X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krejzi_cat_lejdi wrote:
    Hej,

Sorki że się nie odzywałam ale mimo szczerych chęci nieumiem się odnaleźć na tej stronie. Fajnie jakby działało to forum na aplikacji.

Na szybko przeglądnęłam ostatnie posty i nadziwić się nie mogę że dzieciaczki nie wyglądają już jak plamka tylko takie małe misie Haribo z rączkami i nóżkami 😍

My za tydzień idziemy na tutejsze angielskie prenatalne. Niewiem czego się spodziewać ale najważniejsze to znów zobaczyć maleństwo bo już 5 tygodni nie widziałam 🤯

Czuję się dobrze i trochę mi to też na głowę siadło ostatnie 2 tygodnie bo się naczytałam o tych cichych poronieniach gdzie serduszko nie bije tygodniami a organizm dalej myśli że jest w ciąży. Na szczęście mąż mnie na ziemię trochę sprowadza ale co poradzę że się martwię....
    Co możesz się spodziewać . Zbadają ci ciśnienie podpytają o samopoczucie to na ogol robi pielęgniarka . Potem będziesz mieć Usg i po nim pobiorą ci krew . Wybiara ci pare zdjęć u nas jak dobrze pamietam pierwsze jest zadarmo a za resztę coś tam płacisz 💚✅ po usg do 10 dni powinien ci przyjść wynik do domu z pappa z krwi 😍

Krejzi_cat_lejdi lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,u nas wszystko w porządku, dzieciaczek ma 1,4 cm i serduszko bije 170/min 🙂
    https://zapodaj.net/7db52101d7ecb.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 20:39

Gisele, Gosia Rumi, Miamonia, po_prostu_ja, dobuska, Aneta8, Isiozwierz, niutek87, Morwa, Selena, Jeheria lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Ja już jestem po badaniu, wszystko jest dobrze, maluch ma 2,66cm, fhr 171,przyczyna plamienia nieznana🤷‍♀️ zalecono tylko oszczędny tryb życia, a przy 2latku będzie to trudne😑

To mój mały Miś Haribo😍
    https://zapodaj.net/139fc18286ac4.jpg.html
    Super mały żelowy słodziak ❤️❤️

Pimka lubi tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dziewczyny,u nas wszystko w porządku, dzieciaczek ma 1,4 cm i serduszko bije 170/min 🙂
    Super wiadomości . Gratulacje kochana ❤️❤️

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalyscie dzisaj o szczepionkach . W poprzednich ciążach szczepilam się i na grypę i na krztusiec teraz tez będę . Ale szczepionka na COVID dalej do mnie nie przemawia .🙈🥺💔

Miamonia lubi tę wiadomość

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    https://zapodaj.net/7db52101d7ecb.jpg.html
    Jaki cudowny duszek Kacperek 😍💖 Cudownie, to już kawał dziecięcia 😀
    Bardzo się cieszę 😊🤗

6sutvkcboyyy654c.png

Wysłany: 15 lipca 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam,że mój lekarz jest przeciwny szczepieniom
    Rozmawiałam też z koleżanką która jest lekarką i ona też z przeciwniczek

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kochana, ale mnie teraz boli głowa!
    Moje dzieciątko ma 3,75 cm! Płakałam, jak machał rączkami, nóżkami i ogólnie się wyginał. Najpiękniejszy widok na świecie. Już nawet dźwięk serduszka aż tak na mnie nie działał. :D Według USG jest 2 dni starszy, wszystko jest super.

27 lipca mam prenatalne. <3 Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.

Jestem taka szczęśliwa!

3f09a24537f8.jpg 56aeafa74823.jpg

Aneta8, Kasiastaraczka, Krejzi_cat_lejdi, Gosia Rumi, Isiozwierz, niutek87, Pimka, Morwa, Selena, Alfa_Centauri, po_prostu_ja, Jeheria, Lolla lubią tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka, dobuska bardzo się cieszę! Cudne dzieciątka 🥰

Mi niestety przełożyli wizytę z jutra na sobotę 😒 co prawda idę tylko po skierowanie na prenatalne, ale może dr podejrzy też maluszka.

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!

Wysłany: 15 lipca 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska wzruszające chwile :) Twój bobasek to już kawał dzieciaczka,3 razy tyle co mojego :)
    Aneta8 dobrze,że to tylko jeden dzień później

Aneta8 lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta ojej współczuje. Dla mnie pół godziny opóźnienia to była katorga, a co dopiero dzień później. :D Ale szybko zlecie <3

Kastastaraczka poprzednio mój był podobny do Twojego, więc na następną wizytę szykuj chusteczki! <3

Aneta8, Kasiastaraczka, Selena lubią tę wiadomość

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Moje dzieciątko ma 3,75 cm! Płakałam, jak machał rączkami, nóżkami i ogólnie się wyginał. Najpiękniejszy widok na świecie. Już nawet dźwięk serduszka aż tak na mnie nie działał. :D Według USG jest 2 dni starszy, wszystko jest super.
    Jestem taka szczęśliwa!
    Ojaaaaaaa jakie foto!!! 😍😍😍 Ale czad 🎉💖😁 Mówisz że jeszcze był efekt w ruchu! Aaaaale cudownie! Faktycznie kawał Ignasia 😁😁😁😁😁😁😁 W takich okolicznościach to chyba nawet ból głowy przyjmiesz z radością? ❤

dobuska lubi tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Jestem taka szczęśliwa!

Gratulacje kochana . 💚✅

dobuska lubi tę wiadomość

• Krejzi_cat_lejdi Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska kawał dziecia 😍 szczerze powiedziawszy pierwszy raz takie maleństwo widzę w 3D. Piekny widok.

Kalcia dziękuję ślicznie za opis co robią tutaj na prenatalnych 😘

Jeśli wszystko dobrze pójdzie na wizycie za tydzień to kupuję poduszkę ciążową i jakiś ciuch ciążowy

Bolą mnie plecy trochę,w żadne szorty się nie mieszczę bo jem jak opętana ale dałam sobie ban na kupowanie dopóki nie zobaczę że wszystko dobrze 😊

dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

f2w39jcghensi4vw.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Ojaaaaaaa jakie foto!!! 😍😍😍 Ale czad 🎉💖😁 Mówisz że jeszcze był efekt w ruchu! Aaaaale cudownie! Faktycznie kawał Ignasia 😁😁😁😁😁😁😁 W takich okolicznościach to chyba nawet ból głowy przyjmiesz z radością? ❤
    W 3D mam tylko zdjęcie, a widziałam jak się rusza na zwykłym USG, ale też bardzo wyraźnie. :D
    Co prawda obrócił się tyłem do mnie, ale troszkę buzię obracał. :D
    No i na pierwszej wizycie miałam napisane, że łożysko na przedniej części, a teraz mam napisane, że na tylnej. To ja nie wiem już :D

• dobuska Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krejzi_cat_lejdi wrote:
    Dobuska kawał dziecia 😍 szczerze powiedziawszy pierwszy raz takie maleństwo widzę w 3D. Piekny widok.

Kalcia dziękuję ślicznie za opis co robią tutaj na prenatalnych 😘

Jeśli wszystko dobrze pójdzie na wizycie za tydzień to kupuję poduszkę ciążową i jakiś ciuch ciążowy

Bolą mnie plecy trochę,w żadne szorty się nie mieszczę bo jem jak opętana ale dałam sobie ban na kupowanie dopóki nie zobaczę że wszystko dobrze 😊
    Dla mnie to też był moment graniczny i też sobie zamówię poduszkę ciążową, bo brzuszek już mi nie pozwala spać na brzuchu. :)))

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo ujęć w ruchu, dostajecie od lekarza film np na pendrive? U mnie jest taka opcja - ale zaskoczenie - taaaki czad! Mam jeden filmik 1-centymetrowego zwierzo-kleksa z bijącym serduszkiem 😁

Selena lubi tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    A propo ujęć w ruchu, dostajecie od lekarza film np na pendrive? U mnie jest taka opcja - ale zaskoczenie - taaaki czad! Mam jeden filmik 1-centymetrowego zwierzo-kleksa z bijącym serduszkiem 😁
    O nie, zapomniałam o to zapytać :( A bardzo bym chciała taki film.

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze ze spraw technicznych przyznam się, że dodałam do naszego excela formatowanie warunkowe dla daty najbliższej wizyty - na różowo będzie się świecić data = dziś. (Mam nadzieję że jutro wciąż będzie działać). Będzie wiadomo że trzymamy kciuki i czekamy na wieści 😀

Aneta8, Krejzi_cat_lejdi, kalcia64, Kasiastaraczka, Morwa, dobuska, po_prostu_ja, Jeheria lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    I jeszcze ze spraw technicznych przyznam się, że dodałam do naszego excela formatowanie warunkowe dla daty najbliższej wizyty - na różowo będzie się świecić data = dziś. (Mam nadzieję że jutro wciąż będzie działać). Będzie wiadomo że trzymamy kciuki i czekamy na wieści 😀
    Ale czad 🥰 nawet nie wiedziałam, że tak można 😁

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ