X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Super! 🤗💖 To już kawał człowieka 💪
    Masz dla nas zdjęcie? Hehehe, zabawne to imię 😜 Przynajmniej takie ludzkie, po dziecku spodziewałabym się jeszcze bardziej odjechanych pomysłów z bajek (np Shrek itp) 🙃

Mam zdjęcie tylko nawet nie wiem jak wrzucać :) szczerze , słabe ujęcie. 😂😂 jakaś żabkę tam widzę 😃

• dobuska Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Mam zdjęcie tylko nawet nie wiem jak wrzucać :) szczerze , słabe ujęcie. 😂😂 jakaś żabkę tam widzę 😃
    Bo te nasze dzieci do tych 3 cm to takie zwierzątka właśnie.:D
    Na przyszłość polecam stronę naforum.zapodaj.net :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2021, 09:53

Nisia18 lubi tę wiadomość

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Czy tylko my jeszcze nie mamy w ogóle pomysłów na imiona? 😂 czuje, ze z tym u nas będzie ogrooooomny problem, o ile ja uwielbiam właśnie stare imiona, to mężowi jakoś średnio pasują.. oooj będzie ciężko :p
    Ja też nawet o tym nie myślę póki nie znam płci :)

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie o skurcze podczas rozciągania się macicy. Jak Wy je odczuwacie? Ja zazwyczaj czuje je tylko w okolicach pachwin i jajników, dużo rzadziej przejdzie jakiś skurcz przez środek. Pytam o to bo dzisiaj miałam dwa krótkie mega silne skurcze. Pierwszy chyba się nie liczy bo to rano przed WC ( no tak delikatnie mówiąc chwilowy problem miałam) ale drugi tak naprawdę podczas siedzenia. Powiem szczerze że nieco się zestresowałam...nie wiem czy to dalej rozciąganie czy coś innego... Kilka dni temu byłam na kontroli i wszystko było ok.
    Dajcie znać jak to u Was wygląda/ wyglądało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2021, 11:31

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie o skurcze podczas rozciągania się macicy. Jak Wy je odczuwacie? Ja zazwyczaj czuje je tylko w okolicach pachwin i jajników, dużo rzadziej przejdzie jakiś skurcz przez środek. Pytam o to bo dzisiaj miałam dwa krótkie mega silne skurcze. Pierwszy chyba się nie liczy bo to rano przed WC ( no tak delikatnie mówiąc chwilowy problem miałam) ale drugi tak naprawdę podczas siedzenia. Powiem szczerze że nieco się zestresowałam...nie wiem czy to dalej rozciąganie czy coś innego... Kilka dni temu byłam na kontroli i wszystko było ok.
    Z tego co mówisz to brzmi to okej. Najważniejsze, że to nie są skurcze na środku i że one po chwili przechodzą. Ja też mam teraz więcej takich ból miesiączkowych ale w pachwinach. :D Nie wiem jak to nazwać.

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    W pierwszej ciąży to miałam takie bardzo mocne skurcze okresowe piekące, no spa max nie pomagała, byłam przez to w szpitalu w 16 tc. Ogólnie cała ciążę miałam skurcze ale na szczęście nie wpływały na skrócenie szyjki.
    Teraz miałam też takie okresowe ale już mało.

Ogólnie u mnie okresowe przypominały

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bierzecie magnez? Mi lekarz kazał trzy razy dziennie po jednej tabletce magnezinu.

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez ma podobno zapobiegać skurczom.

dobuska lubi tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje przypominają bóle miesiączkowe
    Ja nie biorę magnezu,ale chyba muszę się zaopatrzyć

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę magnez :) Ważne, żeby brać ten dobrze przyswajalny. :)

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę magnez. W zasadzie to już przed ciążą brałam, po transferze ekstra dawkę, a teraz biorę 2 tabletki. Ogólnie raczej do tej pory nie miałam problemów ze skurczami, ale wczoraj mialam kiepski dzień i dzisiaj z rana przestraszył mnie ten silny skurcz. Może inaczej bym do tego podeszła ale kilkukrotnie zdarzyły mi się plamienia. Teraz czasami jakaś mała brązowa kropka pojawi się na wkładce. Pytałam lekarza o to co może być przyczyną ( bo w środku wszystko ok) i powiedział że albo bobas się wgryza albo to kwestia tego że u mnie nie było ciałka żółtego ( cykl sztuczny na in vitro) i od początku biorę progesteron. I organizm może się w ten sposób buntować.
    Wolałabym żeby przestał i zaczął bardziej współpracować 😉

16-01-2022 - synek💙
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Biorę magnez. W zasadzie to już przed ciążą brałam, po transferze ekstra dawkę, a teraz biorę 2 tabletki. Ogólnie raczej do tej pory nie miałam problemów ze skurczami, ale wczoraj mialam kiepski dzień i dzisiaj z rana przestraszył mnie ten silny skurcz. Może inaczej bym do tego podeszła ale kilkukrotnie zdarzyły mi się plamienia. Teraz czasami jakaś mała brązowa kropka pojawi się na wkładce. Pytałam lekarza o to co może być przyczyną ( bo w środku wszystko ok) i powiedział że albo bobas się wgryza albo to kwestia tego że u mnie nie było ciałka żółtego ( cykl sztuczny na in vitro) i od początku biorę progesteron. I organizm może się w ten sposób buntować.
    Wolałabym żeby przestał i zaczął bardziej współpracować 😉

Ja zmieniłam termin usg ze środy na jutro własnie przez plamienia. Na wkładce własnie od czasu do czasu takie małe punkciki ale przy podtarciu więcej śluzu, od żółtawo-brązowego poprzez różowy. Nic mnie nie boli i w pierwszej ciąży miałam podobnie ale na wszelki wypadek chcę sprawdzić.

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    A bierzecie magnez? Mi lekarz kazał trzy razy dziennie po jednej tabletce magnezinu.
    Właśnie brałam jak skurcz miałam, mi lekarz polecił aspargin

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wysokie ciśnienie w ciąży jest niebezpieczne, a za niskie ? Macie jakieś info ? Mierze ostatnio codziennie ciśnienie i mam ok 112/65 i przez 3 ostatnie dni bolała mnie głowa. Wypiłam dzisiaj kawę i przeszło… jak myślicie czy za niskie ciśnienie jest niebezpieczne dla maluszka ?

• dobuska Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Za wysokie ciśnienie w ciąży jest niebezpieczne, a za niskie ? Macie jakieś info ? Mierze ostatnio codziennie ciśnienie i mam ok 112/65 i przez 3 ostatnie dni bolała mnie głowa. Wypiłam dzisiaj kawę i przeszło… jak myślicie czy za niskie ciśnienie jest niebezpieczne dla maluszka ?
    Ja myślę, że to Twoje ciśnienie wcale nie jest takie niskie, bo w sumie norma to 120/70. Bole głowy teraz na naszym etapie ciąży są niestety bardzo częste. :(
    Myślę też, że to ciśnienie Ci się obniżyło właśnie przez maluszka. Nie martw się, zapytaj lekarza przy następnej wizycie, ale to chyba nie jest zły wynik. ❤️

• Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Morwa świetna robota 👏🏼

Isozwierz ja mieszkam niedaleko Trojmiasta, a poród planuje w Gdańsku :)

Isiozwierz lubi tę wiadomość

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się dziewczyny że Wasze Maluszki tak ładnie rosną ❤
    Przepraszam że się nie odzywałam, ale byłam na wakacjach, które skończyły się podróżą karetka do szpitala, szybkim powrotem do domu i ponownym pobycie w szpitalu... Wczoraj dostałam mega krwawienia i to na nadmorskim deptaku, byłam przerażona,mąż wezwał karetkę, córeczka nie wiedziała coś się dzieje a ja nie potrafiłam uspokoić płaczu. Zawieźli mnie na sor i tam ponad godzinę czekałam w zakrwawionych ubraniach, słuchając podsmiewczych tekstów położnej mówiącej do lekarza że 'uwazaj będzie mokro'. Na USG całe szczęście zobaczyłam bijące serduszko. Wychodząc stamtąd nie krwawiłam, podczas podróży znowu było dużo krwi,ale chciałam szybko wrócić bliżej domu do zaufanego szpitala gdzie okazało się że serduszko dalej bije. Dostałam leki i muszę czekać ale jestem kłębkiem nerwów bo cały czas krwawię. Przepraszam ze tak Wam się wyżaliłam ale nie chcę za bardzo obciążać męża bo do tego wszystkiego córeczką nam się rozchorowała a on nie spał całą noc wracając za kierownicą znad morza. Mam poprostu dość 😢

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja myślę, że to Twoje ciśnienie wcale nie jest takie niskie, bo w sumie norma to 120/70. Bole głowy teraz na naszym etapie ciąży są niestety bardzo częste. :(
    Myślę też, że to ciśnienie Ci się obniżyło właśnie przez maluszka. Nie martw się, zapytaj lekarza przy następnej wizycie, ale to chyba nie jest zły wynik. ❤️
    Ja jestem dość wrażliwa na takie niskie ciśnienie. Zawsze właśnie mam przez to ból głowy. Teraz po prostu panikuje 2 razy bardziej 😁 a martwi mnie to, ze z dnia na dzień mam coraz niższe ciśnienie 😞 następna wizytę mam dopiero 10.08…

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro ojej współczuję Ci tego co musiałaś przejść
    Skąd te krwawienia i to takie mocne?
    Dobrze,że serduszko bije i oby tak zostało do lutego ❤️

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, bardzo współczuję ci tego stresu. Nawet sobie nie wyobrażam, jak było ci trudno. Mam nadzieję, że krwawienie już ustalło. Czy to był krwiak czy z innych przyczyn? Nakważniejsze że z okruszkiem wszystko Ok. Musisz być dzielna, masz wspaniałą rodzinę to na pewno dasz radę. Dawaj znać koniecznie jak wygląda sytuacja. Trzymamy za was kciuki :)

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ