X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Super wynik :) powiem Ci ze mi 2 razy zdarzył się taki dziwny śluz właśnie jakby z krwią...raz w sobotę a potem w poniedziałek...ale nie było tego dużo...bardziej taki kolor łososiowy to był...teraz póki co spokój...dzidzi pięknie bije serduszko bo wczoraj z m słuchaliśmy przez detektor :) więc jestem spokojna :)
    U mnie też co chwilę się coś takiego pojawia 😟 Kilka dni spokoju i za chwilę znowu. Za każdym razem się boję, choć miałam te plamienia nieustannie w 5 i 6 tygodniu, 2 lekarzy kazało się nie martwić. To może rzeczywiście 😊

6sutvkcboyyy654c.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Już złapałaś dzidziusia detektorem? Super, zazdroszczę, my dziś będziemy próbować i boję się że jeśli nie znajdziemy to będę się strasznie stresować 😪😅
    Od niedzieli super już słychać :) a próbowaliśmy od 8t3d to też łapało ale słabo...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka masz dzisiaj wizytę 😀 Super! Trzymamy kciuki i czekamy na piekne zdjęcia 😁

Selena, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    U mnie też co chwilę się coś takiego pojawia 😟 Kilka dni spokoju i za chwilę znowu. Za każdym razem się boję, choć miałam te plamienia nieustannie w 5 i 6 tygodniu, 2 lekarzy kazało się nie martwić. To może rzeczywiście 😊
    Ja pól ciąży z synkiem plamiłam przez polipa na szyjce...aż mi się dziad urwał w 33 tc...zaczęły mi się sączyć wody i musiałam mieć na cito cesarkę bo rosły mi parametry zapalne...ale wtedy właśnie całkiem inne te plamienia były...myślę że to może przez zmęcznie...bo przez weekend na wyjeździe mało spałam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 08:43

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    Selena super,że remont robicie :)
    Gosia Rumi wizyta o 16.40 :) oczywiście dam znać i foty też będą

Kurcze ja nie wiem jak my się pomieścimy w tym mieszkaniu... ogólnie teraz wynajmujemy niecałe 50 m.kw. więc tu nie będziemy robić żadnych remontów itp. ,bo budujemy dom pod Warszawą,ale to dopiero początek
    Obydwoje z mężem jesteśmy przyzwyczajeni do dużych przestrzeni,a tu taka ciasnota

Selena, Majetta, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Wiele osób chwali żwirki i Wigury, ja tam rodziłam syna i nie wspominam najlepiej, ale widocznie mialam pecha😔

Kurczę, obawiam się, że o każdym szpitalu znajdziemy i pozytywne i negatywne opinie. Wszystko pewnie zależy na jaki personel i opiekę trafisz.. kuzynka męża właśnie skończyła studia położnicze i zdała dyplom. Poczekam jaki szpital wybierze do pracy 😄

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, dzięki, już się dopisałam! Genialny pomysł i cieszę się, że mamy to teraz wszystko w kupie.

Co do Red, jak bardzo mi przykro! :((

Martwię się, co do reszty dziewczyn, które zamilkły. Jeśli nas czytacie, dajcie chociaż znać! <3

Kalcia trzymaj się z tymi mdłościami! Nie ma lekko, wiem po sobie, ale do końca 1 trymestru już niedługo. <3

Pimka wyniki do pozazdroszczenia! :) Co do delikatnych plamień, na początku ciąży też miałam i dopóki nie boli brzuch i nie ma krwawień to ze spokojem do tego trzeba podchodzić. :)

A co u mnie?
    Ja dzisiaj też mam wizytę, ale dopiero o 19::15 i jeszcze mąż wyjechał na dwudniową pracę. Bardzo jestem zestresowana... :(

Morwa, Gosia Rumi, Isiozwierz lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dzień dobry dziewczyny!

Kurcze ja nie wiem jak my się pomieścimy w tym mieszkaniu... ogólnie teraz wynajmujemy niecałe 50 m.kw. więc tu nie będziemy robić żadnych remontów itp. ,bo budujemy dom pod Warszawą,ale to dopiero początek
    Obydwoje z mężem jesteśmy przyzwyczajeni do dużych przestrzeni,a tu taka ciasnota

My też mamy mieszkanie 48 metrów, ale już plan jest, jak to przetrwać, zanim stanie dom. Tylko, że to nasze mieszkanie, więc nam nie szkoda remontować.
    Dacie radę! Dopóki dziecko będzie małe to tak naprawdę kwestia drobnych zmian. :)

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nadrobiłam Wasze wpisy . Piękne zdjęcia małych i dużych bąbelków 👏🏻😉 super!
    Ja mam w piątek wizytę wieczorem i się martwię , raz czuje ze wszystko dobrze , raz myśle ze nie … 😕
    Trzymajcie kciuki 🙏🏻🍀✊🏻✊🏻

dobuska, Selena, Aneta8 lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dzień dobry dziewczyny!

My też mamy takie mieszkanie i będzie nasz czworo.. Do tego m porusza się na wózku więc mamy ograniczone możliwości bo wszystko musi być tak ustawione żeby wszędzie mógł dotrzeć... W tym momencie nie mamy miejsca nawet na łóżeczko 🙃więc stanęło na tym że kupimy takie na kółkach 😊żeby np w dzień Dzidzia była ze mną w salonoe6a na noc do sypialni 😊

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Kurczę, obawiam się, że o każdym szpitalu znajdziemy i pozytywne i negatywne opinie. Wszystko pewnie zależy na jaki personel i opiekę trafisz.. kuzynka męża właśnie skończyła studia położnicze i zdała dyplom. Poczekam jaki szpital wybierze do pracy 😄

Idealnie mieć znajomą położna👍ja właśnie jestem na grupie na fb hallo gdzie rodzic warszawa i tam są opinie o warszawskich porodówkach, to faktycznie o każdym można czytać dobre i złe opinie.

Ja dziś o 13:15 jadę sprawdzic czy wszystko jest ok...mialam mieć jutro wizyte ale ja przyspieszam przez te plamienia

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Idealnie mieć znajomą położna👍ja właśnie jestem na grupie na fb hallo gdzie rodzic warszawa i tam są opinie o warszawskich porodówkach, to faktycznie o każdym można czytać dobre i złe opinie.

Ja dziś o 13:15 jadę sprawdzic czy wszystko jest ok...mialam mieć jutro wizyte ale ja przyspieszam przez te plamienia

Kochana nie stresuj się, na pewno wszystko jest dobrze! Trzymam kciuki 😘

Pimka lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Mam już wyniki najważniejszy dla mnie ogtt nie wskazuje cukrzycy ciążowej💪(wynik 89-112-124) I tsh ładne bo 1,7💪 jutro wizyta u gin z pakietu, od wczoraj mam wrażenie że się na wkładce pojawiła jakas krew i nie wiem czy to jakieś podrażnienie wewnątrz czy zewnatrz😔mam nadzieję że to nic innego strasznego

Ja wczoraj miałam badanie usg i lekarz jak wyciągnął przyrząd to było na nim trochę krwi (a raczej różowy śluz), lekarz powiedział, że musiał zahaczyć o szyjkę i że takie plamienia teraz mogą się pojawić. Wczoraj nic nie było a dzisiaj rano niestety zauważyłam zabarwiony lekko śluz. Dzisiaj nie panikuję ale jak za 2 dni nie przejdzie to chyba dla spokoju pójdę do lekarza :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Morwa, dzięki, już się dopisałam! Genialny pomysł i cieszę się, że mamy to teraz wszystko w kupie.

Co do Red, jak bardzo mi przykro! :((

Martwię się, co do reszty dziewczyn, które zamilkły. Jeśli nas czytacie, dajcie chociaż znać! <3

Kalcia trzymaj się z tymi mdłościami! Nie ma lekko, wiem po sobie, ale do końca 1 trymestru już niedługo. <3

Pimka wyniki do pozazdroszczenia! :) Co do delikatnych plamień, na początku ciąży też miałam i dopóki nie boli brzuch i nie ma krwawień to ze spokojem do tego trzeba podchodzić. :)

A co u mnie?
    Ja dzisiaj też mam wizytę, ale dopiero o 19::15 i jeszcze mąż wyjechał na dwudniową pracę. Bardzo jestem zestresowana... :(
    Ja podczytuję w miarę na bieżąco,ale jeszcze pracuję i opieka nad synkiem sprawiają,że wieczorem padam z nóg. W poprzedniej ciąży trochę lepiej się czuję niż teraz. Od początku czerwca do początku lipca prawie codziennie wymiotowałam, czasami nawet kilka razy dziennie. Na szczęście od tygodnia jest lepiej, są oczywiście mdłości,ale przynajmniej nie wymiotuję. Z jednej strony cieszę się z tych objawów,bo mimo uciążliwości dają mi nadzieję,że wszystko jest dobrze 😀

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:

Co dawaj znać!

Pimka lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Ja podczytuję w miarę na bieżąco,ale jeszcze pracuję i opieka nad synkiem sprawiają,że wieczorem padam z nóg. W poprzedniej ciąży trochę lepiej się czuję niż teraz. Od początku czerwca do początku lipca prawie codziennie wymiotowałam, czasami nawet kilka razy dziennie. Na szczęście od tygodnia jest lepiej, są oczywiście mdłości,ale przynajmniej nie wymiotuję. Z jednej strony cieszę się z tych objawów,bo mimo uciążliwości dają mi nadzieję,że wszystko jest dobrze 😀
    Dzięki, że się odezwałaś! Mam nadzieję, że szybko poczujesz się lepiej. Te wymioty to podobno potrafią wykończyć...

Pimka, daj nam znać, ale na pewno będzie dobrze! jesteśmy tam teraz mocno ukrwione i naprawdę niewiele trzeba... <3

Pimka lubi tę wiadomość

• Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciotki ;)
    43c984b9f55a.jpg
    5d5477d98ca3.jpg
    a5be1056768c.jpg
    Mierzę już ok 3,5 cm i serce mi bije 175/min

Jeheria, Gisele, Selena, dobuska, Morwa, Kasiastaraczka, Aneta8, Miamonia, Pimka, po_prostu_ja, Pcosik_2, Majetta, Isiozwierz, Gosia Rumi, Stokrotka 86, Paula2702 lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, wspaniała praca z listą na pierwszej stronie i plikiem. Uzupełnię dane jak usiądę przy kompie :)

Oddałam dzisiaj krew na Sanco i na wszystkie podstawowe badani laboratoryjne + pakiet tarczycowy. Nawet nie chcę pamiętać ile wydałam. Trzymajcie za mnie kciuki, wyniki Sanco dopiero w przyszły piątek. Wtedy mam też wizytę, mój mą ma urodziny. Mam nadzieję, że będzie miał piękny prezent.

Aneta8 lubi tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Cześć ciotki ;)
    43c984b9f55a.jpg
    5d5477d98ca3.jpg
    a5be1056768c.jpg
    Mierzę już ok 3,5 cm i serce mi bije 175/min
    Ale wariuje na tych fotkach :D

Trzymam kciuki za wyniki! Kurde, będę dzisiaj rozmawiać z lekarką o Sanco. Chyba będę chciała zrobić.

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 ha ha tak,swoją polozna to jest coś :) ja mam na Madalińskiego i dlatego waham się między żelazna,a Madalińskiego

Dobuska nie stresuj się,na pewno wszystko będzie dobrze 🙂
    Też budujecie dom?
    No tak, tego się trzymam, że na razie ciąża, później malutkie dziecko-jakos damy radę :)

Nisia18 trzymam kciuki,nie stresuj się i dawaj znać :)

Selena to dopiero wyzwanie! Podziwiam Was :)

Pimka też jestem na tej grupie na dni na każdy szpital znajdą się głosy za i przeciw,jak to w życiu
    Trzymam kciuki i napisz po wizycie :)

Niutek podziwiam Cię,że dajesz radę jeszcze pracować i opiekować się synkiem
    Nie wybierasz się na zwolnienie?
    Ja bez tego nie dałabym rady...

Alfa ale słodki widok :) trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 10:57

Selena, Aneta8, dobuska lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ