Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia Rumi wrote:Super! 🤗💖 To już kawał człowieka 💪
Masz dla nas zdjęcie? Hehehe, zabawne to imię 😜 Przynajmniej takie ludzkie, po dziecku spodziewałabym się jeszcze bardziej odjechanych pomysłów z bajek (np Shrek itp) 🙃
Mam zdjęcie tylko nawet nie wiem jak wrzucać szczerze , słabe ujęcie. 😂😂 jakaś żabkę tam widzę 😃 -
Nisia18 wrote:Mam zdjęcie tylko nawet nie wiem jak wrzucać szczerze , słabe ujęcie. 😂😂 jakaś żabkę tam widzę 😃
Na przyszłość polecam stronę naforum.zapodaj.netWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2021, 09:53
Nisia18 lubi tę wiadomość
-
po_prostu_ja wrote:Czy tylko my jeszcze nie mamy w ogóle pomysłów na imiona? 😂 czuje, ze z tym u nas będzie ogrooooomny problem, o ile ja uwielbiam właśnie stare imiona, to mężowi jakoś średnio pasują.. oooj będzie ciężko :p
po_prostu_ja lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam pytanie o skurcze podczas rozciągania się macicy. Jak Wy je odczuwacie? Ja zazwyczaj czuje je tylko w okolicach pachwin i jajników, dużo rzadziej przejdzie jakiś skurcz przez środek. Pytam o to bo dzisiaj miałam dwa krótkie mega silne skurcze. Pierwszy chyba się nie liczy bo to rano przed WC ( no tak delikatnie mówiąc chwilowy problem miałam) ale drugi tak naprawdę podczas siedzenia. Powiem szczerze że nieco się zestresowałam...nie wiem czy to dalej rozciąganie czy coś innego... Kilka dni temu byłam na kontroli i wszystko było ok.
Dajcie znać jak to u Was wygląda/ wyglądało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2021, 11:31
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Dziewczyny, mam pytanie o skurcze podczas rozciągania się macicy. Jak Wy je odczuwacie? Ja zazwyczaj czuje je tylko w okolicach pachwin i jajników, dużo rzadziej przejdzie jakiś skurcz przez środek. Pytam o to bo dzisiaj miałam dwa krótkie mega silne skurcze. Pierwszy chyba się nie liczy bo to rano przed WC ( no tak delikatnie mówiąc chwilowy problem miałam) ale drugi tak naprawdę podczas siedzenia. Powiem szczerze że nieco się zestresowałam...nie wiem czy to dalej rozciąganie czy coś innego... Kilka dni temu byłam na kontroli i wszystko było ok.
Dajcie znać jak to u Was wygląda/ wyglądało.Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Dziewczyny, mam pytanie o skurcze podczas rozciągania się macicy. Jak Wy je odczuwacie? Ja zazwyczaj czuje je tylko w okolicach pachwin i jajników, dużo rzadziej przejdzie jakiś skurcz przez środek. Pytam o to bo dzisiaj miałam dwa krótkie mega silne skurcze. Pierwszy chyba się nie liczy bo to rano przed WC ( no tak delikatnie mówiąc chwilowy problem miałam) ale drugi tak naprawdę podczas siedzenia. Powiem szczerze że nieco się zestresowałam...nie wiem czy to dalej rozciąganie czy coś innego... Kilka dni temu byłam na kontroli i wszystko było ok.
Dajcie znać jak to u Was wygląda/ wyglądało.
Teraz miałam też takie okresowe ale już mało.
Ogólnie u mnie okresowe przypominałyStokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Biorę magnez. W zasadzie to już przed ciążą brałam, po transferze ekstra dawkę, a teraz biorę 2 tabletki. Ogólnie raczej do tej pory nie miałam problemów ze skurczami, ale wczoraj mialam kiepski dzień i dzisiaj z rana przestraszył mnie ten silny skurcz. Może inaczej bym do tego podeszła ale kilkukrotnie zdarzyły mi się plamienia. Teraz czasami jakaś mała brązowa kropka pojawi się na wkładce. Pytałam lekarza o to co może być przyczyną ( bo w środku wszystko ok) i powiedział że albo bobas się wgryza albo to kwestia tego że u mnie nie było ciałka żółtego ( cykl sztuczny na in vitro) i od początku biorę progesteron. I organizm może się w ten sposób buntować.
Wolałabym żeby przestał i zaczął bardziej współpracować 😉16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Biorę magnez. W zasadzie to już przed ciążą brałam, po transferze ekstra dawkę, a teraz biorę 2 tabletki. Ogólnie raczej do tej pory nie miałam problemów ze skurczami, ale wczoraj mialam kiepski dzień i dzisiaj z rana przestraszył mnie ten silny skurcz. Może inaczej bym do tego podeszła ale kilkukrotnie zdarzyły mi się plamienia. Teraz czasami jakaś mała brązowa kropka pojawi się na wkładce. Pytałam lekarza o to co może być przyczyną ( bo w środku wszystko ok) i powiedział że albo bobas się wgryza albo to kwestia tego że u mnie nie było ciałka żółtego ( cykl sztuczny na in vitro) i od początku biorę progesteron. I organizm może się w ten sposób buntować.
Wolałabym żeby przestał i zaczął bardziej współpracować 😉
Ja zmieniłam termin usg ze środy na jutro własnie przez plamienia. Na wkładce własnie od czasu do czasu takie małe punkciki ale przy podtarciu więcej śluzu, od żółtawo-brązowego poprzez różowy. Nic mnie nie boli i w pierwszej ciąży miałam podobnie ale na wszelki wypadek chcę sprawdzić.
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
nick nieaktualnyZa wysokie ciśnienie w ciąży jest niebezpieczne, a za niskie ? Macie jakieś info ? Mierze ostatnio codziennie ciśnienie i mam ok 112/65 i przez 3 ostatnie dni bolała mnie głowa. Wypiłam dzisiaj kawę i przeszło… jak myślicie czy za niskie ciśnienie jest niebezpieczne dla maluszka ?
-
Pcosik_2 wrote:Za wysokie ciśnienie w ciąży jest niebezpieczne, a za niskie ? Macie jakieś info ? Mierze ostatnio codziennie ciśnienie i mam ok 112/65 i przez 3 ostatnie dni bolała mnie głowa. Wypiłam dzisiaj kawę i przeszło… jak myślicie czy za niskie ciśnienie jest niebezpieczne dla maluszka ?
Myślę też, że to ciśnienie Ci się obniżyło właśnie przez maluszka. Nie martw się, zapytaj lekarza przy następnej wizycie, ale to chyba nie jest zły wynik. ❤️ -
Cieszę się dziewczyny że Wasze Maluszki tak ładnie rosną ❤
Przepraszam że się nie odzywałam, ale byłam na wakacjach, które skończyły się podróżą karetka do szpitala, szybkim powrotem do domu i ponownym pobycie w szpitalu... Wczoraj dostałam mega krwawienia i to na nadmorskim deptaku, byłam przerażona,mąż wezwał karetkę, córeczka nie wiedziała coś się dzieje a ja nie potrafiłam uspokoić płaczu. Zawieźli mnie na sor i tam ponad godzinę czekałam w zakrwawionych ubraniach, słuchając podsmiewczych tekstów położnej mówiącej do lekarza że 'uwazaj będzie mokro'. Na USG całe szczęście zobaczyłam bijące serduszko. Wychodząc stamtąd nie krwawiłam, podczas podróży znowu było dużo krwi,ale chciałam szybko wrócić bliżej domu do zaufanego szpitala gdzie okazało się że serduszko dalej bije. Dostałam leki i muszę czekać ale jestem kłębkiem nerwów bo cały czas krwawię. Przepraszam ze tak Wam się wyżaliłam ale nie chcę za bardzo obciążać męża bo do tego wszystkiego córeczką nam się rozchorowała a on nie spał całą noc wracając za kierownicą znad morza. Mam poprostu dość 😢🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnydobuska wrote:Ja myślę, że to Twoje ciśnienie wcale nie jest takie niskie, bo w sumie norma to 120/70. Bole głowy teraz na naszym etapie ciąży są niestety bardzo częste.
Myślę też, że to ciśnienie Ci się obniżyło właśnie przez maluszka. Nie martw się, zapytaj lekarza przy następnej wizycie, ale to chyba nie jest zły wynik. ❤️
-
Karo, bardzo współczuję ci tego stresu. Nawet sobie nie wyobrażam, jak było ci trudno. Mam nadzieję, że krwawienie już ustalło. Czy to był krwiak czy z innych przyczyn? Nakważniejsze że z okruszkiem wszystko Ok. Musisz być dzielna, masz wspaniałą rodzinę to na pewno dasz radę. Dawaj znać koniecznie jak wygląda sytuacja. Trzymamy za was kciuki