X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się otwarło i już wypełniłam, super pomysł:))

Morwa, Selena lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czad ta rozpiska! 😀 Ale nas dużo 😀 Jak się czyta tutaj to nie wydaje się że jest nas aż tyle. Ale dobrze - w grupie siła 🏋

Aneta8, Morwa lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro że Red się nie udało :(

Morwa super pomysł, dobra robota!

Czasami mniej się odzywam bo mało czasu mam, jeszcze mam warzywniak na głowie, krzaki z owocami oprócz roczniaka i pracy.

Gratulacje dziewczyny pozytywnych wizyt ❤

Morwa lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Super to jest!! :)
    Zablokowałam pierwszą kolumne i pierwszy wiersz :)
    Dziękuję 🥰 właśnie o to mi chodziło a na aplikacji w telefonie nie mogłam tego zrobić.

Aneta8 lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Dziewczyny, Red trzeba wypisać z 14.02 :(
    Wiem z forum że niestety serduszko przestało bić i była w szpitalu :(
    O nie😭

• Morwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromnie sie cieszę, że wam sie podoba lista i ze już kilka z was sie dopisało. Będziemy mogły z czasem dodawać nowe arkusze a w nich wpisywać wszystkie przydatne informacje w ciąży. Jak chociażby leki , wyprawka itp. Każde info i każde propozycje mile widzane. Uważam, że warto mieć wszystkie przydatne rzeczy w jednym miejscu aby później nie przekopywać się przez milion postów albo nie powielać co chwila tych samych pytań ;)

Aneta8, Gosia Rumi, Kasiastaraczka, po_prostu_ja, Selena, Pcosik_2, dobuska, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa świetna ta tabelka 😁
    Szkoda,że Red już nie z nami😥

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ta tabelka Ja juz uzupelnilam.Ja dzis po scianach chodze znowu straszne mdlosci. I do tego smaki na slodkie a dietetyk nic mi nie pozwala. Mojego wyslalam wlasnie po parowki do lidla I chleb razowy . Moj wybor jedzenia przez te nietolerancje to tragedia. Wegle tylko bez glutenu jedynie okazjinalnie chleb z maki razowej a tak to wszystko co jaglane bataty zwykle ziemniaki I komosa ryzowa . 🤮🤮🤮🤮Jogurty tylko kokosowe mleko kokosowe . Wykoncze sie na tej diecie w ciazy. Normalnie mi to nieprzeszkadza ale teraz jest bardzo ciezko 🥺😂🤮🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 22:28

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Bo to dla mnie zupełnie drugi koniec Warszawy 😉 ja mieszkam między Ursynowem a Piasecznem.
    Jeszcze nie myślałam gdzie rodzić, w sumie blisko miałabym szpital przy Żwirki i Wigury, ale rozważam też Madalińskiego.

Wiele osób chwali żwirki i Wigury, ja tam rodziłam syna i nie wspominam najlepiej, ale widocznie mialam pecha😔

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • Selena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1YY5YFpHVZam3DPxhY-9HBtx4zdgE-c3RKGsibtSoKoI/edit?usp=drivesdk

Zobaczcie czy wam się otwiera i czy możecie edytować;) w tych ostatnich kolumnach odnośnie tygodni i dni ciąży nic nie zmieniajcie wpiszcie tylko datę OM to samo zmieni ;) Aaa i oczywiście jak którejś kolumny nie chcecie uzupełniać to nie wpisujcie nic albo dajcie - . Jak chcecie by jakaś kolumna była dodatkowo dodana to proszę o propozycję:) Listę robiłam na telefonie, więc nie mam tu możliwości zamrozenia kolumn (głównie tej z nickami). Jak któraś da radę to zrobić na kompie to bardzo bym o to prosiła :)
    No super jest ta rozpiska :) już się wpisałam :)

Morwa lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Dziewczyny, Red trzeba wypisać z 14.02 :(
    Wiem z forum że niestety serduszko przestało bić i była w szpitalu :(
    O nie :( tak mi przykro że już Red nie ma z nami :(

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isiozwierz ale już kawał człowieka mieszka w Twoim brzuszku 😍😍

Isiozwierz lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Super ta tabelka Ja juz uzupelnilam.Ja dzis po scianach chodze znowu straszne mdlosci. I do tego smaki na slodkie a dietetyk nic mi nie pozwala. Mojego wyslalam wlasnie po parowki do lidla I chleb razowy . Moj wybor jedzenia przez te nietolerancje to tragedia. Wegle tylko bez glutenu jedynie okazjinalnie chleb z maki razowej a tak to wszystko co jaglane bataty zwykle ziemniaki I komosa ryzowa . 🤮🤮🤮🤮Jogurty tylko kokosowe mleko kokosowe . Wykoncze sie na tej diecie w ciazy. Normalnie mi to nieprzeszkadza ale teraz jest bardzo ciezko 🥺😂🤮🙈
    Kochana no z tym jedzeniem to jakaś masakra...a ty biedaku masz jeszcze ograniczone możliwości...ja wczoraj miałam mega ochotę na frytki 😀 i kupiłam wielką pakę 2,5 kg i połowę żeśmy wczoraj z m opierdzielili ;) a dziś pewnie zjemy resztę ;)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Kochana no z tym jedzeniem to jakaś masakra...a ty biedaku masz jeszcze ograniczone możliwości...ja wczoraj miałam mega ochotę na frytki 😀 i kupiłam wielką pakę 2,5 kg i połowę żeśmy wczoraj z m opierdzielili ;) a dziś pewnie zjemy resztę ;)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mimo ze synek na wakacjach mamy z m ręce pełne roboty...remontujemy naszą sypialnie i mamy mega bałagan w domu...w sumie najwięcej robi teściu z mężem bo ja wiadomo że nie mogę...ale ja tak lubię drapać tapety ;) najgorsze chyba już za nami bo instalacja elektryczna wymieniona :) zostało przygotowanie ścian i można kłaść tapety :) wreszcie będę mieć moją wymarzoną dużą szafę z pięknym lustrem 😍

Miamonia, Kasiastaraczka, Jeheria lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    U mnie się otwarło i już wypełniłam, super pomysł:))
    Kochana a my nie dość że idziemy równo z ciążą to jeszcze imienniczki ;)

Miamonia lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki najważniejszy dla mnie ogtt nie wskazuje cukrzycy ciążowej💪(wynik 89-112-124) I tsh ładne bo 1,7💪 jutro wizyta u gin z pakietu, od wczoraj mam wrażenie że się na wkładce pojawiła jakas krew i nie wiem czy to jakieś podrażnienie wewnątrz czy zewnatrz😔mam nadzieję że to nic innego strasznego

Selena lubi tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • Selena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Mam już wyniki najważniejszy dla mnie ogtt nie wskazuje cukrzycy ciążowej💪(wynik 89-112-124) I tsh ładne bo 1,7💪 jutro wizyta u gin z pakietu, od wczoraj mam wrażenie że się na wkładce pojawiła jakas krew i nie wiem czy to jakieś podrażnienie wewnątrz czy zewnatrz😔mam nadzieję że to nic innego strasznego
    Super wynik :) powiem Ci ze mi 2 razy zdarzył się taki dziwny śluz właśnie jakby z krwią...raz w sobotę a potem w poniedziałek...ale nie było tego dużo...bardziej taki kolor łososiowy to był...teraz póki co spokój...dzidzi pięknie bije serduszko bo wczoraj z m słuchaliśmy przez detektor :) więc jestem spokojna :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Kochana a my nie dość że idziemy równo z ciążą to jeszcze imienniczki ;)
    Kurczę, faktycznie ❤️

Selena lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Super wynik :) powiem Ci ze mi 2 razy zdarzył się taki dziwny śluz właśnie jakby z krwią...raz w sobotę a potem w poniedziałek...ale nie było tego dużo...bardziej taki kolor łososiowy to był...teraz póki co spokój...dzidzi pięknie bije serduszko bo wczoraj z m słuchaliśmy przez detektor :) więc jestem spokojna :)
    Już złapałaś dzidziusia detektorem? Super, zazdroszczę, my dziś będziemy próbować i boję się że jeśli nie znajdziemy to będę się strasznie stresować 😪😅

7u22flw1vl3i5lsf.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ