X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się otwarło i już wypełniłam, super pomysł:))

Morwa, Selena lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czad ta rozpiska! 😀 Ale nas dużo 😀 Jak się czyta tutaj to nie wydaje się że jest nas aż tyle. Ale dobrze - w grupie siła 🏋

Aneta8, Morwa lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro że Red się nie udało :(

Morwa super pomysł, dobra robota!

Czasami mniej się odzywam bo mało czasu mam, jeszcze mam warzywniak na głowie, krzaki z owocami oprócz roczniaka i pracy.

Gratulacje dziewczyny pozytywnych wizyt ❤

Morwa lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Super to jest!! :)
    Zablokowałam pierwszą kolumne i pierwszy wiersz :)
    Dziękuję 🥰 właśnie o to mi chodziło a na aplikacji w telefonie nie mogłam tego zrobić.

Aneta8 lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Dziewczyny, Red trzeba wypisać z 14.02 :(
    Wiem z forum że niestety serduszko przestało bić i była w szpitalu :(
    O nie😭

• Morwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromnie sie cieszę, że wam sie podoba lista i ze już kilka z was sie dopisało. Będziemy mogły z czasem dodawać nowe arkusze a w nich wpisywać wszystkie przydatne informacje w ciąży. Jak chociażby leki , wyprawka itp. Każde info i każde propozycje mile widzane. Uważam, że warto mieć wszystkie przydatne rzeczy w jednym miejscu aby później nie przekopywać się przez milion postów albo nie powielać co chwila tych samych pytań ;)

Aneta8, Gosia Rumi, Kasiastaraczka, po_prostu_ja, Selena, Pcosik_2, dobuska, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa świetna ta tabelka 😁
    Szkoda,że Red już nie z nami😥

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ta tabelka Ja juz uzupelnilam.Ja dzis po scianach chodze znowu straszne mdlosci. I do tego smaki na slodkie a dietetyk nic mi nie pozwala. Mojego wyslalam wlasnie po parowki do lidla I chleb razowy . Moj wybor jedzenia przez te nietolerancje to tragedia. Wegle tylko bez glutenu jedynie okazjinalnie chleb z maki razowej a tak to wszystko co jaglane bataty zwykle ziemniaki I komosa ryzowa . 🤮🤮🤮🤮Jogurty tylko kokosowe mleko kokosowe . Wykoncze sie na tej diecie w ciazy. Normalnie mi to nieprzeszkadza ale teraz jest bardzo ciezko 🥺😂🤮🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 22:28

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Bo to dla mnie zupełnie drugi koniec Warszawy 😉 ja mieszkam między Ursynowem a Piasecznem.
    Jeszcze nie myślałam gdzie rodzić, w sumie blisko miałabym szpital przy Żwirki i Wigury, ale rozważam też Madalińskiego.

Wiele osób chwali żwirki i Wigury, ja tam rodziłam syna i nie wspominam najlepiej, ale widocznie mialam pecha😔

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • Selena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1YY5YFpHVZam3DPxhY-9HBtx4zdgE-c3RKGsibtSoKoI/edit?usp=drivesdk

Zobaczcie czy wam się otwiera i czy możecie edytować;) w tych ostatnich kolumnach odnośnie tygodni i dni ciąży nic nie zmieniajcie wpiszcie tylko datę OM to samo zmieni ;) Aaa i oczywiście jak którejś kolumny nie chcecie uzupełniać to nie wpisujcie nic albo dajcie - . Jak chcecie by jakaś kolumna była dodatkowo dodana to proszę o propozycję:) Listę robiłam na telefonie, więc nie mam tu możliwości zamrozenia kolumn (głównie tej z nickami). Jak któraś da radę to zrobić na kompie to bardzo bym o to prosiła :)
    No super jest ta rozpiska :) już się wpisałam :)

Morwa lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Dziewczyny, Red trzeba wypisać z 14.02 :(
    Wiem z forum że niestety serduszko przestało bić i była w szpitalu :(
    O nie :( tak mi przykro że już Red nie ma z nami :(

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isiozwierz ale już kawał człowieka mieszka w Twoim brzuszku 😍😍

Isiozwierz lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Super ta tabelka Ja juz uzupelnilam.Ja dzis po scianach chodze znowu straszne mdlosci. I do tego smaki na slodkie a dietetyk nic mi nie pozwala. Mojego wyslalam wlasnie po parowki do lidla I chleb razowy . Moj wybor jedzenia przez te nietolerancje to tragedia. Wegle tylko bez glutenu jedynie okazjinalnie chleb z maki razowej a tak to wszystko co jaglane bataty zwykle ziemniaki I komosa ryzowa . 🤮🤮🤮🤮Jogurty tylko kokosowe mleko kokosowe . Wykoncze sie na tej diecie w ciazy. Normalnie mi to nieprzeszkadza ale teraz jest bardzo ciezko 🥺😂🤮🙈
    Kochana no z tym jedzeniem to jakaś masakra...a ty biedaku masz jeszcze ograniczone możliwości...ja wczoraj miałam mega ochotę na frytki 😀 i kupiłam wielką pakę 2,5 kg i połowę żeśmy wczoraj z m opierdzielili ;) a dziś pewnie zjemy resztę ;)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Kochana no z tym jedzeniem to jakaś masakra...a ty biedaku masz jeszcze ograniczone możliwości...ja wczoraj miałam mega ochotę na frytki 😀 i kupiłam wielką pakę 2,5 kg i połowę żeśmy wczoraj z m opierdzielili ;) a dziś pewnie zjemy resztę ;)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mimo ze synek na wakacjach mamy z m ręce pełne roboty...remontujemy naszą sypialnie i mamy mega bałagan w domu...w sumie najwięcej robi teściu z mężem bo ja wiadomo że nie mogę...ale ja tak lubię drapać tapety ;) najgorsze chyba już za nami bo instalacja elektryczna wymieniona :) zostało przygotowanie ścian i można kłaść tapety :) wreszcie będę mieć moją wymarzoną dużą szafę z pięknym lustrem 😍

Miamonia, Kasiastaraczka, Jeheria lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    U mnie się otwarło i już wypełniłam, super pomysł:))
    Kochana a my nie dość że idziemy równo z ciążą to jeszcze imienniczki ;)

Miamonia lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki najważniejszy dla mnie ogtt nie wskazuje cukrzycy ciążowej💪(wynik 89-112-124) I tsh ładne bo 1,7💪 jutro wizyta u gin z pakietu, od wczoraj mam wrażenie że się na wkładce pojawiła jakas krew i nie wiem czy to jakieś podrażnienie wewnątrz czy zewnatrz😔mam nadzieję że to nic innego strasznego

Selena lubi tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • Selena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Mam już wyniki najważniejszy dla mnie ogtt nie wskazuje cukrzycy ciążowej💪(wynik 89-112-124) I tsh ładne bo 1,7💪 jutro wizyta u gin z pakietu, od wczoraj mam wrażenie że się na wkładce pojawiła jakas krew i nie wiem czy to jakieś podrażnienie wewnątrz czy zewnatrz😔mam nadzieję że to nic innego strasznego
    Super wynik :) powiem Ci ze mi 2 razy zdarzył się taki dziwny śluz właśnie jakby z krwią...raz w sobotę a potem w poniedziałek...ale nie było tego dużo...bardziej taki kolor łososiowy to był...teraz póki co spokój...dzidzi pięknie bije serduszko bo wczoraj z m słuchaliśmy przez detektor :) więc jestem spokojna :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Kochana a my nie dość że idziemy równo z ciążą to jeszcze imienniczki ;)
    Kurczę, faktycznie ❤️

Selena lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Super wynik :) powiem Ci ze mi 2 razy zdarzył się taki dziwny śluz właśnie jakby z krwią...raz w sobotę a potem w poniedziałek...ale nie było tego dużo...bardziej taki kolor łososiowy to był...teraz póki co spokój...dzidzi pięknie bije serduszko bo wczoraj z m słuchaliśmy przez detektor :) więc jestem spokojna :)
    Już złapałaś dzidziusia detektorem? Super, zazdroszczę, my dziś będziemy próbować i boję się że jeśli nie znajdziemy to będę się strasznie stresować 😪😅

7u22flw1vl3i5lsf.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ