szał buszowania, a leżę na plecach. Chyba sałatka z kaszą mu smakowała. No wywija rączkami, że hej 😛

Aga12345, Ada.. 31, Nisia18 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki, dawno tak dobrych nie miałam I nawet hemoglobina 12,54 I hematokryt 35,4 🙂

Joana23, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Ada.. 31, Aneta8, Nisia18, Kasiastaraczka, Morwa, MyŚliwa, Jeheria lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ale mam dzisiaj doła. Takiego fest na maksa.. przez pół dnia leżałam i praktycznie gapiłam się w sufit. W domu nic nie zrobione.. Dobrze, że mamy psa, to mobilizuje mnie do wyjścia na spacer :) ale oby jutro było lepiej :)

Przeczytałam wszystkie Wasze posty i baardzo mnie cieszą wszystkie dobre informacje od Was :)

Na koniec mam pytanie - czy rozglądacie się już za żłobkami? Siostra mnie uświadomiła, że już w marcu/kwietniu będziemy musieli Kaję gdzieś zapisać 😱😱😱

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, prawdę mówiąc nie rozglądałam się jeszcze za żłobkiem. U mnie w dzielnicy w której mieszkam ( oraz w okolicznych) w placówkach publicznych standardowo już nie ma miejsc😐 z dzieckiem na drugi koniec Warszawy jeździć nie będę więc pewnie finalnie będę musiała płacić za prywatną placówkę...
    Eh, narazie niech się maluch urodzi to wtedy z mężem to przegadamy. Może uda się szybko zajść w następną ciążę bo i tak czekaja na nas w klinice zarodki😉 z drugiej strony gdybym dała radę to chyba wolałabym wrócić do pracy, wtedy zaciążyć i może tym razem nie iść tak szybko na L4. Ponoć często w 2 ciąży kobiety czują się lepiej 🙂 nie chciałabym też za bardzo robić sobie takiej luki w CV.

jaina_proudmoore, MyŚliwa, Jeheria lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina mi dziś lekarka mówiła,że skoro Synek jest w 75 centylu to 25 % dzieci jest większych od niego

Niutek super,że wyniki takie dobre 🥰

Joana23 dlaczego taki humor dziś? :(
    My chcemy drugie dziecko zaraz dorobić o ile się da, jeśli nie wyjdzie szybko to i tak wezmę wychowawczy
    Na razie tak planujemy

niutek87, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ