X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dobuska,Jeheira dziękuję za słowa wsparcia :* najgorsze,że tu została jego żona (36 i już wdowa) i 9 letnia córeczka
    Dobuska co to za cholerstwo,oby jak najszybciej zginęło
    Miamonia tak,te bransoletki z pandory są fajne,bo jak mówisz później jest co kupić. Mój mąż kupił mi jedną srebrną,a drugą pozłacaną i zawsze ma pomysł na prezent dla mnie :D
    Raz się zgapil w salonie i pani mu wcisnęła takie serduszko obracane,ale że nie przeczytał to później było trochę śmiechu.
    Na tym serduszko jest napisane Droga mamo twoje serce jest ze złota,czy jakoś tak ;) nawet pytał czy iść wymienić,ale stwierdził,że na pewno kiedyś się przyda ;)
    Ha ha z tymi reklamami to przesada ;)
    Rozbawiłaś mnie z tym napisem🤣🤣🤣🤣🤣

No to cholerstwo sprawia, że leżę właśnie bez majtek i najchetniej sama bym to wycisnęła tak mi przeszkadza 🤬🤬🤬
    Lekarka to widziała, więc jestem spokojniejsza, no ale i tak mnie trochę martwi

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, mam nadzieję że wkrótce Ci to dziadostwo zniknie- domyślam się że musi być koszmarnie dokuczliwe 😐

Ja dzisiaj caly dzień prawie bez energii jestem. W dodatku mam jakiegos koszmarnego gloda co w ogóle nie jest do mnie podobne. Ze względu na problemy z cukrem jem mało a często i w zasadzie do tej pory nie chodziłam głodna. Wcześniej zresztą przez kilka tygodni odrzucało mnie od jedzenia wiec w zasadzie jadłam na siłę- schudłam kilka kg. A dzisiaj zmiana o 180 stopni. Gdyby nie rozum który mówi mi że nie mogę się objadać i jeść byle czego to wchłonęła bym coś niezdrowego jak odkurzacz 😄

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety dzisiaj przegrałam z zachcianką i zjadłam pizzę…
    Dramat…

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja niestety dzisiaj przegrałam z zachcianką i zjadłam pizzę…
    Dramat…

Myślę że od czasu do czasu to dużej szkody nie narobi😉 ja ostatnio na kanale na YT o cukrzycy znalazłam przepis na pizzę na spodzie z płatków owsianych. Jak dla mnie rewelacja a i mój mąż sobie chwali 😄 i co najważniejsze mało przy tym pracy i cukru mi nie podbija🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 19:36

16-01-2022 - synek💙
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , melduje po badaniu ze człowieczek ma 1,90cm i serce bije 178 . Pytanie czy nie za dużo ? Według usg 8w3d .
    Lekarz mówił ze wszystko dobrze . Także tak się trzymam 😉

niutek87, Stokrotka 86, Majetta, Kasiastaraczka, Aneta8, po_prostu_ja, Gosia Rumi, Morwa, dobuska, Pimka, Jeheria, Selena lubią tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Dziewczyny , melduje po badaniu ze człowieczek ma 1,90cm i serce bije 178 . Pytanie czy nie za dużo ? Według usg 8w3d .

Cieszę się!
    Mojemu w 8+4 biło 180 i lekarka nic nie skomentowała, także ufam, że nie za dużo 🙃

Nisia18 lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Wszystko dobrze :) prawie 2 cm szczęścia😍
    Moje Dzieciątko 170/min

Ja też mam spory apetyt,ale koniec końców to zjem mało i jestem najedzona
    Przy tym się męczę i czasami podczas obiadu muszę się położyć...
    Dzisiaj mój trzyletni bratanek zaproponował imię dla dziecka -królik Rebeca 😂 to chyba ze świnki peppy

Aneta8, Stokrotka 86, Nisia18, Gosia Rumi, po_prostu_ja, dobuska, Jeheria lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Cieszę się!
    Mojemu w 8+4 biło 180 i lekarka nic nie skomentowała, także ufam, że nie za dużo 🙃

Na taka odpowiedz czekałam , dziękuje 💚 serio bałam się ze to dużo , a teraz już wrzucam na luz 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 21:13

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Wszystko dobrze :) prawie 2 cm szczęścia😍
    Moje Dzieciątko 170/min

Ja też mam spory apetyt,ale koniec końców to zjem mało i jestem najedzona
    Przy tym się męczę i czasami podczas obiadu muszę się położyć...
    Dzisiaj mój trzyletni bratanek zaproponował imię dla dziecka -królik Rebeca 😂 to chyba ze świnki peppy

Ale słodkie jak taki maluch podrzuca swoje pomysły :) Rebeca brzmi ciekawie 😃

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Super! 🤗💖 To już kawał człowieka 💪
    Masz dla nas zdjęcie? Hehehe, zabawne to imię 😜 Przynajmniej takie ludzkie, po dziecku spodziewałabym się jeszcze bardziej odjechanych pomysłów z bajek (np Shrek itp) 🙃

6sutvkcboyyy654c.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka strasznie smutna historia kuzyna 😔 Bardzo współczuję takiej tragedii. Niestety też mielismy w rodzinie takie smutne historie (mój tata zmarł na tętniaka mając 39 lat, a nas dzieci było 3, w tym ja 3 latka. Kuzyn zmarł na raka mając 18 lat... 😢) Coś strasznego... Wyobrażam sobie jak Wam ciężko...

6sutvkcboyyy654c.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska a nie próbowałaś jeszcze cisnąć? Ja bym nie wytrzymała i cisnęła od razu 😉 Ale mam nadzieję że to takie 1-dniowe, jak pryszcz. Oby tak było.
    Mmmmmmmm pizza 😋 Raz na jakiś czas nie zaszkodzi 😈

6sutvkcboyyy654c.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imion, to my też po dziadkach idziemy (po mojej babci, Marysi, lub po męża ukochanym dziadku, Kazimierzu). Moja najkochańsza babcia miała na imię Stasia, imię nieładne , nie damy, choć tak chętnie dałabym właśnie po tej babuni (Staś bardzo mi się podoba, ale Stasia już niekoniecznie). Ja w ogóle uwielbiam stare imiona - z Waszych propozycji najbardziej zachwyca mnie Tadeusz ❤ Choć widzę że ranking popularności wśród nas wygrywa Zosia - też piekne! 😀
    *Ps. Przypomniala mi się koleżanka, której dziadkowie mieli na imię Zenobia, Alfons 😝 Oczywiście nie dali po dziadkach 😉😝😋

6sutvkcboyyy654c.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Kasiastaraczka strasznie smutna historia kuzyna 😔 Bardzo współczuję takiej tragedii. Niestety też mielismy w rodzinie takie smutne historie (mój tata zmarł na tętniaka mając 39 lat, a nas dzieci było 3, w tym ja 3 latka. Kuzyn zmarł na raka mając 18 lat... 😢) Coś strasznego... Wyobrażam sobie jak Wam ciężko...
    Dziękuję Kochana 😚
    Przeglądając zdjęcia ciągle ciężko uwierzyć w to co się stało...
    Jejku to u Was też była ogromna tragedia...
    Piękne imiona po dziadkach :)
    Nasze propozycje nie są po dziadkach ( Amelia, Tadeusz) po prostu jakoś tak od dłuższego czasu je mamy,w trakcie starań wyszły
    U nas po dziadkach mogły by być Henryka, Irena, Władysław, Stanisław. Te męskie ładniejsze :)
    U nas w rodzinie teraz siostra cioteczna będzie rodzić synka i będzie Tadzio..
    Trochę nas wyprzedziła,ale jakby co to też tak damy

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Dobuska a nie próbowałaś jeszcze cisnąć? Ja bym nie wytrzymała i cisnęła od razu 😉 Ale mam nadzieję że to takie 1-dniowe, jak pryszcz. Oby tak było.
    Mmmmmmmm pizza 😋 Raz na jakiś czas nie zaszkodzi 😈
    Po pierwsze lekarz zakazał mi to nawet dotykać (wiadomo, poza myciem i smarowaniem maścią, no i jak wkładam luteinę), poza tym to tak boli, że nigdy w życiu bym się nie odważyła. Takich zmian ogólnie nie można samemu wyciskać, bo można sobie narobić biedy, a to jest praktycznie w wejściu pochwy i nie chcę sobie ogarnąć jakiegoś zakażenia. Podejrzewam, że jeden z gruczołów, które nawilżają pochwę dostał stan zapalny.

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko my jeszcze nie mamy w ogóle pomysłów na imiona? 😂 czuje, ze z tym u nas będzie ogrooooomny problem, o ile ja uwielbiam właśnie stare imiona, to mężowi jakoś średnio pasują.. oooj będzie ciężko :p

Miamonia lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Ojej, jak młodo zmarł Twój tata! Mój mąż jest teraz w tym wieku, aż mnie przeszły ciarki...

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie miał być Stasio po obu naszych dziadkach,ale jakoś się odwidziało nam i jest Marek 😀

Kasiastaraczka, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja, po maści ten guzek, czyrak czy jak to nazwać, zaczął się oczyszczać. Podczas kąpieli troszkę go nacisnęłam, żeby większość wyszła do wody i znowu normalnie funkcjonuję. Ufff...

Kasiastaraczka, Gosia Rumi, Jeheria lubią tę wiadomość

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Aktualizacja, po maści ten guzek, czyrak czy jak to nazwać, zaczął się oczyszczać. Podczas kąpieli troszkę go nacisnęłam, żeby większość wyszła do wody i znowu normalnie funkcjonuję. Ufff...

Oo, dobrze, ze już dużej nie musisz się z tym męczyć ;)

dobuska lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ