X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa ale cudo 😍🥰 napatrzeć się nie mogę na te Wasze zdjęcia z usg :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Morwa, wspaniała praca z listą na pierwszej stronie i plikiem. Uzupełnię dane jak usiądę przy kompie :)

Oddałam dzisiaj krew na Sanco i na wszystkie podstawowe badani laboratoryjne + pakiet tarczycowy. Nawet nie chcę pamiętać ile wydałam. Trzymajcie za mnie kciuki, wyniki Sanco dopiero w przyszły piątek. Wtedy mam też wizytę, mój mą ma urodziny. Mam nadzieję, że będzie miał piękny prezent.

Cudny maluszek! 😍
    Ja na SANCO idę na tydzień. A jutro po skierowanie na prenatalne ✊🏻

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dobuska nie stresuj się,na pewno wszystko będzie dobrze 🙂
    Też budujecie dom?
    No tak, tego się trzymam, że na razie ciąża, później malutkie dziecko-jakos damy radę :)
    Budujemy to mocne słowo. Dopiero się zabieramy za formalności i w przyszłym roku planujemy wbić szpadel. :)))
    Powodzenia na Twojej wizycie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 11:20

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

• Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, też uwielbiam oglądać wasze zdjęcia z usg :)
    Warszawiankom polecam Madalinskiego, rodziłam w 2019 r. z wykupioną położna i było Ok. Jednak polecam przede wszystkim se względu na wspaniały oddział neatologiczny, który wg mnie jest priorytetem przy wyborze szpitala. Na FB jest grupa Halo gdzie rodzić Warszawa, na której macie informacje z pierwszej ręki np. odnośnie odwiedzin, opinii, remontów itp. Wiem, ze na Madalinskiego ze względu na Covid w ogóle nie ma odwiedzin, a w innych szpitalach są, ale mogą zostać zawieszone jak nastąpi 4 falę zachorowań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 11:35

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Budujemy to mocne słowo. Dopiero się zabieramy za formalności i w przyszłym roku planujemy wbić szpadel. :)))
    Powodzenia na Twojej wizycie!
    No ale już coś planujecie :)
    U nas też tak było,papierki,papiery i jeszcze więcej tego,a teraz już dom stoi,w tym roku wstawiamy okna i kładziemy dachówkę
    :*

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Warszawiankom polecam Madalinskiego, rodziłam w 2019 r. z wykupioną położna i było Ok. Jednak polecam przede wszystkim se względu na wspaniały oddział neatologiczny, który wg mnie jest priorytetem przy wyborze szpitala. Na FB jest grupa Halo gdzie rodzić Warszawa, na której macie informacje z pierwszej ręki np. odnośnie odwiedzin, opinii, remontów itp. Wiem, ze na Madalinskiego ze względu na Covid w ogóle nie ma odwiedzin, a w innych szpitalach są, ale mogą zostać zawieszone jak nastąpi 4 falę zachorowań.
    No właśnie podczytuje tę grupę :)
    Myślę,że jak my będziemy rodzić to odwiedzin nie będzie nigdzie

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    U nas też tak było,papierki,papiery i jeszcze więcej tego,a teraz już dom stoi,w tym roku wstawiamy okna i kładziemy dachówkę
    Ale fajny etap! <3 Zazdroszczę, tak pozytywnie. :)

• Majetta Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:

Ja rodziłam tam w 2017 i wspominam wspaniały personel <3

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:

Ja tez zazdroszczę, my tez papiery aktualnie, ale mamy nadzieję, że uda się chociaż fundamenty załatwić w tym roku :)

Co do bobo to u mnie straaaszne mdłości, od tygodnia zrozumiałam, że wcześniej tylko wydawało mi się, że je miałam :D czekam niecierpliwie na wtorek, bo w końcu prenatalne. Słyszałyście potwierdzone historie o tym, że można już wtedy poznać płeć? Wydaje mi się, że to strasznie wcześnie, ale mam koleżanki, którym się to faktycznie sprawdziło.

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka mam w miarę lekką pracę,większym wyzwaniem jest opieka nad dwuletnim synkiem, który chwili w miejscu nie wysiedzi 😀 W poprzedniej ciąży od początku byłam na zwolnieniu, od 7tc do 18 TC leżałam i mogłam tylko do toalety chodzić. Także teraz można powiedzieć,że w pracy odpoczywam 😉

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gisele wrote:
    Ja tez zazdroszczę, my tez papiery aktualnie, ale mamy nadzieję, że uda się chociaż fundamenty załatwić w tym roku :)

Co do bobo to u mnie straaaszne mdłości, od tygodnia zrozumiałam, że wcześniej tylko wydawało mi się, że je miałam :D czekam niecierpliwie na wtorek, bo w końcu prenatalne. Słyszałyście potwierdzone historie o tym, że można już wtedy poznać płeć? Wydaje mi się, że to strasznie wcześnie, ale mam koleżanki, którym się to faktycznie sprawdziło.
    U nas na pierwszych prenatalnych z córką lekarz zapytany o płeć powiedział "Moim zdaniem córka" a jak mąż zapytał czy to się jeszcze może zmienić to lekarz odpowiedział " no ja się jeszcze nie pomyliłem" i się nie pomylił i tym razem 😁 ciekawe czy teraz też nam coś zasugeruje na prenatalnych w tej ciąży:)

dobuska, Kasiastaraczka, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Isiozwierz Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Cześć ciotki ;)
    43c984b9f55a.jpg
    5d5477d98ca3.jpg
    a5be1056768c.jpg
    Mierzę już ok 3,5 cm i serce mi bije 175/min
    Ale slodziak! ❤️❤️

Alfa_Centauri lubi tę wiadomość

3jgxyx8dprbcpvnq.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    U nas na pierwszych prenatalnych z córką lekarz zapytany o płeć powiedział "Moim zdaniem córka" a jak mąż zapytał czy to się jeszcze może zmienić to lekarz odpowiedział " no ja się jeszcze nie pomyliłem" i się nie pomylił i tym razem 😁 ciekawe czy teraz też nam coś zasugeruje na prenatalnych w tej ciąży:)
    Mam nadzieję, że dzisiaj u mnie będzie wszystko dobrze i poznam termin prenatalnych... <3

Morwa, Kasiastaraczka, Alfa_Centauri, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Mam nadzieję, że dzisiaj u mnie będzie wszystko dobrze i poznam termin prenatalnych... <3
    Ja też mam nadzieje ze 24 Lipca dowiem się że wszystko jest ok i będę mogła jechać na te prenatalne 29 Lipca 🙏
    o 19:15 będę mocno trzymała kciuki za Ciebie 🍀✊😘✊🍀 Daj znać koniecznie po wizycie!

dobuska lubi tę wiadomość

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gisele wrote:

płec z synem poznałam w 13+0 ;)

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    trzymam kciuki :)

dobuska lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Krejzi_cat_lejdi Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Sorki że się nie odzywałam ale mimo szczerych chęci nieumiem się odnaleźć na tej stronie. Fajnie jakby działało to forum na aplikacji.

Na szybko przeglądnęłam ostatnie posty i nadziwić się nie mogę że dzieciaczki nie wyglądają już jak plamka tylko takie małe misie Haribo z rączkami i nóżkami 😍

My za tydzień idziemy na tutejsze angielskie prenatalne. Niewiem czego się spodziewać ale najważniejsze to znów zobaczyć maleństwo bo już 5 tygodni nie widziałam 🤯

Czuję się dobrze i trochę mi to też na głowę siadło ostatnie 2 tygodnie bo się naczytałam o tych cichych poronieniach gdzie serduszko nie bije tygodniami a organizm dalej myśli że jest w ciąży. Na szczęście mąż mnie na ziemię trochę sprowadza ale co poradzę że się martwię....

f2w39jcghensi4vw.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krejzi cat lejdi, to chyba normalne. Też mam teraz ten etap. Już wiem, że dzisiaj na USG będę tylko szukać serca. Nie mam dla Ciebie recepty, chyba musimy to przetrwać... Ale po tych wizytach już będzie większy spokój, bo powoli mija nam największe ryzyko <3

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

• Pimka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po badaniu, wszystko jest dobrze, maluch ma 2,66cm, fhr 171,przyczyna plamienia nieznana🤷‍♀️ zalecono tylko oszczędny tryb życia, a przy 2latku będzie to trudne😑

To mój mały Miś Haribo😍
    https://zapodaj.net/139fc18286ac4.jpg.html

Jeheria, Kasiastaraczka, Aneta8, Gisele, dobuska, Selena, Majetta, Morwa, Alfa_Centauri, Nisia18, Gosia Rumi, po_prostu_ja lubią tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%

Wysłany: 15 lipca 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gisele wrote:

Trzymam kciuki za budowę :)
    Wow już prenatalne? Ja chyba jeszcze do końca bym tak nie wierzyła,że można poznać płeć.
    U mojego brata przy drugim dziecku było tak,że do siódmego miesiąca było dziewczynką,po czym później okazało się chłopcem :D

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ