X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Matko kochana, ale mnie teraz boli głowa!
    Moje dzieciątko ma 3,75 cm! Płakałam, jak machał rączkami, nóżkami i ogólnie się wyginał. Najpiękniejszy widok na świecie. Już nawet dźwięk serduszka aż tak na mnie nie działał. :D Według USG jest 2 dni starszy, wszystko jest super.

27 lipca mam prenatalne. <3 Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.

Jestem taka szczęśliwa!
    [
    Cudo ten Twój Ignaś 🥰 a tak w ogóle to piękne imię. Jak się kiedyś doczekam gromadki synów to na pewno jeden będzie miał tak na imię 😁

dobuska lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Cudo ten Twój Ignaś 🥰 a tak w ogóle to piękne imię. Jak się kiedyś doczekam gromadki synów to na pewno jeden będzie miał tak na imię 😁
    To po moim dziadku. Gorzej jak moje przeczucia polecą na drzewo i się okaże dziewczynka, to wtedy nie wiem jak nazwę :D
    Już niedługo Ty zobaczysz takiego małego wariata na USG. :D <3

• Selena Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dziewczyny,u nas wszystko w porządku, dzieciaczek ma 1,4 cm i serduszko bije 170/min 🙂
    https://zapodaj.net/7db52101d7ecb.jpg.html
    Super kochana :) bardzo się cieszę ze wszystko dobrze 🧡

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Moje dzieciątko ma 3,75 cm! Płakałam, jak machał rączkami, nóżkami i ogólnie się wyginał. Najpiękniejszy widok na świecie. Już nawet dźwięk serduszka aż tak na mnie nie działał. :D Według USG jest 2 dni starszy, wszystko jest super.

Jestem taka szczęśliwa!

3f09a24537f8.jpg 56aeafa74823.jpg

super :) 🧡 i jakie zdjęcia mega 🥰 a i witaj w klubie z tym bólem głowy...tak mnie boli od wczoraj że normalnie mam ochotę umrzeć....dopadł mnie taki nerwoból z tyłu głowy że nie jestem w stanie normalnie funkcjonować :( zawsze jadałam na to kupe tabletek przeciwbólowych a teraz wiadomo że nie mogę..więc sie tak męczę i liczę że jakimś cudem samo przejdzie...nie spałam pól nocy przez to wiec to będzie dla mnie trudny i długi dzień :(

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    A propo ujęć w ruchu, dostajecie od lekarza film np na pendrive? U mnie jest taka opcja - ale zaskoczenie - taaaki czad! Mam jeden filmik 1-centymetrowego zwierzo-kleksa z bijącym serduszkiem 😁
    Ja z ciąży z synkiem mam 2 płyty z całych usg genetycznych :) super tak sobie pooglądać :) Pamiętam jak kiedyś synkowi żeśmy pokazali jak fikał w brzuszku to nie mógł uwierzyć że to On ;)

Alfa_Centauri, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    To po moim dziadku. Gorzej jak moje przeczucia polecą na drzewo i się okaże dziewczynka, to wtedy nie wiem jak nazwę :D
    Ha ha to może po Babci dasz? ;)

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena dziękuję 😚
    Kurcze mega Ci współczuję tego bólu głowy...
    Mnie tak głowa bolała w niedzielę i poniedziałek,ale to od płaczu...w niedzielę byliśmy na pogrzebie mojego brata ciotecznego, tętniak mu pękł w głowie,37 lat... tydzień walczyli w szpitalu,ale nastąpiła śmierć pnia mózgu. Tyle dobrze,że organy nadawały się do przeszczepu...

Selena lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kolei wczoraj taaaakie mdłości jak wracałam z pracy i z córką z przedszkola, że masakra, zdąrzyłam wejść do domu, coś poczułam i już przytulałam kibelek :(

jedyne pocieszenie, że w pierwszej ciąży lekarz powiedział, że mdłości i wymioty to głównie z powodu rosnącego progesteronu więc teoretycznie jest to dobry objaw.

Jejku do naśtępnej wizyty jeszcze kilka dni :(

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Selena Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Selena dziękuję 😚
    Kurcze mega Ci współczuję tego bólu głowy...
    Mnie tak głowa bolała w niedzielę i poniedziałek,ale to od płaczu...w niedzielę byliśmy na pogrzebie mojego brata ciotecznego, tętniak mu pękł w głowie,37 lat... tydzień walczyli w szpitalu,ale nastąpiła śmierć pnia mózgu. Tyle dobrze,że organy nadawały się do przeszczepu...
    Jejku bardzo mi przykro :( taka nagła śmierć..coś strasznego :( Powiem Ci ze ja w portfelu nosze taką deklaracje że wyrażam zgode na pobranie moich organów w razie nagłej śmierci...mnie już do niczego potrzebne nie będą a komuś mogą uratować życie.

Kasiastaraczka, dobuska lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    super :) 🧡 i jakie zdjęcia mega 🥰 a i witaj w klubie z tym bólem głowy...tak mnie boli od wczoraj że normalnie mam ochotę umrzeć....dopadł mnie taki nerwoból z tyłu głowy że nie jestem w stanie normalnie funkcjonować :( zawsze jadałam na to kupe tabletek przeciwbólowych a teraz wiadomo że nie mogę..więc sie tak męczę i liczę że jakimś cudem samo przejdzie...nie spałam pól nocy przez to wiec to będzie dla mnie trudny i długi dzień :(
    Mnie tez od wczoraj bardzo boli głowa, ale tak bardziej migrenowo… przypomina mi ból zazwyczaj przed miesiączka i już zaczęłam się zastanawiać czy wszystko jest dobrze… zwariuje do następnej wizyty… a to prawie jeszcze miesiąc😞 do tego jeszcze dzisiaj doszedł mi jakby ból wątroby… po prostu nie mogę się zgiąć do przodu, jakis dramat 😞

• Selena Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Mnie tez od wczoraj bardzo boli głowa, ale tak bardziej migrenowo… przypomina mi ból zazwyczaj przed miesiączka i już zaczęłam się zastanawiać czy wszystko jest dobrze… zwariuje do następnej wizyty… a to prawie jeszcze miesiąc😞 do tego jeszcze dzisiaj doszedł mi jakby ból wątroby… po prostu nie mogę się zgiąć do przodu, jakis dramat 😞
    Ja też mam dopiero wizyte chwilę przed Tobą...liczę że dziś mi to przejdzie...dobrze że nie boli aż tak jak ostatnim razem ...wtedy mi totalnie żadne leki nie pomagały...nawet ketonal...i trzymała jakoś 2 dni...łzy to mi same wtedy z bólu leciały...sprobuje to po pracy jeszcze nasmarować amolem :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Jestem taka szczęśliwa!

3f09a24537f8.jpg 56aeafa74823.jpg

Wooooow! Ale super widok! Kawał człowieczka już :) nic dziwnego, ze łzy same z oczu leciały :p
    Ja mam w przyszłym tygodniu już prenatalne, mam nadzieje, ze tez zobaczę już człowieka, bo ostatnio byłam 2 lipca i słabe usg było, wiec zbyt dużo nie było widać…

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Nasza córka ma imię po prababci męża. Jak doczekamy się syna to będzie miał po moim pradziadku ;) Teraz akurat nie mamy problemu z imieniem. Gorzej będzie przy 3 dziecku bo o ile dla jednej płci będzie już imię(ktoreś z tych co zostanie teraz) to dla drugiej będziemy się kłócić 🤣

• Krejzi_cat_lejdi Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po moich babciach niemam co imion dawać bo jedna Irmgarda a druga Teresa była 😜

Muszę przyznać że podoba mi się tabelka i fajnie podpatrzeć jakie imiona rozważacie 😊

Współczuję bólów głowy dziewczyny. Miałam kilka tygodni przez kilka dni taki tępy ból non stop. Paracetamol,dużo wody i sen pomógł.

Ja już kilka nocy budzę się w środku nocy i tak mnie na siku ciśnie że aż boli.
    Ktoś ewidentnie zabrał miejsce mojemu pęcherzowi 🤣

Isiozwierz, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

f2w39jcghensi4vw.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krejzi_cat_lejdi - mam to samo, w nocy nie mogę wytrzymać 😂 za to w ciągu dnia jakoś mocno mnie nie „cisnie” 😂

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Dziewczyny ale ja Wam zazdroszczę takich super wizyt i zdjęć, są piękne ❤️
    Ja musze czekać jeszcze ponad tydzień i chyba oszaleję do tego czasu 😪
    Miesiąc to strasznie długo, a dziś nie udało mi się wcisnąć bo nie ma mojej Pani doktor:(

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale spójrz na to z drugiej strony, to już TYLKO tydzień, szybciutko zleci ;)

3i499vvjq8tpbt16.png

Wysłany: 16 lipca 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po_prostu_ja - piona ! Mnie też w ciągu dnia aż tak nie goni na siku. Z pewnością powinnam pić trochę więcej.
    Czas zainwestować w magnez też bo mi "oko skoko" i skurcze miałam w stopie wczoraj.

Miamonia ja tez jeszcze tydzień czekania. Wiem jak ciężko jest ale jak pomyślę że czekałam na tego brzdąca 4 lata prawie to tydzień czekania to pikuś.

Dodatkowo teraz ostatni tydzień brania proga. Niewiem czy ktoś jeszcze aplikuje sobie Utrogestan ale ten "bajzel" już mnie nerwi.

f2w39jcghensi4vw.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny, nieśmiało chciałabym do Was dołączyć 🙂 jestem w pierwszej ciąży ( po in vitro) i skończyłam już 10 tc, wiec powoli zaczynam wierzyć że to może się udać 😉 szacowany termin porodu mam na 9 lutego🙂 pozdrawiam serdecznie wszystkie lutowe mamusie 😘

Krejzi_cat_lejdi, Aneta8, po_prostu_ja, Selena, Isiozwierz, Miamonia, Gosia Rumi, Kasiastaraczka, niutek87, dobuska, Jeheria, Morwa, Pimka lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 16 lipca 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Witam Dziewczyny, nieśmiało chciałabym do Was dołączyć 🙂 jestem w pierwszej ciąży ( po in vitro) i skończyłam już 10 tc, wiec powoli zaczynam wierzyć że to może się udać 😉 szacowany termin porodu mam na 9 lutego🙂 pozdrawiam serdecznie wszystkie lutowe mamusie 😘

🌼 Hej 🌼

Jest nas tutaj kilka dziewczyn po IVF i udać się uda nam wszystkim 😊

Stokrotka 86, Gosia Rumi, Morwa lubią tę wiadomość

f2w39jcghensi4vw.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ